|
Zivka* -> RE: Како го заспивате вашето бебе-дете? (16.9.2012 1:01:20)
|
Jas uste koga pocnav da i davam mleko vo sise (posle 3 meseci) ja nauciv da si zaspiva sama vo krevetce ke si pie mlekce i ke zaspie ,posle 5ti mesec pocnav na rabota i mm ja nauci da ja zaspiva vo race i toa so setanje niz doma i niskanje,i navecer koga ke mi se razbudese bese uzasno nekogas i po 2 saati sum setala za da ja zaspijam ( a mm ne stanuvase navecer nikogas ,a toj ja nauci taka) pocna kicma da me boli veke,nogata mi se kocese i od pred mesec dena ja nauciv vo nejzinoto krevetce ,ke i go dadam siseto so mlekce ,ona ke si go fati so ednata raka uvceto, ke i go pustam muziceto da i sviri ,i si zaspiva bez nikakov problem.Nikako ne probuvam da ja stavam da spie so mene ,za da ne se navikne ,samo problem mi e toa sto navecer mnogu se vrti ,vo krevet se prevrtuva,se budi ,kenka ,place .i dodeka ne stanam da i dadam mleko ili cajce ne zaspiva ,a ako se rasoni dodeka da i dadam pa ke si presedam 2 saati ,sega veke imame polni 10m i 1 nedela ,i duri vcera i probi prvoto zabce ,pa si mislam deka od toa sto si imala maka so zabite ,zatoa taka se vrtka ,vo krevet i se budi.no neznam kako da ja odviknam navecer da ne jade mleko???za da moze da si ja prespiva cela vecer.ili rano e za toa ,sto mislite ?
|
|
|
|