ИЗВОРНА ПОРАКА: mami
ники ти дојде до таа точка? каде што треба да кажеш доста е не вреди веќе? како решивте? како се чувствуваш сега? јас со секој поминат ден си мислам дека нема смисла браков веќе
Malku figurativno go kazav toa za sledniot brak mami. A inaku sme vo nekoja mnogu krizna faza, moze ke se izborime moze ne, kojznae. Si mislam stalno deka brakov nema smisla, ama ne sum presekla uste, komplicirano e. Nemoze covek samo da spakuva kuferi i da si zamine, imame i dete. Svesni sme i dvajcata deka imame problem, i treba i dvajcata da se smenime za da uspee brakot, toa e teskiot del, ama se dodeka sme tuka zaedno nisto ne e zavrseno. Dali vredi makata ili ne neznam, verojatno krajot ke pokaze kakov i da e.
Vo sekoj slucaj e tesko koga lugeto imaat ocekuvanja od tebe koi nemozes i sto e najvazno i ne sakas da gi ispolnis.
Mislam, ajde od koja toa pricina treba jas da i gi ispolnuvam hirovite na svekrvami, neka se i banalni i bezvredni, pa ne se omaziv za nea, nisto ne ocekuvam, ni baram od nea, ako mi dala nesto i napravila nesto za mene go napravila na nejzina inicijativa ne sum barala jas, sto sum i jas toa dolzna nejze pa treba da imam nekoj poseben tretman za nea od tipot sekogas bila u pravo, a ne e...
A i toa demek i pravam lice kako sekogas e vo pravo, ne mi drzi bas voda koga ke razmislam. Pa ne e maloumna gleda koga vikam edno, a si teram po svoe deka ne sum ja poslusala.