И јас денес ја прашав мојата матична ми рече дека сега последна информација е дека не пропаѓаат деновите за породилно. Од кога ќе го отвориш, од тогаш ти сметаат 270 дена (а додека претходниот месец ми рече дека мора да се отвори 28 дена пред терминот). Е сега, јас не знам утре на комисијата како ќе ми го продолжат. Ако ми го продолжат за уште 1 месец, таман ќе ми дојде. На 25ти Јуни ми е терминот, таман сега да ми го продолжат макар и 15 дена, во добивка сум. Како и да е, ќе ве информирам утре :)
Туку, на контролата денес ми рекоа дека постелката си е иста како што беше пред 2 недели (1кон 2 стадиум) и да не се нервирам поради тоа. И плус дека според матичнава, за 9 дена влегувам во 9ти, а според мене на 1ви. И се испаничив малку, се надевам нема да се породам штом влезам во 9ти
(бидејќи дома реновираме). Нека си поседи внатре до кај 10ти барем
А за отоците на стапалата ми рече дека не е страшно (бидејќи само стапалата ми се отечени, а не цели нозе). Ама страшно ми се виде тоа што 3 кг сум качила за 2 недели
, а од каде толку многу ни јас не знам (бидејќи мноооогу внимавам на исхраната посебно овие 2-3 недели).
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Heba, ti si tocno 5 nedeli pred mene, od koga ti stana mn. tesko? Jas uste se trkalam nekako, nemam otoci, ama postojano sum pospana oti nokje spijam kako zajak, na sekoe prevrtuvanje se budam
Леле мамички, подобро да не ти станува тешко. Еве и јас ко Хеба, едвај се движам, желка е побрза од мене

, ме болатг препоните, навечер и јас ко тебе се будам на секое вртење (ама јас и пцувам

), отечени ми се стапалата и рацете... Ама ајде уште некоја недела ќе се издржи... Еве го крајот каде е...