Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.6.2011 1:56:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki Vezbite pomagaat za da ja podgotvat majkata za ona sto ja ocekuva i da ostane smirena, da ne kreva paniki vo neznaenje sto i se slucuva i da ne si odmaga. Golema greska na trudnicite e ako vreskaat, moram da kazam deka toa go pravat povekje od strav, otkolku od bolka, i da ne brzaat na boks, pa da se ukocat tamu od lezenje. Na boksot (slicen e na ginekoloskiot stol za pregled) kje se ukocis i ako ne ragjas[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Da ne se lazeme, daleku od toa deka ne boli, ama ne e dotolku kako sto piskaat nekoi, nebare nokti im kornat! Boli, pa prestanuva, i taka vo intervali, pri sto pokratok e intervalot so bolka, otkolku bez bolka. Koga boli, ne prestanuvajte so disenje, tuku diset_e kratko(plitko) i zabrzano, a pomaga ako kleknete so navednata glava kon megjunozjeto. Vsusnost, bolkite traat dodeka trae celosnoto otvoranje i spustanjeto na bebusot, samoto ragjanje ne boli, samo imate napon slicen kako koga vi se odi po golema nuzda. Togas kje ste vekje na boksot, i lekarot (ili babicata) koj celo vreme kje sledi do kade e [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] , kje vi kaze da turkate, da napnuvate i da ne prekinuvate. Ako ste koncentrirani, bebusot kje izleze so samo eden napon, i ...e, natamu ne se opisuva, toa e nirvana! Модератор: Линкот е отстранет. Fala Mamicki, za postot zaboraviv skroz deka linkovi ne se dozvoleni ako mozes prati mi go po PP[sm=smiley9.gif]. Pronajdov nekoi vezbi i jas ama se mislam ke zaboravam na niv ko ke dojde momentot.[sm=jezicek.gif] Eh stanuvanjeto od krevet odamna mi e tesko kako tenk se osekam. Bi pesacela dolgo vreme ama imam cuvstvo deka so raka mi ja gmeci besikata[sm=smiley1.gif] Odma vo WC mi se odi samo malku da ispesacam. I stanav mrzliva zalegnav ootkako sum na porodilno[sm=zmeden.gif] Sto ubavo rano legnuvav rano stanuvav a sega sum nokna ptica[sm=hudicek.gif]
|
|
|
|