Bethany -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (7.9.2011 20:30:26)
|
\zdravo zenski, samo da ve pozdravam i da se prijavam deka se uste sum tuka. Ne cuvstvuvam deka naskoro ke se i porodam. Inaku, vcera bev na prvoto ctg, se bese dobro, i eho isto taka, a ovoj moj doktor ne znam zasto me upati i da me pregledat vaginalno, da li sum otvorena..... zazaliv sto pristanav. Em sto nisam otvorena voopsto, pa i posle pregledot cel den krvarev. Jas ne se isplasiv koga dojdov doma i vidov krv, znaev deka e poradi pregledot, ama koga mu se javiv na doktorot i koga mu soopstiv toj me ispanici i mi kazaa da sum otisla do bolnica obavezno. \a onie tamu vo bolnica kako da edvaj cekale da me zadrzat, ama nisto ne se dadov.... denes sum podobra, ama jok veke ne im davam da mi pravat nisto osven ctg. Bebe ke dojde koga samo ke posaka.... a inaku do terminot imam uste najmalku 5 dena. Eto, cela bremenost mi bese prekrasna, fala na Boga, ama vcera mi bese najlosiot den, mi napravija problem bez problem. uf, pa i tie doktori. Jas ne sum doktor, ama pa treba jas izgleda da donesuvam procenka sto treba da pravam sto ne. Mamicka77 sto ima, da ne se sluci nesto ubavo??? \edvaj cekam da slusnam nekoja vest od tebe. Andrijance, ti i jas sme epten so terminite, pa ajde da vidime do koga ke terame. :) Inaku, trudnici, ako imate vreme jas bi vi preporacala da otidete na tie casovi. Jas bev, dodusa vo Stip, i stvarno mi bese ubavo i poucno vreme pominato na tie casovi. Nema da vi e na odmet... pa sega ke vidam kolku ke mozam da gi primenam koga ke pocne poroduvanje . Kako teorija se znam, ama pa ke vidam kako ke gi stavam vo praksa :)
|
|
|
|