RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 11:32:01)

zmej aj kazi ni kako bese so kazaja i jas ne otidov nemav prevoz a za so bus nekako mi bese mnooogu zesko ...

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 12:15:49)

vanessa30 i ti li vo remedika ke se poragas?

Da i jas se odluciv za Remedika definitivno.
Andrijance izgleda kaj i da e ke pisi za novosta[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image],taka predosekam.
Inaku konecno pocnuvam na trudnicko od ponedelnik, fala bogu veke mi se smaci. Inaku super sto si imate mali stomacinja, mojov e kako 5 lubenici da sum goltnala, sto bi se reklo polesno e da me preskoknes otkolku da me zaobikolis[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Edvaj cekam da se olesnam znam deka imam do kraen termin uste 2-3 nedeli (7 okt), ama nemozam poveka i onaka bebus e dobar, i po dimenzii i golemina, moze da iskaca, ama kako so se imam intuicija deka ke me maci i ke go prekoraci terminot. Bidejki nemam ni grcevi, ni lazni kontrakcii, nit kiselini, postelkata e dobra, vodicka za plivanje na meto[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/ribica.gif[/image] ima.
Inaku belebela planiras vo vtornik da odis na predavanja (ako voopsto gi ima), jas se mislam dali da gubam vreme, sto ako pak nikoj ne se pojavi. Moze da se priklucam na grupata vo cetvrtok.

Luci -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 12:29:35)

Vanessa30 Андријанче е веќе породена и се гушка со [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] Еве  ОВДЕ честитај и

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 12:32:00)

Vidov i pisav, ama veke tuka go staviv postot.

belabela -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 12:46:43)

Vanessa najverojatno ke otidam ama prethodno ke se javam kaj sestrata da vidam dali ke dojde.

Zestinive ne se za podnesuvanje deneska aj nekako istrpuvam ama vcerasniot den mi bese najtezok vo cela brmenost 32 nedela sum uste nepolni 2 meseca i jas ke se guskam so bebuska edvaj cekam.

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 14:11:22)

Mamicki eve i od mene ubav den do site.....dali nekoj moze da mi kaze nekoj lek za glavobolka???tri dena po red me maci,denes od sabajle nemozev od oci da gledam, otidov na maticniot ginekolog i mi dade da se napijam kafetin,za malku da me smiri,eve sega vo momentov maz mi mi gi donese rezultatite od krvnata slika i gledam deka zelezoto mi e 5.4 od refenca 7.6-24...dali moze da ima nesto vrska ova so glavobolkata???ako ima nekoj slicno iskustvo neka me sovetuva sto da pravam :)
Inace da vi kazam za kiselinite jas imam isto mnoguuu goelma maka,mi kazaa da probam so leblebija i mene mi pomaga epten vo kraen sluccaj koga ne se izdrzuva zemam ruperut i mi se smiruva barem mozam da zaspijam...
Jas bev vcera na casovite edvaj dosediv od glavobolka ali bitno sustinata na casot bese detalno i slikovite pojasnet momentot kako treba da reagirame koga ni doagaat prvite bolki,gore dole se ni e poznato samo sto vaka od strucno lice ubavo objasnato moze da pomogne...so prvoto javuvanje da ne se brza na kaj bolnica zasto najcesto vo toj slucaj vrakale,koga ke stignat bolkite na interval od 7-8 min (mislam deka bese) togas veke moze da se trgne...ali vo slucaj ako se pojavi sveza krv,znaci ne kafeav iscedok,bas sveza krv ili ako pukne vodenjak a bolki nema vednas treba da se odi...sorabotkata so akuserkite e najbitna rabota od celiot poragaj,znaci toa go naglasi sestrata zasto normalno e vo tie momenti na jaki bolki majkata da gubi sila i nisto da ne slusa...spored mene casovite se poucni i koj e vo moznost dobro bi bilo da gi posetuva...ako ne neka mi dade mene zadaca pa jas detalno ke i go objasnam celiot cas :-))))
Pozrav do site i ako ima nekoj lek za mojata glava neka mi kaze ....

Luci -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 14:21:43)

Ljubovce мене матичниот во бременост ми рече Daleron дека смеам да пијам, и пиев, некогаш ми помагаше ама не секогаш
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Mamicki eve i od mene ubav den do site.....dali nekoj moze da mi kaze nekoj lek za glavobolka???tri dena po red me maci,denes od sabajle nemozev od oci da gledam, otidov na maticniot ginekolog i mi dade da se napijam kafetin,za malku da me smiri,eve sega vo momentov maz mi mi gi donese rezultatite od krvnata slika i gledam deka zelezoto mi e 5.4 od refenca 7.6-24...dali moze da ima nesto vrska ova so glavobolkata???ako ima nekoj slicno iskustvo neka me sovetuva sto da pravam :)
Inace da vi kazam za kiselinite jas imam isto mnoguuu goelma maka,mi kazaa da probam so leblebija i mene mi pomaga epten vo kraen sluccaj koga ne se izdrzuva zemam ruperut i mi se smiruva barem mozam da zaspijam...
Jas bev vcera na casovite edvaj dosediv od glavobolka ali bitno sustinata na casot bese detalno i slikovite pojasnet momentot kako treba da reagirame koga ni doagaat prvite bolki,gore dole se ni e poznato samo sto vaka od strucno lice ubavo objasnato moze da pomogne...so prvoto javuvanje da ne se brza na kaj bolnica zasto najcesto vo toj slucaj vrakale,koga ke stignat bolkite na interval od 7-8 min (mislam deka bese) togas veke moze da se trgne...ali vo slucaj ako se pojavi sveza krv,znaci ne kafeav iscedok,bas sveza krv ili ako pukne vodenjak a bolki nema vednas treba da se odi...sorabotkata so akuserkite e najbitna rabota od celiot poragaj,znaci toa go naglasi sestrata zasto normalno e vo tie momenti na jaki bolki majkata da gubi sila i nisto da ne slusa...spored mene casovite se poucni i koj e vo moznost dobro bi bilo da gi poset_uva...ako ne neka mi dade mene zadaca pa jas detalno ke i go objasnam celiot cas :-))))

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 14:42:01)

Luci znam za daleronot,vecra se napiv ne mi pomogna...mi dozvoli denes i kafetin da se napijam mi rece vo kraen slucaj ama eve i od nego ne mi pomina...sega vo 3 saat treba da i se javam za rezultatite pa ke vidam sto ke me sovetuva,samo se plasam da ne ima vrska zelezoto so glavobolkata...
Fala ti Luci imaj ubav den.....

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 16:09:54)

Mamicki abe preporaclivo li e nie da gledame kosarka???? :-))))))

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 17:22:18)

ljubovce proveri si go pritisokot moze da ti e mnogu padnat i vo toj slucaj niedno apce nema da ti pomogne-samo mnogu tecnosti! a za zelezoto zemi TOTHEMA ampuli od apteka po edna dnevno na gladno so voda ili negaziran sok, i mene mi bese padnato zelezoto i mi gi dadoa ovie da gi pijam i za dva dena imase odma rezultati, a dali ima povrzanost so glavobolkata stvarno neznam! a za kiselinite mene rupurut mi pomaga 5 minuti i tolku posle pak sum kako zmej so ogan vo grloto [sm=smiley35.gif] !!! a ako ne ti e problem mene bi me interesirale mnogu casovite samo sto mene mi e kasno da pocnam da odam veke sum 39 nedela, pa ako mozes bi te zamolila podetalno da mi gi objasnis! fala [sm=smiley1.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 17:25:37)

a kosarka e zadolzitelno da se gleda pod uslov da se namestis ubavo za i [sm=duda.gif] da ima moznost da gleda [sm=jezicek.gif] i da naviva[sm=bravo.gif]

milobebence -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (16.9.2011 23:31:30)

Si dojdovme so kerkickata domce,i sega samo se guskame i se galime.Mn ubavo cuvstvo stvarno ne se opisuva.Pozdrav do site trudnici i ne se plasete ne e nisto strasno poroduvanjeto.Jas super pominav:))

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 0:15:49)

neka ti e ziva i zdrava kerkickata cestitki i se najubavo :))

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 0:28:07)

Zmej , Ljubovce i jas bev na casovite vo cetvrtokot. Edvaj edvaj dosedav na toa zestinata.. Dobro bese, ama imam nekako vpecatok deka sakaat da ne animiraat tamu da se poragame, stoznam. Ok bese, ke odam pak, davaa korisni informacii. Kosarka veke nema da gledam, preeemnogu vozbuduvanja ne mi prijaat:) abe luge, ke zaladi li vremistevo?? Sparno e a eve eden po polnok i ne zaladuva ejj

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 0:29:42)

Milo neka tie ziva i zdrava kerkickata....uzivaj vo ubavite momenti pominati so nea....
Sani13 ne mi e problem voopsto,se ke ti preraskazuvam,ti veke sitno brois,ne si vo sostojba da doagas :-)imase eden moment sto mene ne mi bese poznat znaci postepeno istekuvanje na vodenjak,ne znaev deka i nesto takvo postoelo,taa tema mnogu me zainteresira samo sto ne bev bas vo sostojba da prasuvam,taka da ako nekoj znae nesto poveke za toa moze da ni raskaze sto znaci toa,vo sprotivno jas ke prasam narednite casovi pa ke vi raskazam.....isto taka i otocite voospto ne treba da bidat zanemarlivi,sto znaci dokolku imas jaka glavobolka.prosledena so gadenje,otoci na delovi od teloto vednas treba da se javis kaj maticen ginekolog....
Kako mi teknuvaat onformaciite ke ti pisuvam vo privatni poraki,kolku mozam ke se potrudam da spodelam...
Inaku da vi kazam deka mene glavobolkata mi pomina i toa veruvale ili ne so edna babska recepta,mi kazaa da isecam kompir na krugovi i se narediv tocno tamu kade sto me bolese glavata,navodno kompirot (ziv) vlecel bolka,i taka izleze,za nepoln saat glavata mi pomina...ova narocno go pisuvam za ako nekogas nekoj se najde vo slicna situacija na mojata da znae sto da pravi......
Pozdrav do site rr imajte ubav son :-)

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 15:16:34)

Здраво мамички ....како сте ми денес на овој екстра жежок ден [sm=zmeden.gif] јас утрово бев на ЦТГ и ехо ми направи и вагинален преглед отворена сум 2 сантими [sm=bravo.gif] и сега чекам си викам до утре вечер ќе ме израдува бебувчето ...вие што викате ќе биде деновиве или ќе треба да чекам уште ...поздрав до сите и Андријанче да е живо и здраво малото големо да расте ...поздрав

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 15:51:53)

leleee mamickii pa sto mu e na vremevo ajde neka zaladi malce ... jas vrijam ... Jule sitno ti se broi :D:D:D pa ajde so les neka ti e :D:D:D

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 16:06:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Jas bev vcera na casovite edvaj dosediv od glavobolka ali bitno sustinata na casot bese detalno i slikovite pojasnet momentot kako treba da reagirame koga ni doagaat prvite bolki,gore dole se ni e poznato samo sto vaka od strucno lice ubavo objasnato moze da pomogne...so prvoto javuvanje da ne se brza na kaj bolnica zasto najcesto vo toj slucaj vrakale,koga ke stignat bolkite na interval od 7-8 min (mislam deka bese) togas veke moze da se trgne...ali vo slucaj ako se pojavi sveza krv,znaci ne kafeav iscedok,bas sveza krv ili ako pukne vodenjak a bolki nema vednas treba da se odi...sorabotkata so akuserkite e najbitna rabota od celiot poragaj,znaci toa go naglasi sestrata zasto normalno e vo tie momenti na jaki bolki majkata da gubi sila i nisto da ne slusa...spored mene casovite se poucni i koj e vo moznost dobro bi bilo da gi posetuva...ako ne neka mi dade mene zadaca pa jas detalno ke i go objasnam celiot cas :-))))

LUBOVCE SO BOLKITE NE MOZE DA SE ZNAE MENE NAJPRVITE BOLKI MI BEA NA 10MIN I ODMA  SE PREFRLIJA NA 5 DODEKA OTIDOV DO STIP DO BOLNICATA VEKE BEA NA 4 I ZAVRSIJA SO 3MIN DO PORAGAJ KAJ SEKOJ E RAZLICNO KAJ NEKOJ POCNUVAAT NA POLA SAAT KAJ NEKOJ NA 15MIN KAJ NEKOJ NA 10 KAJ SITE E RAZLICNO I MENE SESTRATA MI SE RAZVIKA STO SI DOJDELA TOLKU RANO SAMO 2 PRSTA SI OTVORENA A JAS VEKE BOLKITE MI BEA NA 5 MIN I 4MIN

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 16:41:49)

Љубовче мислам дека железото е причина за главоболката зашто ја имав и јас дури и вртоглавици имав да ти кажам од толку што неможев од очи да гледам [sm=smiley13.gif] почнав да пијам тотема па потоа јадев семе од коприви со мед и сега пијам Фоливит феро и многу ми е подобро веќе месец ја немам таа главоболка што ми се појавуваше скоро секој втор ден ... Аспирин ми даваше матичната да пијам и витамин ц кога беше неиздржлива болката ама се си викам дека беше од ниското железо еве сега откако ми се покачи железото болката ја нема ...поздрав

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 16:52:21)

jule sto piese za da ti se pokaci zelezoto

Michele -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 17:05:27)

Ljubovce mislam prasa za vodenjakot. Postoi visoko i nisko pukanje na vodenjakot kolku sto znam. Koga e nisko puknat istekuva obilno, a koga e visoko puknat tece po pomalku i postepeno [sm=smiley36.gif] toa e se sto znam. Inaku jas sum super tuka e 11 stepeni zamislete [sm=smiley20.gif] Jas ne obozavam studeno ama nekako esenta me asocira na doaganjeto na bebus [sm=bravo.gif] Pozdravce

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 17:07:09)

ana mari пиев тотема и сега пијам Фоливит феро од ,,Борола,, и можам да потврдаам дека се многу ефикасни ..

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 17:25:18)

zenski dali ve boli stomakot nekako me vaka strav sega od ednas po4na da me boli dole i po malku gore nemozam da opisam kako e ama mn me vaka strav i sama sum doma lele ke puknam.........

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 18:09:26)

zenski dali ve boli stomakot nekako me faka strav sega od ednas po4na da me boli dole i po malku gore nemozam da opisam kako e........ ama mn me faka strav i sama sum doma lele ke puknam.........

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.9.2011 19:01:00)

Не се грижи ана мари нема гајле со длабоко дишење обиди се да се смириш..и мене ми се случувало тоа да ме боли горе и доле како да ме стега силно некое време и наеднаш ме пушта , ја прашав матичната и ми кажа дека тоа е нормално зашто се шират ѕидовите на матката а не дека нешто со плодот не е во ред ...затоа уживај и смири се мускулатура е во прашање....која недела си ?

Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>