cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

21.04.2011, 17:15

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Честитки Соњушка,жив и здрав да е Бојан, голем да растеuser posted image user posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

21.04.2011, 18:09

clock-img

bebushkatamoja

pencil-img

21

user posted image cestitki Sonuska!!!!!!! da e zivo i zdravo sinceto, mnogu da si se raduvate zaedno...
Sekoe dobro, i odvaj cekam da se pridruzam na cuvstvoto MAMA :)
Pozdrav

clock-img

21.04.2011, 19:10

clock-img

emilija28

pencil-img

13

zdravo na site
redovno gi citam forumite ama prv pat pisuvam
vo 29 nedela sum bebeto e zavrteno so glavata nagore pod desniot rebren lak.Mi kazaa barem po 3 saati dnevno da lezam svrtena na levo
kako e kaj drugite ima li nekoj iskustvo so ova
pozdravce do siteuser posted image

clock-img

21.04.2011, 21:26

clock-img

heba

pencil-img

492

Chestito Sonjush da e zivo i zdravo i golem decchko da raste!!user posted image
Emilija i moevo ne e svrteno gore mu e glavata i non stop mi mrda levava strana desno nisto duri i stomakov mi e izoblicen vleche nakaj levo aa jas od prv den lezam  na levo i spijam na leva strana bidejki citav deka taka dobiva najdobar dotok na krv bebeto i jas se sekiram koga kje se svrti ama nekoj via posledniot den im se svrtelo pa se porodile normalno. vo vtorni sum na pregled edvaj cekam da vidam dali raste i dali e ok!! pozz do site

clock-img

22.04.2011, 00:32

clock-img

Lidina

pencil-img

259

Cestitiki Sonjuska golem da raste Bojanuser posted image
Emilija jas spiev nonstop na leva strana, se dodeka edno utro ne se razbudiv soo uzasni bolki vo rebrata i levata strana na grbot. Nit mozev da stojam nit da sedam osven da lezam na grb. Koga otidov kaj maticniot mi rece deka bebeto e so glavata nagore i deka nema vrska mozam da spijam kako mene mi e najudobno a bebeto ke se svrti so glavata nadole koga ke mu dojde vremetouser posted image

clock-img

22.04.2011, 11:38

clock-img

blond

pencil-img

1268

user posted image дали пиете од витамините? Јас со Прегнакер прекинав пред 2 недели (своеволно). Исто престанав да ги пијам (шмукам) и Флуонатрил.

clock-img

22.04.2011, 12:26

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Блонд и јас еве месец време може и повеќе не пијам никакви витамини,своеволно  user posted image (претходно цела бременост пиев мамавит).Си јадам многу овошје и зеленчук и крвната слика супер ми беше.Пијам само магнезиум за грчевите во нозете шо ги имам,ама еве недела време веќе и нив ми ги снемаuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

23.04.2011, 08:11

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

Mene mi rekoa da go prekinam samo magneziumot od 36-7 nedela za da ne gi blokira kontrakciite. Eve od vcera ja sitnam 40kata ama gospogjoicava nema aber user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

clock-img

23.04.2011, 08:19

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris

Mene mi rekoa da go prekinam samo magneziumot od 36-7 nedela za da ne gi blokira kontrakciite. Eve od vcera ja sitnam 40kata ama gospogjoicava nema aber user posted image

Mene isto mi rekoa da go prekinam magneziumot na pocetokot na 37 nedela, zaradi istata pricina: da ne gi blokira kontrakciite. Od ponedelnik vleguvam vo 38 nedela i mojata gospogjica aber nema, ubavo i e vo meseto na mama user posted image

clock-img

23.04.2011, 10:10

clock-img

heba

pencil-img

492

auuu40ka!! ja pa se brojam do 36 a posle mesecon go ignoriram ...se nadevam deka kje dojde poranko malce, vcera bash se zezame doma deka bremenosta ni trae nekako mnoooogu dolgo t.e ide nekako mn sporo bideji so se pripremine za ivf kje mi se  fati edna godina :)) bashka navecher ich ne spijam ili spijam samo po nekoj saat posle do sabajle se vrtam mnoogu me bolat nozete i kukovite od shto me fakja goolema nervoza ushte da mi go skratat magneziumot neznam sho kje praam kje grizam mebel :)) doma nesmeam da se zalam pa eve na vas :)) pozz

clock-img

23.04.2011, 12:00

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

ИЗВОРНА ПОРАКА: emilija28

zdravo na site
redovno gi citam forumite ama prv pat pisuvam
vo 29 nedela sum bebeto e zavrteno so glavata nagore pod desniot rebren lak.Mi kazaa barem po 3 saati dnevno da lezam svrtena na levo
kako e kaj drugite ima li nekoj iskustvo so ova
pozdravce do siteuser posted image

Емилија, јас цееееееела бременост спиев на лева страна, цела ноќ. Мене ми беше наместено бебето од почеток до крај карлично, со главата нагоре. И не се заврти до крај, па се породив со царски.
Што се не пробав да го свртам, ама залудно. На Youtube има некои видеа со совети за бебето да се заврти со главата надоле, ама и тоа ми беше безуспешно.

Live and let live

clock-img

23.04.2011, 13:13

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

И моето прво бебе беше цело време карлично, со газето долу, а глава и нозе горе! Така и го родив, со газе место со глава, но природноuser posted image  Сега, и оваа бепка-пак е поставена карлично! Не на лева страна, ми се доаѓа на глава да дубам user posted image , но знам дека ништо не помага, сепак, имам уште доста време, така што...

clock-img

24.04.2011, 08:46

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

Јас сум 40 недела и бебушов уште е свртен карлично, шансите ни се 50/50 за природно породување наспрема царски рез user posted image  Како и да е, едвај чекам да пушти абер за излегување, само нека е здраво и живо, еве Натушка85 се породи, рече ми чува место во апартман со неа user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

clock-img

24.04.2011, 10:20

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Честитки за Натушкаuser posted image , а тебе Беатрис, да не те разочарувам, но шансите да се сврти се 99:1, сепак, важно е да е здраво и живо и да си се гушкате наскоро со user posted image

clock-img

24.04.2011, 10:49

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

Знам не се разочарувам тоа е тоа user posted image  Се договорив со докторот ако излага лесно со газето ќе одиме природно, ако не нема да ме малтретираат и одма на царски. Како и да е само да се гушкаме со user posted image  поскоро

clock-img

24.04.2011, 11:25

clock-img

bebushkatamoja

pencil-img

21

user posted image Cestitki za Natuska i od mene, prekrasno-na temata od 27-40 nedela ke ima mnogu cestitki, so sreka neka e...
Hristos voskrese na site moms to be...user posted image

clock-img

24.04.2011, 12:01

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

jas eve 30ta nedela vlegov pred 3 dena nekako mnogu mi e uspana bebuskata slabo ja osekam denes inace vo red sme rastime :D

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

clock-img

24.04.2011, 14:14

clock-img

heba

pencil-img

492

prettyg. pa jas i ti isto sme bile :))  jas sum 30 nedeli i 4 dena jas sum na pregled vo vtornik edvaj cekam da vidam kolkavo e bebevo levava strana na stomakot mi e ogromna i tvrda i non stop neshto se talasa a desnava e pomalai meka ...mn mi e chuden stomakov i mn chesto mi se stvrdnuva. shto pravite za spienje toa mi enajteshko kako sakam da si legnam na stomak :))

clock-img

24.04.2011, 15:01

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

И моето меше е трдулаво user posted image , ама јас го носам бебето на десната страна, таму има повеќе место за него оти немам десен бубрег и натаму си се шириuser posted image , инаку, сега навистина мрда помалку, а машала, супер си напредува засега.. Се наежив на последниот преглед кога докторката ми рече дека како расне, машала, над 4 кг. ќе биде до крај...

clock-img

24.04.2011, 15:28

clock-img

bombica

pencil-img

917

I kaj mene user posted image slabo preta denovive ne osekam udati so race noze kako predhodno, ama pa zatoa non stop se izmestuva de levo de desno kako rid mi se pravi user posted image Denes sme tocno 29 nedeli, veke 10 nedeli sum vo krevet se ukociv veke, a koga ke pomislam deka treba da lezam uste najmalku 7 nedeli mi se stemnuvauser posted image Imate li nekade videno ovakva pernica?Ako ima da go prakam mm da kupi bar da si go olesnam lezenjevo
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_2438_10751_-1_45182_84322_10001_24176

< Поракaта ја уредил bombica -- 24.4.2011 15:30:00 >

clock-img

24.04.2011, 15:46

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Ваква перница може да најдеш во Стружанка мислам дека има,јас ја имам но не ми е од тука многу е практична колку-толку ми помага за спиењеuser posted image
Поздрав!!!

clock-img

24.04.2011, 19:08

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

Takva pernica ima vo struzanka, super e i se pere vo masina. Mislam deka bese okolu 500 den.

clock-img

24.04.2011, 19:13

clock-img

bombica

pencil-img

917

Fala za informacijatauser posted image Kaj nas vo gradov ima edno minijaturno dukance na Struzanka ne veruvam deka ima ama valjda mozat da mi donesat.

clock-img

25.04.2011, 10:09

clock-img

eleonorastrumica

pencil-img

196

јас сум бремена 28 недела ама имам некакви болки во стомахот не знам дали се да кревам паника,како кожата да ме боли во една точка ,се менува страна ту на левата,ту на десната страна,ту околу папокот,се си мислев да не сум изморена премногу од празниците па ми треба одмор,бебчето го чуствувам како претка со ножинјата доле,карлично е свртено така ми рекоа пред две недели сега не знам дали да одам на преглед да видам што ќе ми кажат,ако некој има вакво искуство нека пише поздрав

clock-img

25.04.2011, 10:11

clock-img

bebushkatamoja

pencil-img

21

eleonora i jas go imam istoto cuvstvo-ne postojano, ama ne go definiram kako bolka-citav deka e normalno...se nadevam nema potreba od panika, i jas isto 28 nedela sum, ke odam ovaa nedela na kontrola i se nadevam deka se e vo red
Pozdravce

Последни статии

article-img