RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 14:44:22)

zmej1 a kakvi se tie casovi ??? ti objasnija ??? deka jas vrtam no nikako ne mozam da gi dobijam,  i znae nekoja od vas da mi kaze dali e pushten noviot del vo drzavna i dali kje se izraduvame na poragaj tamu ili sepak ostanuvame na staroto ???

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 14:56:54)

Ve citam sega i svakjam deka pojma neam za kakvi casovi zboruvate. moze li nekoja da mi podobjasni, odnaped vi blagodaram! [sm=smiley1.gif]

angelai -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 15:08:18)

Jas odev na ovie casovi vo prvata bremenost, mnogu se poucni ima sto da se nauci i na site toplo gi preporacuvam. Znaci imate vezbi za trudnici zaedno so soveti za masaza, pravilno disenje za koga ke ve fatat bolkite i za vremena poroduvanjeto, prosetka niz ginekologija i soveti od ginekolog i pedijatar.

Razbrav deka nas nema da ne fati prefrluvanjeto vo novata bolnica zatoa sto odelot za bebinja i rodilki ke bil na kraj prefrleni. Idelo vo etapi sega za sega samo prviot sprat vo novata bolnica bil namesten.

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 15:13:16)

Super znaci ke se soberime site ringerajki tamu....samo sto ne se znaeme:-)i jas denes se prijaviv super bi bilo site sto ste vo moznost da gi posetuvate zasto bile mnogu korisni....pozdravce

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 16:34:28)

A od koja nedela treba da se prijavuvame na ovie casovi, ili ne e odredeno?

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 19:38:10)

Hana 81 честитки за принцезата да е здрава и жива голема да расте.....Вие мамички како ми сте ? Ајде мамичка 77 израдувај не време е веќе .....  јас утре влегувам во 38 недела [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] и среда сум на цтг и ехо да видам дали бебушко слегува малку надолу па се спрема за да излезе...аман веќе не ми се чека [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...........поздрав до сите !!!

milo20052011 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 19:47:41)

zdravo na site od mene,kako ste denes?hana81 neka ti e ziva i zdrava kerkickata...inaku jas denes skoro se sum sredila i moze da izleza bebusceto,a samo uste pampersi mi fala i bi ve prasala ako moze da mi kazete vie ili kazete mi kade mozam da procitam da toa

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 20:57:26)

Eve me i mene [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Hani neka ti e ziva i zdrava kerkickata[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/metulj.gif[/image]!!! Mene da se pozalam me boli nesto zabov,sobirav iskustva i se javiv na 3-4 stomatologa site mi rekoa deka moze da mi stavat anestezija bidejki imalo specijalna za trudnici i srcevi bolesnici i plus na snaa mi sestra pravela 4 zaba za vreme na prvata bremenost i se bilo Ok!!! Nekoj od vas so slicno iskustvo???

Beatris -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 21:09:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: milo20052011

zdravo na site od mene,kako ste denes?hana81 neka ti e ziva i zdrava kerkickata...inaku jas denes skoro se sum sredila i moze da izleza bebusceto,a samo uste pampersi mi fala i bi ve prasala ako moze da mi kazete vie ili kazete mi kade mozam da procitam da toa

Мило, за еднократните пелени може да прочиташ ТУКА [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (5.9.2011 23:01:46)

merka jas kolku sto znam ne e preporaclivo da primas anestezija sega! ako zemes vo predvid deka vo denesno vreme za da ti zemat pari se ke ti kazat...bi ti preporacala so ginekolog da se konsultiras! kaj nas stomatologijata e svatena kako biznis ne kako granka od medicina (iako i jas sum vo tie vodi donekade iskreno go kazuvam ova)

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 0:03:31)

Jas denes se zapisav na tie casovi za trudnici sto se odrzuvaat na klinika. Vednas gi dobiv na toj brojot sto od tuka go procitav, me prasaa koja nedela sum i koj mi e tel. broj, ime i prezime. Casovite ke se odrzuvaat sekoj cetvrtok od 18casot, pocnuvajki od cetvrtok 15. 09. Ne se plaka nisto , nema potreba od dokumenti, samo lesna obleka i po moznost i soprugot da dojde:) jas neznam kako ke go ubedam mojov da dojde, ic nesaka:) moze i sama ke si odam.. Jas bev denes na pregled, ama stresno si pominav, malce me podisplasi doktorov vo vrska so pritisokot, pa me stavija na CTG, si fativ da si placam, mislev gotovo , ke me poragaat, a tek sum 33ta nedela..

belabela -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 8:43:04)

Jas se javiv deneska mi zemaa generalii i mi rekoa deka casovite pocnuvaat od deneska vo 18h sestrata rece da se oblecam vo polesna obleka i nisto drugo da ne zemam so sebe a pozelno e da dojde i soprugot mislam deka ke dojde [sm=smiley36.gif].
Natasa ne sekiraj pritisokot ke ti go sledat mnogu trudnici imaat problemi so prititsokot vo bremenosta pa si ja teraat do kraj.

sladjana ms -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 8:59:58)

Dobro utro mamicki od mene!Jas eve da si se pozalam cela vecer ne sum mozela da zaspijam,preponi i karlica me ubija od bolki edvaj se vrtev od edna na druga strana.E sega ne znam dali da pijam plus kalcium sumlivi bidejki i maticnata i vo apteka mi rekoa deka ne e preporaclivo vo bremenost da se pie dopolnitelno kalcium dodeka magnezium pijam edno na den od 250mg.
I jas da se pofalam denes utrovo se prijaviv na casovite za trudnici na 15.09. vo 18 casot.Bidejki gledam ke ima dosta r-rajki moze da imame i po eden znak na raspoznavanje po edna roza

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 9:01:53)

i jas sega se javiv :) od 15 septemvri mi rekoa i pozelno so soprugot :))) sega se javuvam kaj mm i vika:idi ti ako sakash, gluposti se toa, jas ne doagam haha, mashka rabota :) zdravje, mene mi e vo plan da odam, bitno se prijaviv :) 

sladjana ms -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 9:03:29)

Vo prodolzenie na predhodniot post,vo vrska so rozata se seguvav hahahahaha[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image],a ako saka nekoja od vas da se zapoznaeme jas sum so dolga plava kosa i moze da mi se obratite.Pozz....

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 9:42:08)

I jas se prijaviv denes ...sestrata beshe mng fina i vednash go informirav mm i mislam deka ke doagja bash ke bide interesno kikiki

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 10:11:37)

Super bi bilo da se zapoznaeme, ke se druzime:) Jas izgleda sama ke doagam, mm nema lesno da go kandisam :)

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 11:16:20)

Eve i jas se javiv za casovite i ja dobiv sestra Zore [sm=smiley1.gif]. Mi rece koga ke bidam 28ma nedela povtorno da i se javam znaci za 2 nedeli od sega i togas ke mi kaze koga da dojdam. Bas ubavo sto voopsto ima vakvi raboti za posetuvanje, jas od forumov doznav [sm=smiley1.gif]. Pa moze i ke nacekam tamu i nekoja od vas da zapoznaam [sm=smiley1.gif]

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 11:42:31)

milo20052011 ja bas vcera za mprv pat gi osetiv tie bolki...prethodno nishto ama bas nishto..preponite me utepaa na sekoje mrdnuvanje na nogata ili vrtenje vo krevet...mislam deka toa e znam deka pocnuva matkata da si ja raboti svojata rabota vo 40 nedela..bev i na lekar ni eden prst ne sum otvorena

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 11:48:59)

vesnab..novata ginekologija e delumno otvorena,..odnosno prefrleni se samo ambulantite ama ne i rodilishteto..za nego mi rekoa kje si pocekame..mislam kje bide gotovo za tie shti imaat termin 2012

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 11:50:23)

Fiao, toa se podgotvitelni casovi za trudnici..tehniki na dishenje proces na poragjag sam poragaj se objasnuva za anestezija i slicno..obicno treba da se javish koga si 29-30 nedela za da te stavat u nekja grupa i pozelno e i mm da bide so tebe

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 11:54:23)

E bas mi e milo shto na site vi pomognav so brojot shto go imas za zakazuvanja na casovi ahaha [sm=smiley36.gif] ne mi se lutete morav so nehsto denes da se pofalama po odvratniot vcerashen den..[sm=bravo.gif]

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 12:34:17)

Fala Andrijance najmnogu za brojot[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Inaku uste koj e vo grupata sto pocnuva so vezbite od denes??? Mislam vidov deka so mene ke e belabela.
Jas go ubediv mazmi da dojde denes so mene, sreka nema zakazani pacienti za popladnevo, pa ke mi pravi drustvo, a koga on nema da moze si ja taksav sestrami da mi pravi drustvo.

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 13:13:29)

se nadevam deka barem nekoj od vas kje mi pishe pp cisto da mi kaze sto se slucuva na casovite pogotovo ako se naglasi nesto bitno [sm=smiley36.gif]
inaku ja vcera go imav najodvratniot den vo cela bremenost...od kga ostanav bremena ne povrativ nitu ednas..vcera..naplativ za se,..se isturiv od povrakjanje nemozev od krevet da stanam, edvaj nekoja tecnost da stavam vo usta kolku da ne dehidriram..na kraj si rekov kje idam do remedika nekoj da me sirne oti neznaev od shto mi e..me vidoa i vaginalno ( posto se zhalec deka se me boli dole) me vidoa i na eho za da ne poteklo voda, i na ctg i pritisok...jok..se si e u red...i svativ kje da e od palacinkite koi gi jadev [sm=smiley36.gif]
denes fala bogu porano sum i odma da ve pozdravam

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (6.9.2011 14:39:47)

oooo Andriance, ti si super cim prv pat si povrakjala :p, jas do 5 mesec ne izlegov od wc, sega fala mu na boga super sum :)))

Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>