cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

12.05.2011, 21:15

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

Eve me i mene deneska mi e termin za poragjaj a na bebuskata ne i teknuva da izleguva.. Ima li nekoja sto znae nekoi "finti" sto da pravam za da dobijam normalni porodilni bolki...?user posted image Prvoto dete morase so provokacii posto ne mozev da dobijam samata bolki, sega za ova sakam normalno da mi dojdat ali tesko... Dobivam kontrakcii odvreme-navreme ama ne se redovni. Pozdrav i odnapred blagodaram

clock-img

12.05.2011, 21:48

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Obidi se mn. da setas, da dvizis Aleksandra... Drugoto si e majka priroda, vazno e bebusot i ti da ste zivi i zdravi... Vi blagodaram za sovetite, mn. mi pomognaa... Ne jadam soleno i nemam pritisok, sega prvpat mi otekoa stapalata, ama cel den bev na noga, od 9 nautro!user posted image  Sega, otkako odmoriv, se povlekoa user posted image

clock-img

12.05.2011, 21:55

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

uf dobro bi bilo koga bi mozela da setam ali imam uzasni bolki vo polovinata nemozam ni da stojam, ni da lezam, nitu pak da setam, samo tupkam vo edno mesto. Vo sekoj slucaj fala ti mnogu mamicki na bvrziot odgovor.. pozdrav

clock-img

12.05.2011, 22:11

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

ee aleksandra za brzo ke ne izraduvas user posted image toa mozi da e nekoj znak dek a za brzo ke si se gusnite so bebuskata.Samo so lesno da ti e i tebe i na site idni mamicki pa da ne izraduvas za nekoj den tuka na rr

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

clock-img

12.05.2011, 22:17

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

Fala srcka se najubavo i na tebe i so lesno site da pomineme.. Edvaj go cekam momentot koga ke se guskame so user posted image i sekako ke bidete izvesteni.. user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.05.2011, 22:43

clock-img

lilicka

pencil-img

866

aleksandra90 dusho so lesno neka e.....mislam deka nabrgu ke se porodis!!

clock-img

12.05.2011, 22:53

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

aleksandra90 dusho so lesno neka e.....mislam deka nabrgu ke se porodis!!

Od tvoja usta vo Bozji usi dushouser posted image se najubavo i so lesno i na tebe user posted image

clock-img

12.05.2011, 23:16

clock-img

bombica

pencil-img

917

Aleksanda so lesno neka ti e i sto pobrzo da se izlesnisuser posted image ajde neka ni se mnoizat ringerajcinjatauser posted image user posted image

clock-img

12.05.2011, 23:27

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

fala ti od srce bombica.. Se nadevame vo brzo vreme ke bide user posted image

clock-img

13.05.2011, 11:58

clock-img

mimi*

pencil-img

56

Правев вчера крвна слика и хемоглобинот ми е ист како прошлиот пат, а во меѓувреме испив една кутија тот хема. Значи  само таа ми го одржува хемоглобинот user posted image , затоа ми ја зголемија дозата на две ампули дневно, па ќе видиме.И магнезолот ми ја зголемија дозата на 2х150mg дневно бидејќи имав грчеви во мускулот на ногата. Инаку бебчето си напредува, а јас сум ослабела 1 кило од пред еден месецuser posted image . До 21 недела бев поправена 5 кила а сега во 25 сум поправена вкупно 4 кила, значи едно кило помалку. Имал ли некој таков случај?

clock-img

13.05.2011, 13:43

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Da, jas vo prvata bremenost oslabnav 2 kg vo 7 mesec, pa gi vrativ vo 8 istite dve... Na deteto ne mu falese nisto, ama oslabnav, ne znam, sama od sebe... Imav naporen period togas, i taka... Inaku, se hranev normalno. Sega kje moram da pocekam user posted image , oti samo za napred teram!

clock-img

13.05.2011, 14:06

clock-img

lete

pencil-img

133

ZDR TRUDNICI ALEKSANDRA MILO MIE ZA TEBE SIGURNO KENE  IZRADUVAS ZA NEKOJ DEN MOZEBI I ZA NEKOJ CAS NESE SEKIRAJ CIM SI STIGNALA DOTUKA
LUGE JAS VEKE SUM 31 NEDELA BEV DENES NA KONTROLAI SE BESE VO RED SAMO SE SEKIRAM MALKU STO IMAM INFEKCIJA UZASNO PECENE CESANE BOLKA PRI MOKRENE SI NAPRAJV PAP I MIKROBIOLOGIJA PA REZULTATI SLEDNATA NEDELA VO MEGU VREME KILOIPOL CAJ OD BRUSNICA I TAKA ZDEBELENA SUM POLA KILO ZA 6 NEDELI A BEBCETO MIE KILO IPOL I TOA ME NERVIRA TREBASE MAlku POGOLEMKO DAE ALI NE JADAM NISTO OSIM KOMPIRI JOGURT KRASTAVICI I SE RAZBIRA SLADOLED I TAKA POZDRAV DO SITE

clock-img

13.05.2011, 14:26

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Здраво lete не се секирај секое бебенце различно напредува во килажата овие недели највеќе ќе качува,не е битно колку е во грами битно да е добро....и ехото знае некогаш да не мери точно,јас одам на 2 места на гинеколог приметив на двете места е секогаш различно во гр.
Душо јади многу овошје и зеленчук,пиј млеко-калциум и се ќебиде во ред!
Поздрав!!

clock-img

13.05.2011, 14:26

clock-img

heba

pencil-img

492

lete ne se sekiraj jas sum samo na margarin i leb i chat pat sirenje:)) a za sladoled nema promashaj sekoj den po nekolku komada kutija ne kupuvam zoshto kje otide za sekund, a vchera sum si kupila sitni kolachi kutija i popara ja napraviv :)) 34 nedela sum bebeto e 2400gr a jas sum popravena 9 kila. denes bev na kontrola tek za 3 nedeli mi zakazaa togash i ctg a nekade na 20 kje ima izgleda svecheno dodeluvanje :)) ako se e vo red mi reche doktorot kje zakazeme carski...neeemozam da dochekam

clock-img

13.05.2011, 15:19

clock-img

bombica

pencil-img

917

Lete pa super ti e bebusot po site kalendari vo 31 ned pisuva deka e okolu 1,5 kg znaci ko po kniga si euser posted image
Heba user posted image i za tvojot bebus.Milo mi e sto se e ok i sega opusti se i uzivaj mnogu pomina uste mslku ostanauser posted image
Jas sum na kontrola kaj maticnata vo ponedelnik, edvaj cekam da go vidamuser posted image A da vi kazam sabajle kak 4h placev od user posted image .Se isprevrte, mi napravi rid desno i pocna strasno da me boli papokot nemozev nikako da se pomrdnam.Nemozam da vi opisam kakva jak bolka imav nekoi 20 min. user posted image pa carskiot ne me bolese tolku kolku ova.Sega boli ama normalno

clock-img

13.05.2011, 17:03

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

i gospogicata moja od sabajle stutkana e na levata strana i samo tamu preta izgleda i se pogodilo mestoto user posted image .Opustete se i uzivajte uste malku ostana.Jas kefoj sum bracedami se porodi sabajlevo nemozam da vi opisam kolku sum radosna i odvaj cekam moeto da se rodiuser posted image

clock-img

13.05.2011, 17:03

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

I jas sum na kontrola vo ponedelnik, so dusa cekamuser posted image  da go vidam bepkouser posted image

clock-img

13.05.2011, 18:42

clock-img

sunshine24

pencil-img

57

mojava curka celo vreme e na desna strana mislam zeludnikot mi e popara samo me klocka po nego ama ke se izdrzi uste malku....inaku edno prasanje do vas ....imam menstrualni bolki i preponite strasno me bolat ...toa e normalno za posledniov mesec ili ne znam ama i kicma znae da me presece...pozzz do vas rr...

clock-img

13.05.2011, 20:40

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

sunshine da ne e nekoj znak toa? koja nedela si?

clock-img

13.05.2011, 21:04

clock-img

sunshine24

pencil-img

57

37 nedela sum sega

clock-img

13.05.2011, 21:15

clock-img

heba

pencil-img

492

uff sekoja vecher se budam vo 4h i me boli stomakov ama umereno, inaku ako te bolelo do zvedi moze zosto si fakjalo saglam pozicija moeto koga se premestuvashe od karlicno vo normalno stomakov mi se izmesti cel i me boleshe strashno. inaku denes na eho so aparaton butkite mu gi barashe rechisi do vrv gore pa sea znam zasho mi e izremeten zeludnikov se vo nego mava

clock-img

14.05.2011, 03:02

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

Moevo bese poprecno namesteno ama ovie dva dena izgleda se svrti kako sto treba... Inace ako go pokazuva vremeto na porakive ke vidite deka za spienje ne mozam ni da pomislam... Ako legnam imam tolku strasni kiselini i bolki vo zeludnikot sto ne mozam da vi opisam... sega setam po doma... ako me gledale komsiive kako pruzam alista vo tri saat sabajle, utre nisto cudno zuto kombe da me ceka pred vrata... Oko nemam sklopeno tri dena a po cel den sum na rabota i sum premorena. A posebno poslednava nedela bidejki sum po cel den na noze, desnava strana od stomakov me kine pri kraj na rabotniot den i doma dodeka ne odmoram bar dva saati. Lele ne znam so ke se pravi, samo 30 nedela sum, a moram do 5-10 juni na rabota...
daj pomagajte sto da pravam so kiselinive? eve sega umiram za jadenje ama ako kasnam nesto posle ke me utepaat kiselini uste poveke. uf... odam uste ednas da probam da zaspijam... user posted image

clock-img

14.05.2011, 07:09

clock-img

sunshine24

pencil-img

57

lara ne znam za kiselini jas voopsto nemam a zeludnikot mnogu me bozi i me zeze,znam za kiselin ite deka jadat ziv oriz demek pomagalo,i vo kompirce napravi dupce i stavi limonce malku,neka stoi cela nok i sabajle ispij aja tecnota od nego,na nekoi i toa im pomagalo,a od medikamenti nesto rupurut rotacid ako ti pomogne...se nadevam ke ti koristi nesto od ovaa sto ti pisav i ke stavis kraj na kiselinite..

clock-img

14.05.2011, 07:42

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Лара, за киселините пиј рутацид, но уште поважно е да внимаваш што јадеш, не јади тешко сварлива храна што предизвикува киселини, немој да јадеш благо, тоа прави мн. киселини, не пиј кафе ниту газирани пијалоци, не јади подоцна навечер, ако си гладна по 19 часот, испиј чаша јогурт на пр. Ако не сакаш да пиеш рутацид, пиј свежо исцеден сок од лимон- олеснувањето е моментално, бидејќи лимонот е база (но само лимон разблажен со малку вода, без шеќер!).

clock-img

14.05.2011, 12:34

clock-img

heba

pencil-img

492

lara i jas isto goram od kiselini po cel den bez prstan nema vrska dali e nokj ili den i vcera doktoron mi dade ruprut najgadnite apchinja na svetot i gi delam na mali parchinja pa po cetvrt od sabajle poruchek i navecher dva pati i mi pomagaat nema vrska dali jadam ili ne gi imam nonstop ako ne jadam pa beter i stomak me boli pa cel den pikam crn leb i margarin toa mi pomaga malce ili tost lepchinja podizgorenki i tie vrshat rabota . a neznam sho e rabotava so spienjeto nikako ne mi ide okolu 8 saat navecher se rasonuvam kako da e sabajle i nikako spienje i mn me nervira toa barem da se odmoram saglam

Последни статии

article-img