mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (13.6.2011 14:42:57)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina Му купив бодиња со кратки ракави ме искара, па уште кога реков дека ми е безвезе сто пелени да му ставам за широк повој уште толку се накострешија стариве[sm=smiley36.gif] , па гревота е да го спурувам детето на 50 степени, како казнето? Или можда јас грешам[sm=zmeden.gif] Lidina, ti si majka i uste od prviot den postavi si granica- sto smeat, sto ne smeat. Podobro da mislat deka si losa, otkolku ti da se polnis nervozi. Deteto kje go oblekuvas kolku sto si ti oblecena, znaci, ako e nad 30, dovolen mu e pampers, bodi so kratki rakavi i tolku!, eventualno kratki corapcinja... Ako trebalo babi da gledaat deca, babi kje mozele da rodat, taka da im kazes. Mene koga se obidoa da mi mrcat (togas bev detiste, imav 23) im kazav deka ne mi nedostiga pamet, tuku, mozebi pari, pa ako se raspolozeni da davaat nesto, podobro da potfrlat nekoja para otkolku da zboruvaat. I tolku. I na moite i na negovite, seedno. i jas se slozuvam so mamicki dedeto treba majkata da si go cuva i ona da si komanduva so nego a ne kako ke kazat babite kako sto imam jas edna rodnina od kaj mm kako i kaze svekrvai taka pravi taka go oblekuva i ne im dava da go vode po gosti do 1 godina ne im e davala nikade da go vode deteto ni kaj drugata baba dali vo 1 mesec ednska a dali ke mi veruvate ili ne deteto e sega godina ipol ne sa go odnele do grad da si go prosetaat kako sto ima roditeli sto si gi setat uste od mali samo doma na ulica i ako nekade taka epten kaj bliski rodnini kaj majka i i tako i i zolva nesto takvo onaka deteto se doma so baba mu a oni moze da odat i da setaat a deteto e malo ke go urocat i ke se razbole maj daj toa ne mi si na najmalku sviga i sum kazala i na svekrvami moja da ne e pomislila na takvo nesto a ne pa da mi rece jas sum mu majka i jas kako skakam taka ke go cuvam ako pobaram pomos ako moze da mi pruze vo red a zakoni za moe dete NEEEEE
|
|
|
|