RE: Името на Вашето бебе (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

sani 13 -> RE: Името на Вашето бебе (15.9.2011 20:57:27)

mislev deka srednoto ime e zadolzitelno vo USA!! a i baska treba i prezimeto za da se nastima barem spored mene! i mojot soprug e od US i prezimeto mu e takvo neli a jas sakav naseto since da go krstime po mojot pokoen tatko koj sto imase tipicno makedonsko ime i e epten nezvucno pa sepak srednoto ime ( koe e po mojot svekor) ke go sredi toj nezvucen moment! taka da mislam deka treba i prezimeto da go zemes u igra za celosno da vidis kako bi zvucelo! osven ako nekoe posebno ti znaci ama vo toj slucaj sama bi si odlucela [sm=smiley2.gif]

ana mari -> RE: Името на Вашето бебе (15.9.2011 21:39:09)

jas sum za Sussana Michelle

Rotkaepchen -> RE: Името на Вашето бебе (15.9.2011 21:50:55)

Додека бев бремена се двоумевме помеѓу две имиња. Ања и Доротеа. Не можевме никако да се одлучиме. По некое време откако се породив ми се јави сопругот и целиот збунат ми кажа дека отворил во календарче и видел дека тој ден всушост е Св. Маченик Доротеј. Нашата мала бебушка сама си го одбра името [sm=smiley36. gif]

sani 13 -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 1:20:16)

e da stvarno e mnogu interesno kako sami si se mestat nekogas rabotite

anedespo -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 8:19:28)

Vtoroto mi e favorit

vesnab -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 8:21:01)

prvoto :)

KRISTIJANA* -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 8:25:08)

Michele i mene nekako najmnogu mi se dopagja - Sussana Lea

vanessa30 -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 12:19:20)

Mene najubavo mi e Suzzana Nikol, ona so Lea ne mi se dopaga bidejki me potseka na ime na kucence.

Baka -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 13:06:28)

Пред да останам бремена ми се допаѓаа машките имиња Доријан и Даријан ама не се согласувавме со мм. Кога останав бремена мм сакаше ако е женско Јана, а машко Максим, но сепак најдовме средина и малото се вика Максимилиан (без ј [sm=smiley1.gif])

Michele -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 20:12:47)

Vi blagodaram mamicki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

vida -> RE: Името на Вашето бебе (16.9.2011 21:50:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Baka

Пред да останам бремена ми се допаѓаа машките имиња Доријан и Даријан ама не се согласувавме со мм. Кога останав бремена мм сакаше ако е женско Јана, а машко Максим, но сепак најдовме средина и малото се вика Максимилиан (без ј [sm=smiley1.gif] )

Jas sakav sin mi da se vika ili Danilo ili Maksimilijan ama mm ne sakase da slusne za Maksimilijan...mnogu bilo dolgo imeto i dodeka da go vikne on ke istrcal na ulica [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i taka sega e Danilo

zmej1 -> RE: Името на Вашето бебе (19.9.2011 15:58:06)

Nosam bliznacinja, dve devojcinja,ednoto ime go odlucivme-Jovana ,a za drugoto se mislime ...kazete nekoj predlog ,ne mora da slicni ili da pocnuvaat na ista bukva

miana -> RE: Името на Вашето бебе (19.9.2011 16:04:04)

Deana? Mene mnogu mi se sviga ama ima kaj nas vo komisii pa ne sakam da bide imitacija ..Jovana i Deana e bas ubavo :) Ili Jovana i jana?Ili Jovana i Joana ? 

AnnaMolly RR -> RE: Името на Вашето бебе (19.9.2011 16:06:06)

И јас ќе предложев Јована и Јана, ама miana ме претркала [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Andriance -> RE: Името на Вашето бебе (26.9.2011 10:29:15)

Llelellee duri sega svakjam deka mene Danilo mnogu mi se svigja,...a duri imam i drugar Danilo..ama ete ne mi teknalo. a od sekogash vikav ako imam zensko kje bide Bela..a za masko ne znaev..mi se svigjase samo Luka..ama ednostavno mnogu deca go imaa toa ime...izborot go napravi soprug i sega domce si imam Andrej...ama za sledno ...ili Bela ili Danilo

vida -> RE: Името на Вашето бебе (26.9.2011 22:42:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Llelellee duri sega svakjam deka mene Danilo mnogu mi se svigja,...a duri imam i drugar Danilo..ama ete ne mi teknalo. a od sekogash vikav ako imam zensko kje bide Bela..a za masko ne znaev..mi se svigjase samo Luka..ama ednostavno mnogu deca go imaa toa ime...izborot go napravi soprug i sega domce si imam Andrej...ama za sledno ...ili Bela ili Danilo

Bidejki veke doma imas Andrej,slednoto neka bide Bela pa tretoto neka bide Danilo...za mene naj ubavoto ime,imeto na moeto junace

Maca25 -> RE: Името на Вашето бебе (26.9.2011 22:47:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: zmej1

Nosam bliznacinja, dve devojcinja,ednoto ime go odlucivme-Jovana ,a za drugoto se mislime ...kazete nekoj predlog ,ne mora da slicni ili da pocnuvaat na ista bukva

Јована и Дарија - мој предлог

Ananija -> RE: Името на Вашето бебе (28.9.2011 16:01:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: omorfo89

Mojata kerka se vika Kiparisija (Kiparissia) 

Хаха дури и ги гледав фотографиите од крштевката на Кипарисија,
многу убаво име да е здрава и расте голема убава како нејзината мамичка

Ananija -> RE: Името на Вашето бебе (28.9.2011 16:05:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vida

ИЗВОРНА ПОРАКА: Baka

Пред да останам бремена ми се допаѓаа машките имиња Доријан и Даријан ама не се согласувавме со мм. Кога останав бремена мм сакаше ако е женско Јана, а машко Максим, но сепак најдовме средина и малото се вика Максимилиан (без ј [sm=smiley1.gif] )

Jas sakav sin mi da se vika ili Danilo ili Maksimilijan ama mm ne sakase da slusne za Maksimilijan...mnogu bilo dolgo imeto i dodeka da go vikne on ke istrcal na ulica [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i taka sega e Danilo

Интересно Максимилијан еднас кога бев на гости во бигорски крстија така едено бебенце...Инаку Максимилијан заедно со неговиот роднина Диоклецијан биле жестоки гонители на православните во 3-4 в.

elenak -> RE: Името на Вашето бебе (9.10.2011 10:05:07)

Zenski aj nekoj predlog za mene...Svekor mi e pocinat i se vikase Jovan, sega mm nekako mi vrtka okolu toa ime iako [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] e devojce. Mene Jovana ne mi e bas po kejf, ne deka ne e ubavo tuku deka pocna da stanuva se pocesto ime megju devojcinjata.Znaci mojot predlog e Joana ama dajte mi vie uste nekoja idea...

Bethany -> RE: Името на Вашето бебе (9.10.2011 10:23:42)

Joana e bas ubavo ime [sm=bravo.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Името на Вашето бебе (9.10.2011 10:58:38)

Јоана е убаво име, ама мене лично Јована повеќе ми се допаѓа. Што ако е често име? Тоа нема врска. 

elenak -> RE: Името на Вашето бебе (9.10.2011 11:13:30)

Јоана е убаво име, ама мене лично Јована повеќе ми се допаѓа. Што ако е често име? Тоа нема врска.

Znaci i za moeto site mi vikaat deka e ubavo,ama mene mi smeta najmnogu toa sto koga se javuvam nekade i treba da se pretstavam prvo me prasuvaat ,,Koja Elena,,? E toa me nervira[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Samo sakam da ja postedam kerka mi od toa[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Џесика -> RE: Името на Вашето бебе (9.10.2011 13:31:41)

Не мора да е оригиналното има Јована, освен ако не ти инсистираат, можеш да изведеш, на пр. јас би ја крстила Ивана или Јохана (ова второво ми е од едно девојче што го чував, ми остана во памет) и Јоана и Јована, сите се многу убави имиња...

taisa -> RE: Името на Вашето бебе (9.10.2011 14:34:22)

jas mislam Ilijana spored prorok Ilija taka i dvete bi imale ime na golem prorok a i dvete se blazeni (ana)

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>