|
Ikana -> RE: Како го заспивате вашето бебе-дете? (8.2.2012 18:48:58)
|
Lele kremco, slicna maka imame. Mojava nikako ne saka da se svrti na leva strana da spie...ja vrtam so kebenceto, ja legnuvam namerno na taa strana, ja potpiram so pernici za da ne se vrti ne bre brate, ona na desno i kraj! E so pernica, ke i stavis nekoe pernice ne mnogu visoko i ke gledas malku i od pleshkite da i bide na perniceto, znaci povisoko ke ja legnes odnosno pogore, ne ti kako sto spies so pernica tuku kako sto se potpiras...em ke bide potkrenata koga ke bljucne da ne i se vrakja nazad, em so glavceto ke moze da si se mesti. A ako ne sakas da ti se svrti, legni ja na grb i malku potpri ja so pernice od strana pozadi glavceto i ramenceto za da ne se vrti. Gushki!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco Ikana isto kako kaj nas,samo sto mene ne mi ja drzat vo race,osven nekolku dena koga imase grcevi togas sakase da se navikne ama ne smeev da popustam i vaka edvaj stasuvam se a ne uste vo race...I kako sto kaza AnnaMolly ednas edinstven lek za odviknuvanj od race nosenje e da ja pustis da se isplace,jas doagjav kaj nea koga sakase da place za nosenje i ja stavav cuclata i se navikna. Mojata preku den spie vo relaksatorce napraveno i e ramno a navecer vo krevetce..Edno prasanje kako ja formiravte glavata na bebceto? mislam da ne se spleska ? nam dr Zivkovic ni kaza DA STAVAME PERNICI KOGA SPIE da napravime polozba ama neznam kako[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] spie na grb i sama ja vrti glavata na strana i na dvete i glavceto ne i e bas ramno odpozadi i ednakvo,ima li vreme da se sredi?
|
|
|
|