ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bilence2
Adaptiranoto ne se vari. So voda ke go svaris na gusto orivceto i koga ke e podoladeno ke dodades prethodno pripremeno AD spored upatstvoto i ke dodades banana. Jas taka go podgotvuvam ova jadenje, so toa sto posledno mlekoto go dodavam za da ja nagodam gustinats. Otprilika za 200 gr kasa mi odi pola banana i 90 ml mleko i pogusto svaren griz od integralen oriz( toj poveke stega i pie poveke mlekce).
Blagodarime :))
NP:)
Jadenjevo izgleda ednostavno ama kolku sadovi se zafakaat za da se pripremi kasickava...lele mori majko

. Mm koga me gleda mi vika deoa sum alhemicarot

. Sinoka go podgotviv istovo jadenje samo so pecena dunja, pa bidejki e dosta suva dunjata poveke mlekce mi otide na kasickava. Inaku vo varenjeto staviv dve lazicinja orivce i edno lazice 'rzani snegulki(meleni do stepen na brasno).
Inaku za dorucek bese jabolce i pola banana
Rucek kompirce, morkovce, pcenka, bujon od pilesko vareno i malku jogurtce(bese dosta lepliva kasata od kompirot pa morav da dodadam malku jogurtce za da se proretci) otkako go izblendirav imase luspi od pcenkata i morav niz cedalce da ja procedam kasickava za da gi trgnam luspite.
Izmegu site obroci cicanje.
PS otkako izleze aferava so aflatoksinot i toa deia poteknuva od pcenkata sto ja jadele kravite ne koristam veke palenta oti na site pisuva deka se od srbija . Zatoa koristam mlada pcenka zamrznata oti taa ne se cuva po ambari pa rizikot e daleku pomal da ima aflatoksin.