31.10.2011, 20:20
275
15% повеќе од износот утврден во алинеја 1 од овој став, за подносител на барање чиј просечен месечен приход на семејството изнесува под 50% од основицата;
70% помалку од износот утврден во алинеја 1 од овој став, за подносител на барање чиј просечен месечен приход на семејството изнесува над 150% од основицата и
95% помалку од износот утврден во алинеја 1 од овој став, за подносител на барање чиј просечен месечен приход на семејството изнесува над 200% од основицата.

Kiselinite pocnaa poleka poleka da me napagaat,megutoa so jabolka i k.voda si snemuva..Inaku pocnaa i bolkite se poveke i poveke da mi se javuvaat...Vcera lengav da odmoram preku den i se razbudiv so silni bolki koi od vreme na vreme po malku se smiruvaa no gi imase ( ne bolea tolku jako) se isplasiv bidejki traea poveke od polovina cas a inaku gi imam po 5 min i tolku...Sakav da se javuvam kaj doktorot megutoa ne sakav vednas da panicam...Fala mu na boga pominaa bolkite..Denes ke se javam kaj doktorot od klinika ( znam deka e rano ) no ke mu kazam deka bolkite gi imam pocesto i za onaa vcera sto traese dolgo i me preplasi..se nadevam deka ke me vikne da me stavi na ctg da proverime sto e rabotava...
,jas naprimer vlegov vo 36 nedela i od utre sum slobodna,kaj maticnata otvoriv bolovanje,pa na kraj na mesecot trebalo izvestaj da zemas od kaj maticnata i da nosis kaj fondot.se nadevam deka ti pomagav so info,ako nesto ne ti e jasno prasaj me zosto bas so ovaa rabota se bavime eve 2 nedeli so mm
. Cel vikend so soprugot se iznasetavme i konecno kupivme mislam deka skoro se sto ni treba za pocetok (krevetce, kolicka, dusece, postelina, obleka i sl). Uste ni falat peleni, shamponce i mleko za telo
) Deneska veke mi se suvi i cel den planiram da si peglam (moram da napomenam nikogas ne sum peglala so volkava radost
go prijavuvas da bide na tebe osiguran treba da sredis i so zdravstvenite kniski (iso toa od kaj tebe od rab go sreduvaat) samo ti treba da im odnesis izvod od kniga na rodeni za
ili barem link neka dade. Toa sto e objasneto na RR jas nisto ne razbiram...