RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 9:19:18)

Natasa981 ne mi prepisaa nisto samo me stavija na stroga dieta do porogaj znaci nema nikakvo blago sokcinja bel leb i drugi raboti sto sodzrzat seker i jaglehidrati koi se pretvoraat vo sekeri znaci toa e prvata faza za da se dovede vo red sekerot e sega ne daj boze ako nesto trgne naopaku i sekerot se pokaci so iskreno se nadevam deka nema ke treba da se prima insulin do poragaj a posle velat deka sekerot se gubel

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 12:08:19)

dobro utro mamicki jas i ova utro sum doma se uste nema nisto ovaa moja gospogica izgleda ne planira do termin da izleze a mene veke me faka panika,kako ste vie ima li nesto novo kaj nekoja drugarr

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 12:45:53)

vodickata, kako ispituvashe sekjer?? toa ne e ista procedura a uste pomalku isti vrednosti i parametri kako obicniot...koja ti bese tretata vrednsot..zasto ako pocnuvas so 7,8 pa 8...da vidime dali tretata se namaluva ili? i da imas kje te stavat na dieta ma da 80% od trudni imaat..jas zamisli nemav ni golem plod, ni visok plodova voda...me pratija samo zatoa shto kacuavv mng na kilaza ama se pokaza deka ne e ni toa...ednostavno takov mi e organizam..ajde pishi pa kje kazze nekoj nesto od iskustvo

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 12:48:08)

mamicka77...kaj bre bas sega najde da te fati zab bre...na eden den pred termin ahahhahahah, ajde vidi so mozes da napravish so paracetamolce ahahha ja samo toa znam deka mozes...ili slobdono baraj si go doktor...i ajde vekje da ne izraduvas i ti

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 12:52:34)

ajde i ja da ve pozdravam i da vi kazam vcera bogami se preforsirav...prvo se ismknav sabajle na frizer..mama da se issatira pred poragjaj [sm=smiley36.gif] od tamu so mm u gostivar na krshetvka i rodenden, pa nazad u sk...malku odmor..i vecert ani dve ni tri u disko [sm=smiley36.gif] svasta...ama pa mng bev radosna konecno stigna krevetceee...stigna i stala za kada...gotova e komoda za presoblekuvanje na bebe shto ja napravi mm...vetuvam kje ja slikam da ja vidite...epten e super a e handmade i ne kosta ni polovina od ona shto koshtaat po prodavnicite..denes da se ispere krevet da go namestime so site trakatancii i mama ekonecno spremna,...mislam aleluja...na kraj na 39 nedela ahaha

pozdrav do site i mnogu backii

sladjana ms -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 13:46:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

vodickata, kako ispituvashe sekjer?? toa ne e ista procedura a uste pomalku isti vrednosti i parametri kako obicniot...koja ti bese tretata vrednsot..zasto ako pocnuvas so 7,8 pa 8...da vidime dali tretata se namaluva ili? i da imas kje te stavat na dieta ma da 80% od trudni imaat..jas zamisli nemav ni golem plod, ni visok plodova voda...me pratija samo zatoa shto kacuavv mng na kilaza ama se pokaza deka ne e ni toa...ednostavno takov mi e organizam..ajde pishi pa kje kazze nekoj nesto od iskustvo

Jas nemav nikakvi indikacii za ispituvanja nitu za skrien seker nitu za dimeri i hemostaza no sepak dr. mi gi preporaca kako rutinski ispituvanja.Rezultatot od skrien seker e 0min.4,4 po 60min.10 i po 120min. 6,7 nemam gestaciski dijabet, a kaj dimerite 1116(31 nedela) transfuziologot mi rece se e vo red i deka ovaa vrednost e normalna za ovaa gestaciska nedela.Inaku vodickata ne se grizi ovoj seker se regulira tocno so dieta i po bremenosta treba da go snema,taka da nisto ne e strasno.Pozz do site[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]!

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 15:01:45)

mamicka77...kaj bre bas sega najde da te fati zab bre...na eden den pred termin ahahhahahah, ajde vidi so mozes da napravish so paracetamolce ahahha ja samo toa znam deka mozes...ili slobdono baraj si go doktor...i ajde vekje da ne izraduvas i ti

andrijance da ne cue gavolot dobro e od sabajle kako stanav nema da me boli samo ako udram na nego togas onaka ne me boli kako sinoke,za izraduvanje i jas vikam ajde da ne iznenadi ama ne znam ajde mozebi do utre ke bide eve sega samo sto vidov na gakite zolt kako silikonski iscedok i vikam aj mozebi e toj muskozen cep ama me dvoumi toa sto patronaznata mi rece treba da bide rozevo ili kafeniskavo a kako sto me drzi pamtenje anet pred da se porodi mislam deka pisa deka i se pojavilo takvo zolto i do utre denta se porodi bas na denot na terminot pa vikaj aj mozebi i kaj mene ke bide taka

milo20052011 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 15:41:42)

zdravo na site kako ste denes ? sakam da ve prasam nesto jas sum38 nedela edvaj se vrtam vo krevet i edvaj stanuvam mnogu me bolat preponite.dali na nekoja od vas i se slucuva vakvo nesto

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 16:15:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: milo20052011

zdravo na site kako ste denes ? sakam da ve prasam nesto jas sum38 nedela edvaj se vrtam vo krevet i edvaj stanuvam mnogu me bolat preponite.dali na nekoja od vas i se slucuva vakvo nesto

milo jas ja nemam oseteno taa bolka na toa mesto najverojatno e normalno od samata tezina na [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] sto imam citano deka drugi ammicki osekale na toa mesto bolki a jas sega koga stanuvam niskoto nad jajnicite me isece mnogu kako so noz sigurno sto lezam i koga stanam mu ja pretisnam glavickata na[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] i zatoa me taka isece trae nekolku sekundi i tolku no jas sum veke pri kraj utre mi e termin

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 21:13:35)

mamicka mislam deka toa ti e cepot dodeka leze vo bolnica i vtororodki si go cekaa temen pa se poragaa za kratko a i tebe ti e veke termin! a i taa bolkata tamu dole...neznam ke se guskas ti izgleda utre so [sm=duda.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

andrijance da ne cue gavolot dobro e od sabajle kako stanav nema da me boli samo ako udram na nego togas onaka ne me boli kako sinoke,za izraduvanje i jas vikam ajde da ne iznenadi ama ne znam ajde mozebi do utre ke bide eve sega samo sto vidov na gakite zolt kako silikonski iscedok i vikam aj mozebi e toj muskozen cep ama me dvoumi toa sto patronaznata mi rece treba da bide rozevo ili kafeniskavo a kako sto me drzi pamtenje anet pred da se porodi mislam deka pisa deka i se pojavilo takvo zolto i do utre denta se porodi bas na denot na terminot pa vikaj aj mozebi i kaj mene ke bide taka

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.9.2011 21:15:52)

abe i jas koga go pravev profilot ( ama jas go pravev bidejki mi pagase sekerot ) mi izlegoa vrednosti 0 min 4,3
vo 60 min 5,6 a 120 m 5,5 i Branka mi rece deka e se ok a mene mi paga sekerot na nekolku pati za malce ke kolabirav!

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 9:00:40)

Zdravo na site [sm=bravo.gif]. Jas samo da ve pozdravam , a od drugata nedela ke pocnam da ve druzam vo ovaa grupa. Ve citam i si vikam koj znae kolku ste vozbudeni osobeno vie koi sekoj den ocekuvate da se porodite, i jas se raduvam za vas. Pozzz i so lesno! [sm=bravo.gif]

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 10:27:20)

Zdravo jas samo sto vlegov vo 27 nedela ... do sega se beshe oki se nadevam i ova tromescije ke si go pominam relaxirano i opusteno so ringeraja.

Pozdravce

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 11:08:04)

epa dobredojdovte vo poslednovo tromesecje :)

Anci 84 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 11:12:21)

Vcera mi beshe zolvata na gosti i deteto ne i bilo dobro povrakalo cel pat.Samo shto si otidoa pochustvuvav kako me stega gorniot del na stomakot,pochna da mi se loshi i se isturiv od povrakanje.30 nedela sum i ne sum povrakala do sega,si pomisliv devojcevo nekoj virus da ne imalo i da ne ima nekakvi posledici vrz plodot[sm=zmeden.gif]

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 11:56:56)

Vistina e ima stomacen virus, so prolivi i povrakjanje, ama ne trae mnogu dolgo, 2-3 dena samo. Ne bi trebalo da ima nekoj efekt vrz plodot, no tesko e za tebe posto nema da smees da primas antibiotici (odnosno ne e pozelno) i mozebi ke potrae podolgo. Na krajot na kraistata mozebi i ne e toa, mozebi si povratila onaka sugestivno, bidejki si go videla deteto (kaj nas trudnicite se e mozno [sm=smiley1.gif]) Vo sekoj slucaj najdobro e da si se iskonsultiras so lekar. poz

Hanna 81 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 12:25:47)

Dragi moi rr, jas da vi se pofalam deka si dobiv kerkichka na 22.08.2011., teshka 4090 g i 52 cm Sega sme si doma ama epten sme angazirani uste se naviknuvame edna na druga ama super ni e. Jas Ve pozdravuvam site i vi posakuvam lesna bremenost uste polesen porogaj (carskiot e uzhas vo prvata nedela!!!), i prijatni migovi so vashite bebushki, neopislivo e chustvoto da se ima takvo milo sushtestvo pokraj sebe.Pozdrav od mene i od Hana[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 12:26:36)

Da ima stomacen virus i jas go fativ i ne pominav bas najnaj...se isturov od povrakanje cel den,toa bese pred dve nedeli znaci vo 29 nedela od bremenost,primiv 5 infuzii i na kraj zavrsiv na ginekologija na ctg,stomak pocna da me boli,ctg mi pokaza bolki deka imam i vednas viknaa doktor pa me pregleda vaginalno da ne sum otvorena za poragaj,mnogu me fati strav koga mi kazaa deka moze da posaka bebceto da izleze pa uste mu e rano neli :-) se se zavrsi dobro od pregolem napor pri povrakanje mnogu se vozbudilo,zasto jas vo rok od nekolku saai se isturiv 10 pati...se sto trebase mi napravija,me pregledaa ubavo i mi kazaa deka se e vo red...taka da ako imas simptomi za virusot odma javi se kaj maticniot da te sovetiva sto da pies,a minuva za dva dena...sega sum super.pocnuvam 31 nedela,bas denes zakazav za casovi vo drzavna,pa od narednata nedela ke trgnam vo skolo :-)))ve pozdravuvam mamici :******

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 12:28:05)

Hana81 da ti e zdrava i ziva kerkickata :***

zmej1 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 12:28:51)

Mamicki nikoj ne mi se javuva ni na 078 485379  ni na 02 3147463 da se prijavam za casovi za trudnici ,da ne znae nekoja nekoj tret broj?

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 12:33:27)

Zdravo i od mene,

Kako ste mi trudnicki?Jas super, uste teram na rab, planiram na trudnicko da pocnam od 19 sep pa taman da se dospremam za bebusko. A bebusko samo kloca i kloca, ako kasnam ovosje i rusum me pravi. Uste neznam kako e svrten, pa sega na 12 ti sum na pregled i prvo CTG pa ke vidime kako sme pozicionirani, se nadevam sme namesteni bidejki sakam prirodno da se porgam.
Inaku i jas pravev ispituvanje za gestaciski dijabet, ama gin mi rece samo za prviot cas treba za trudnici, za dzabe da ne se ceka vtor cas bidejki toa bilo internisticki i nemalo potreba. Sekerot posle 1 cas treba da vi e pod 10,3. Mene mi bese 7.6.
Adrijance tebe navistina ti bilo docna za casovite na GINEKO, a i jas mozebi nema da gi docekam site casovi, bidejki sum 36-ta nedela, a gi odrzuvaat po 1 cas vo nedelata 4 nedeli (taka mi rekoa) sto znaci malovo ako resi da izleze porano ke propustam nekoj cas.
mamicka77 zab te boli ili da ne e nekoj dzeb?Cesto moze da se pomesaat. Probaj plakni so 3% hidrogen, moze da ti pomogne, ako ne trk do stomatolog ako moze nekako da ti pomogne, bidejki i posle poragaj dodeka da se oporavis ke treba vreme da ne te zaboli pa da moras da trpis.Ti reagira na ladno ili na toplo? Te boli li ako go pocuknuvas odozgora so viluska ili ne?
zmej1 jas gi dobiv vo petokot na  078 485379   sestra Zore, ali imam uste eden mob ama na toj mi rekoa da ja baram sestra Zore i mi go dadoa pogorniot mob. A da ti kazam edna itrina[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ovoj broj mozebi im e sluzben, a bidejki najcesto gi zimaat kako paketi, probaj da dobies na ovoj broj ama +- 1do2 brojki, na pr 078 485 377 ili slicno, moze ke ti se javi nekoj i ke te zapisi na spisokot za vezbi[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Pozdrav

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 13:21:11)

zmej 1 i pisi so ke naprais jas preeska vrtev i mi krenaa ama ne mi odgovara nikoj edno dva tri pati taka :)) inace pravev ispituvanje na seker kako se dvizel poslednite tri meseci ama samo ednas mi merea i sega cekam da vidam so ke kazit utre maticniot pa ako treba ke odam i na drzavna da go pravam toa so tri pati merenje ... prviov pat vo struga merev ...
hana 81 neka e ziva i zdrava maleckata sekogas vesela nasmeana zaedno so tato i mama :)))))

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 13:21:22)

Hanna 81 CESTITKI, gushkaj si se sega so bebushot, nie kje pocekame ushte malku :)
Mamickiiiiii, jas denes vo 30 nedela vlagam,[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] moe samo klocka :) NAJUBAVOOOOOO[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]....inace denes neznam shto mi e, na rabota sum i se neshto mi se jade  :), jas ne jadam obicno mnogu, i ic ne sum strvna odkako ostanav bremena, standard, dorucek malku, pa ovosje, doma rucam i tolku e , epten retko veceram, a denes sabajle dorucek ( jogurtce i edno susam stapce od vegera ) i posle ovosje ( edna praska, edna krushka ) i leleeeee mamicki, se osekjam kako da ne sum jadela, mrtva gladna i otidov zemav cetvrt pastramajlija od kaj koki :P [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]sramotaaaaaa :P izgleda bebevo mnogu gladno denes, samo neka bide samo za denes, da ne preteruvame, pa posle mama da nemoze da se oporavi od vishok kg hahahaha   [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley30.gif[/image]       .......

Pozdrav [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 13:45:23)

hanna cestitki neka ti e ziva i zdrava princezata !
vesna moguce e sega poveke glad da pocuvstvuvas, jas sega veke vo 37 nedela go osekam i navecer koga se budi i okolu 5-6 saat sabajle koga on jade mene mi paga sekerot i moram koka kola da se napijam ( taa posle mi stvara kiselini neli) i se taka vo krug! a za kilazata da ne ni spomnuvam + 22 kila sum sega recisi go stignav mm koj e 25 cm povisok od mene [sm=smiley19.gif] ama [sm=duda.gif] neka e zivo i zdravo pa posle ke se borime so kilazata!
Anci i mene me fati stomacniot virus i toa dva pati vo tek na bremenosta vo peti mesec i vo osmi i se konsultirav so mnogu dr. i site mi rekoa deka e najbitno da pies voda za da ne dehidriras mozes da pies medicinski jaglen (po dve apcenca oddenas) ili probiotici ke si pobaras vo apteka ama ke naglasis za trudnici! jas licno nemav nikakov problem od virusite!

zmej1 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 14:04:01)

Zenicki,gi dobiv sestrite za casovi na 078 485-530,sestrata bese mnogu ljubezna,vika davaj go br.i na dr.trudnici.Inaku ovoj cetvrtok posto drz.praznik nemalo  da ima casovi ,ke pocnat od naredniot cetvrtok 15-ti.Koja saka neka se javuva,casovite ke traele po 2h .Pozdrav

Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>