cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

16.04.2011, 16:27

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Ова првпат го слушам дека не треба да се пие магнезиум и калциум.....па јас мислам ако не пијам ќе неможам да се движам од грчеви што имам во нозете.....поготово навечерuser posted image

clock-img

16.04.2011, 19:24

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Не магнезиум, не е добро да пие калциум освен ако лекарот не препорача поинаку, бидејќи тоа ги оптоварува бубрезите.

clock-img

16.04.2011, 21:26

clock-img

heba

pencil-img

492

ne ne dechki magnezium pijam i toa bash magnezium direkt bidejki e najak ama mi pomaga samokratko i kolku da zaspijam a preku den mi se plache kolku me grchi se i muskuli i koski pa za toa si pomisliv da pijam kalcium bidejki procitav statija kade pishueshe kolku dnevno troshime calcium pa sirekov da nadoknadam a aptekarkana mi rece da ne sum piela deka calcium ne se preporachuva...ne mi e golem stomakov a ni bebeto a edvaj odam edvaj se vrtam edvaj stanuvam edvaj sednuvam pa mm misli deka podglumuvam malce :)) inaku imam problemi i so cheshanje eve vakanavecer koga kje se poberam  da se chesham celo telo ko rak se pravam crvena

clock-img

18.04.2011, 17:44

clock-img

baby27

pencil-img

46

Se dodeka ne pocnav da pijam magnesol mi zacestija grcevite vo nozete i vo stomakot, ottogas se e ok

clock-img

19.04.2011, 13:19

clock-img

blond

pencil-img

1268

Како се чувствувате user posted image ?
Имате проблеми со киселини, повраќање и често мокрење?
Јас немам никакви проблеми, освен што понекогаш навечер имам киселини и се будам од спиење. Но, и тоа бргу поминува.
И што е најинтересно, само сладолед сакам и ништо друго!!!user posted image

< Поракaта ја уредил blond -- 19.4.2011 13:20:07 >

clock-img

19.04.2011, 13:29

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Јас се осеќам како претепана денес можеби е од времево или пак дека цела ноќ ја поминав во бањатаuser posted image немам многу често киселини внимавам што јадам не мешам храна многу многу.....а до крај незнам како ќе бидее!!!

clock-img

19.04.2011, 14:40

clock-img

Lidina

pencil-img

259

Mene grbot me otepuva eve edvaj sedam na rabota ne znam kako do kraj ke izdrzam. Za kiselinite mene jabolko mi pomaga. I sekoj pola saat trcam na mokrenjeuser posted image

clock-img

19.04.2011, 16:07

clock-img

kikitina

pencil-img

233

Јас одлично се осеќам, само што ми е чудно малку дека минатата недела ме отепа од клоцање, сега оваа недела слабо го чувствувам .user posted image user posted image Инаку да не ми се болките во бубрезите, ќе бидам најрасположена трудница на свет.

clock-img

19.04.2011, 23:14

clock-img

bebushkatamoja

pencil-img

21

Dobro ve najdov mamiciiiiiiiii vo tretoto tromesecjeuser posted image
Jas sum od vcera vo 27ma nedela, i mnogu sum vozbdena edvaj cekam da pomine ova tromosecje i da si go vidam sincetouser posted image
Pozdrav do site, se najdobro

clock-img

20.04.2011, 08:34

clock-img

heba

pencil-img

492

kikitina ne se sekiraj i mene isto me vadi od pamet eden den kje me razroga a drugi dva edvaj ednash kje mrdne edvaj cekam da dojde vtornik da vidam dali raste :)) sakam da kupam nekoi raboti i se se spremam i nekako kako se blizi vremeto se povekje me fakja shube'' a nema koj ddrug moram sama da si kupuvam, Mislev deka prvoto tromesechie e najporo ama ova tretovo vodi definitivno :)) da ve prasham samo kako oblaate chorapi :)) mene mn teshko mi mide. Inaku pijam tri dena ampuli tothema i mn se dobri t.e mn pomagaat a ne se bash ukusni tezi vkusot ama me opravija edvaj odev od malaksanost sea kako nova :))

clock-img

20.04.2011, 10:17

clock-img

kikitina

pencil-img

233

Heba и јас пиев Тотхема и многу ми помогна од 9 на 15 ми го качи железото. Инаку да чорапи и патики тешко обувам user posted image и му ги носам тренерките на мм, кутриот по пижами си шета дома user posted image . Треба на ехо да идам следната недела, едвај чекам да ја видам малата user posted image .

clock-img

20.04.2011, 12:21

clock-img

blond

pencil-img

1268

user posted image Чорапи облекувам така што ја ставам едната нога врз другата (во седната положба), па се вртам лево-десно, ја навлекувам пола чорапа, па одмарам една минута, па ја натегнувам до крај user posted image . Потоа истата мака со другата нога.
Иако тоа ми одзема 5 минути, сепак успевам сама да си облечам чорапиuser posted image
А патики среќа што се така направени што само со лажичка голема си ги облекувам, а ги соблекувам со нозете (знаете како де).
А додека се носеа чизми, мм беше задолжен за облекувањето и соблекувањетоuser posted image

< Поракaта ја уредил blond -- 20.4.2011 12:24:14 >

clock-img

20.04.2011, 20:40

clock-img

heba

pencil-img

492

blazesivi za mazinjata jas se macam  se sama :(( inaku sea mn me boli stomakov akaaav cel bozzjiden bez prestan sega mi se plache i malku mi e strav me zega kaj papokov ne shetamvekje volku mnogu ama da ne vi kazam kolku bodi i benkichiinja imam sega :)) najako kj  bide mashko da ispadne kje bide najrozevoto mashko na svetot :)

clock-img

20.04.2011, 21:16

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Heba и јас си го викам истото се што му купив на бебушот се ми е розево порачав и постелнина розева ако се роди машко ќе биде интересноuser posted image
Јас и купив неколку фустанчиња од пуст мерак неможам да се воздржам ако не бидат за нас ќе ги подариме некомуuser posted image

clock-img

20.04.2011, 21:47

clock-img

blond

pencil-img

1268

Лелееее, јас 31 недела уште ништо немам купено (освен една ташна за пелени која многу ми се допадна, а беше на попуст па ја купивме со мм).
Ај здравје за некоја недела ќе почнам да купувам.

clock-img

21.04.2011, 10:13

clock-img

kikitina

pencil-img

233

И јас уште ништо не сум почнала да купувам сметам дека е уште рано. Инаку двапати до сега ми рекоа дека е девојче, па неке валда во среда да испадне дека е машко user posted image

clock-img

21.04.2011, 11:41

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

Не се секирајте девојки, еве јас ќе ви кажам дека си купив алишта за бебето две недели пред породување, па имате време. Мој совет ви е да не купувате многу, и да не бидете ограничени на една боја.
Не купував многу, имав од золва ми и од снаа ми (и двете имаат женски), па сега и од нив си користам доста работи, и онака многу брзо расте, верувајте, шпилхозните во кои го извадив од болница му беа огромни, а еве веќе 40 дена подоцна му се мали во должина.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

clock-img

21.04.2011, 12:07

clock-img

libra.n

pencil-img

645

Здраво на сите, имам едно прашање: во 27 недела сум и еден месец веќе ме болеше од десната страна во горниот дел од стомакот, и на истото место од позади на грбот. Лекарот денес ми кажа дека е можеби жолчката па ке морам да направам дополнителни испитувања за жолчката. Дали некоја имала слично искуство за време на бременста? Поздрав до сите

clock-img

21.04.2011, 12:46

clock-img

heba

pencil-img

492

denes se dokupiv se sum spremna :)) moram se da si kupam so vreme da ne me zadesi neshto porano kje nema posle koj znam deka ima vreme ushte ama imam i drugi obvrsi natamu i vencavkata doagja a i dodeka sum podvizna da sredam da ne dojdatnekoi zeshtini a ja ko balon pa nishto da ne napraam posle :) se iznakupiv mn bodi so rakavi bez so kratki kakvi ne nekolku para shpihozni, peleni meleni carshavi kapi rakavici se shto mi dadoa vo prodavnica otide edna plata ;))) ama merakot golem bil :)) zemav samo eden set charshafcinja i ich ne mi se svigja sharen e  mnogu znaete li kade da najdam postelnina ama da e edna boja mn sakam bela ama nema ni na son site se prenaiteni i nekako materijalive ne me bendisuvaat mnogu kruti!!

clock-img

21.04.2011, 13:01

clock-img

kikitina

pencil-img

233

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Здраво на сите, имам едно прашање: во 27 недела сум и еден месец веќе ме болеше од десната страна во горниот дел од стомакот, и на истото место од позади на грбот. Лекарот денес ми кажа дека е можеби жолчката па ке морам да направам дополнителни испитувања за жолчката. Дали некоја имала слично искуство за време на бременста? Поздрав до сите

И јас сум со таква болка од десната страна, јас бев на нефрологија и имам застој на урината во бубрезите, затоа била болката. Докторката ми рече дека тоа е честа појава кај трудници од 20 та недела нагоре, јас сум 28 ма. Секако направи си испитувања, верувај не те боли без причина.

clock-img

21.04.2011, 13:23

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

znaete li kade da najdam postelnina ama da e edna boja mn sakam bela ama nema ni na son site se prenaiteni i nekako materijalive ne me bendisuvaat mnogu kruti!!

Vo specijaliziranite prodavnici za postelnini ima i mn. ubavi bebeski postelnini, a toa sto e kruta, ne se sekiraj, stirkana e, zatoa, koga kje ja isperes kje bide kako sto treba. Inaku, jas uste nisto ne kupuvam, planiram duri koga kje vlezam vo osmi mesec, togas da kupuvam, ama malku, kolku za pocetok, oti so prvoto dete taka se isfrliv, iznakupiv se i sesto, pa potoa i rodninite mi iznadonesoa 300 cuda, i bez vrska, kupista raboti nemav vreme koga da gi upotrebam. Inaku i za ova bebuvce moram da kupuvam kako za prvo, oti po 15 godini- od nisto trag nemauser posted image

clock-img

21.04.2011, 13:44

clock-img

Erona

pencil-img

2

zdravo. mozhe nekoj da mi kazhe kolku e riziqno  da se porqam vo 36 nedela zatoa shto doktorite mi vikat mi e namalena plodovata voda. mnogu se plasham da ne se poraqam porano, prd 37 nedla

clock-img

21.04.2011, 14:05

clock-img

heba

pencil-img

492

znam deka se shto enad polni  35 ne treba da prestavuva niakva opasnost nit pa je treba da doseduva vo inkubator ajde ne se sekiraj ich si znaat doktorite shto e  najdobro za bebe ama za da si bidesh  na sigurno  obavezno otidi na ushe eden doktor vtoro mislenje i ti kje si bidesh po siggurna.  ne se sekiraj so ubavo da pominesh i da si se vidish so bebe zivo i zdravvo :))

clock-img

21.04.2011, 14:54

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

se zavisi koku e zrelo bebeto i jas snemav plodova voda i moeto bebe bese SGA granicno (dete so pomala rodilna tezina koja ne odgovara na g.n.) i se porodiv 35 nedela i 6 dena deteto si bese stabilno 2.690 grama vednas mi go donesoa kaj mene da cica samo sto se porodiv carski rez bidejki ne se znaese kako ke se odviva poragajot i dali ke izdrzi bidejki i CTG ne bese naj naj
Bez gajle sega najmalku treba da se nerviras ama vodata kontroliraj ja obavezno

clock-img

21.04.2011, 17:06

clock-img

sonjuska

pencil-img

32

eveme povtorno na ringeraja :)) na 26.03 dojde na svet mojot sin bojan 2800gr i 47sm poragajot bese so provokacija i pominav dobro nisto strasno pozdrav do site majki ova e najubavoto cistvo

Последни статии

article-img