Mene taka mi se sluci so prvoto dete- zensko, zensko, pa rodiv masko. Bas bese trcanica niz prodavnici za da gi vrakjaat site raboti sto gi zele, oti jas nemav kupeno bukvalno nisto, spored nekoe si sueverie, majka mi mi kupi se sto treba. Sega povtorno nisto nemam kupeno, taa ne mi dozvoluva, a jas ne se bunam, taa pak kje kupi se sto treba, krevetce, kolicka, obleka... Jas samo izbiram, a taa plakja i mi gi nosi potoa rabotite doma, isprani, ispeglani, podgotveni za bebusot. Inaku, megju nas kazano, bas bi se izraduvala ako pak pogresile, pa mesto detulevo da izleze
08.05.2011, 08:32
mama26
3977
mamicki i kaj mene ja napravija istata greska..mesto devojce masko..se cudevme eden mesec se vrtevme okolu nego i stama doma,muabet ne ni se pravese so mm
08.05.2011, 08:36
mama26
3977
ИЗВОРНА ПОРАКА: adrijanalima
dragi ringejajki jas da vi soopstam deka na 1vi maj na svet dojde nasata kerkicka i eve denes me pustija od bolnica i se guskame doma
cestitki adrijanalima,ziva i zdrava da e kerkickata
08.05.2011, 08:37
mama26
3977
ИЗВОРНА ПОРАКА: ***BeBe***
ZDRAVO, JAS SUM NOVA NA RINGERAJA I MNOGU MI SE DOPAGA, UBAVO E STO MOZE DA SE DOZNAE NESTO NOVO I SE STO NE INTERESIRA VO VRSKA SO BREMENOSTA. JAS SAKAM DA PRASAM I DA ZAMOLAM DA MI OBJASNITE KAKO KE ZNAM KOGA SE VISTINSKITE BOLKI ?
dobre dojde bebe ,,ke si znaes samata koga se vistinskite bolki,ke traat podolgo vreme so kratki bolki
08.05.2011, 15:00
sunshine24
57
zdravo na site idni mamcki...nova sum na forumov ama redovno go citam i super e sto mozeme da si gi spodelime ovie slatki maki i ikustva.in aku jas sum 36 nedela od denes taka sto se blizi denot koj odvaj go cekam...pozzz do site
08.05.2011, 15:05
sunshine24
57
sakam i nesto da ve prasam.znam deka sega se e normalno da te boli,no veke mesec dena kako me boli samo na desnata strana od zeludnikot.ama duri i na dopir boli mestoto i kako da me gori nesto vnatre i toa samo na toa mesto i na taa strana.ve m olam ako nekoj ima slicno iskustvo ili znae nesto za toa neka kaze.....pozzzzz
08.05.2011, 16:43
heba
492
denes nekje da chue da mrdne kako se nerviram :(((( vcera me izmesti a denes nishto ...ne pa 10 dvizenja da izbrojam ...
08.05.2011, 17:14
sunshine24
57
heba nemoj da se grizis zatoa sto i kaj mene nekolku pati se slucuvalo cel den da ne mrdne ama zatoa navecer ke me dupne...zatoa nemoj ic da se sekiras moze si spie cel den i si uzivka mu e ubavko...pozzz
08.05.2011, 17:52
Gorde J
192
Ste videle kako medicinskite sestri go budat bebeto na ctg koga ne saka da mrda? so racete malku da go protresat meseto ama malku. i lezi na levo doturot na krv e podobar. Ova za levata strana mi go kaza Dr Efremovski od Remedika. Pri poragaj koga ne slusaat dobri tonovi na bebeto rodilkata vednas na levo ja vrtele.
08.05.2011, 17:55
bebushkatamoja
21
bravo sunshine ... mnogu pozitiven optimisticki stav, taka treba i taka e
08.05.2011, 18:34
bombica
917
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba
denes nekje da chue da mrdne kako se nerviram :(((( vcera me izmesti a denes nishto ...ne pa 10 dvizenja da izbrojam ...
Heba zar brois dvizenja??Aj mila uziva ne se opteretuvaj so tie raboti.Denes ne mrda, pa zatoa utre ke te sutira cel den pa ke vikas aman mamicka prestani A da ve prasam....bolno li vie e koga bebusot se pomestuva?Mene na momenti mnoguu me boli.Neznam dali e kaj site taka ili jas toa bolno go osekam posto imam konstantni jaki bolki vo crevata.
09.05.2011, 13:03
heba
492
ne deka brojam bombica ama koga go nema cel den ni da pretne molish i broish ne e seedno, vo sabotana me izmesti a eve vechera i denes shtama edvaj malku navnatre i toa treba da go buckam za da pretne...zatoa se sekiram ..kiselina me skina ushte od sabjale spieno neam 2 dena edvaj po pola saat ne ide rabotava ne me fakja son i ushte vremevo kamen ladno ...ne mi e neshto horoskopov naklonet nedelava izglea.. sakam da ve prasham site shto mislite za chuvanje kuche doma sega vo bremenosta ima li nekoj iskustvo neznam shto da pravam me opomena eden doktor da ne mu se dooblizuvam na kucheno so e lepak do mene cel den. doma samo mi mrsat deka preteruvam so pazenje demek :/ povekje sum se plashela ja odkolku shto postoele realni shansi nesho da mi bide :/
09.05.2011, 13:50
prettygirl
398
heba jas mislam deka treba da izbegavas kontakt so kucina a posebno so macki, da ne zakacis nesto nekoja infekcija podobro drizi gi na strana
09.05.2011, 16:04
Lidina
259
Jas sum protiv sega bremena zivotno doma da cuvam mada ne veruvam deka nesto ke ti bide, sto planiras ko ke se rodi bebeto? Kuceto mora da go trgnis, zaradi alergii, infekcii, itn. pa za novorodence treba da e sto e mozno pocista sredina.
09.05.2011, 20:22
heba
492
i jas sum protiv iako gi sakam mnoogu iskreno mnogu mi smeta seplasham cel den koga go gledam ama doma ima drugi trojca koi ne go delat moevo mislenje i mislat deka preteruem....neznam sho da praam nesakam ni da se nerviram
09.05.2011, 21:34
rina13
1147
taman rabota ako se plasis od kuce..ako e taka do sega na mene kojznae sto trebase da mi bide od koga znam za sebe sum uz macki kucinja...dur bev bremena pa ne ni mi ni tekna na kaj pamet da se pazam tuku naprotiv uz napliv na emocii gi guskav gi bacuvav a macorot mi se galese od stomakot...i nisto ne mi bidna a i eve na bebevo nisto ne mu e...samo opusteno,jas sum za zaednicko rastenje na bebe so zivotni...a i nema prostor za nikakva panika
10.05.2011, 00:17
bebushkatamoja
21
ej zenski, znam deka temata ne e na soodvetno mesto, AMA ITNO MI E... veke 5 dena bev so zanat nos i bez glas pa denes mojot ginekolog mi rece da pijam sto ke mi dade maticniot lekar i antibiotici i...... mi prepisaa Ospen, i si pijam deneska ama ic ne mi e po kejf:( imala li nekoja slicno iskustvo ? jas sum vo 31 nedela, i celo vreme se drzev dobro ama nevremevo me fati... Pozdrav,
10.05.2011, 01:07
bombica
917
Ne se sekiraj nekogas mora i antibiotik.I jas piev cefaleksin vo 26-27 ned. posto leukocitite mi se kacuvaa
10.05.2011, 08:00
Gorde J
192
sekoj lek sto e poveke korisen otkolku steten ne e steten. bez gajle lekarite znaat sto prepisuvaat
10.05.2011, 10:29
libra.n
645
Jas vo 20-ta nedela pocnav da primam antibiotici, i taka prodolziv so tri posledovatelni dozi zaradi sto imav vospalenie na nepcata, pa nemse drugo resenie. Doktorite mi velea deka nema steta veke posle 15-ta nedela od antibiotici. Pozdrav
10.05.2011, 12:30
blond
1268
Не грижете се за антибиотиците. И јас еве сега пијам, а сум 34та недела. Да знаете трудници, ако ве пече, гребе грлото, само прополки се лекот.
А каков магнезиум пиете? Мене ми рекоа Магнезол, ги земав, испив една кутија, па сега си земав од оние магнезиум обичните од 80 ден. Има некаква врска ???
10.05.2011, 12:54
Gorde J
192
pri kraj si uste malku i nema da ti trebaat kakvi si zela takvi. Nekoi i ne gi prepracuvaat magnezolot bidejki se sumeci isto e nemaj galje
10.05.2011, 13:01
sunshine24
57
mamicki edno prasanje do vas.sega sum 36 nedela ama mnogu me bolat preponite i imam menstrualni bolki normalno li e toa ne ozam duri da odam na momenti me stega megu noze....pozzz
10.05.2011, 15:34
Lidina
259
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
Не грижете се за антибиотиците. И јас еве сега пијам, а сум 34та недела. Да знаете трудници, ако ве пече, гребе грлото, само прополки се лекот.
А каков магнезиум пиете? Мене ми рекоа Магнезол, ги земав, испив една кутија, па сега си земав од оние магнезиум обичните од 80 ден. Има некаква врска ???
Fala ti Blond na informacijata jas si imam problemi so grloto i bas ke gi baram tie propolki. Inace dodeka me grebese samo Fisherman bonboni lapav kolku tolku me zalazuvaa deka mi e podobro. Ama pak pece me poluduva Magnezium pijam od Vitamax mislam deka bea cela bremenost so niv ja teram.
10.05.2011, 18:09
bombica
917
I mene grlovo me grebe lizam septolete po 2 na den.Strav me faka da ne me fane alergijata posto sekoj maj sum katastrofa so grlo i nos.Ne izleguvam od doma ama moram da otvoram prozor a komsiive do nas imaat lipa .Ke treba izgleda podmuklo da ja unistuvam posto oni nejkat da ja secat Inaku ne e bitno kakov magnezium se pie tuku e bitna gramazata.Maticnata moja mi vikase da pijam magnezol 2x 150 mg, no drug dr. mi rece malku e 300mg na den pa mi preporaca biolectra 2x250 i niv gi pijam od 20 nedela.E sega dali mislese malku e za meno posto imav kontrakcii ili opsto za trudnica malku e 300 mg na den neznam. I moram da se iskukam Mi se smaciiiiii od lezenjeee 3 meseca ne sum mrdnata od doma osven na kontroli koi so dusa gi cekam, kako praznik na dusava mi se.Treba da lezam uste 1 mesec i se potesko mi e,se me boli,tesko disam, me ubivaat kiselini