mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.6.2011 16:12:49)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina Му купив бодиња со кратки ракави ме искара, па уште кога реков дека ми е безвезе сто пелени да му ставам за широк повој уште толку се накострешија стариве[sm=smiley36.gif] , па гревота е да го спурувам детето на 50 степени, како казнето? Или можда јас грешам[sm=zmeden.gif] Lidina, ti si majka i uste od prviot den postavi si granica- sto smeat, sto ne smeat. Podobro da mislat deka si losa, otkolku ti da se polnis nervozi. Deteto kje go oblekuvas kolku sto si ti oblecena, znaci, ako e nad 30, dovolen mu e pampers, bodi so kratki rakavi i tolku!, eventualno kratki corapcinja... Ako trebalo babi da gledaat deca, babi kje mozele da rodat, taka da im kazes. Mene koga se obidoa da mi mrcat (togas bev detiste, imav 23) im kazav deka ne mi nedostiga pamet, tuku, mozebi pari, pa ako se raspolozeni da davaat nesto, podobro da potfrlat nekoja para otkolku da zboruvaat. I tolku. I na moite i na negovite, seedno.
|
|
|
|