за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Честитки Соњушка,жив и здрав да е Бојан, голем да расте
21.04.2011, 18:09
bebushkatamoja
21
cestitki Sonuska!!!!!!! da e zivo i zdravo sinceto, mnogu da si se raduvate zaedno... Sekoe dobro, i odvaj cekam da se pridruzam na cuvstvoto MAMA :) Pozdrav
21.04.2011, 19:10
emilija28
13
zdravo na site redovno gi citam forumite ama prv pat pisuvam vo 29 nedela sum bebeto e zavrteno so glavata nagore pod desniot rebren lak.Mi kazaa barem po 3 saati dnevno da lezam svrtena na levo kako e kaj drugite ima li nekoj iskustvo so ova pozdravce do site
21.04.2011, 21:26
heba
492
Chestito Sonjush da e zivo i zdravo i golem decchko da raste!! Emilija i moevo ne e svrteno gore mu e glavata i non stop mi mrda levava strana desno nisto duri i stomakov mi e izoblicen vleche nakaj levo aa jas od prv den lezam na levo i spijam na leva strana bidejki citav deka taka dobiva najdobar dotok na krv bebeto i jas se sekiram koga kje se svrti ama nekoj via posledniot den im se svrtelo pa se porodile normalno. vo vtorni sum na pregled edvaj cekam da vidam dali raste i dali e ok!! pozz do site
22.04.2011, 00:32
Lidina
259
Cestitiki Sonjuska golem da raste Bojan Emilija jas spiev nonstop na leva strana, se dodeka edno utro ne se razbudiv soo uzasni bolki vo rebrata i levata strana na grbot. Nit mozev da stojam nit da sedam osven da lezam na grb. Koga otidov kaj maticniot mi rece deka bebeto e so glavata nagore i deka nema vrska mozam da spijam kako mene mi e najudobno a bebeto ke se svrti so glavata nadole koga ke mu dojde vremeto
22.04.2011, 11:38
blond
1268
дали пиете од витамините? Јас со Прегнакер прекинав пред 2 недели (своеволно). Исто престанав да ги пијам (шмукам) и Флуонатрил.
22.04.2011, 12:26
Natuska85
3613
Блонд и јас еве месец време може и повеќе не пијам никакви витамини,своеволно (претходно цела бременост пиев мамавит).Си јадам многу овошје и зеленчук и крвната слика супер ми беше.Пијам само магнезиум за грчевите во нозете шо ги имам,ама еве недела време веќе и нив ми ги снема
23.04.2011, 08:11
Beatris
3116
Mene mi rekoa da go prekinam samo magneziumot od 36-7 nedela za da ne gi blokira kontrakciite. Eve od vcera ja sitnam 40kata ama gospogjoicava nema aber
23.04.2011, 08:19
aleksandra90
124
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris
Mene mi rekoa da go prekinam samo magneziumot od 36-7 nedela za da ne gi blokira kontrakciite. Eve od vcera ja sitnam 40kata ama gospogjoicava nema aber
Mene isto mi rekoa da go prekinam magneziumot na pocetokot na 37 nedela, zaradi istata pricina: da ne gi blokira kontrakciite. Od ponedelnik vleguvam vo 38 nedela i mojata gospogjica aber nema, ubavo i e vo meseto na mama
23.04.2011, 10:10
heba
492
auuu40ka!! ja pa se brojam do 36 a posle mesecon go ignoriram ...se nadevam deka kje dojde poranko malce, vcera bash se zezame doma deka bremenosta ni trae nekako mnoooogu dolgo t.e ide nekako mn sporo bideji so se pripremine za ivf kje mi se fati edna godina :)) bashka navecher ich ne spijam ili spijam samo po nekoj saat posle do sabajle se vrtam mnoogu me bolat nozete i kukovite od shto me fakja goolema nervoza ushte da mi go skratat magneziumot neznam sho kje praam kje grizam mebel :)) doma nesmeam da se zalam pa eve na vas :)) pozz
23.04.2011, 12:00
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: emilija28
zdravo na site redovno gi citam forumite ama prv pat pisuvam vo 29 nedela sum bebeto e zavrteno so glavata nagore pod desniot rebren lak.Mi kazaa barem po 3 saati dnevno da lezam svrtena na levo kako e kaj drugite ima li nekoj iskustvo so ova pozdravce do site
Емилија, јас цееееееела бременост спиев на лева страна, цела ноќ. Мене ми беше наместено бебето од почеток до крај карлично, со главата нагоре. И не се заврти до крај, па се породив со царски. Што се не пробав да го свртам, ама залудно. На Youtube има некои видеа со совети за бебето да се заврти со главата надоле, ама и тоа ми беше безуспешно.
23.04.2011, 13:13
mamicki
1111
И моето прво бебе беше цело време карлично, со газето долу, а глава и нозе горе! Така и го родив, со газе место со глава, но природно Сега, и оваа бепка-пак е поставена карлично! Не на лева страна, ми се доаѓа на глава да дубам , но знам дека ништо не помага, сепак, имам уште доста време, така што...
24.04.2011, 08:46
Beatris
3116
Јас сум 40 недела и бебушов уште е свртен карлично, шансите ни се 50/50 за природно породување наспрема царски рез Како и да е, едвај чекам да пушти абер за излегување, само нека е здраво и живо, еве Натушка85 се породи, рече ми чува место во апартман со неа
24.04.2011, 10:20
mamicki
1111
Честитки за Натушка , а тебе Беатрис, да не те разочарувам, но шансите да се сврти се 99:1, сепак, важно е да е здраво и живо и да си се гушкате наскоро со
24.04.2011, 10:49
Beatris
3116
Знам не се разочарувам тоа е тоа Се договорив со докторот ако излага лесно со газето ќе одиме природно, ако не нема да ме малтретираат и одма на царски. Како и да е само да се гушкаме со поскоро
24.04.2011, 11:25
bebushkatamoja
21
Cestitki za Natuska i od mene, prekrasno-na temata od 27-40 nedela ke ima mnogu cestitki, so sreka neka e... Hristos voskrese na site moms to be...
24.04.2011, 12:01
prettygirl
398
jas eve 30ta nedela vlegov pred 3 dena nekako mnogu mi e uspana bebuskata slabo ja osekam denes inace vo red sme rastime :D
24.04.2011, 14:14
heba
492
prettyg. pa jas i ti isto sme bile :)) jas sum 30 nedeli i 4 dena jas sum na pregled vo vtornik edvaj cekam da vidam kolkavo e bebevo levava strana na stomakot mi e ogromna i tvrda i non stop neshto se talasa a desnava e pomalai meka ...mn mi e chuden stomakov i mn chesto mi se stvrdnuva. shto pravite za spienje toa mi enajteshko kako sakam da si legnam na stomak :))
24.04.2011, 15:01
mamicki
1111
И моето меше е трдулаво , ама јас го носам бебето на десната страна, таму има повеќе место за него оти немам десен бубрег и натаму си се шири , инаку, сега навистина мрда помалку, а машала, супер си напредува засега.. Се наежив на последниот преглед кога докторката ми рече дека како расне, машала, над 4 кг. ќе биде до крај...
24.04.2011, 15:28
bombica
917
I kaj mene slabo preta denovive ne osekam udati so race noze kako predhodno, ama pa zatoa non stop se izmestuva de levo de desno kako rid mi se pravi Denes sme tocno 29 nedeli, veke 10 nedeli sum vo krevet se ukociv veke, a koga ke pomislam deka treba da lezam uste najmalku 7 nedeli mi se stemnuva Imate li nekade videno ovakva pernica?Ako ima da go prakam mm da kupi bar da si go olesnam lezenjevo http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_2438_10751_-1_45182_84322_10001_24176
< Поракaта ја уредил bombica -- 24.4.2011 15:30:00 >
24.04.2011, 15:46
lilicka
866
Ваква перница може да најдеш во Стружанка мислам дека има,јас ја имам но не ми е од тука многу е практична колку-толку ми помага за спиење Поздрав!!!
24.04.2011, 19:08
Beatris
3116
Takva pernica ima vo struzanka, super e i se pere vo masina. Mislam deka bese okolu 500 den.
24.04.2011, 19:13
bombica
917
Fala za informacijata Kaj nas vo gradov ima edno minijaturno dukance na Struzanka ne veruvam deka ima ama valjda mozat da mi donesat.
25.04.2011, 10:09
eleonorastrumica
196
јас сум бремена 28 недела ама имам некакви болки во стомахот не знам дали се да кревам паника,како кожата да ме боли во една точка ,се менува страна ту на левата,ту на десната страна,ту околу папокот,се си мислев да не сум изморена премногу од празниците па ми треба одмор,бебчето го чуствувам како претка со ножинјата доле,карлично е свртено така ми рекоа пред две недели сега не знам дали да одам на преглед да видам што ќе ми кажат,ако некој има вакво искуство нека пише поздрав
25.04.2011, 10:11
bebushkatamoja
21
eleonora i jas go imam istoto cuvstvo-ne postojano, ama ne go definiram kako bolka-citav deka e normalno...se nadevam nema potreba od panika, i jas isto 28 nedela sum, ke odam ovaa nedela na kontrola i se nadevam deka se e vo red Pozdravce