за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
go citam postov i kako jas da sum go pisuvala,potpolno isto i jas imam bolki kako pred menstruacija nosot non stop mi se zatnuva osobeno navecer pa se budam edno 2,3 pati,valjda grizite za bebeto se prisutni kaj site,po priroda ne sum panicarka ama koga ke pomislam na poragaj i na site prikazni povrzani so nego e tek togas me faka strav.
15.02.2011, 11:43
Calypso
1386
Мене сега ми е потешко да се вртам ноќе, т.е да си најдам положба за спиење, затоа што ме боли стомакот, особено во долниот дел. Тешко ми е понекогаш да дишам, а ноќеска почна да ме боли и десниот колк. Грбот на десната страна ме боли исто така, знам дека е од тежината, бидејќи исто така ме болеше кога си ги имав овие вишок кг (само што тогаш не бев бремена). А пред некоја вечер не можав да спијам, ептен паника ме фати од што ми беше стомакот толку многу затегнат, стегнат, ми се чинеше дека ќе експлодира ако некој само ме допре. Станав да пијам магнезиум, и ми попушти. Во четврток ќе имам полни 36 недели, и кај и да е, треба да одам на контрола. Требаше во текот на оваа недела, ама морав да имам резултати од крвна слика, урина, уринокултура и од вагинален брис за стрептокок, а тие ќе бидат готови во четврток. Се надевам дека се ќе биде добро, се молам хемоглобинот да ми биде покачен
15.02.2011, 11:58
Natuska85
3613
Женски јас ви се придружувам во групава .Од денес влегувам во 27 недела
15.02.2011, 12:01
Bubba
142
Рина јас и дека од уста дишам, сега ми се појави и сува кашлица (барем јас мислам од тоа ми се појави :) )а некогаш осеќам како да ми се затвора грлото , акко да ми отекува. НИшто не ми сметало никогаш толку, колку кога не можам да си дишам низ нос. Калипсо јас за хемоглобинот, од 22. недела наваму пијам фероглобин, ми ги препиша докторот. А колковите и мене ме болат, од спиењето на страна. ОДвај се превртувам од една на друга страна, во wc веќе на пола сат одам , а навечер 2-3 пати секако станувам. :) Ајде со лесно нека ни е, да си ги доносиме колку што треба и после па нема воопшто спиење за нас П.С.:добредојде Натушке
< Поракaта ја уредил Bubba -- 15.2.2011 12:05:28 >
15.02.2011, 12:13
rina13
1147
bas pred nekoj den pocnav da se spremam t.e. da spremam torbica za vo bolnica i citam toa spisokot i gledam vloski mrezasti ama vo nikoj slucaj ne samoleplivi????kakvi se tie od kade da gi kupam???
15.02.2011, 12:19
Tanjicka
475
gi imas vo Zegin,Vero i Tineks se vikaat VIR 80
15.02.2011, 12:22
Calypso
1386
Bubba, јас цела бременост пијам фероглобин, а и пред тоа си пиев еден период. Имам проблем со анемијата едно 15 години... сите резултати ми се добри, само хемоглобинот 8-9 ми варира, како и серумското железо. А се друго ми е супер
Рина, тие влошки ги има во маркетиве и во аптеки. Јас баш пред некој ден си купив од Супер Тинекс, Бони, како вата обложена со мрежичка, во долгнавесто светло плаво пакување, не коцкасто како овие самолепливите влошки за менструација. Овие се на VIR, вакви треба да бидат
15.02.2011, 12:25
mec21
99
mazmi gi kupuvase od zegin,no ne samo so mrezicka nego ima i so najlon za da ne ti propusta uloskata posto jas koga bev krvarev mnogu i morase da stavam po 2 uloski i 6 pakovanja mi bea malce:) se dodeka ne kupam so najlonce ,znaci isti se ti kako so mrezika ama ima vo sredinata najlon i ke ti zavrsi mnogu rabota..pozdrav i so lesno na site ...
15.02.2011, 15:51
davidco
25
Jas sum 36+5, edvaj disam, nekogas lezam a mislam deka trcam, skali mi se zabraneti dodeka da vlezam vo 37 nedela zasto sum otvorena a ziveam na 4 sprat bez lift i od doma ne mrdam. Ama Uste dva dena mi ostanaa sega veke mnogu mi olesna . Mocam na pola saat a noke na saat i nesto, noke sum od dnevna vo spalna i obratno i non stop ja otvaram balkonskata vrata a po priroda sum zimurliva ama sega se mi e zesko.Sto li ka pravev da bese leto. Me boli meseto preponite kicmata kukovite ama sum najsreknata mama zasto moeto bebco e uste vo meseto na mama! Na site neka vi e so lesno!
17.02.2011, 19:21
baby_bump
351
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjicka
gi imas vo Zegin,Vero i Tineks se vikaat VIR 80
Има и Boni со мрежа.
17.02.2011, 23:36
tnade
304
devojki jas sabajle odam na kontrola, ako me nema utre znaci deka me zadrzale vo bolnica, so lesno na site koi otcekuvate da gi guskate svoite bebuski
18.02.2011, 13:01
tnade
304
tuka sum, vikendov ke go presedam, doma ako strumfetka ne se nakani da izleze, ama vo ponedelnik veke e krajno vreme za vo bolnica, inaku se e vo red na ctg pokazuva bolki ama jas ne gi cuvstvuvam. Kako e mozno toa?
01.03.2011, 10:23
The Lady
18
Zdravo trudnici i majki ! Mi treba vas sovet, imam uste edna nedela do krajniot termin a veke mi se pojavija hemoroidi i me uzasno bolat..imam nekade citano za ovoj problem samo so nemozev da najdam.Ve molam kazete mi dali nekoj znae sto da pravam za da se povlecat, bidejki mi se nepodnoslivi
01.03.2011, 12:32
heba
492
e pa ti edna nedela pred poragjaj ja gi nosam od 10 nedela navaka i posle sekoe idenje u wc mi se plache ama toa e mienje so voda i posle se machkam so hemel ona za peti so e melemot i mi pomaga kolku tolku do utre denta koga pak kje odam ....
01.03.2011, 12:41
maki1
321
тука можеш да прочиташ има пишувано за проблеми со хемороидите.
Ма да пробај што е можно повеќе овошје,зеленчук и вода да внесуваш деновиве.Поздрав се надевам дека ова ќе ти биде од полза.
Maki fala ti mnogu, epten mi pomogna toa sto go procitav od forumot..daj boze nikoj da nema takvi problemi kako ja so imav dva dena, nemozev ni da sedam ni da lezam od bolkata so mi ja predizvikuvaa hemoroidite . Pozdrav
02.03.2011, 17:23
crvce
37
The lady ,,mene mi se pojavija hemoroidi vo 29 nedela,maticnata mi prepisa mast fakty ,bolkata trae 2 dena koga ke se pojavat potoa doaga do krvarenje i bolkata ne e mnogu jaka ,,,potrebno e mnoguu higiena posle sekoe odenje vo wc mienje i mackanje so masta, ,
04.03.2011, 13:28
AUMAMA
32
Dali moze da mu se veruva na 4D eho-to za polot na bebeto?Vo 27 nedela mi kazaa deka e a dotogas celo vreme na ehoto kaj maticniot bese i sega cela sum prasalnici...Kakvo e vaseto iskustvo?
04.03.2011, 22:39
zlatcetomoe
30
I kaj mene isto, prvo mi rekoa deka e masko a sega deka e devojce,izgleda sigurno kje znam duri koga kje se porodam. najvazno e da e zivo i zdravo, polot ne e tolku biten, inaku da se pofalam od denes vleguvam vo tretoto tromesecje, pa kje se druzime
05.03.2011, 16:35
omorfo89
215
Вчера имав многу болки во стомакот а пред тоа долго пешачев. Мислите ли дека е од шетањето? Ме болеше дури неможев да спијам како што треба.. Исто така вчера имав дијареа ..а знам дека кај повекето трудници проблемот е констипација ( запек ). Дали некоја од вас ги има истиве проблеми?
Инаку пред 2 дена бев на контрола , бебето е супер тешка е 2400гр , свртено си е со главата надоле , а докторката ми рече да шетам колку што можам повеке. Исто ми кажа да спијам само на лева страна.
ne se sekiraj, mozno e stomakot od toa da te bolel, od diejarejata.t.e. sigurno od toa. ubavo e da pesacis imene site toa mi velat, samo skali da ne kacuvam mnogu, toa bilo za pobrzo poroduvanje.a dijarejata nesto od hranata da ne ti e?
05.03.2011, 22:18
Saturn
208
Omorfo89, во периодов има многу вируси, а и стомачен исто така, така што може да е и вируфче. Не знам која недела си, но во врска со дијареата, тоа често е знак за блиското пораѓање. Телото природно се прочистува и се подготвува за пораѓање, кога ќе му дојде време. Ако си 7-8 месец веројатно е или од храна или од вирус, некогаш и дополнително земање на железо знае да предизвика дијареа.
05.03.2011, 22:27
Luci
2250
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bubba ubavo e da pesacis imene site toa mi velat, samo skali da ne kacuvam mnogu
Ova so skalite e i te kako tocno, jas denta nagore nadole po skali, vecerta isto po skali i nokta mi pukna vodenjakot
06.03.2011, 00:47
Frogy
25
Здраво на сите!! Бремена сум 32+2 недели ,супер се осекам,малку имам болки во препоните,пијам магнезиум таблети од 250гр(е сега незнам кој се поефикасни таблети или шумливи?)железото на последната контрола пред 2 недели ми беше супер ,дури и покачено од предходната контрола но постојано јадам семе од коприва со јогурт можеби е од тоа.Од страна на витамини пијам Центравит пренатал со омега 3,но и мноооогу овошје На контрола сум понеделник,повторно ке ме гледаат на доплер бидејки имаше мал проблем со протокот на крвта во папочната врвка,ми даде упат за испитување на д димери ,но сеуште на трансфузиологија немаат реагенси...ех држава!Инаку носам ,која многу е немирна уште во мешето И јас имам зголемен вагинален исцедок,но според докторот тоа е нормално.Заборавив да кажам,читав некаде погоре има загрижени за покачени леукоцити,тоа е нормално во бременоста да стигнат и до 15 ,но не и повеке,мене моментално ми се 11