за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Naum...mene iskreno mi se dopagja.... Jas koga doznav deka nosam devojce sakad da dobie ime pred se so znacenje,a i da ne i go kratat..Zaedno se odlucivme za Mihaela..sto znaci Bogolika ili slicna na boga,a i eve do den denes ne ja vikame skrateno,osven moite nekogas moze Miha da ja kazat... Inaku mi se svigjaat i Sara,teodora,Stefanija....
11.05.2012, 01:39
Cvekelencule
184
Моите женски се викаат Јована која сега ќе прави 6 години, и мислам дека го имавме нај реткото име ама после кога ги изнкрстија сите Јовани адругата лепотица се вика Леона и е крстена на мајка ми таа се вика Лена , имаше триста коментарии како било многу модерно и многу странско ама јас си се праев на тошо и ништо не коментирав.А мм не кажа ништо во врска со името пошто му избегавме на гробарот од лопата Ве поздравувам сите и си те да си одберите име вас што вие на срце
11.05.2012, 08:20
cleo
499
Potpis Naseto sonce koe ke ne ogree nekade pocetok na Avgust ke se vika Mihaela Istata ideja ja imavme i nie - imeto da ima značenje i da ne moze da se krati. I jas i soprugot go obožavame
11.05.2012, 08:34
Gardenia
682
И мене многу ми се допаѓа Михаела и за машко Михаил,јас немам деца,ама здравје кога ќе имам сакам да имаат православни имиња не сум многу по некои измодернизирани,ми се свиѓаат за женско Бисера,Анастасија,Ирина,Елена,Ана и др некои,а за машко Давид,Петар,Иван,Димитар има многу ама тие се некои така што ми се убави,али се се ствар на вкус
11.05.2012, 08:59
Hunny
626
И моето сонце се вика Михаела и баш ми е мило што името имало такво значење.
11.05.2012, 09:05
Mihaela 2010
4230
И моето сонце се вика Михаела и баш ми е мило што името имало такво значење.
Auuu kolku Mihaelcinja,a ja mislev samo nie sme na forumov ..Neka se zivi i zdravi
11.05.2012, 09:08
cleo
499
A da - da bese masko ke bese definitivno Mihail. Inaku, edna od nasite Ringerajki- mislam Viktori bese - mi kaza deka imeto Mihaela ima znacenje "Koj e kako Bog?". Odgovorot se razbira e NIKOJ. A koga na ova ke go nadovrzam faktot deka nasata princeza ja cekavme 4ipol godini, posle dve neuspesni invitra i eden kup inseminacii i neznam uste sto ne - togas imeto navistina i prilega . Ajde samo so Gospod napred se da bide vo red! Pozdrav do site
11.05.2012, 09:53
Yummy Mammy
1690
Koga nie ja krstevme golemata kerka Sofija site ne prasuvaa po koja baba e krstena, mnogu im bilo starinski. A jas bev ubedena deka ke sfatat deka gresat, i taka i bese. Eden kup Sofii se iznarodija posle nea. Za vtorata kerka mm sakase Jana a jas bev kategoricno protiv zatoa sto e mnogu cesto imeto i se dogovorivme za Mihaela, za posle nekoe vreme da pocnat da mi se javuvaat drugarki (isto kako za Sofi) i da mi kazuvaat kako mnogu im se sviga imeto i oni taka ke si gi krstele kerkite. Em mi e drago sto moite deca imaat opstoprifateni ubavi iminja, em me nervira sto toa taka generaciski odi, na periodi ubavi se edni iminja, na periodi drugi, i se taka se vrti vo krug. Eden kup deca isto ke se vikaat, ko da nema drugi ubavi iminja. A mm vika: sto da pravime koga ti si pred vremeto? kao pariz hilton si, trendsetiras so iminja
11.05.2012, 11:14
JovanaJ
911
Maxim
11.05.2012, 11:37
adrijanalima
37
od zenski: Natalija, Lena, Lina, Tea, Adrijana od maski: Dimitar, Teodor, Aleksandar, Damjan
11.05.2012, 12:35
temjana
1159
За женско си имавме одбрано уште ехехееј многу одамна ама за машко не ни размислувавме, бевме убедени 100% дека првото ќе биде девојчица Ама не одело така по нарачки па во игра ни беа неколку имиња од кои две и на двајцата ни правеа ептен мерак. Едното беше Марко ама еден ден отидовме до зоо и буквално секое машко беше Марко и ми се скрши меракот многу Па така си остана другото име кое пак ми има убаво и јасно значење Ведран, да биде ведар и јасен, чист во мислата цел живот. И такаааа сега со нетрпение си ја очекуваме Ведрината во нашиот дом
11.05.2012, 13:21
Gardenia
682
Темјана многу убаво име сте одбрале,и во право си и јас сум приметила дека во последно време Марко е секое второ машко или пак Андреј,стварно убави се ама многу зачестија
11.05.2012, 13:40
Hunny
626
Ведран е многу убаво име:)
13.05.2012, 15:12
Natasa981
955
mojata ljubov se vika Lina, a zdravje ako imam masko dete ponatamu ke se vika po svekor mi, sepak mene mnogu mi se dopagaat iminjata Maksim, David i Borjan :) Ako imam masko znaci seto ova ke si ostane samo na dopagjanje hihihi.. Zatoa posakuvam i slednoto da mi bide devojce! :))
17.05.2012, 12:30
ivanaborjan
20
Мојот син се вика Борјан..... Дека е роден ден пред Мала Богородица кумовите решија така да се вика....Иначе не прашаа дали ни се допаѓа....А иначе има и многу други убави имиња....Мила,Ања,Теодора,Мила,а машки Антонио,Алексеј,Христијан....
17.05.2012, 12:34
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivanaborjan
Мојот син се вика Борјан..... Дека е роден ден пред Мала Богородица кумовите решија така да се вика....Иначе не прашаа дали ни се допаѓа....А иначе има и многу други убави имиња....Мила,Ања,Теодора,Мила,а машки Антонио,Алексеј,Христијан....
Опааа имаме уште еден Борјан... добредојдовте!!! Не е веќе мојот Борјан сам
18.05.2012, 15:06
ivanaborjan
20
Ти Благодариме Џесика За нашите синчиња
18.05.2012, 20:56
pepuska
126
Сеуште не му го знам полот на детето ама ако се роди на празник ќе добие има према празникот без исклучок , а ако не се роди на празник и е машко ќе се вика Лука зашто сонував еден чуден сон во кој имав син Лука . ако испадне женско и нее на празник се двоумам меѓу Бисера , Анастасија , Нина
24.05.2012, 15:24
Veronika 78
39
za naseto malo sonce go odbravme imeto Maxim inaku go ocekuvame kon krajot na juli
24.05.2012, 15:35
mamicka77
1280
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepuska
Сеуште не му го знам полот на детето ама ако се роди на празник ќе добие има према празникот без исклучок , а ако не се роди на празник и е машко ќе се вика Лука зашто сонував еден чуден сон во кој имав син Лука . ако испадне женско и нее на празник се двоумам меѓу Бисера , Анастасија , Нина
mene BISERA i NINA mi bea posle MILA, ama ispadna MILA bidejki toa ime mi vo srceto lezese i ke mi lezi cel zivottttttttttttttttttt
24.05.2012, 19:11
*Bucka*
40
Лео, Леа, Мио, Миа, Тео, Теа, Дино, Арон, Кико, Кика.... се имиња кои немаат апсолутно никакво значење и се имиња за кучиња, мачки и други куќни љубимци. Жалосно е што врие од деца со вакви безначајни имиња! :S
24.05.2012, 19:41
mamicka77
1280
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Bucka*
Лео, Леа, Мио, Миа, Тео, Теа, Дино, Арон, Кико, Кика.... се имиња кои немаат апсолутно никакво значење и се имиња за кучиња, мачки и други куќни љубимци. Жалосно е што врие од деца со вакви безначајни имиња! :S
da ama pa sega tie se na moda,i ne e ubavo taka da sporeduvas,bidejki ke se najde nekoja majka so ova ima na nejzinoto dete.Apa mene voopsto ne mi se svigaaat pak straite iminja,zosto pa da ne e nesto novo
24.05.2012, 20:25
lilicka
866
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Bucka*
Ауууууу Буцка па што споредба направи и ти...имиња за кучиња и мачки нема никаква врска името името не го прави човекот......Инаку ќерками ја викаат Леа и сметам дека не е кучешко име....имам комшивка има пекинезер па и се вика Трајанка и сега???? хахах....
24.05.2012, 20:27
lilicka
866
Јас многу сакав да се вика Леона....а мм па сакаше само Тина и така испадна Леонтина
26.05.2012, 19:05
*Bucka*
40
Ok е мамички, само го кажувам моето мислење :) Факт е дека името не го прави човекот. А модата пак, е нешто што нема врска со името на личноста, туку со облеката, шминката, мебелот и т.н. ;) Од пусто незнаење еднаш една мајка ми рече за син ми Јаков, "Бре, бре, што модерно име сте му ставиле А името што се вели, праисториско :))) Ама толку знае, не е она крива...