RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (14.9.2011 14:04:48)

Milo нека ви е здрав и жив Јован, голем да расте и само среќа да го следи во животот[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (14.9.2011 15:48:05)

Vesnab hahahah jas i ti nema sansi da se utneme na GAK izgleda [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!!! I jas ke zimam apartman,po 50eur se na den,ama jas sakam da sum sama bidejki majka mi i mm ke se menuvaat non stop so mene da bidat i plus bebeto ke e so mene non stop a i svoja postelnina ke si donesam i malku od malku ke ja opravime rabotata [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] + kupatilceto e samo za sebe [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] i ako e se vo red uste sledniot den ke potpisam da me pustat doma [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (14.9.2011 15:56:59)

haha merka5 epa ajde kje pieme kafe zaedno :))) nema da se utneme :D:D:D

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (14.9.2011 19:00:24)

milo20052011 neka tie zivo i zdravo sinceto.... pozzz i se najubavo

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 12:05:51)

mamickiii, dobro utro so edno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/kava.gif[/image] , a mene ushte malku vtoro kje mi bide :P deka na rabota [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , samo da ve pozdravam i da ve zamolam ako idete vecer na casovite vo GAK da piset_e kako pominale, zoshto jas nema da bidam vo moznost da dojdam

Pozdrav, imajte ubav den !!!

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 13:43:27)

epa dobar den! nie deneska bevme na ctg i eho i super sme malce pobavno se razvivame sega veke inace sme polna 38 utre vo 39 nedela i nema nikakvi indikacii deka nesto ke se desi vo skoro niti kontrakcii niti otvorena ni nisto! mojov gospodin izgleda ke ceka do zadnji den [sm=smiley1.gif] pozz

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 13:56:48)

sani 13 zesko mu e i seusto ne mu se izleguva moze ceka da se zaladi malku hehee pozz.....[sm=smiley2.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 14:18:22)

ama ke go drzi mamicka na ladno i nema mnogu da mu bide toplo baska gotovo doagaat zaladuvanja!! jas mislam deka on nesaka da bide Devica izgleda ceka Vaga da se rodi [sm=smiley36.gif]

Luci -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 14:26:06)

sani 13 не викај два пати[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image], и јас немав контракции, нити отворена нити ништо. Си бев со мм на гости, си се вративме дома си легнав и ме разбуди сон како мајка ми правела мекици и во истиот момент ми пукна водењакот и правец во болница[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] А искрено и не верувам дека постои доктор што може поточно да го предвиди породувањето дека ке биде денес утре или задутре. Така да уживај, наскоро секако ќе дојде долгоочекуваниот момент
ИЗВОРНА ПОРАКА: sani 13

epa dobar den! nie deneska bevme na ctg i eho i super sme malce pobavno se razvivame sega veke inace sme polna 38 utre vo 39 nedela i nema nikakvi indikacii deka nesto ke se desi vo skoro niti kontrakcii niti otvorena ni nisto! mojov gospodin izgleda ke ceka do zadnji den [sm=smiley1.gif] pozz

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 15:40:51)

aaaah luci daj boze...ama mislam deka sincevo moe nekako ne se oseka uste spremno... a da znae kolku sakam da go gusnaaaam[sm=smiley31.gif]

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 15:52:54)

Sani13 a zosto velis deka pobavno se razvivate? Jas vcera go prasav mojot doktor dali ako e malo meseto togas znaci deka malo e i bebeto i rece MOZEBI [sm=zmeden.gif] pa mi zakazaa uz drugiot ponedelnik. Tuka pravat samo po eden pa taka i nie imavme samo vo 22 nedela. Pozdravce do site![sm=nosecka.gif]

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 16:22:27)

Mamicki, mene stomakot mi e mal, ama pa bebusot si e taman po kilaza, nemora da znaci deka mal stomak znaci malo bebe. A isto i nemora da znaci deka ogromen stomak i pokrupna trudnica pa bebeto ke bilo golemo..prasajte ke vi kazat doktorite. Jas sum 34ta nedela, popravena sum 11kg,imam mal stomak, a mnogu se nerviram koga nekoj ke mi kaze'ej 6ti mesec si?' a ja uste malku ke vlezam vo 9ti[sm=smiley7.gif] tuku, denes sme na casovive, neznam dali da odam, mnogu mi e zesko, da ne ni otkazat slucajno pa da treba da se vrakame.. Andriance, kade si? :) vanessa30 i ti li vo remedika ke se poragas? Jas vo sistina/ da vi prenesam od sigurni izvori znaci, rodilni sali vo noviot del na klinika nema da ima do idnata godina, apartman ne se rezervira tuku kako ke te strefi - ako ima slobodni vo momentot, cinat 50 eur. na den a inace ne vi dozvoluvaat vasi spavaci i postelnina da si nosite, se koristat nivni.

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 16:38:02)

Natasa981 me utesi malce. Mene do sega nikoj mi nema kazano deka mi e mal stomakot ama jas gledam i mnogu se nerviram [sm=smiley13.gif] Ke vidime dali i nasiot bebus dobro napreduva. Pozdravce

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 17:40:22)

taka e Natasa981 i jas imam mal stomak a bebeto si e taman dobro se razviva super e se.... jas sum 8 mesec a site mislam 4 ili 5 i mene me nervira toa ama toa e......[sm=smiley13.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 18:13:11)

abe nema vrska kolkav e stomakot moze ponadvor ili povnatre vo stomacnata praznina e matkata,ama kolku e pomal stomakot tolku se pogolemi kiselinite [sm=zmeden.gif] jbg mene sega veke i od voda mi se pravat kiselini i nisto zivo ne pomaga i vo niedna pozicija-se budam i imam ognena topka vo grlo i koga sedam i stojam i sekogas! A Michele bebusov celo vreme srazmerno mi se razvivase so nedelite (osven stomaceto koe edno vreme kasnese) i posle se se ispegla i epten si odgovarase se i sega za poslednive dve nedeli nekako pak ima nekoi otstapki [sm=zmeden.gif] a i za tri nedeli ima kaceno samo pola kilce i sega e 3 kg! ama bitno drugoto da e ok -pa ke go zdebelime koga ke se rodi [sm=smiley36.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 18:14:21)

a stvarno andrijance ni ja nema ona izgleda konecno se guska so [sm=duda.gif] [sm=bravo.gif]

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 18:49:28)

Здраво женски како сте ? јас по жестиниве се варам и плус незнам што ми текна да печам и да правам слатки денес[sm=zmeden2.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley29.gif] ...Мило да ти е здраво и живо синчето што поскор и кај нас да дојдат бебушите неможам веќе да чекам а пусти страв во коски ми влегол како ќе биде и што ќе биде ......поздрав до сите

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 19:08:08)

Mamicki, ne veruvam deka nekoj ke go vidi mojot post tamu. Pa ajde ako sakate da mi pomognete okolu imeto na mojata princeza.
http://www.ringeraja.mk/forum/m_294/mpage_11/key_/tm.htm#200119

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 20:59:37)

lele jule za toplovo ostaj mislam deka ke isparam nekoj den! navecer obavezno se presoblekuvam ponekogas i po dva pati!! Ama sega najmnogu me ubivaat kiselinive-ama i od voda gi imam neznam ke poludam mislam deka od cela bremenost ova najmnogu me maci!! [sm=smiley13.gif]

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 21:15:50)

Sani 13 probaj da spies na povisoka pernica ili vo polulegnata polozba. Jas mnogu imav kiselini i povrakanje nekade vo 4-ti mesec pa vidov deka e od vodata. Bi ti preporacala da ne pies voda dodeka jades i barem ne 5 minuti potoa. Sani 13 a kade vo USA ziveete? Malku sum oftopic [sm=smiley1.gif] Pozdravce

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 21:45:56)

Zdravo na site. Jas stignav do 35 nedela i 2 dena (ne znam kako im se steluvani aparatite ama vo promedika sum edna nedela, vo sistina sum druga). Celo vreme mislev deka na 15ti vlagam vo 36 nedela, 9ti mesec... Ne e bitno toa, nego bebusot e super, proslata nedela bea malku zagrizeni doktorive zatoa sto imase namalena plodova voda, meset_o na bebusot pomal za edna nedela, a postelkata vo vtor stadium. Pa pravev ispituvanja nekoi na transfuziologija i ispadna deka se e vo red, a denes i ehoto go potvrdi toa. Bebus si e taman, malku pogolem, izgleda krkal blago poslednava nedela [sm=smiley36.gif], postelkata mi e veke vo tret stadium i ocekuvam nabrzo da se olesnam. Posle vikendov ke dam na ctg ama uste od proslata nedela osekam grcevi, ne znam dal se lazni i ne...
Denes ja set_av svekrvica niz prodavnici, merak i bese nesto da mu kupi na bebevo, i sega mislam deka sme spremni, kolku tolku, poveke bese psiholoski spremanjeto nego fizicki.

Inace bebevo celo vrme ika, znae li nekoj zasto e toa, sto go predizvikuva? Zaboraviv da prasam denes...

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (15.9.2011 21:48:17)

lele Jule0712 kuti i jas imam mn strav a najvise se plasam sto sekoja ve4er se nekakvi strasni sonovi sonuvam pa toa mi dojde kapak na se....... sega samo se molam se da bide vo red pozzz[sm=smiley13.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 1:16:56)

Michele ne ziveeme vo US vo Makedonija sme sega za sega a mm e od L.A. A inace probav i vo sedecka polozba ovie sega kiselini gi imam i koga sedam i koga stojam ne samo na spienje! epten tesko gi podnesuvam, gi imam veke tri meseci ama ova sega ovaa nedela e neizdrzlivo!
Yummy mammy da ne se sekiras za stomaceto do dve nedeli ima tolerancija posto moze i da ne izmerile dobro!
Ana mari za sonovite e apsolutno normalno cak i nekoja statija citav na taa tema deka site trudnici mnogu sonuvaat i toa najcesto cudni i strasni sonovi! a site se plasime koja poveke koja pomalce taka da ne ste sami ;)

zmej1 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 10:29:01)

Ringerajki,bese li vcera nekoj na casovi vo GAK? JAs bev moze sme se videle a ne se znaeme ??? Kako vi se dopadna prviot cas?

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 10:58:54)

zmej1 jas ne bev, kazi ni za shto se zboreshe na nas koi ne dojdovme, da bideme vo tek kolku tolku :)

Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>