RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 11:10:25)

angelai fala za kafenceto.
Inaku jas dimeri i fakotor na hemoliza ne paravev, voopsto nikoj od ginkolozite ne mi ni rece da napravam, valjda nemalo potreba.
Mikrobioloski posledni brisevi najdobro da si gi napravis 34 nedela bidejki dodeka da bidat rezultatite ke dojdes 35-ta, i ove rezultati mora da gi imas so tebe spremni za poragaj, oti stom vlezes vo 9-ti mozes sekoj moment moze da se porodis. Inaku se bitni da se napravat bidejki se ispituva za postoenjeto na Streptokoka (ne se sekavam tocno na nazivot) koja e krivecot za pojava na meningit kaj bebinjata posle poragaj (ako e po priroden pat) i zatoa ginekolozite gi pravat ovie posledni brisevi.

Inaku jas i [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] sme dobri denes odime na pregled i prvo CTG, bas da vidime kako sme postaveni. I da dogovorime za poragaj, ali izgleda evidentno deka ke e Remedika.
Inaku za bebe skoro se kupiv, ama mi trebaat uste nekoi raboti, pa vo sreda planiram da dokompletiram. I konecno da pocnam da peram i peglam i da si go spremam kuferceto. Sto ke ima vo kuferceto se mi zavisi kade ke se poragam.
Inaku za iznesuvanje spremiv, potenko belo bodibenkice, spikozni sareni na tirkizna boja (oti se nadevam deka ke gi ima ocite na takomu -tirkizni[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), corapcinja, kapce, rakavicki.

Bethany -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 11:34:39)

Zenski, eve samo da se prijavam. Tuka sum se uste... denes mi e termin, ama nisto... Bev sabajle na ctg, se e vo red. A jas si cekam moeto bebence da izleze. Nokeska imav nekoi kontrakcii, ama neredovni, mada doktorot vika deka kaj i da e bi trebalo da stanat i pocesti i pointenzivni-mislam tie ocekuvani :)
Pa cekam i cekam.... cim osetam kontrakcii, jas se izraduvam i si vikam eve ide, ama nisto... ne znam do koga ke cekam, ama ne sakam dolgo :( Veke sum epten netrpeliva. Jas kako da imam toj zoltenikav iscedok, go prasav doktorot treba li da imam kako sukrvica, toj vika mozebi kaj tebe nema da ti se pojavi bidejki imase vaginalen pregled pa mozebi togas so krvta i toa mi ima isteceno.

Mamicka77, mnogu mi e milo sto se porodi i sto pomina dobro... se nadevam takvo i moeto iskustvo ke bide. Se najubavo ti posakuvam na tebe i tvojta princeza, da uzivate sekoj den.
Guski trudnici, koga ke mozam jas pak ke ve citam i pisam.. se nadevam sledniot pat ke vi soopstam najubavata vest [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/love.gif[/image]

Bethany -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 11:41:38)

I zaboraviv da dodadam deka doktorot se somneval deka plodova voda bila zamatena, ama koga me upatil vo bolnica na dopolnitelen pregled tie tamu ne videle nisto osven deka e plodova voda lesno namalena sto bilo normalno veke pri kraj. Sega se malku mislam sto e rabotata, ama pa kako e Gospod nikoj ne e, se nadevam se ke bide vo red. Doktorot vika cim ctg-to e vo red i bebeto e vo red.
Ima li nekoj takvo iskustvo?

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 11:49:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

I zaboraviv da dodadam deka doktorot se somneval deka plodova voda bila zamatena, ama koga me upatil vo bolnica na dopolnitelen pregled tie tamu ne videle nisto osven deka e plodova voda lesno namalena sto bilo normalno veke pri kraj. Sega se malku mislam sto e rabotata, ama pa kako e Gospod nikoj ne e, se nadevam se ke bide vo red. Doktorot vika cim ctg-to e vo red i bebeto e vo red.
Ima li nekoj takvo iskustvo?

bethany na mene na kraj pred poragaj mi se zamatila i bebeto se rodi malku zeleno vo lice mu napravija ispituvanja i izlegoa negativni fala mu na gospod ne se sekiraj mozebi ne e zamatena kaj mene dodeka me gledaa na eho ne bese a na krajot pri samiot poragaj se zamatila

lady_bug -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 12:10:55)

FALA MNOGU NA CESTITKITE I TI POSAKUVAM SE NAJUBAVO I TI DA SE GUSKAS SO TVOETO BEBUSHCE A ISTO I NA SITE DRUGI RINGERAJKI
eve bas sme pred pc so Grigor se guskame :))) i citkame

NAJUBAVO I NAJSRECNO CUVSTVO E KOGA KE SI GO GUSNETE SVOETO BEBENCE:)))

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 12:17:31)

Bethany...ja i ti kje is cekame...ete ti barem si imala nekoi nerdovni kontrakci,...ja nishto [sm=smiley36.gif]

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 13:21:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug

DRAGI MOI TRUDNICI SEGA VECE JA IMA MOJATA PORODILNA PRIKAZNA

pozz do site vas od LADY_BUG I GRIGOR:))))))

DRAGI MOI TRUDNICI SEGA VECE JA IMA MOJATA PORODILNA PRIKAZNA

pozz do site vas od LADY_BUG I GRIGOR:))))))

emociii emociii milioni bravo lady_bug

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 14:03:02)

Hello Ringerajki,gledam raspolozeni i rasprikazani ste bajagi [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..Bas super [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...Prvo cestitki do site mamicki za novorodencinjata,da ste zdravi zivi srekni veseli sekogas [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Nego Vesnab jas i ti sme ista nedela [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] ke bide jako ako se pogodime na vrata od GAK da se zabutkame koja poprvo da vleze so kontakciite do nebo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Nego muabetot mi bese,mojata draga Dr mi rece deka ke gi napravime za 1 nedela brisevite i bez gajle da sum bila zatoa sto nemalo potreba da se ceka do 5 do 12,i onaka nikogas nisto ne sum imala!

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 14:22:07)

Eve me i mene da vi se pozalam 2 veceri ic ne sum spiena ..si go urociv bebeto deka e mirnicko i samo nana..2 dena fudbal so mene si igrashe ...dur odam ili sedam ispravena oki e ama koga ke prilegnam kako i da sum namestrena me ubi od klockanje i toa se na nekoi nezgodni mesta i bash e nezgodno i malce neprijatno.se sto mi tekna probav i nebiva uffff a ima ushte bajagi vreme.Se nadevam ke se izmori skoro i ke si naname pak ubavo.

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 14:48:18)

haha merka5 mozno e :))), i sigurno prvo kje te prasam dali si ringerajka ??? hahahaha...ogromen pozdrav

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 14:50:24)

mamicki aj ve molam idete na http://www.ringeraja.mk/forum/m_12378/mpage_40/tm.htm#199576 ako mozete da mi pomognete, deka toa shto me interesira e vo taa tema, ama nekako slabo mamicki tamu :)

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 15:42:52)

Trudnicki kako sme? [sm=nosecka.gif]
Taman zborevme za mojata bremenost so majka mi deka nemam otoci i slicno, koga poslednite dva dena mi otekuva samo levata noga ( mozebi zatoa sto bebeto e poveke na taa strana ) vo glavno nemam nekoi problemi. Izgleda jas sum edinstvena so eden UZ dosega [sm=smiley13.gif] ama tuka ne pravat, go prasav doktorot rece ako imale potreba pravele po vtor pat kaj mene bilo se dobro pa nema potreba [sm=bravo.gif] a mnogu sakam i jas da imam poveke slikicki od bebus ama sto e toa e , se nadevam deka znaat sto pravat ovie doktori. Terminot mi e 23.10 i za iznesuvanje imam bodi tenkicko na dolgi rakavki, nesto kako helanki so barsacinja na gazeto i so nogarcinja, se nadevam ako ne e studeno traka za glavceto, ako ne ke morame kapce. Transporterot ni e gotov, poklon sega uste krevetceto i nie sme spremni [sm=bravo.gif] Vo sreda sum na obicen pregled ( pritisok, kilaza i obem na stomak) pa ke vi pisam. Pozdravce za site :***

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 15:54:47)

Mila, i mojata kerkicka nikako ne i odgovara koga lezam [sm=smiley1.gif] i bas na taa strana na koja sto sum legnata bas tamu klocka pa mislam ne i odgovara ponekogas znae da bide i bolno, ama do sega sme izdrzale, ke izdrzime uste malce [sm=smiley20.gif]

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 16:33:44)

mamicki eve i jas da si pisnam nesto pa ako imat nekoj slicno iskustvo neka pisit :)) veke sum 30 nedela bebusot mi e napreden za 31 nedel (masala) ama malce se zbuniv i se isplasiv glavceto mu e za 34 sto e prilicno ponapred i mnogu me faka panika (pa se nesto panicam ama sto da pravam )...a toa so sekerot sto mi merele vo struga bilo prosek na toa kako se dvizel sekerot vo poslednite tri meseci pa zdravje boze vo sreda ke odam da ispitam skrien seker ... vie mamicki kako ste kako se osekate ... citkam nekolku mamicki si cekate kaj i da e da se guskate so bebuskite e pa ajde so lesno neka vi e na vasiot najsreken den koj site nie go ocekuvame so netrpenie ... cestitki za tie sto veke si se guskaat ... a nie sto si cekame ke si pocekame [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 17:11:14)

Andriance, sitno brois,ke bidne osekam naskoro:) jas dragi moi trudnici, nemam volja za nisto.. Od toplovo mi se mati pametov, ne funkcioniram nikako.. Pa mozese li i septemvri mesec so pekolni gorestini, koga be posleden pat bilo volku zesko vo septemvri?! I jas planiram bris da mi zemat nekade vo 36 nedela, sega sum vo 34ta. A ddimeri veke nema da ispituvam, dosta bese ednas, eventualno uste ednas obicna krvna slika i tolku, toa e toa, ke cekame da dojde denot:)

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 22:29:09)

lady_bug- neka ti e zivo i zdravo sinceto pozz[sm=smiley1.gif][sm=duda.gif]

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 23:20:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

mamicki aj ve molam idete na http://www.ringeraja.mk/forum/m_12378/mpage_40/tm.htm#199576 ako mozete da mi pomognete, deka toa shto me interesira e vo taa tema, ama nekako slabo mamicki tamu :)

Proveri..ti pishav

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (12.9.2011 23:23:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Andriance, sitno brois,ke bidne osekam naskoro:) jas dragi moi trudnici, nemam volja za nisto.

abe ne mi bega vekje..sigurno [sm=smiley36.gif]

ama eve sega pak se vrakjam od ctg....jok.nishtoo pa se dogovorivme so doktor u sreda da ideme da vidime boja na plodova voda i rece kje me cekam maximum 7 dena pa kje vidime

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 1:25:42)

Здраво мами како сте ? јас денес влегувам во 39-та недела и веќе станувам нестрплива ама и мн исплашена незнам што ми бидна сега баш на крај се нешто храбра бев ама ....сега ... матичната ми вика има време уште некои 9 10 дена , а другата докторка на клиника каде што одам ми вика одбери датум и ела зашто да трпиш по жештиниве уште ќе те породиме со провокации и готово...незнам што да правам ајде ако сакате помогнете ми , мажот ми е за што поскоро јас некако сакав ама сега мислам од страв не се одлучувам ...што викате вие ..термин последен ми е 25 септември а докторката ме вика недела на 18-ти да одам ...што да правам :) кажувајте помош и мислење од вас...позз на сите

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 10:18:42)

Abe tolku sme izdrzhile sega za uste malku Jule0712..aj ti pocekaj si go terminot pa ako nejke ni togash kako kaj mene teraj so provokacii ako sakas...ja sum ipak da si se poceka termin...se rabzira se dodeka nema nekoi pricini za poroduvanje so provokacii

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 10:51:40)

Zdravo trudni, ic ne ve prasuvam kako ste, gledam site se zalite [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
Jas stignav do 35 nedela i sega veke ne se grizam, i da resi da iskaca bebevo veke e zrelo, taka mi kaza dr. Proslava nedela bese drsh ne daj, iskaca ne iskaca, ama ete i toa odluci da posedi uste nekoja nedela. Inace rezultatite od d-dimerite i tie drugite ispituvanja na transfuziologija mi se dobri, denes bas bev na kontrola, vo cetvrtok treba da idam pak i se taka do kraj, samo sto nikoj ne znae koga e krajot... Moze da bide vo cetvrtok a moze i ke izdrzam do oktomvri. Uste nisto ne sum kupla za [sm=duda.gif] zasto ne znam dal ke zaladi dodeka se porodam ili ke bide skoro i vaka sparno, imam dilema dali mi trebaat bodia so kratki li bodia so dolgi, i slicni teski odluki [sm=smiley36.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 11:11:40)

Michele ako mi veruvas dosega nikoj niti me kacil na vaga niti mi izmeril pritisok a ni obem na stomak...taka majka mi vika deka ja merele hahahah stvarno neznam sto da ti kazam neznam toa kako im vrsi rabota posto mene stomaceto mi e bas malecko (vo sporedba so so toa sto sum 38 nedela) kilazata mi e u plafon a bebusot mi se razviva sega odlicno! koga kacuvav preporacana kilaza bebusot mi zaostanuvase so razvojot pa morav da pojacam ishrana... i se [sm=smiley30.gif]! a isto taka fakt e deka mnogu cesto Eho voopsto ne e dobro za bebeto taka da...
ИЗВОРНА ПОРАКА: Michele

Trudnicki kako sme? [sm=nosecka.gif]
Taman zborevme za mojata bremenost so majka mi deka nemam otoci i slicno, koga poslednite dva dena mi otekuva samo levata noga ( mozebi zatoa sto bebeto e poveke na taa strana ) vo glavno nemam nekoi problemi. Izgleda jas sum edinstvena so eden UZ dosega [sm=smiley13.gif] ama tuka ne pravat, go prasav doktorot rece ako imale potreba pravele po vtor pat kaj mene bilo se dobro pa nema potreba [sm=bravo.gif] a mnogu sakam i jas da imam poveke slikicki od bebus ama sto e toa e , se nadevam deka znaat sto pravat ovie doktori. Terminot mi e 23.10 i za iznesuvanje imam bodi tenkicko na dolgi rakavki, nesto kako helanki so barsacinja na gazeto i so nogarcinja, se nadevam ako ne e studeno traka za glavceto, ako ne ke morame kapce. Transporterot ni e gotov, poklon sega uste krevetceto i nie sme spremni [sm=bravo.gif] Vo sreda sum na obicen pregled ( pritisok, kilaza i obem na stomak) pa ke vi pisam. Pozdravce za site :***

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 11:16:31)

Vodickata ne se sekiraj posto za merenjeto da ne bide tocno dovolno e del od mm levo desno da potegnale i ete ti druga nedela! ne se panici od edno merenje ako na slednoto ima pak tolkava razlika i dr. sam ke si kaze! a i glavceto sekogas e pogolemo od drugite delovi na teloto, na moeto[sm=duda.gif] glavceto mu e postojano dve nedeli ponapred i site dr toa normalno si go svakaa! kaj mene vo 30 nedela se pojavi docnenje na stomaceto i toa poprilicno kasnese ama veke stana alarmantno posle tri merenja togas definitivno utvrdija deka kasni ama sega masala si e se izednaceno!
ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

mamicki eve i jas da si pisnam nesto pa ako imat nekoj slicno iskustvo neka pisit :)) veke sum 30 nedela bebusot mi e napreden za 31 nedel (masala) ama malce se zbuniv i se isplasiv glavceto mu e za 34 sto e prilicno ponapred i mnogu me faka panika (pa se nesto panicam ama sto da pravam )...a toa so sekerot sto mi merele vo struga bilo prosek na toa kako se dvizel sekerot vo poslednite tri meseci pa zdravje boze vo sreda ke odam da ispitam skrien seker ... vie mamicki kako ste kako se osekate ... citkam nekolku mamicki si cekate kaj i da e da se guskate so bebuskite e pa ajde so lesno neka vi e na vasiot najsreken den koj site nie go ocekuvame so netrpenie ... cestitki za tie sto veke si se guskaat ... a nie sto si cekame ke si pocekame [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 11:19:35)

Lele Mila i mojot sin bese mnogu besen i stalno se razdvizuvase okolu 11 navecer za u 12 veke samba da igra i da i toa mavanje na nezgodni mesta i se...ama ovie dva dena e mnooogu miren cak me faka panika sega cak go molam da me mavne da pretne nesto da napravi za da ne se sekiram! na mene mi bese poubavo koga si klockase sega mi nedostiga a i me sekira dali e se ok! moze dodusa i nema veke prostor nie sme 38 nedela, ama pak me sekira
ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

Eve me i mene da vi se pozalam 2 veceri ic ne sum spiena ..si go urociv bebeto deka e mirnicko i samo nana..2 dena fudbal so mene si igrashe ...dur odam ili sedam ispravena oki e ama koga ke prilegnam kako i da sum namestrena me ubi od klockanje i toa se na nekoi nezgodni mesta i bash e nezgodno i malce neprijatno.se sto mi tekna probav i nebiva uffff a ima ushte bajagi vreme.Se nadevam ke se izmori skoro i ke si naname pak ubavo.

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 11:43:32)

sani13 vikaat deka koga se spremaat da izlezat togas se smiruvaat...ahahaha da ne ne iznenadish site koi sme pred tebe [sm=smiley36.gif] ako, samo so lesno da bide..ja uste si cekaaaam denes duri i za inat kje cistam [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>