Magnezium mi se prepisani 2x250 mg, od start na bremenosta. A jas zabusavam podzaboravam ponekogas, me fakaat grcevi i togas mi teknuva deka treba da gi pijam. Pa mene mi se smaci od na rabota odenje, edvaj funkcioniram Pozz
10.05.2011, 21:33
bebushkatamoja
21
Thank u ringerajki za brziot odgvor, vcera bev navistina zagrizena deka pijam antibiotici, inaku vo zivotot epten retko sum se razboluvala i piela apcinja, pa bas mi bese zal deka bas sega moram da pijam antibioici.A inaku i jas prvo piev magnesol, no potoa d-r mi prepisa biolectra i bas mi se podobri-povkusni, iako i tie veke mi zdosadija...
11.05.2011, 08:45
heba
492
dechki mn se sekiram eve od sabotata mn slabo mrda detevo edvaj po dva pati i toa da go klatam stomakov :( mi zakazaa vo petok ama do togash kje skrenam od sekakvi misli
11.05.2011, 08:58
Gorde J
192
Odi na CTG odma ne cekaj. Kasni nesto blago napij se koka kola prosetaj i vidi kako ke bide. Sega veke nema zakazuvanje. Jas bev postaojano na CTG od 33 nedela do poragaj.
11.05.2011, 10:59
Sarah
138
Heba eve jas se prikluciv malce tuka iako sum uste vo prethodnata gruma ama za edno 8 nedeli ke dojdam ovde :) Milo mi e sto mi pomogna za toa so mi go kaza za pamukot :) Ne znam koja nedela si ama mene ova dete mi e treto i da ti kazam so prvoto tolku mi mrdase po celi denovi bez prestan mislam. togas se plasev da ne e hiperaktivno. vtoroto iskreno voopsto ne mi mrdase. taka kako tebe, ke mrdne malce i posle so denovi go nema da mrdne. i se plasev da ne mu e nesto. na ctg koga odev so nisto ne se budese ni so klatenje na stomakot. ama ednostavno nekoi deca se pomirni (VO STOMAK) od drugi. Sega doma imam obratna situacija. hiperaktivnoto vo stomak sega e mirno a ona zaspanoto sega ne mozes da go sopres. Toa posle godinka mi se pokaza kako tocno. Inace koga vtoroto se rodi morav jas da go budam da cica i da ti kazam koga se resiv deka treba da spie preku cela vecer ne go razbudiv i toa si spiese cela vecer. bar nemav problemi so toa Taka ne se sekiraj. jas veruvam deka se e vo red. Prvoto mi promrda vo 17 nedela i toa mozese da se vidi od nadvor kako klocka, vtoroto mi promrda vo 24 nedela(ako ti se veruva), i sea ova vo 18 nedela ama seuste go osekam samo od vnatre a nadvor ne moze da se vidi nisto. Epten so site tri razlicno. se nadevam ke se opustits i ke uzivas do krajot na bremenosta. pozdrav
11.05.2011, 14:53
heba
492
fala sara :) probuvam da ne panicham za se neshto ama sabotana mislam deka stomakot na grb mi dojde i preku nokj posle se smiri epten samo proteganja osekjam i po dva tri mn silni udari cel den i tolku , prethodno koga mrdashe celo nodze se gledashe na stomakot i mozev rechisi da go napipam a sega nishto ...pomisluvam pak da ne se svrte karlichno :/ neznam shto pravi iskreno kje chekam do petok eve eden den ima i kje si zapisham bidejki sekogash zaboravam shto da prasham. inaku pamukot mi e spas na mene jas od kako znam nonstop koristam sekojdnevni ama od kako mi napravija belja samo chist pamuk si seckam parchenca i si gi menuvam na sekoe idenje u wc inaku nemozev da se doperam gakji.
11.05.2011, 17:09
prettygirl
398
da ve prasam dali mozi da se sluci okolu papokot kozata od sho mi e zategnata duri kako kapilari ispukani da imam, epten naedas mi porasna stomakot.Strav mi e da se gledam vo ogledalo
11.05.2011, 17:24
kikitina
233
Може и мене кожата околу папокот ми е скоро модра. Инаку да си кажам дека денеска бев на ендокринологија и се утепав од чекање за еден скапан упат за испитување скриен шеќер, кој 100% го немам. Тоа е да не треба да чекаш на клиника. СТРАШНО!
11.05.2011, 18:39
lilicka
866
Леле и јас треба да одам за направам испитување за скриен шеќер.....кој ли ќе се мафта низ болницине со саати Мораме ли да одиме?Сугурна сум дека за џабе ќе се малтретирам со толкав стомак?
11.05.2011, 18:41
blond
1268
И јас имам модро околу папокот. Дури личи и како да сум правена операција нешто, па ми останало белег. Како и да е, колку и да се мачкам мрсни креми, ова се шири :(
Хеба, ти не се секирај, јас кога сум нервозна малово никако го нема да мрда, најверојатно моите емоции ги прима и за да ми го докара паметот да не се нервирам-тој не мрда. Пробај како што ти пишале погоре другите, со газирано, благо. Моево реагира на тоа.
Туку да си се пофалам јас, веќе почна да си спие по точно 3 часа, па ќе се разбуди 1 час ќе прета, па пак си спие 3-4 часа и престана доцна навечер да ме клоца колку што има сила.
11.05.2011, 19:59
mamicki
1111
Mojov bebus nema ritam na mrdanje- nekogas preta po cel den, a drugpat cat- pat. Ama cudno mi e, se gleda kade mrda, desno, pod papokot, recisi nad koskata od kolkot! Zosto e duri tamu?! Treba da odam na pregled vo ponedelnik, kje puknam dotogash! Kade se vasite bepki? Ima li nekoe sto e tolku "izbegano"?!
12.05.2011, 00:03
bombica
917
Mamicki kako jas da sum go npisala postot ima denovi koga me rastura od mavanje a eve 3 dena miren e nesto a i koga udira slabo, bas mu vikam na mazot mi sin ti nesto nezen e denovive Isto i kaj mene se udira desno mislam vo koskata od kolkot mava i stomakot mi e iskriven na desno
12.05.2011, 10:56
kikitina
233
Ако немаш никаков проблем не треба, и јас мислам дека џабе се малтретирам, ама мене докторот ме стави во мисла дека имам покачено ниво на плодова вода, па затоа да сум испитала. Инаку мојава цурица си е многу активна, ретко кога не прета, а благодарна сум и што цела ноќ си спие, се буди со мене сабајле заедно
12.05.2011, 10:56
kikitina
233
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka
Леле и јас треба да одам за направам испитување за скриен шеќер.....кој ли ќе се мафта низ болницине со саати Мораме ли да одиме?Сугурна сум дека за џабе ќе се малтретирам со толкав стомак?
Ако немаш никаков проблем не треба, и јас мислам дека џабе се малтретирам, ама мене докторот ме стави во мисла дека имам покачено ниво на плодова вода, па затоа да сум испитала. Инаку мојава цурица си е многу активна, ретко кога не прета, а благодарна сум и што цела ноќ си спие, се буди со мене сабајле заедно
12.05.2011, 15:20
lilicka
866
Мили трудници денес испитував крвна слика железото ми е доста слабо,шеќерот е супер така да нема да одам да испитувам шеќер....но се исплашив од железото Совет трудници што да земам а да е ефикасноо да го качам железото??? Уфф никогаш не сум раат!!!
12.05.2011, 15:31
anedespo
940
Ferum lek, Feroglobin, Heferol (ne sum sigurna za imevo), a imase i edni inekcii zelezo . Konsultiraj se so lekarot. Toa e zadolzitelno. Racunaj deka posle porod hemoglobinot se namaluva uste 5-10 edinici.
12.05.2011, 16:05
mimi*
56
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka
И јас треба да правам испитување за скриен шеќер. Денес прашував во Авицена ми рекоа дека е 400 ден. на приватно. Целата постапка трае 2 до 2 ипол саати. Така да за тие пари не се малтретирајте по клиника за упати и слично.
позз
12.05.2011, 16:09
kikitina
233
Леле не сум знаела дека е толку ефтино, јас таму брисови испитував ми земаа 2500. Уште утре таму ќе си испитам, кој ќе чека за на клиника ми закажаа за 20 ти наредната недела. Инаку Иличка, јас железото ефикасно го покачив со ампули ТОТХЕМА. Една кутија е околу 300 денари.
12.05.2011, 16:38
lilicka
866
Фала ви девојки на советите
12.05.2011, 18:09
jana81
450
lilicka jas dosega ne sum imala problem so zelezoto ma da mozebi e uste rano (sega sum 24 nedela) no redovno si pijam priroden sok i voopsto mi nema padnato zelezoto Sokot e na baza na cveklo + morkov, limon, portokal i caj od kopriva, taka da pokraj ostanatite lekovi mislam deka ne e na odmet i po edna casa dnevno od ovoj sok
12.05.2011, 18:34
mamicki
1111
Sega se vrativ od rabota i nozete mnogu me bolat, oteceni mi se i zeski. Dali nekoja ima vakov problem (ova prvpat mi se slucuva)? Dajte nekakov sovet, sto da se pravi, ova e mnogu grozno!
12.05.2011, 19:53
blond
1268
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Sega se vrativ od rabota i nozete mnogu me bolat, oteceni mi se i zeski. Dali nekoja ima vakov problem (ova prvpat mi se slucuva)? Dajte nekakov sovet, sto da se pravi, ova e mnogu grozno!
Јас цел седми месец отекував во рацете и нозете. Откако влегов во осми, отоците престанаа. Единствен совет: легни си и крени ги нозете повисоко. Обиди се да носиш пошироки обувки и избегнувај сол. А да не имаш проблеми со притисокот ? Од висок притисок може да се појавуваат отоци.
12.05.2011, 20:00
bombica
917
Mamicki za da splavne otokot legni i podkreni gi nozete na pernici.A za zestinata stavi vo legen vinski ocet i podrzi gi nekoe vreme.Ova e isprobano od sveki i stvarno pomaga Ja seuste nemam nikakvi otoci ama pa od sto da gi imam lezam celo vreme. lilicka za nisko zelezo najefikasni se tothemata.Zolva mi i sinceto nejzino imaat nasledna anemija-talasemija i do sega nema sto nemaat probano edino so tothemata imaat podobruvanje.
12.05.2011, 20:00
anedespo
940
Jas vo pettiot mesec gi dobiv otocite i mi traeja do kraj. Ako jadev soleno i stoev podolgo , otekuvav poveke.
12.05.2011, 20:16
heba
492
i jas denes pravev krvna slika uzas e i mojava :(( a tothemana ne ide ich piev nekolku dena odposle me kine stomakot i mi se gadi cel den a i onaka imam mn golema maka so kiselini nemozam da disham ushte toa mi fali kje mora nekoi drugi da mi dadat ili inekcii, srekja ni ja nemam shekjer. utre sum na pregled edvaj chekam da vidam sho kje mi kazat i da prasham do kaj sum so datumot. navecher ich ne spijam a nogive mislam deka mi se otkacheni edvaj odam se me boli :/ kupiv denes pak benkichinja preslatki se edvaj chekam da ja doteram :)))