writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

05.05.2011, 18:15

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

neka e zdrava i ziva malata princeza golema da rastiuser posted image

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

clock-img

05.05.2011, 18:35

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Cestitki za Adrijanalinauser posted image user posted image user posted image user posted image  Golema da rasne momatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.05.2011, 18:57

clock-img

bombica

pencil-img

917

Cestitki , neka e zdrava i ziva malatauser posted image user posted image user posted image

clock-img

05.05.2011, 19:11

clock-img

viki87

pencil-img

35

Честитки! Нека е жива и здрава ќеркичката, колку убава вест.

clock-img

05.05.2011, 19:31

clock-img

kikitina

pencil-img

233

Честитки за новиот user posted image user posted image
Инаку РР јас пред два месеци приметив дека до усните на вагината ми излезе брадавица која ја немав пред бременоста, а на послединот ПАП немав ништо освен кандида. Можно ли е да е тоа кондилом, само една е и немам друга.И на лицето ми се појави една до носот, ама таа веќе се повлече. Гинекологот вика дека не е страшно штом не се множи, ама јас си викам, да не е ХПВ иако до сега на ниеден ПАП сум немала.

clock-img

05.05.2011, 20:21

clock-img

heba

pencil-img

492

golema da raste Adriana i site da si dochekame :)))user posted image

clock-img

05.05.2011, 20:55

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

ИЗВОРНА ПОРАКА: adrijanalima

dragi ringejajki jas da vi soopstam deka na 1vi maj na svet dojde nasata kerkicka i eve denes me pustija od bolnica i se guskame domauser posted image user posted image user posted image user posted image

Cestittki za kerkickata adrijanalima.. Da e zdrava i ziva i golema da rasti...

clock-img

05.05.2011, 22:34

clock-img

mamapi

pencil-img

67

Decki denes bev na kontrola,doktorot mi otkri deka imam kila nad papokot,epten mi e tvrd tamu stomakot i na dopir me boli!Strasno li e za bebeto,fala mu na Gospod do sega se e ok,31 nedela sum i edvaj cekam da si go vidamuser posted image !Ako nekoj e zapoznaen so ova neka pose slobodno,fala vi mamicki!!!!!

clock-img

05.05.2011, 22:42

clock-img

Lidina

pencil-img

259

user posted image Da ti e ziva i zdrava kerkickata Adrijanauser posted image user posted image

clock-img

05.05.2011, 22:51

clock-img

bebushkatamoja

pencil-img

21

user posted image cestitki, da e ziva i zdrava kerkickata user posted image golema da raste... se najdobro

clock-img

06.05.2011, 00:00

clock-img

maki1

pencil-img

321

Cestitki,da e ziva i zdrava malata i golema da rasteuser posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

clock-img

06.05.2011, 10:35

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Честитки за мама Адријаналима да е жива и здрава ќеркичкатаuser posted image
Мамички сакав да ве прашам како изгледаат лажните болки-контракции?!
Јас од утрово имам некој чудни болки-стегања во долниот дел како да ми трне стомакот или како грч......незнам како точно да го опишамuser posted image

clock-img

06.05.2011, 11:04

clock-img

veckasr

pencil-img

642

cestitki da e zdrava i ziva kerkickata 

clock-img

06.05.2011, 11:09

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

ИЗВОРНА ПОРАКА: adrijanalima

dragi ringejajki jas da vi soopstam deka na 1vi maj na svet dojde nasata kerkicka i eve denes me pustija od bolnica i se guskame domauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neka e zdrava i ziva!!!! I mnogu srekna vo zivotot, mnogu ubava, uspesna i samo da ja raduva mama!!!! I user posted image da ja cuva!

clock-img

06.05.2011, 23:14

clock-img

Cvekelencule

pencil-img

184

zdr na site imam nesto da ve prasam so nikako ne mozam da svatam bev na pregled na 4 demenzionalno eho,i doktorkata mi vika deka spored  poslednata menstruacija sum 29 nedela a spoded bebeto sum 31 ipol nedela a bebeto tezese1800.Amene inaku ovaa mie mi vtora bremenost prvoto dete go rodiv 3800 i mi rece deka ako odam do kraj ova ke bide golemo bebe.I da vi kazam jas tolku se isplasiv oti za prvoto se okoziv si pominav tolku tesko.A inaku terminot mie 30 juni a tie vikaat deka mozi ke bidi pocetok na junii veke neznam so da mislam dali se e tolku tocno,fala odnapred mili moi samo da bidat vo red i so lesno da vrvimeuser posted image  

clock-img

06.05.2011, 23:31

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Lele!!! I mene isto me plasat! Bremena sum so vtoro, i isto mi vikaat, deka kje tezelo nad 4,5kgr!!! , a ehoto pokazuva 2 nedeli postara bremenost otkolku poslednata menstruacija...user posted image

clock-img

07.05.2011, 01:57

clock-img

Lidina

pencil-img

259

Isto i kaj mene devojki!Mene mi e prvo, ehoto pokazuva dve nedeli ponapred a bebeto e golemkoo. Se prasuvam dali ke odi do posleden termin ili ke se rodi porano kako ponapredno..user posted image samo neka se zivi i zdravi i so lesno da vrvime.

clock-img

07.05.2011, 02:03

clock-img

bombica

pencil-img

917

Ej pa ne veruvajte tolku mnogu na tie nivni merki.Za vnuk mi vikaa spored merkite deka ke bide okolu 4300 pa se rodi 3700 user posted image
Jas mnogu ne im veruvam, posto sekoj dr razlicno meri.Minatata bremenost vo 26 ned eden dr mi rece teski se po okolu 800 gr, dva dena pred poragaj vo 28 ned. gi izmerija po oklolu 880gr a se rodija 1060 i 980. Vaka ne izgleda nekoja golema razlika no 150-200gr za tie nedeli e mnogu.

clock-img

07.05.2011, 12:11

clock-img

Lidina

pencil-img

259

Verojatno si vo pravo Bombica i mene dvajca doktori mi go merea bebeto i izmerija so razlika od 100 g, ehoto e aparat i da e gresno kaj mene cela bremenost bebeto e pogolemo. Me prasuvaat dali sum sigurna za menstruacijata im velam 100% bidejki odsekogas sum vodela evidencija. Vo stomakov sum golema, kako sto pominuva vreme potesko se dvizamuser posted image

clock-img

07.05.2011, 13:14

clock-img

Elce

pencil-img

239

Tezinata nikoj ne moze da ja odredi tocno na bebceto,se presmetuva spored formula so vnesuvanje na BPD (biparientalen dijametar na glavata),FL(dolzinata na femurot i goleminata na stomaceto,i toa ne e 100% tocno.Kaj mene do sega spored merkite bebeto e golemo kolku i gest.nedela vo koja sum.Imase tuka,mislam vo detali od ultrazvucen pregeld eden link na koj moze da si vneseme podatoci i da se vide kilazata.Inaku na edna prijatelka i rekoa deka i e tesko 3400g,a se rodi 2900g,bitno e da se se vo red so bebceto.Jas tocno go znam i denot koga sum ostanata bremena,pa zatoa i ne se drzam tolku na terminot za poroduvanje.Sakav da ve prasam dali imate otoci na nozete,koga vlegov vo 8 mesec otekov.!!!!!

clock-img

07.05.2011, 13:58

clock-img

Lidina

pencil-img

259

Se boram so otocive cel mesec, meram pritisok, ispitav proteini vo urina, ginekologot mi zabrani sol da ne jadam nikako. E mi pomaga samo da gi odmaram nozeve krenati na pernicauser posted image .

clock-img

07.05.2011, 14:54

clock-img

***BeBe***

pencil-img

1

ZDRAVO, JAS SUM NOVA NA RINGERAJA I MNOGU MI SE DOPAGA, UBAVO E STO MOZE DA SE DOZNAE NESTO NOVO I SE STO NE INTERESIRA VO VRSKA SO BREMENOSTA. JAS SAKAM DA PRASAM I DA ZAMOLAM DA MI OBJASNITE KAKO KE ZNAM KOGA SE VISTINSKITE BOLKI ? user posted image user posted image

clock-img

07.05.2011, 15:29

clock-img

heba

pencil-img

492

dechki jas bev vcera na bebe saem i da vi kazam najmnogu shtandovi ima za zachuvuvanje na matichni kletki se iznasobrav  prospekti bashka mn vreme mi pomina slushajki gi edvaj dostojav  ima i mnogu ubavi kolichki i transporteri a  drugi raboti mn slabo za obleka edvaj eden i pol shtand a bash za toa otidov i se iznakupivme raboti i sho trebashe drugi da ni donesat da ne si ideme so prazni race :))
inaku sekretov mi e pojachan neshto i stomakovv me chesha do poluduvanje vcera kaj nemozzev ich da zaspijam od bolki vo grbot ushte toj svrbi kako shuga da imam se napraviv rak crvena od svrbenje nemashe krema shomoze da pomogne. i sakav da dodadam na prethodnite postovi deka aparatine mozat da zeznat navistina na drugarkami i vikaa malo bebe a rodi eden dzin od 5 kila ne se dodrzuva, aj tezinata ama neka gleda polot da mi go zgreshil teshko nego kje bide :))  site alishtenca ni se rozevki

clock-img

07.05.2011, 16:05

clock-img

bombica

pencil-img

917

Hehehe Heba ako izleze since ke bide se vo rozevo user posted image Se nadevam deka na ovie eha sega nemoze da utnatuser posted image A inaku znam jas primer celo vreme i kaj maticen i vo sistina na zenata i vikaa zensko, ona si iznakupi crveni, rozevi spihozni, ama rodi masko i bebeto vo bolnica bilo obleceno vo rozevo i crveno posto kaj nas sam si nosis obleka za vo bolnicauser posted image E jas poucena od voj primer zdravje boze ke kupuvam neutralni boiuser posted image

clock-img

07.05.2011, 20:34

clock-img

heba

pencil-img

492

pa da i jas znam za eden primer do 7 mesec na 4D i toa i kazuvale edno pa posle ej ne drugoto e :S hihihihi ajde de kje  si imame ushte eden Boki 13

Последни статии

article-img