за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Zdravo Frogy jas pijam magnezium direct prasak i sum mnogu zadovolna a za vaginalniot iscedok eve jas sum 36 i 4 dena i kako sto se blizi vremeto imam se poveke znaci nisto strasno se e normalno :)) pa so les neka nie :)))
06.03.2011, 17:27
omorfo89
215
ИЗВОРНА ПОРАКА: Saturn
Omorfo89, во периодов има многу вируси, а и стомачен исто така, така што може да е и вируфче. Не знам која недела си, но во врска со дијареата, тоа често е знак за блиското пораѓање. Телото природно се прочистува и се подготвува за пораѓање, кога ќе му дојде време. Ако си 7-8 месец веројатно е или од храна или од вирус, некогаш и дополнително земање на железо знае да предизвика дијареа.
Имам слушнато за вакво нешто дека жената пред да се породи природно се прочистува...инаку сум 34+5 недели Денес се е во ред , може и што викаш железото да предизвика понекогаш дијареа.
Женски сакам да ве прашам дали сте ја користеле кремата Саносан за брадавици и дали може да ја користам и во текот на бременоста? Гледам како брадавиците да ми се испукани и одозгора имам нешто жолтеникаво ( мислам дека е колострум ама ми се појави уште пред 5 месеци..) Како би ми препорачале да си ставам од кремата или не?
Ставај било каков помрсен крем да ти бидат меки и да не ти пукаат. Јас ставам бадемово масло, ми помага сега при крајов ептен.
Инаку, јас сум 38+6, и на последниот преглед се беше во ред, докторот ми рече дека ќе чекаме болки. На контрола сум на 14.03, три дена пред крајниот термин. Но ме интересираше, од ваши искуства, како изгледа кога паѓа чепот? Некако многу влажнам во последниве неколку дена, проѕирен исцедок имам, гаќи менувам баш на три саати, бидејќи не сакам да носам влошки, шубе ми е пред породување да не си направам беља, а резултатите од брисевите беа супер. Да си знам што да очекувам
09.03.2011, 12:44
sonjuska
32
jas sum 37 nedela i eve bas denes strasno mnogu mi se losi imal nekoj slicno iskustvo od sto mozi da bide samo caj i krekeri jadam se osekam kako voz da me ima pregazeno a utre sum na kontrola pa se plasam da ne e nekoj grip bas sega na krajot da me fati
09.03.2011, 22:39
crvce
37
Devojki jas sum 37 nedela spored medicinskoto smetanje no goleminata na bebeto e pomala za 2 nedeli(koga ostanav bremena toj mesec pravev testovi za ovulacija i ovulacija imav mnogu pokasno ne na 14 den tuku na 22 den pa mozebi zatoa bebeto e pomalo),denes bev na kontrola i doktorkata mi rece deka postalkata mi e zrela i treba da se vnimava,dali ima neko iskustvo so ova,,pisete
10.03.2011, 00:35
aleksandra90
124
Jas sum vo 31 nedela od bremenosta i ova mi e vtora bremenost. Jas mislam deka nema potreba da se zagrizuvas, i da mislis na negativni raboti. Site bremenosti razlicno se razvivaat i razlicno naprednuvat a plus toa nekogas i doktorite znaat da preterat so nivnite pretpostavki. Znaci moze bezveza da te ispanicat i da te stavat vo nekoi zagrizuvacki misli. Moj sovet ti e da se opustis i da uzivas vo poslednite nekolku denovi od bremenosta i voopsto da ne razmisluvas za toa, So pozitivni misli se dobivaat pozitivni rezultati. So srekja i se najubavo ti posakuvam od srce, se da ispadne vo red
10.03.2011, 11:31
sonjuska
32
crvce eve i jas sum 37 nedela denes bev na kontrola i istoto postelkata 3 stepen treba da se vnimava a bebeto 35-36 nedela kasni ama ne e nisto strasno samo sto raganjeto moze da zavrsi pred termin nema nikakva opasnost
10.03.2011, 13:36
AUMAMA
32
HELP!2 dena ne go osekam da mrdne...Probav so gibanje na meseto,so jadenje blago,pienje sok od portokal i nisto.Ionaka e mirno retko koga udira ama sega pak voopsto.Inaku sum 29 nedela bremena.Dr.problem e sto momentalno ne sum vo Sk ka sto mi e maticniot,a tuka pak ginekolog ne se naoga, me zakazuvaat za ponedelnik,dotogas ke umram!!!
10.03.2011, 13:44
arh_diz
7198
Napij se kafe , moeto reagirase na sumovi koga se tusirav ili koga ke pustev cesma
10.03.2011, 14:00
ole2004
686
Mene ginekologot koga bev bremena mi vikase da se napijam koka kola ili da kasnam cokolado pred pregled za da se razdvizelo .Probaj so toa.
11.03.2011, 08:49
Марија В.
1
Zdravo na site, nova sum na forumov :), sega sum 31 nedela pa me interesira dali nekoj ima iskustvo so Braxton hicks. Jas gi custvuvam dosta cesto okolu 10 pati vo denot pa me interesira dali nekoj znae do kolku kontrakcii vo denot moze da se toleriraat. Pozdrav
11.03.2011, 09:22
arh_diz
7198
Dobredojde Marija V na RR Do 10 kontrakcii e normalno
11.03.2011, 09:47
Natuska85
3613
Јас вчера бев на преглед, супер напредува,дури е 1,5 недела понапред и на докторот тоа му беше чудно пошто имам висок притисок и обично во таква ситуација бебињата заостанувале во развојот,ама ова нашето мака нема .Како се вашите бебчиња,или како беа за време на бремеността нормално ли напредуваа во стомакот на мама?
< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 11.3.2011 9:48:18 >
11.03.2011, 13:42
Anestis
68
Haha , jas vo vtornik ke odam na pregled, a dosega maliot dobro napreduvase, a bogami i majka mu :)))) se nadevam deka i ovoj pregled ke pomine dobro kako i ostanatite. Voopsto i ostatokot od bremenosta deka ke e ok, kako i dosega, bez losenja, vrtoglavici ili drugi postrasni raboti. Na site vi posakuvam trpenie uste nekoj mesec, nedela i ili denovi :) i se razbira mirna i dobra bremenost
12.03.2011, 12:28
Elce
239
Zdravo RR,od denes vleguvam vo 27 nedela,pa da vi se pridruzam,vo cetvrtokot pravev hemostaza i d-dimeri,rezulatatite se ok,d-dimerite mi se 1100 no vo normala za gestaciskata nedela,pa ne mi dadoa terapija.Inaku pijam legofer za krvta,hemoglobinot mi e 111,a eritrocitite mi se 3.66.Kako e kaj vas?Pozdrav do site.
12.03.2011, 18:41
elly1
1
Jas sum veke 37 nedela i znam deka veke se blizi momentot,ama kako se poveke se blizi mene se poveke me faka panika sto ke bide kako ke bide,kako ke pomine poroduvanjeto,neznam dali ova e normalno i dali im se slucuva i na drugite idni majki,ama mene me plasi . Znam deka samiot cin na poroduvanje e individualen no dali moze nekoj da mi kaze barem nesto okolu toa,i koga ke znam deka e vistinskiot moment za vo bolnica,koi se simptomite,sto mi treba za vo bolnica.... Vi blagodaram i go ocekuvam Vasiot odgovor
13.03.2011, 02:15
aleksandra90
124
Zdravo elly1 kako prvo da te pozdravam, bas mi e milo sto si vlezena vo 37 nedela. Sega treba samo da se opustis i so najpozitivni misli da gledas napred i da go ocekauvas ona najubavoto sto ke ti se sluci naskoro, t.e. doagjanjeto na tvoeto inaku da ti kazam deka golem del od trudnicite sto go ocekuvaat prvoto imaat nekoj strav vo sebe i 1000 prasanja im se vrtat vo glavata kako, sto ke bide, dali ke pomine se vo red??? Ali treba da mislis pozitivno. Simptomite se kaj sekoj razlicno znaci mozes da procitas na forumot ima tema so takvi iskustva. Ti posakuvam se najubavo i so lesno na poragjaj.. pozdrav
14.03.2011, 13:16
sonjuska
32
dali nekoj znae kako gledaat kolku si otvorena vaginalno ili na eho? jas osekam mali bolki vo dolniot den eptem dolu ama ne se na opredeleno vreme koga kako nekogas silno nekogas pomalku eve veke 2 dena vo cetvrtokot bev na kontrola i togas me pregledaa vaginalno i doktorot mi rece mozi malku da prokrvaram od pregledot no eve veke 4 den den jas imam kafeafko na iscedokot 37 nedela sum
14.03.2011, 16:00
heba
492
vaginalno se gleda na eho dali e otvorena matkata a ti vo 37 nedela mislam deka treba da imash po ceti pregledi osobeno eve ako imash vakov iscedok. jas koga kje dojdam 37 nedela kje castam :)) i odma idam neka go vadat :)
14.03.2011, 16:50
sonjuska
32
heba i jas taka mislev koga ke dodjam 37 odma odam da go vadat ma ne sakaat :)) mi vikaat neka si posedi a posetelkata mie 3stepen neznam so se ceka samo cudni misli sto mi vrvat niz glava i normalno nemozam da docekam
14.03.2011, 17:08
Bubba
142
Ете и јас овие два-три дена влегувам во 37 недела, а последнава недела ми се случи наеднаш да ми се слоши и многу да исповратам, а после како нито да не било Пред некој ден бев на ехо и докторот рече дека уште месец нема намера да излезе бебто а и онака лечам бактерија, па се надевам нема да излезе додека се не биде во ред. Имала некоја вакво искуство со повраќање во 9. месец?
14.03.2011, 17:13
maki1
321
vaginalno se gleda na eho dali e otvorena matkata a ti vo 37 nedela mislam deka treba da imash po ceti pregledi osobeno eve ako imash vakov iscedok. jas koga kje dojdam 37 nedela kje castam :)) i odma idam neka go vadat :)
Heba me iznasmea bre .Pa sekako deka ke izdrzis zosto da ne izdrzis,ajde opusteno i cekaj si go da dojde.Pozdrav do tebe.
14.03.2011, 17:37
sonjuska
32
Bubba eve jas sekoe utro imam macnini ama neznam koe utro ke mi pomozi se da ispovratam kako da sum vo prvite meseci a ne vo posledniot a kiselinite si gi nosam sekoj den so mene nikako da se otkazat od mene po se izgleda ke se rodi so dolga kosa :))
14.03.2011, 18:22
baby27
46
Devojki jas od denes sum 28ma nedela i resiv da vi se pridruzam vo grupata :) Nekolku pati pocuvstvuvav grcenja vo stomakot od desnata strana ama pijam magnezol i mi pominuva, a bebceto epten e razmrdano preku cel den