cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Затнато носе

clock-img

23.11.2009, 22:05

clock-img

BEBICA

pencil-img

2014

Jas koristam ne pumpica tuku aspirator za nos koj ti samiot go izvlekuvas.Mislam deka gore veke ima slika onoj plaviot i go koristam od 20 den od raganjeto na Monika i odlicen e.
Go imam na CHICCO.Normalno ne go koristam preku leto no cim pocne esen da posto sekogas ima barem malku sekret i za da ne se talozi malku po malku pa da se napolni jas sekoj den nasabajle go cistime nosot prvo fizioloski rastvor pa izvlekuvame ako ima nesto ke izleze ako ne nisto.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

clock-img

24.11.2009, 07:53

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

еве вчера и денес Дамјан ми е со затнато носе, вчера баш му правевме крвна слика и ок му е но докторката рече дека има малку шлајмче меѓу носот и грлото кое може да се третира со синомарин.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

24.11.2009, 11:33

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

баш пред некој слушав на хрт 1 дека најдобра заштита од бактерии е секојдневното измивање на грлото и носето со морска сол!затоа почнав на Марко после градинка да му ставам секојдневно синомарин во носето,заради превенција!

clock-img

24.11.2009, 11:39

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica

еве вчера и денес Дамјан ми е со затнато носе, вчера баш му правевме крвна слика и ок му е но докторката рече дека има малку шлајмче меѓу носот и грлото кое може да се третира со синомарин.

може и затоа ти плаче Дамјан!не може убаво да дише,душиче малечко!?

clock-img

26.11.2009, 09:24

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

да ве прашам син ми вчера кога дојде од градинка киваче неколку пати па потоа носето му се пушти но чиста водичка му течеше од носето а послем вечерта му беше затнато инаку се грееме на парно имам лонче на радијаторот и послем сабјлево му ставив капики оперил п дали мислите дека е алергија user posted image

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

26.11.2009, 09:25

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

па затнато му е и му прскам синомарин за да му се одзатне и после е во ред ама пак плаче мислам дека му се запчињата.

clock-img

26.11.2009, 09:26

clock-img

mami

pencil-img

8680

и мојон исто му се случи, и вчера матичната ни рече Оперил капки, и ни земаа брисеви, па утре треба да одам по резултати..може да му е настинка некоја, или почетна фаза на грип- за секој случај засили ги витамините, овошјето и зеленчукот

clock-img

26.11.2009, 09:28

clock-img

topce

pencil-img

523

и ние го имаме истиот проблем затнат нос и 4-ките ни растат
и кутрото таман физиолошки ќе и ставам и ќе може да спие па запчето ја мачи
ама наутро кога ќе стане воопшто не е ненаспана, со песна станува.
правевме микробиологија чиста е, грлото и градите се уредни, само носето тече
user posted image user posted image

clock-img

26.11.2009, 09:37

clock-img

caci20

pencil-img

1049

Nekade procitav deka za zatnato nose e dobro da se stavi malku izlupen kromid pod perniceto i noseto ke se odzatne

clock-img

26.11.2009, 09:40

clock-img

BEBICA

pencil-img

2014

и мојон исто му се случи, и вчер
а матичната ни рече Оперил капки[/quote]

Ima i OPERIL P SPREJ se stava na 8h i tolku deluva vo rok od 24h samo dva pati.Go odzatnuva nosot mometalno i posle so pumpica ili aspirator za nos se vadi sekretot.I mnooogu polesno disat decata.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

clock-img

26.11.2009, 10:00

clock-img

mami

pencil-img

8680

ааа па да барам јас спреј значи денес, ова со капкиве малку потешко, тепачки се тоа, не дава да му се доближиш до носето

clock-img

26.11.2009, 11:27

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

аман веке со носевите!!! има некој на кој не му е затнат или не му тече носот!!!!!!!
пу,пу, мојот е добар,јас сум затната!му ставам саномарин(морска сол) за да го исчистиме носето од бактерии(потенцијални) после градинка!

clock-img

29.11.2009, 22:06

clock-img

Mucka

pencil-img

117

soljeni rastvor i pumpica.....maramce naravno...vjezbanje ispuhivanja nosa nezaobilazno:?)...tako se sam i naucio

clock-img

30.11.2009, 20:02

clock-img

darija

pencil-img

5

nie stavame samo noke kapki aqua maris bidejki imame panelno greenje vo sobata vo koja spieme i mislam deka se najdobriuser posted image

clock-img

30.11.2009, 20:20

clock-img

Еца

pencil-img

6692

утрово кога станав на Мила носето затнатоuser posted image Мартина уште од вчера беше со затнато носе, и денес цел ден сум со пумпицата во раце, среќа Мила не се буни многу.ќе и ставам физиолошки раствор и влечам со пумпицата. И не знам дали од шлајмчето, ама ми поткашлува, и само уште ова ми требашеuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

04.12.2009, 12:07

clock-img

STRUMFETA

pencil-img

566

I nie denovive sme so zatnato nose.Mu stavam kapki edil, ama nema efekt.Sega zemav marisol sprej.Srce malecko,navecer duri kako mislis ke se ugusi i dise na usta.

clock-img

04.12.2009, 12:10

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

и Дамјан сабајле беше со затнато носе.му ставивме сино марин.одвај дишеше сабајле.user posted image

clock-img

04.12.2009, 12:13

clock-img

pacuvce

pencil-img

1289

Dali sinomarinot e preporacliv za bebinja???Nie do sega koristime samo fizioloski rastvor.

Love is in the air

clock-img

04.12.2009, 12:13

clock-img

mami

pencil-img

8680

од затнато носе сега си тече водичка, ама изгледа е од запчињата дека нема ништо на брисевите.
А додека беше затнато му стававме Оперил и одма му се одзатнуваше

clock-img

04.12.2009, 12:15

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Пацувче синомаринот му го прскав и на 4 месеци-тогаш прв пат по препорака на педијатар му ставив.тоа е еден вид солена вода.

clock-img

04.12.2009, 12:17

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

само саномарин,морска сол,ем добро е и сега со вирусите.морската сол ке чисти бактериите!јас сум ставам секој ден после градинка ,за превенција

clock-img

04.12.2009, 12:19

clock-img

pacuvce

pencil-img

1289

Naredeno!Denes kupuvame!Blagodaram za sovetot.

Love is in the air

clock-img

04.12.2009, 12:23

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

user posted image

Пале,ке видиш да е SINOMARIN мини ,ваков ,а не миди,тие се веке поконцентрирани за поголеми!

clock-img

04.12.2009, 12:26

clock-img

pacuvce

pencil-img

1289

Posle ke odam do Zegin,pretpostavuvam deka tamu go ima.Fala uste ednas.Ne znam sto bi pravela bez ogromnoto RR drustvo.VE SAKAM!!!

Love is in the air

clock-img

04.12.2009, 12:29

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

да ги има ,околу 250 ден. се1