writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

14.05.2011, 20:33

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

Ah ne oriz, ne koski od maslinki, ne rupurut... se e dzabe... ke vidime.veverva moze neso ke se oprai, a toa so kompir i limon go nemav probano, uste toa ke vidam dali ke smeni nesto. Uf... ajde ke izdrzime se za nasite bebusi!

clock-img

14.05.2011, 21:06

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Poslusaj patalec- svezo ceden sok od limon e blagoslov za kiselinite, za 10 minuti gi smiruva, isto kako ako vo voda sto vrie stavis mrazuser posted image ... Minatata esen imav tesko akutno vospalenie na zeludnik poradi kiselini user posted image , se iznamaciv... Sega znam kako da vnimavam i dosega sum dobra, nemam kiselini, a se plasev deka kje se vratat. Izleze deka togas se mi bilo od nepojaduvanjeto i pienjeto toni kafe. Sega kafe ne sakam ni da vidam, si pijam kakao i super mi euser posted image

clock-img

14.05.2011, 23:27

clock-img

kikitina

pencil-img

233

Мене против киеселините ми помага чаша ладно млеко и тоа откако ќе ја испијам веднаш ми ги снемува. Приметив исто кога јадам тестенини или производи од тесто тогаш киселините ги има повеќе.

clock-img

15.05.2011, 12:00

clock-img

heba

pencil-img

492

e denes od soncevo 20 min shto postojav raceve mi otekoa balvani nemozam da gi svitkam prstive kjebapi!! ubavo mi vikaa na rabota ne se zali za ladnoto i deka mene najmnogu mi odgovara...:))

clock-img

15.05.2011, 12:25

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

A da ne si si rucala nesto solenko Heba? Od toa najmnogu se plasam- od otoci, a jas kje odam do krajot na juli user posted image ... Znam kako e da si balon, i prvoto dete mi e rodeno na 23 juli, poslednite deset dena ocite e mozev da gi otvoram od otoci!

clock-img

15.05.2011, 13:27

clock-img

rina13

pencil-img

1147

da podobro e zima pomali se otocite,ama jas imav otoci pa sekoe sabajle iako bese zima  edvaj sakite gi otvarav,a na gosti ke otiev so edni konduri ke otecev pa se vrakjav so patiki ama ne od zenite nego od mazite nivni patiki 43:)ama se pminuva posle poragjaj mi se cini ko balon se izdisavuser posted image barem u leto apastolki i sibaj....uste malce imate pa uzivajte vo sekoj den.....samo opusteno i se ke bide vo red vi pustam  mnogu mnoguuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.05.2011, 13:46

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Lele Rinaaaaa! Uste malku! Uste 9-10 nedeli, toa e 70 dena! Brrr

clock-img

15.05.2011, 14:19

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

he he he uste malku... i jas imam uste tolku mamicki i mene mi e kraj na juli datumot. Srekja imam mnogu odmor (20 )dena pa na 10 maj si odam od rabota... Ama do togas ne znam so ke bide. A za otoci so da kazam, snosti izlegovme so mm do grad i si staviv patiki posto nisto drugo ne doagjase vo predvid. Samo ne veruvav deka posle pola saat patikite ke popustat.... user posted image So mi bea ubavi novi zelenki Converse paticinja, a koga gi oblegov so vrvcite na najsiroko izgledaa kako kopitca... I platneniot del ne izdrza, si pukna od maka kutriot.... hahah Aj barem se izmoriv, ispiv limonada, si legnav gladna i spiev... posle nekolku dena spiev... mmm sto ubavo mi bese, moze 7-8 saati samo so dve budenja! Se mislam sega da izladam i zatemnam vo spalna pa da si se vratam uste ednas user posted image

clock-img

15.05.2011, 14:23

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

A ova so limonadava Mamicki navistina moze da funkcionira... Koj da poveruva deka nesto tolku kiselo i jako moze da go smiri zeludnikot?!? Jas porano ako probav da se napijam mislev deka ke me dorazdrazni uste tolku, ama posle 10tina minuti stvarno ne e taka... ne znam moze i na toa da se dolzese spienjeto... kako i da e, jas odam po limoni!!!

clock-img

15.05.2011, 19:12

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Lara, limonot, iako ima kisel vkus, e bazen, zatoa tolku uspesno gi smeruva kiselinite, i za razlika od soda i dr. raboti- ne ja nadraznuva sluzokozata.
Me plasite so toa otekuvanjeto! Ednas samo otekov, pred edna nedela, vo stapalata, ama cel den, 10 saata bev na noze. No mn. vnimavam, ja namaliv solta, a sekoe utro pojaduvam baana, edna ili dve, i navecer veceram krastavica. I ednoto i drugoto e dobro, ima kalium i pomaga da ne se zadrzuvaat tecnosti vo organizmot.

clock-img

15.05.2011, 19:22

clock-img

heba

pencil-img

492

:)) dobro beshe ova so patikite od mazite ahahha :)) ama jas inejadam recisi ich sol a pishuva na stranskite sajtovi deka mora da se vnesuva mala kolichina poradi potreba od jod vo organizmot, i da se pofalam prvo deka i jas spiev nokjeska i deka ne se razbudiv nitu ednash auuu kakvo chudo pa seplasham vecherva da nemi se naplati ubavinata :))
i da se pozalam deka imam mn golem problem so hranata nishto nemozam da jadam apetit nula i na seta maka jadev sabajle nekoe sirenje koe mirisashe mnogu i beshe postojano u vrizider nekoja nedela pa koami se sloshi i proliv sho da vikazam kolku seplasham da ne e nekoe truenje :/ od utre si se vrakjam na mojata hrana tost od senvichara so teleshka krem salata i kilo jagodi ova drugovo ochigledno ne mi ide

clock-img

15.05.2011, 19:56

clock-img

sunshine24

pencil-img

57

lele koga sme kaj otocite ne mozam da si gi prepoznam stapalata i racete kako na slonce mi se....uste od sesti mesec pocnaa da mi potekuvaat ama veke premnogu ogromni se ama doduse si jadam i dosta solenko iako znam deka ne treba.a ovie dva dena krecevme doma pa uste od sabajle do vecer bev na noga i veke sum kako voz da me pregazilo.aj ke se izdrzi uste ovoj mesec...pozzz moi rr... 

clock-img

16.05.2011, 10:08

clock-img

kikitina

pencil-img

233

Јас да не се заречам немам проблем со отекување, барем не многу онака нормално, а 32 ра недела сум. Денеска бев за брис стрептокока и жени верувале или не никогаш во живот од кога идам на гинеколог не ме болело толку многу. Си викам ако ова вака сега боли, можам да замислам како ќе биде на пораѓај user posted image .Инаку од која недела вие правевте ЦТГ, мене матичната ми рече да почнам од 35 та.

clock-img

16.05.2011, 11:14

clock-img

Tanjicka

pencil-img

475

kikitina, kade gi nosese brisevite za streptokoka i dali imase zakazano, jas treba da odam na 27 maj pa za da znam

clock-img

16.05.2011, 11:53

clock-img

mamacoki

pencil-img

22

Zdravo mamicki. Nova sum na forumov, ama redovno ve citam i do sega mnogu nauciv od napisanovo. Deneska vleguvam vo 31 nedela od bremenosta (prva bremenost). Rabotam vo drzavna institucija pa me interesira ako znaete da mi kazete koga da si go otvoram porodilnoto boleduvanje. Mene mi kazaa deka treba 28 dena pred terminot za poroduvanje (termin mi e 17 juli) ama taka gubam skoro mesec od tie 9 meseci sto gi davaat zakonski, (so pretpostavka deka moze ke se porodam bas na 17 juli). Pojma nemam sto da pravam. 

Невозможно е - кажа гордоста;
Ризично е - рече искуството;
Безцелно е - рече причината;
Треба да пробаш - шепна срцето..

clock-img

16.05.2011, 11:54

clock-img

kikitina

pencil-img

233

Ги носев во државна на микробиологија, ама имав закажано уште од март месец. Многу се чека, а на приватно мислам дека е околу 500 денари. Со картонче јас платив 100 а имав и брис контролен за уреаплазма.

clock-img

16.05.2011, 11:56

clock-img

kikitina

pencil-img

233

Мамацоки јас баш денес ја прашав мојата матична за породилно и таа ми рече дека може да се отвори од денот на пораѓај. Јас така ќе направам. Мојот термин е 11 јули, јас планирам да го отворам околу 5.

clock-img

16.05.2011, 12:16

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Kolku sto jas znam, boleduvanjeto e eden mesec pred, i osum meseca po poroduvanje, taka sto i da go prolongirate zaminuvanjeto na boleduvanje, tie denovi vi propagjaat user posted image

clock-img

16.05.2011, 12:20

clock-img

mamacoki

pencil-img

22

Taka i si mislev user posted image gluposti...mene ke mi trebaat denovite posle, a ne pred poroduvanje...odlicno se cuvstvuvam i mozam do kraj da odam na rabota...ama so zakonite da ne si igrame user posted image

clock-img

16.05.2011, 13:34

clock-img

heba

pencil-img

492

cekaj cekaj mamacoki koga kje dojda zadnjite denovi i po zeshtinata ima da ti se sedi doma i da ti se pplache :)) i jas vikav nekjam ni boleduvanje ama sega kako sakam....edvaj spijam edvaj stanuvam se me boli otekuvam i sho ne, problemi na rabota od sekakov vid, taka da pochekaj ne brzaj kje  vidish kako se dvizat rabotite. jas sakam od septemvri da si se vratam na rabota pa se raspravame so mazot doma on ne dava :/
inaku ligjee mn maka imam so ceshanje se me svrbi osobeno navecer samo se drapam cela sum grebanici :/

clock-img

16.05.2011, 16:56

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Heba, ti si tocno 5 nedeli pred mene, od koga ti stana mn. tesko? Jas uste se trkalam nekako, nemam otoci, ama postojano sum pospana oti nokje spijam kako zajak, na sekoe prevrtuvanje se budamuser posted image

clock-img

16.05.2011, 17:47

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

Mamacoki, boleduvanjeto se otvara 1-45 dena pred poragjaj i trae 270 dena od denot na otvaranje. Toa so 28 dena e zastareno. Nikoj ne moze da predvidi koga tocno ke se porodi i denovite ne propagjaat taka da no worries, otvori si go koga sakas.

clock-img

16.05.2011, 19:31

clock-img

heba

pencil-img

492

pa da ti kazam ne spijam ni ko zajak odkako vlegov vo osmido togash spiev kako trup a od togash mi pochnaa i celodnevni kislini i pochna da me pritiska za u wc do togash ama bash nishto ednash na den idev a sega na pet minuti sekoja nedela si nosi neshto novo eve ovaa imam maka so otekuvanje ne deka e neshto ekstremno ama jas chudno se chustvuvam i mi e chudno so prastive poteshko baratam. vaka koga e svezo mi e ok ama vikendov edvaj dishev kamoli sega koga kje fatat vrukjini taka chekajte ushte ni se nazad tegobite jas samose nadevam deka se kje bide ok i deka na 20 juni kje mi zakzat carski i kje si go napunam krevetchevo so go namestivme za vikendov i nemozam  da si go iznagleam duri i ne  mi se ni veruva :)))  nekogash  lugje od sabajle se otkrivam da si go vidam stomakot da ne bilo samo son :)) ne mi se veruva kje si imam svoe najsvoe bebe :))

clock-img

16.05.2011, 19:38

clock-img

blond

pencil-img

1268

И јас денес ја прашав мојата матична ми рече дека сега последна информација е дека не пропаѓаат деновите за породилно. Од кога ќе го отвориш, од тогаш ти сметаат 270 дена (а додека претходниот месец ми рече дека мора да се отвори 28 дена пред терминот). Е сега, јас не знам утре на комисијата како ќе ми го продолжат. Ако ми го продолжат за уште 1 месец, таман ќе ми дојде. На 25ти Јуни ми е терминот, таман сега да ми го продолжат макар и 15 дена, во добивка сум. Како и да е, ќе ве информирам утре :)
Туку, на контролата денес ми рекоа дека постелката си е иста како што беше пред 2 недели (1кон 2 стадиум) и да не се нервирам поради тоа. И плус дека според матичнава, за 9 дена влегувам во 9ти, а според мене на 1ви. И се испаничив малку, се надевам нема да се породам штом влезам во 9ти user posted image (бидејќи дома реновираме). Нека си поседи внатре до кај 10ти барем user posted image
А за отоците на стапалата ми рече дека не е страшно (бидејќи само стапалата ми се отечени, а не цели нозе). Ама страшно ми се виде тоа што 3 кг сум качила за 2 недели user posted image , а од каде толку многу ни јас не знам (бидејќи мноооогу внимавам на исхраната посебно овие 2-3 недели).

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Heba, ti si tocno 5 nedeli pred mene, od koga ti stana mn. tesko? Jas uste se trkalam nekako, nemam otoci, ama postojano sum pospana oti nokje spijam kako zajak, na sekoe prevrtuvanje se budamuser posted image

Леле мамички, подобро да не ти станува тешко. Еве и јас ко Хеба, едвај се движам, желка е побрза од мене user posted image , ме болатг препоните, навечер и јас ко тебе се будам на секое вртење (ама јас и пцувам user posted image ), отечени ми се стапалата и рацете... Ама ајде уште некоја недела ќе се издржи... Еве го крајот каде е...

clock-img

16.05.2011, 21:52

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

A, bre, deca, jas sum tetka za vasuser posted image , ajde malku povekje optimizamuser posted image , dodusa, prvata bremenost, koja mi bese na 23 godini, pred 15!!!! godini i jas ja doziveav podramaticno, sega se trudam kolku mozam povekje i kolku mozam podolgo normalno da funkcioniram, ama prasajte me za ova po 5-6 nedeli, plus, uste sega sum vo panika kade i kako kje se poragjam, toa mi e top tema za razmisluvanjeuser posted image

Последни статии

article-img