RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

angelai -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 11:43:50)

Здраво труднички и од мене. Јас бев на преглед во новата болница, многу е убава, ама за нас што ни е термин во октомври нема со сигурност да ја фатиме [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Тој дел ми рекоа на крај ке го преселувале.
Инаку бебчо си е во ред напреден, цтг во ред, само цервиксот ми е малце скратен 1,5 см бил. Незнам колку треба да биде во 36 недела, ама како и да е кога ке посака веке слободно може да си излегува [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

angelai -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 11:47:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Zdravo mamicki, cestito do site koi veke se guskaat so bebcinjata. Da vi se zivi i zdravi, i sekogas da gi gledate nasmeani.

Jas izgleda ke ve pretrkam site sto ste vo oktomvri so termin. Sega sum 34 nedela, a veke postelkata mi se dvoi, vo II stadium e, pa me pratija da ispiram D-dimeri i nekoi drugi stvari sto ne mozam da gi procitam od upatov (pisuva nesto "fri no hemostaza..."). Ima li nekoj iskustvo so ovie ispituvanja? Sabajle bev na Transfuzija i normalno tamu milijarda starci, i bolni i zdravi, i taa doktorkata mi rece da si dojdam ko covek vo vtora smena i da si zavrsam se. Pa taka i ke napravam denes.

Od slednata nedela zimam odmor sto ke go spojam so porodilnoto, pa ako ne se porodam do togas, ke se citame pocesto. Pozdrav do site.

И мене ми рекоа да испитам хомеостаза на трансфузиологија сигурно е тоа исто со димерите, само што мојот гинеко не ми даде упат рече нема потреба 36 недела си нормално да зрее а и така позрела ми беше и во првата бременост па се породив во термин. Инаку тоа обично им се случувало на жените пушачи што кај мене нема врска. Сепак пиши како си поминала и какви ти се резултатите...

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 13:06:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: angelai

Здраво труднички и од мене. Јас бев на преглед во новата болница, многу е убава, ама за нас што ни е термин во октомври нема со сигурност да ја фатиме [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Тој дел ми рекоа на крај ке го преселувале.
Инаку бебчо си е во ред напреден, цтг во ред, само цервиксот ми е малце скратен 1,5 см бил. Незнам колку треба да биде во 36 недела, ама како и да е кога ке посака веке слободно може да си излегува [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Angelai edno prasanje,na kakov pregled bese i zosto???mene ne mi e jasno mojata maticna ne mi spomnala nisto vo vrska so tie termini nemam poim sto e toa cervoksot i tie demetri,sama si pobara upat za tamu ili so pricina te pratija...mene edinstveno mi kaza vo drzavna za ctg i tolku,pa se plasam da ne pravi nekoj propust mojata so tie ispituvanja zaso kolku sto gledam poveketo si gi pravite....
pozdravce...

angelai -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 13:17:00)

Љубовче, во државна бев по мое барање, затоа што матичниот ми рече дека ми е спуштен многу плодот, правев брисеви во 35 недела се беше во ред а мене почна да ми тече секрет ко стално да сум навлажнета. Затоа ми правеа и ЦТГ и ехо преглед и вагинален, да проверат се убаво. Матичниот ми рече дека хомеостаза се испитува во 30 недела а не сега, така да незнам, он порано не ме ни прати рече немало индиции тогаш и сега да не се малтретирам туку да одмарам, па кога сака и нека се случи пораѓајот. 

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 13:29:01)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Abe decki Natasa 981 nesto ni ja nema, zam deka uste ne i e termin, ama ja nema da pisi????[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja sum so nea vo kontakt po privatni poracinja ahahaha taka da tuka e na sigurno uste

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 13:34:47)

Yummy Mummy, toa ti se mnogu bitni ispituvanja..bas zaradi sostojba na postelka..se ispituva dali i taa se razviva pravilno paralelno so plod...za da moze neli pravilno da go odrzhuva razvoj na bebe..istotaka znam deka se ispituva hemostaza...a i krvna slika ama od eden poinakov aspekt...ama...ic ne se trevozi..kaj bratucetka mi bese situacija...lelelellele postelkata ti zree prebrzoo kje se porodis pred vreme bla bla...ona go nadonsi eden den..taka da samo pozitivnoo...i da tamu e ziv haos ama trudnici imaat prednost..ne se so brojce..

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 13:42:24)

Andrijance, kolku sto znam planiras vo Remedika da se poragas. Da ne se sekiras sto neuspea da gi fatis casovite, bidejki kako sto mi kazaa vo Remedika akuserkite ke ti kazat kako da dises pravilno, a posle poragaj pokazuvaat i kako da go banjas bebeto, povivas, dois itn,

vanessa30 imas pravo...ja dodeka cekav za ctg, edna koleshka se porodi tamu i se kaciv da ja vidam...so nea vnatre bese sestra, koja i gi masirase gradite i go mesetese bebe za cicanje..a bidejki imala vovleceni bradavici, i donesoa za pocetok vestacka dodeka bebe se navikne da vlece...isto taka mi kazaa i za banjanje i za oblekuvanje...za se te ucele..e sega uste sakam da me nasocat kako da se odnesuvam na poragjaj [sm=smiley36.gif] za da mozam neli da sorabotuvam...

belabela -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 14:11:55)

Zdravo trudnici kako ste.Jas sum 31 nedela i seuste sum na rabota ne se izdrzuva zestinava meseto e veke golemo edvaj doseduvam deneska e posebno tezok den. na rabota ke odam do sredinata na oktomvri i nekako mnogu mi se gleda.

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 14:29:39)

Fala angelai za infoto,znaci sepak imalo pricina,bas nareen pat ke se informiram poubavo ,ke ja rasprasam maticnata....

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 14:46:17)

Здраво труднички како сте денес ? Честитки за Мамички 77 да е жива и здрава малата принцеза  [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] ...Јас сеуште одам на работа [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] а веќе сум 38-ма недела ама се надевам од понеделник ќе ме ослободи директорот конечнооо....(зашто не ми следува породилно хонорарно сум вработена треба да се договориме по спогодба[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) инаку почнав веќе да имам од тој жолтеникав исцедок што е како силиконски ама незнам што значи тоа ..чекам да стане кафеав или пак црвен ...ако има некоја искуство нека ми пише ... Бев на преглед на цтг и на ехо се беше во ред.. ме прегледаа и вагинално ми рекоа само дека грлото на матката веќе почнало да се навлажнува и ако сакам да отидам накај 18-ти да ми стават провокација за да се породам да не се мачам веќе зашто почнав мн да отекувам по телото ..термин ми е 25-ти септември ...што викате вие неможам да се одлучам од страв [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] позз до сите

AnnaMolly RR -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 15:07:02)

jule i jas mnogu otekuvav pred kraj na bremenosta i se porodiv vo 37 nedela so zakazan carski zasto karlicno mi bese bebeto, a posle poroduvanje mi rekoa deka sum imala preeklampsija, a maticniot ne mi ja zabelezal zasto nitu ednas ne mi izmeri pritisok ili pak da me prasa dali imam otoci. jas pa mislev deka toa e normalno. osven otocite imas li pokacen pritisok? ne sakam da te plasam, ama kaj mene izleze taka. komsultiraj si se so ginekologot.

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 15:10:58)

belabela jas i ti sme tuka nekade :) , jas vo ponedelnik vlagam vo 31 nedela, i jas odam na rab :p toa e , pa i doma ne se sedi :))) do kaj 23-24 oktomvri planiram da odam a moze i do kraj na oktomvri...paaa, i ne e taka malku, ne se doseduva tocno, no zeni sme nie, jaki sme, kje izdrzime hehe

belabela -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 15:17:34)

Taka e mora da bideme jaki da izdrzime se za nasite soncinja, sega sum podobra pomina krizata [sm=smiley36.gif]

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 15:35:53)

mamicki kako ste denes mene nesto hormonite mi poludele od sabajle samo si placam ko udreno ... zeskovo mi pravi safri i cel den mi e na ebem strana ...

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 15:36:27)

Anna molly nemav visok pritisok i nemam ama kako preventiva maticnata mi dade da pijam aspirin protect i go piev se do 9-ti mesec koga vlegov i mi rece da go prekinam inaku pritisokot mi e 130 so 80 ne e nisto strasno ama otocite me plasat bez razlika dali odmaram ili odam se dvizam nikako ne spakaat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  pozz i fala

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 16:47:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Jule0712

Здраво труднички како сте денес ? Честитки за Мамички 77 да е жива и здрава малата принцеза  [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] ...Јас сеуште одам на работа [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] а веќе сум 38-ма недела ама се надевам од понеделник ќе ме ослободи директорот конечнооо....(зашто не ми следува породилно хонорарно сум вработена треба да се договориме по спогодба[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) инаку почнав веќе да имам од тој жолтеникав исцедок што е како силиконски ама незнам што значи тоа ..чекам да стане кафеав или пак црвен ...ако има некоја искуство нека ми пише ... Бев на преглед на цтг и на ехо се беше во ред.. ме прегледаа и вагинално ми рекоа само дека грлото на матката веќе почнало да се навлажнува и ако сакам да отидам накај 18-ти да ми стават провокација за да се породам да не се мачам веќе зашто почнав мн да отекувам по телото ..термин ми е 25-ти септември ...што викате вие неможам да се одлучам од страв [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] позз до сите

jule ne se sekiraj i ne se plasi samo pozitivna misla i se ke bide dobro i pazi samo nemoj da go kaces pritisokot od panika bidejki imase mngu slucaevi sto go kacija od panika i zavrsija na carski a za iscedokot stom e pocnalo da te oznacuva kako ligavo naskoro ke bide bidejki kaj mene pred dva dena pocna toa ligavo zolto i po dva dena me fatija bolki i si se porodiv a onoj cep e kafeav i e epten silikonski se razlikuva ne se sekiraj

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 17:54:01)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Fala angelai za infoto,znaci sepak imalo pricina,bas nareen pat ke se informiram poubavo ,ke ja rasprasam maticnata....

Ljubovce....nemora da ima pricina...ama mnogu ginekolozi sega preventino prakjaat na site ispituvanja...sekako izbor e tvoj dali kje ides ili ne...ama ja licno sakav da znam koi se ispituvanja se pravat..taka da mojot me upati cisto preventivno na site da ni bide mirna glava

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 19:44:23)

Cestito mamicka77,da e ziva i zdrava kerkickata [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/metulj.gif[/image]!!!

milo20052011 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (9.9.2011 20:26:27)

jas tie ispituvanja na transfuziologija gi pravev prvo 21 pa vo 28 i na kraj vo 32 nedela ispituvanja na didimetri,potoa consov test hemostaza i faktori na koagulacijai krva slika,poradi pokaceni didimetri trasfuziologot mi prepisa aspirin 100mg ednas na den i go piev do 32 nedela , potoa se bese vo red

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 4:46:29)

Zdravo! Nov clen sum i se izvinuvam, no nemozam da ja najdam temata za zapoznavanje. Se nadevam administratorite ke go smestat mojot odgovor vo temata predvidena za toa. Veke nekoe vreme ja sledam Ringeraja i se voshituvam na vaseto druzenje ... [sm=bravo.gif] Inaku jas sum Makedonka i ziveam vo USA pa druzbata so vas bi mi godela. Idna mamicka sum, bremena vo 34 nedela so moeto prvo [sm=rozacrtici.gif] bebence koe isto sakam da bide malo ringerajce [sm=bravo.gif] Dosega mnogu nauciv od vas, pa vreme e i jas da spodelam nekoe iskustvo. Pozdrav do golemoto semejstvo na Ringeraja.

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 13:53:14)

Abe decki Natasa 981 nesto ni ja nema, zam deka uste ne i e termin, ama ja nema da pisi????[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Tuka sum, tuka sum, rano mi e uste:)) samo me fati nekoj s'klet denovive,nisto ne mi se pravi.. Zesko mi e mnogu! Mamicka77 cestito kerka! Da vi e ziva i zdrava! Site so lesno da si pomineme! Jas edvaj cekam da se porodam, mnogu sum nestrpliva:)) a da ve prasam , pravevte li brisevi vo 9ti mesec..? Jas ednas gi pravev , se mi bese ok, ke ima li potreba pak..? Neli e malku rizicno da te cepkaat vaginalno vo 9timesec..?

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 14:12:12)

natasa mene mi pravea vo 34nedela povtorno brisevi i toa mi kazaa deka se zadolzitelni veruvaj deka pogolem rizik e dokolku si zakacila nesto sto e mnogu vozmozno zaradi toa sti ni e opadnat imunitetot i pri normalen poragaj infekcijata ja faka i bebeto!
Michele dobre dojde na forumov.
jas nikakvi drugi ispituvanja ne sum pravela a uste vo 29 ili 30 nedela mi kazaa deka mi e vtor stepen postelkata ama nikako ne izreagiraa i sega sum 38 nedela i uste mi e vo vtor stadium, a pred dve nedeli me na vaginalen pregled isto i mene mi kazaa skraten cerviks ama nisto posebno vo vrska so toa ne mi kazaa! A veruvam deka ako bese nesto seriozno ke mi kazea posto epten mi e moj dr sto ke me poraga! a lele za skleti i ostali stvari da ne zboram uste i se zatnav nesto i grlo pocna da me boli i veke dve veceri nemozam da spijam od kiselini, a taman mislev deka mi pominaa sega do povrakanje sum! Odvaj cekam da si go guskam [sm=duda.gif]

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 16:01:33)

Natasa981...brisevite moj sovet..napravi gi...ima pravo sani13 shto ti vika deka e porizicno neshto ako si zakacila vo megjuvreme (najcesto candida shto i ne e tolku strasno)...zasto vo slucaj na spontan poragjaj bebe e mnogu verijatno da ja zakaci...taka da brisevi obavezno, samo da ti kazam deka mene mi zemaa i rektalno...isto taka...vaginalno i te kako kje te cepkaat vo 9-ti koga kje treba da proverat dali eventualno omeknala matka ili dali si pocnala da se otvaras...taka da ti samo uzivaaaj

kikicka -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 16:35:44)

i jas mng otekov 9mesec prosto mi seizmeni facata :D inaku zabelezav deka koga ke se napijam kokakola mng mi otekuvaa nozete kako nekoja kaca bev lugje bidejki pred da ostanam bev mng slaba site mislea deka 2 nosam:D i brisevi mi zemaa vo 35nedela kogabev a prviot bris ne go naprqaviv mi beshe strav da mi pikaat vnatre .

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.9.2011 16:51:48)

Natasa ne e nisto strasno,napravi si gi brisevite za da ti bide mirna dusata, ne za drugo... Mnogu e mala verojatnosta za vreme na pregledot i posle toa nesto da se iskomplicira ako do togas se si bilo ok. Jas so prvoto nisto ne pravev, doktorot na nikakvi laboratoriski ispituvanja ne me prakase, i fala bogu se si bese vo red. A sega so ova na site mozni testovi me pratija

Страница: <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>