RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (15.6.2011 23:22:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

јас до пред некој ден немав стрии,сега ггледам стрии по стомакот и одма нервоза ме фати зш баш сега на крајте,се повлекуваат ли после пораѓај или си остануваат,ама се грозниииииииииии нервоза ме убива

И мене ми се појавија некни две три стрии и со здравје да си ги носимеее, нема повлекување. Ме зафркнаа баш на крајот, избелуваат со тек на време ама нема враќање[sm=hudicek1.gif]

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (15.6.2011 23:30:39)

Ajde ajde nisto strasno striite ki si gi nosime kako uspomen od nasite[sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]
Mene vecerva me zdrmaa bolki isto kako Blond 4 vo 1 saat i prestanaa.Utre sum na ctg pa ke vidam sto ke kaze dr. koj den ke go vadi [sm=duda.gif] ako me nema da vi pisam znaci me ostavile da me spremaat za carski.[sm=smiley29.gif]

Carelija -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 0:08:30)

Konecno, posle tolku vreme citanje dojde red i jas da se prijavam vo ova tromesecje [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa se nadevam mamicki deka ubavo ke si se druzime i so lesno ke si go mineme ova posledno tromesecje.
Na site sto sitno broite vi posakuvam so lesno da mi minete.

Carelija -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 0:19:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

јас до пред некој ден немав стрии,сега ггледам стрии по стомакот и одма нервоза ме фати зш баш сега на крајте,се повлекуваат ли после пораѓај или си остануваат,ама се грозниииииииииии нервоза ме убива

И мене ми се појавија некни две три стрии и со здравје да си ги носимеее, нема повлекување. Ме зафркнаа баш на крајот, избелуваат со тек на време ама нема враќање[sm=hudicek1.gif]

zenski a sto koristite protiv strii, jas go koristam pregnacare kremot i sega zasega nemam nisto da ne se podrecam, no vo apteka mi preporacaa poeftina a demek isto efikasna varijanta melem protiv stri,i namenet bil za trudnici, pa se mislam sega sto da pravam posto kremata mi e pri kraj, a i nemam nekoi genetski predispozicii za strii.
Za veke pojavenite strii probajte so kremata na doktors ( no neznam dali e za trudnici ) zolvami veli deka na gradite i se ponamalile od nea, pa sega kolku e toa taka...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 1:13:39)

Carelija мене ми ја направија во аптека кремата уште во јануар месец. Основата е павловичева крема со некакви си масла и најверојатно, тоа е моја претпоставка, ад ампули. Арно ама ми снема пред 4-5 дена и ми се појавија баш тогаш за малку не издржав[sm=smiley13.gif]. И сега ке мачкам обична павловичева и ми препорачаа бадемово масло.

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 1:17:52)

Carelija добре дојде во трето тромесецје[sm=bravo.gif] бомбица со лесно па да читкаме убави вести[sm=sloncek.gif]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 10:58:10)

lele mene da me vidite kakov mi e stomakot...ne strii, celi brazdi crveni mi e katastrofa totalna.Ama ic si nemav meshe jas i naednas mi ripna i ete ti sega[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 10:58:50)

nelaa pocna na ctg?

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 11:04:37)

Јас штом влегов во 9ти ми се појавија стрии. И тоа лилјакови, модри, грозни за гледање. А цела бременост се мачкам и немав ниту една стриичка (само на бутот една малечка). Ама тоа е, што да правиме, ко што пишавте, за спомен и долго сеќавање ќе си ги носиме [sm=smiley36.gif]
Ма ич не ми е гајле за стриите, само малово да излезе што побрзо, додека не фатиле горештини.

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 11:30:26)

I jas se mackam so pavlovikjeva i so dodadeno kantarion maslo vnatre, mi preporaca edna trudnica sto bese mnogu suetna za toa kako izgleda vo bremenosta, demek ne smeela ona ni da se zdebeli ni strii da ima ni da se izoblici. Sega koga doi bebe, pak vnimava sto jade, dali poradi mlekoto ili poradi sebe, ne znam... Bog da cuva, ne ja sfakjam ovaa zenska sueta na momenti, edno e da vnimavas na sebe i zdravjeto i izgledot, ama drugo e da se preteruva koga ne e momentot za toa, na primer vo bremenost.
Sakav da ve prasam dali stradate od nokno potenje? I prethodno se budev srede nokj za toalet ili poradi nezgodna polozba, ama sega se budam zasto plivam vo pot, a nekako ne mi e zesko ili sparno.

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 11:31:55)

Јас сум 7 месец,ама стомакот ми е огромен,кај и да е ќе ми се појават стрии, а имам уште 2 ипол месеци.Користев Нивеа помада до сега а сега почнав да користам Pregnacare па да видиме, мада не ми се верува дека е до кремите, се си е до кожата и до големината на стомакот. Нормално е колку поголем стомак, повеќе се тегне и повеќе ќе испука.

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 11:35:17)

SkCura77 и јас навечер се будам препотена, кога ќе легнам ми е пријатно, спијам со отворена врата и во текот на ноќта кога е поладно јас се препоотувам,да се чудиш.А за во веце станувам минимум 3 пати.

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 11:48:56)

На сите им е ладно, а јас се препотувам од жештина. Го гледам мм се завил, се покрил, јас на маица и на гаќи легнувам и се будам препотена. До душа, јас секако и претходно си бев таква, ама не до овој степен. Сега е нормално тоа според мене, срцето ни чука побрзо, целиот организам ни работи двојно, па затоа овие препотувања се нормални.

Море ја вчера како се зезнав, јадев лубеница пред спиење и цела ноќ станував да пишкам [sm=jezicek.gif]

А [sm=nosecka.gif] дали овие денови се осеќате помалаксано? Ви се спие многу? Јас овие три дена спијам мноооооооооооогу, како што спиев на почетокот на бременоста. Си велам можеби пак организмот се подготвва за многу ноќи непроспиени [sm=smiley36.gif]

anedespo -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 11:51:53)

Zenski, za strii probajte vitamin e vo losion (go ima mislam vo Zegin i e nekade 200-300 denari. So prvoto se popraviv 20 kila a ne dobiv nitu edna strija.
Eve go i preparatot.
http://www.thebodyshop.co.uk/images/product/zoom/19884m_z.jpg

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 12:03:31)

Иста сум и јас навечер кога се будам пливам во пот. Едно ми е чудно порнано станував минимум 3 пати за во WC , сега ни еднаш [sm=zmeden.gif]. Изгледа многу е високо бебето па не и смета на бешиката. Инаку во врска со стриите и јас ги немав цела бременост, сега на крај ми се појавија на слабината. Денеска сум многу среќна, супер ми е резултатот од трансфузиологија, нема веќе да се боцкам, докторката ми рече дека е среќно тоа неродено бебе, досега не видела толку грижлива и внимателна мајка [sm=nosecka.gif]. Сега ми останува само да си чекам да се роди [sm=duda.gif]. Кислелини немам, отоци минимални само ако сум стоела подолго. Пу Пу да не се заречам [sm=smiley36.gif], лесно ја истерав бременоста, ќе издржам уште 2-3 недели.

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 12:05:31)

jas so nishto ne se machkam eptem koga kje mi tekne nekogash so pomadica bekutan ili nivea, ama stomakov e mal i kozava mi se tegne od tuka do granica i bashka ko piftija mi e pa za  srekja ushte strii ne mi izlegoa aj valjda nema zadnjava nedela.
inaku vcera i denes eve spiev so dve stanuvanja samo za wc i vo kontinuotet spoiv po 4 saata so ne mi se desilo vekje dve nedeli, najverojatno od kako doznav za datumot se potsmiriv ili organizmov pochna da se sprema, inaku i jas se potam i non stop mi e zeshko a si gi pipkam butkive ladni i ramenjata ladni a mene preeezeshko
mn sum umorna...a  nishto ne rabotam

nelaa -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 13:18:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

nelaa pocna na ctg?

da bev i se bese vo red taka mi rece doktorot ponedelnik pak na ctg.
ti bese?

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 13:18:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

А [sm=nosecka.gif] дали овие денови се осеќате помалаксано? Ви се спие многу? Јас овие три дена спијам мноооооооооооогу, како што спиев на почетокот на бременоста. Си велам можеби пак организмот се подготвва за многу ноќи непроспиени [sm=smiley36.gif]
[/quote Незнам шо се дешава со мене овие неколку дена спијам како заклана[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Дали еднас ке се разбудам или не важно наспана сум и дури си се чудам пошто до некни место не ме фаќаше незнаев на која страна да се свтрам,ама сега немозам ни лево ни десно спијам на грб полуседната.Мм кога и да се разбуди навечер ми се смее ко ќе ме види, ама тоа е викам како не сте вие барем на 1 сат трудни да видите  како е[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 13:19:40)

немам ојдено јас уште.На болница беше или кај матичниот?

nelaa -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 13:28:50)

kaj maticniot tamu imat ctg. na kolku vreme treba da se odi na ctg?

anedespo -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 13:31:08)

Koga ke vlezes vo 9-ti ednas nedelno, poslednite 2 nedeli - 2 pati nedelno. A koga ke go pomines terminot sekoj den

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 14:56:01)

Eve me i mene ;-)
Denes bev na eho i se e vo red,princezata nasa e dobra 1.800 grama e .dolgicka bila,kako manekenka hahaahah ... jas ne sum popravena voopsto od minatiot pregled,ama taa si raste;-)))
venite si pukaat,kapilari eden kup si imam na levata noga,nisto ne pomaga,toa e... sega duri po eden mesec mi rekoa da odam za bris,eho i ctg..pa zdravje boze do togas........
pozdravce za site dragi prijatelki ringerajki

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 15:18:02)

Ви се познаваат ли вените?
јас на градите и деколтето а и на стомакот од страна лелеле модри вени сум цела.

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 15:46:33)

abe ostaj mene so ne mi se gledashe edna venasea sum kako atlas iscrtana od celo do stapala! treba u 5 da idam na cctg kako ne mi recat gotoo iskacha shiri nogite :)))) denes se do posledno partalche srediv se e stokmeno. 

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (16.6.2011 15:53:36)

Ајде Heba со лесно на ctg, пиши кога ќе дојдеш до кај си [sm=smiley31.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>