RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Jana* -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 11:51:27)

Zdravo na site !!!Jas vcera bev kaj doktorkata i posle vaginalniot pregled, mi rece deka bebeto e mnogu visoko i deka najverojatno ke se poragam so carski ..Potoa me prati na ctg oti terminot mi e pominat i se e vo red, plodovata voda si e bistricka ...otvorena sum bila 1 prst..no bolki ni B od niv Edinstveno so me maci e alergijata na meseto...mnogu me cheshka i doktorkata mi prepisa Phenergan krema za machkanje..i taka...Vo sreda pak na kontrola..ako do togas ne se sluci nesto Ajde pozz za site!!!

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 12:18:24)

lele andriance od tvoja usta u bozji usi lele mnooooooogu sum nestrpliva da ti kazam pravo! ke te castam ako ispadne taka [sm=bravo.gif]

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 12:44:04)

sani 13 fala ti na odgovorot malce me smiri se nadevam se ke vo red na narednata kontrola ... a ti uste malce i ke si se guskas so bebuvceto e pa so lesno mila i ajde da ne izraduvas :)))

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 12:44:47)

mamickiii [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jas samo shto se vrativ od ginekolog [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bebceto moe uziva, ama mnogu neshto mi se krie so racinjata, taman gi trgna na sekunda go vidovme i da go slikneme , nishto, pak gi stavi preku lice haha, soncence, inace se e vo red,doktorkata vika golemo bebe, visoko [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa se smeevme, kako mama i tato, mama e 180 cm visoka :P a tezina 1 kg i 600 gr, mislam dobro e ,nareden pregled koga kje bidam 34 nedela pa togash i brisevi i krvna slika ( a krvta konstantno mi e slaba ) i za prv pat merenje denes, deka do sega me nemaa ni mereno, dodusha ne ni sakav panika me fakja no...toa e , kje pazime na linija posle poragaj, a mnoguuuuuuuuuuu sum popravena, 20 kg , sramota, a stvarno neznam kade otidoa, izgleda se vo stomak i gradi, ohhhhh ne e lesno, prvo duri solzi mi se napunija ocite i mm normalno pocna da mi zbori odma, kako sum mozela da sakam da bidam i bremena i slaba i posle si vikam : bitno bebeto mi e se super, posle tretmani, vezbanje pa kje si se vratam vo normala, a shto vikate ??? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kiss***

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 12:50:29)

vesnab pa nie tuka sme negde so termin hahahahaha...jas predposleden pat veke imav 80 kila od 68-69 i vo sabotata mi bese strav da se meram sigurno sum kacila uste nekolkunaeset vo 4 nedeli ama nekako strasna brojka sledit pa iskreno ne sakam da ja vidam... samo bebusite da se zdravi i zivi pa posle mamicki po eden saat ke si kidnat na fitness ako ima nekoja babicka da gi cuva pa i taticko ke se nauci :D:D:D:D:D

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 13:15:21)

of lele srcka, pa i tatkovcite kje gi cuvaat kako, ako sakaat ubava zena a ne [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley30.gif[/image] hahaha, jas vekje dogovoriv so maz mi, poklon za poragaj power plate [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa kje vidime kako kje bide...pozdravce

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 13:19:40)

Nie mu najdovme lek na nasheto ajkulce sto epten silno udira...moze ke kazete mrdnata sum ama imame kupeno igracka zirafa sto e navivanje i sviri edna mng nezna prispivna pesnicka...i koga mng ke mrda navecer ke ja navijam do kraj i ke ja stavam na mesheto i taka i bebeto i mama zaspivaat odma hihihihi...srce toa ushte od vnatre slushka.

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 14:25:55)

mila ne se sekiraj a i site drugi mamicki ne se sekirajte sto premngu se aktivni ova posle ke vi nedostasuva jas iskreno da vi kazam sega mi nedostasuva i stomaceto i nejzinoto klockanje se mi nedostasuva za vreme na bremenosta imav prekrasna u ubava bremenost a isto taka i poragaj i vi poskauvam site da si imate takva bremenost pouzivajte si uste malku so lugeto okolu vas a najveke so vasiot maz bidejki otkako ke dojde bebce doma nema da imate vreme za nisto ama bukvalno za nisto do wc nema da mozete da otidete ne pa za drugi raboti,mojata princeza bidejki imase problemi so cicanjeto ne sakase da fane i mi namalila 80gr i sega ja budam na 2 saati tie dva saati koga spie letnat kako nisto em imam pomos od svekrvata ona pere i ona gotvi jas da se istusiram da se sredam jas pa aj da zapeglam pa aj malce da zacistam pa aj da isparam sadovi sto se odmolzuvam pa da apnam nesto i ono vremeto 2 saata minalo vreme za spanje nemam zatoa pouzivajte si bidejki dodeka da se previknete e mnogu tesko

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 14:46:12)

Vodickata fala ti i daj boze mnoooogu sakam da si go guskaaaam!!! a za kilazata da ne zboram covece i jas do sega imam kaceno 23 kila ama se tesam deka uddel tuka ima i faktot deka gi ostaviv i cigarite ama koga ke ja vidam cifrata veke go stignav mm ke se ubijaaam a on e 25 cm povisok od mene i sega sme kako stanlio i onlio!! kako be nekoi zeni samo po 7-8 kg kacuvaat?? pa jas i nejadam nesto poveke (osven poslednive dve nedeli) ama sve mi e vi gazot otideno neznam sto ke pravam posle ne se simnuvaat taka lesno, a i nesmees odma na fitnes i slicni vezbi mislam!! [sm=smiley19.gif]

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 14:48:55)

a koja nedela si ti sani13 ??? :P kolku za sporedba na kilaza so seba haha

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 14:51:07)

aaaa ti si pri kraj, sega gledam, 38 nedela, jas imam ushte vreme :(

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 14:58:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

za prv pat merenje denes, deka do sega me nemaa ni mereno, dodusha ne ni sakav panika me fakja no...toa e , kje pazime na linija posle poragaj, a mnoguuuuuuuuuuu sum popravena, 20 kg , sramota, a stvarno neznam kade otidoa, izgleda se vo stomak i gradi, ohhhhh ne e lesno, prvo duri solzi mi se napunija ocite i mm normalno pocna da mi zbori odma, kako sum mozela da sakam da bidam i bremena i slaba i posle si vikam : bitno bebeto mi e se super, posle tretmani, vezbanje pa kje si se vratam vo normala, a shto vikate ??? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kiss***

ista situacija...i ja vo 36 bev ramno 20 kila...mnogu e znam i doktor mi rece..ama ajde psole malku pogolema volja,trcanje za bebe i ostanati obvrski malku rezim...i valjda do nekade kje se vratime

Zivka* -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 15:28:56)

Za merenje na kilaza mene sekoj mesec me merat i sea od koga vlegov vo tretoto tromesecje odam na kontroli na sekoi 2 nedeli i sekogas me merat,do sea sum kacila 13 kila i sum 32nedela pa ke vidime do kolku ke stignam do kraj [sm=zmeden.gif]
A inaku za na eho ne me gledaat na sekoj pregled zatoa sto ne e ubavo za deteto,pa sea nadevam deka vo ponedelnik koga ke odam na kontrola ke si ja vidam moja peperutka i da mi kazat kako napreduva ....[sm=metulj.gif]
Andriance ajde so lesno i se nadevam deka naskoro ke si se guskas so tvoeto [sm=duda.gif]
Pozdrav do site RR [sm=smiley31.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 16:28:44)

abe koj e pri kraj a koj ne ne se znae toa posle 36 nedela nekoi uste vo 36 se poragaat a nekoi si teraat cak i do 42 pa sega ti vidi! ama jas mislam deka sme i celi so otoci od vremistevo pekolno!! ti zivka gajle nemas jas najgolema kilaza nacukav vo prvo tromesecje jas uste togas kaciv 7 kila a se ubivav od povrakanje...neznam sto da kazam! a i baska so mm si "postime" ova tromesecje.....baska i cigarite gi ostaviv... i lele kolku mi se jade blago-prav kuvar stanav samo nesto si spremam [sm=smiley36.gif] i posle se cudam od sto sum[sm=sloncek.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 16:31:51)

da jas u cetvrtok vlagam u 39 ama sega pri kraj kacuvam mozebi po kilo nedelno taka da tuka sme so natalozenoto [sm=smiley5.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

a koja nedela si ti sani13 ??? :P kolku za sporedba na kilaza so seba haha

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 16:33:21)

Adrijance, vcera vo Remedika okolu 20 casot bese na CTG, mozebi se srtnavme, bidejki jas vcera bev okolu toa vreme.
Definitivno se poragam vo Remedika, si dogovoriv so ginekologot. Inaku i na ehno go vidovme[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] i super si e postaven, glavceto epten dole edvaj go vidovme so ehoto, a nozete gore, odlicno postaven za priroden poragaj,. Se molam na boga samo vo meguvreme da ne s svrti, ama mislam deka i nema mnogu mesto vo meseto veke.

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 16:36:39)

lele site imame problemi so kilazava...... i jas sum kacila 20 kila a 29 nedela sum pa se mislam sto ke bide do kraj[sm=zmeden.gif]....... zdravje posle ova neka bide se vo red so bebeto i me ceka edna mn dobra dieta[sm=smiley13.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 17:04:18)

a zamislete ima i vaka http://www.crnobelo.com/zabava/humor/323-deca-so-najlosite-roditeli-na-svetot

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 18:03:07)

Eeeeeeee sekogash odam toa vreme, posto Efremovski obicno koga e dezhiren mi zakazuvase ama bas vcera otidov u 21:30h sakav da gledam koshakrka ahahahahhaha inace sega sum utre vo 14:30h na pregled...ti kaj koj doktor sse reshi???

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 19:05:33)

Mamicki aj malku prefrlete se i na temata za maticni kletki,ne e mnogu aktivna a jas bi sakala da slusnam i vase mislenje koj sto planira....jas se dvoumam mnoguuu....
Gushka do site ringerajki :***

milo20052011 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 20:05:53)

dobro vecer na site mamicki kako ste,jas sakam da vi kazam deka vo nedelata vo 19:50 se rodi moeto lepotance [sm=bravo.gif] se pomina vo najdobar red se porodiv prirodno i se porodiv 10 dena pred treminot.sega sum doma denes me pustija i si se guskame so moeto najubavo since[sm=smiley36.gif] vi posakuvam na site sto pobrzo da si se guskate so bebinjata..backi do site od mene i jovan

humana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 21:09:20)

Eve me i mene da se prijavam vo tretoto i mislam najdolgoto tromesecie od bremenosta[sm=smiley1.gif],sega sum 28 nedela i sega za sega e sve dobro,se nadevam i ponamtamu.bebusot mrda aktivno i mislam vo zivotot ne sum imala poubavo custvo,edvaj cekam da pmine ova tromesecie i da go vidam.

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 21:11:47)

cestitki miloooo neka e ziv i zdrav i silen i sekogas nasmean :))))

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 21:15:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: milo20052011

dobro vecer na site mamicki kako ste,jas sakam da vi kazam deka vo nedelata vo 19:50 se rodi moeto lepotance [sm=bravo.gif] se pomina vo najdobar red se porodiv prirodno i se porodiv 10 dena pred treminot.sega sum doma denes me pustija i si se guskame so moeto najubavo since[sm=smiley36.gif] vi posakuvam na site sto pobrzo da si se guskate so bebinjata..backi do site od mene i jovan

Lellelelelele be milo20052011 abe do vceti pi pishuvav [sm=smiley36.gif] cestitkiiii najgolemiiiii backii gushki se..c c c znachi site me pretkavte

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (13.9.2011 22:12:45)

cestitki milo neka e ziv i zdrav :))

Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>