|
Andriance -> RE: Како го заспивате вашето бебе-дете? (23.7.2012 13:28:00)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28 Nie se uspivame cicajki, ima 7 m i do sega samo taka se uspiva, sam vo krevetce nema teoretska sansa da zaspie, sakas pej mu, sakas niskaj go nema sansi[sm=smiley13.gif] Se izremetiv veke na sekoe budenje mora da go zemam i stavam na grada za da se uspie(lazlivka ne saka od sam start, vcera probav povtorno lazlivka da mu dadam mislev sonliv nema da primeti ama ne odma pluka) Ne e gladen, vo nokta koga se budi cicnuva dva-tri pati i prodolzuva da ja drzi i da si igra so gradata dodeka ne zaspie. Isto kako sinceto na *Elena* i mojov se prevrtuva postojano i se sto ima vo krevetceto stava vrz glava, vo usta ili frla preku krevetceto i odma se rasonuva[sm=smiley13.gif] Нема друго чаре, ќе мораш од ноќно цицање да го одвикнеш. Цицањето пред спиење нека му биде последен оброк до утрото, а ако се буди, понуди вода или чајче. Пробај и на раце, само да го одвикнеш од ноќно цицање. Ние исти бевме, малиов нонстоп ноќе се будеше и само на цице презаспиваше, не од што беше гладен, од навика. Откако прекинавме со тоа, си ја преспива цела ноќ. Ама мораш да бидеш упорна, и ќе плаче и ќе седи и ќе сака да игра, ама после неколку вечери ќе се навикне дека нема да добие ништо и ќе спие. Инаку, и ние преку ден со нишкање и музика се заспиваме, ама кога ќе осетам дека навистина му се спие, и брзо ми заспива, за нецели пет минути, па го ставам на кревет. А навечер се тркаламе по креветот во спалната, му зборувам, му раскажувам приказни или му пеам песнички, си легнува до мене и си заспива. Така веќе некое време тераме. И кај нас е уште иста приказна..има 10,5 месеци скоро,уште цицаме навечер. Најчесто само еднаш ( со тоа што он луѓе стварно цица , не му е за игра или нешто друго)..за јаден - јаден е...и ужина и вечера и цица пред спиење...јас нудам и чај и вода...некогаш поминува со тоа, некогаш бара цице не знам што да се прави...у принцип мене не ми смета..ама па не знам колку е тоа добро за квалитетот на неговиот сон
|
|
|
|