RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 16:53:59)

Michele dobredojde i so lesno neka ti e bremenosta i se sto sledi posle poragajot
[sm=duda.gif]

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 18:55:39)

Zdravo mamicki kako ste ? puknav denes od zeskoo nema mesto kade sto ne se prepotuvam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ......  ajde uste malku ke bide si vikam za nekoj den ke me izraduva bebata i ke izleze [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pozdrav do site

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 23:37:42)

jas i denes bev na ctg..vekje...mi se smaci na sekoi dva dena ovaa nedela...i pak nishto..ama bas nishto..bebe e super, super mu e vnatre..doktor mi doagja vo ponedelnik..i ako eventualno utre ne se porodam [sm=smiley36.gif] dogovorivme uste edna sredba vo ponedelnik vo 8h...kje go vidime na eho..ako e ok, kje go pocekame uste 5-7 dena samo da izleze..ako ne, kje barame reshenie..ama vekje mislam pogolema nemozam da bidaaaaaaam

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 1:03:21)

hahahah lele andrijanceeee ajde veke mora da izlaga nema kade da bega nemoze vecno vo mama da si sedi ! a kade ke se poragas rece??

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 8:53:46)

Majki, vie sto se porodivte sega ili ke se poroduvate do krajov na septemvri, kakov komplet za izleguvanje od bolnica kupivte?

Ustvari prasanjeto mi e, sto treba da ima na sebe novorodenceto prvite denovi? (bodi bez rakavi, ili so kratki ili so dolgi, maicka, spihozni, corapcinja...)

kikicka -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 9:33:06)

Jas lani termin mi beshe 21septemvri ali se porodiv 29 i nosev bodi,corapcinja,kopletce belo i kupiv pamucno koe sonego odeshe traka za glavata i kako goficki-corapi ,narakvicki.inaku beshe zaladeno togas bash se sekavam!
nemozam nesto da stavam slika posle ke probam pak za da videte

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 12:00:14)

Jas eve shto zemav ama iskreno ne znam dali e najprikladno...zemav edno bodi po dolgi rakavcinja ama tenko...i zemav edno kompletce od bluzicka so pantaloncinja i kapce - mornarski od Bebebto...corapcinja i eventualno paticinja ako trebaat..e sega ne znam za rakavcinja dali da stavam?? ako eventulano bide ladno...sto ne mi se veruva...imam bodi po dolgi rakavi i celosni somotski pantaloncinja potenki,corapcinja i paticinja i kapce,...ete toa e toa..ako ima nekoja mamick ada ve dopolni grasias muchas odnapred

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 12:04:05)

zenski abe toj zoltiot silikonski iscedok sto go imavte vo koja kolicina bese??? posto mene mnogu malce mi se pojavi i sega neznam dali e toa toa???
MAMICKA JULE vie imavte takvi momenti!!

jana81 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 12:37:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Majki, vie sto se porodivte sega ili ke se poroduvate do krajov na septemvri, kakov komplet za izleguvanje od bolnica kupivte?

Ustvari prasanjeto mi e, sto treba da ima na sebe novorodenceto prvite denovi? (bodi bez rakavi, ili so kratki ili so dolgi, maicka, spihozni, corapcinja...)

jas se porodiv na 27.08. a izlegovme od bolnica na 31.08. vremeto bese toplo i maliot go oblekovme vo kompletce pamucno so maice na kratki rakavi (bez bodi odozdola) pantaloncinja i kako dukserce odozgora samo bez rakavcinja i corapcinja. imav zemeno i mnogu ubavi kozeni sandalcinja ama mnogu mu bea golemi i ne gi oblekovme.
sega za po doma i pedijatarot mi rece da ne go oblekuvam mnogu i cel den e na tenko bodi na dolgi rakavcinja i gakicki onie so stapalca sto se, a ako e poladno mu oblekuvam bodi na kratki i tenki pamucni spikozni.
ete toa e sovet od mene za idnite mamicki

fila -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 13:00:02)

dragi ringerajki od denes pominuvam vo ova tromesecje i se nadevam ke mi bide isto tolku dobro kako i vo predhodnoto

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 13:03:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Jas eve shto zemav ama iskreno ne znam dali e najprikladno...zemav edno bodi po dolgi rakavcinja ama tenko...i zemav edno kompletce od bluzicka so pantaloncinja i kapce - mornarski od Bebebto...corapcinja i eventualno paticinja ako trebaat..e sega ne znam za rakavcinja dali da stavam?? ako eventulano bide ladno...sto ne mi se veruva...imam bodi po dolgi rakavi i celosni somotski pantaloncinja potenki,corapcinja i paticinja i kapce,...ete toa e toa..ako ima nekoja mamick ada ve dopolni grasias muchas odnapred

Andriance od kade go kupi kompletot na bebeto???mi kazaa deka imale super kolekcija za novorodencinja i deka bile mnogu kvalitetni...jas pobarav ama ne najdov...fala ti :*

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 15:14:06)

Ljubovce...na bebeto prodavnica imas na krajot od zenski pazar...gleda i prema plasticarskata ulica...del e od edna golema stokovna se vika Jeti...ne se neshto mnoguu eftini ama imaat prekrasen izbor i se kavlitetni.,..isto taka da si znaes deka i vo Anzi gi imas istite raboti na bebeto,samo malku pomal izbor posto oni drzat na povekjeto firmi a i na sam zenski pazar..istote se da znaes a i cenite se tie samo shto vo prpdavnicata ne Bebeto izborot e najgolem...ima golema reklama od dvete strani..se nadevam ti pomognav

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 18:04:53)

Fala ti mnofu Andrijance,da mi pomogna bas utre ke otiadam da kupam nesto za moeto bebce....znam deka ne e mnogu eftino ama barem da e ubavko i kvalitetno...jas imam uste vreme vo 32 nedela vlagam od utre,ama pusti merak pregolem sakam da si kupam veke po nesto :-))
pozdrav Andriance i backi *****

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 18:45:12)

Fala na sovetite, ke gi napravam brisevite pak, koga se mora, toa ti e.. Jas ednas ispituvav ddimeri i hemostaza se komplet, neznam dali do kraj ke treba uste ednas..? Vie ke ispituvate li? Lele daj neka zaladi ova vremistevo, nemozam od doma da izlezam, a tolku sakam da se setam po prodavnici:)

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 22:08:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Rakavcinjata ne se stavaat za ladnoto, tuku za da ne se grebe bebeto [sm=jezicek.gif]

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 23:46:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Rakavcinjata ne se stavaat za ladnoto, tuku za da ne se grebe bebeto [sm=jezicek.gif]

ako eventulano bide ladno...sto ne mi se veruva...imam bodi po dolgi rakavi i celosni somotski pantaloncinja potenki,corapcinja i paticinja i kapce,...ete toa e toa..ako ima nekoja mamick ada ve dopolni grasias muchas odnapred

ladnoto se odnesuva na oblekata...ne za rakavcinjata [sm=smiley36.gif]

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.9.2011 23:47:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Jas ednas ispituvav ddimeri i hemostaza se komplet, neznam dali do kraj ke treba uste ednas..? Vie ke ispituvate li? Lele daj neka zaladi ova vremistevo, nemozam od doma da izlezam, a tolku sakam da se setam po prodavnici:)

jas gi pravev ednas...i bidejki bea vo red...mi rekoa nema potreba za pak...a shto se odnesuva do vremeto
kje te razocaraaam...od utre..novi toplotni branovi i goreshtini so 40 stepeni [sm=smiley13.gif]

angelai -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 8:48:22)

Добро утро труднички, да ве почастам од сабајле со кафенце [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/kava.gif[/image] да се расвестиме. На горештиниве им нема крај, мака ми е веке да идам на работа на толку топло време. Оваа недела сме пак на контрола и ЦТГ и да ви кажам право едвај чекам да се гушкаме[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Јас сеуште немам ништо купено, вчера ги ваде работите од керка ми и уствари увидов дека нема потреба од многу купување. Само некое комплетче за излегување од болница. Вие од кај си ги купивте работите, сакам нешто по штосно да биде, сега незнам дали бермуди или пантолончиња и обавезно некое штосно капче.

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 9:42:50)

Angelai blaze tebe ti se blizi momentot za guskanje,jas ke pocekam uste nekolku nedeli :) nemam ni jas nisto kupeno ama taka me faka merak i eve sega se dogovoriv so drugarka da izlezeme nesto da probaram :) jas imam mnoguuu za kupuvanje,osven obleka mi treba i kolicka,krevetce i se po red...ko za prvo bebce...milickoto moe ... a za vremeto nemam komnetar,kako mozese bas ova leto da bide so vakvi temperaturi,nemam komentar znaci,edvaj cekav da dojde septemvri demek da zaladi da disam normalno ama eve nemozeee....backi do site mamicki :******

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 9:54:49)

mamickiiiii, denes vlagame vo 31 nedela [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image], samo brojam denovi [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image], kazete mi brisevi vo 32 nedela se zimaa ??? za da znam dali da odam nedelava na pregled ili pak narednata i brisevi da mi zemat i da go vidam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] moe, iako ne veruvam deka kje izdrzam da ne otidam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image], so netrpenie go cekam sekoj pregled i site slikicki od sonceto moe gi lepam vo album ( prv album na  Luka )[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image], da vidi koga kje porasne kako od edna obicna tocka stanal covek [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley9.gif[/image]...ogromen pozdrav do site i nazdravje neka vi e prvoto utrinsko kafe[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/kava.gif[/image] mwa***

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 10:13:13)

kazete mi brisevi vo 32 nedela se zimaa ??? za da znam dali da odam nedelava na pregled ili pak narednata i brisevi da mi zemat i da go vidam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] moe, iako ne veruvam deka kje izdrzam da ne otidam

poslednite brisevi se vo 36 pa i 37 nedela...taka da ranko ti e uste

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 10:17:50)

Mislam deka denes vekje se iznervirav....pa nikako da se vidam so mojot doktor od Remedika...trebase vo ponedelnikot..ama razboram..so mene zaedno dojdoa duri 3 za poragjaj...ajde me vide drug doktor...se slusnavme na tel...za denes u 8h...on sabajle edna operacija, posle odma carski i ja pak nishto,...i sega vecer u 20h dezuren bil...a mene termin denes...ama ctg nulaaaaaaa. abe kontrakciine na nula...ramna linija...i se nadevam vecer kje imam srekja da se vidime ako ne pak kje se iznerviram [sm=smiley36.gif]

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 10:30:07)

da znam deka poslednite brisevi se nakaj 36 nedela, ama ginekologot moj mi spomna neshto deka okolu 32-ili 33 nedela se zimale nekoi brisevi, poima nemam a i ne se sekjavam tocno za koja nedela mi kaza :P zatoa mislev da ne znaete, kako i da e nedelava verojatno kje si odam na pregled, pa posle pak ako treba [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

lady_bug -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 10:46:30)

DRAGI MOI TRUDNICI SEGA VECE JA IMA MOJATA PORODILNA PRIKAZNA

pozz do site vas od LADY_BUG I GRIGOR:))))))

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 11:09:54)

oooooooooooo LADY_BUG I GRIGOR :))), sega ja citav tvojata porodilna prikazna i hormonite deka bremena normalno mi rabotat :) i mene od srekja mi tecat solzi, a na rabota sum hahaha srekja na kolegata sum mu so grb svrtena pa ne me gleda, inace kje pomisli sum se mrdnala :))) CESTITKI MAMICKA, ISKRENO OD SRCE I IZGUSHKAJ GO GRIGOR OD SITE RINGERAJKI :) pozdravce

Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>