за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Definitivno moeto cuce e namesteno karlicno i veke padna odlukata so doktorot deka ke se poroduvam so carski rez,podsvesno i se nadevav deka ke bidam carski rez i sega sme vo iscekuvanje odam 2 pati nedelno na ctg zasto postelkata mi e mnogu zrela i ima sansi so dogovorena den i vreme da se porodam me faka malkuuu panika ,,dali ima nekoj iskustvo so carski rez???????
14.03.2011, 20:16
Bubba
142
Што мислите за депилација на препони ( со топол восок) во 9. месец? Досега си се депилирав без мака и страв, ама дека деветти месец ми е страв што ако сум почнала да се отворам?МОжно е да предизвика инфекција или?Козметичарката ми вели многу жени депилирала пред пораѓај ама сепак ми е страв од бактерии и инфекции. crvce не се секирај за царскиот. сите се плашиле и за со природно и за со царски ...само со Господ напред и се ќе биде во ред ;) Две мои другарки се породија сега брзо со царски изадоволни беа од докторот и од брзото закрепнување.
14.03.2011, 20:23
sonjuska
32
bas jas nekni go prasav doktorot i mi rece deka slobodno mozi depilacija nema nikakva opasnost pa slobodno depilirajse eve jas sum 9 i se depiliram pa nemam nikakva maka
14.03.2011, 22:05
heba
492
od pocetok na bremenos shto se ne zakachiv i sega maka so bartolinieva zlezda za koja utre kje se reshava dali kje ja punktiraat, tolku mi e srrav da ne mi se desi sega neshto vo 6ti mesec barem vo sedmi da vlezam a koga kje dojdam 9ti abe sekoj den zabava kje pravam. pijam b komplex so c vitamin valjda ne smeta neshto a??
14.03.2011, 22:26
sonjuska
32
ne ne piejsi slobodno ne smetaat i nemoj da se plasis sekoja trudnica pominuva niz nesto da ne recam sekoj so makata :))) ajde pa ke kazis kako pomina so zlezdata
15.03.2011, 01:40
baby_bump
351
Што мислите за депилација на препони ( со топол восок) во 9. месец? Досега си се депилирав без мака и страв, ама дека деветти месец ми е страв што ако сум почнала да се отворам?МОжно е да предизвика инфекција или?Козметичарката ми вели многу жени депилирала пред пораѓај ама сепак ми е страв од бактерии и инфекции
Јас направив бразилска депилација во 38 недела точно 1 недела пред пораѓај, ич не се секирај, нема никаква поврзаност депилирањето со отворањето и нема никакви инфекции, само нормално не можеш да се депилираш било каде, само во проверени салони. Малку ќе се помачиш додека се наместиш со стомакот на столот, ама подобро тогаш да се средиш отколу да те бричат во болница, со којзнае каков брич..............
15.03.2011, 15:15
heba
492
jas znam na edna prijatelka mazoti ja izdepilira za pred poragjaj bashka i gi nalakiral noktite ahahahaah ama i se pogodi maze. jas kje si pijam ushte edna nedela antibiotici za ova zlezdava i kje ja pazam do poragjaj. inaku detevo mn porasnalo za 10 dena duplo od so beshe sea e nad 900 grama pa dr mi skokna edna nedela, edna nedela zaostanue druga prerasnuva...
15.03.2011, 19:11
sonjuska
32
super teraj taka jas 37 nedela moevo ne mrda 2550 e baska kasni vo nedeli i postelka 3 stepen a ova doktorive nekat da go izvadat da si rasti nadvor so mene vikaat ke cekame i eve si cekameeeee :))) cetvrtok sum na kontrola pa mozi nekoj poinaku ke razmisli oti puknav veke ke pocnam vo wc da spijam :)))))))
15.03.2011, 20:03
Libra
68
Samo sto doznav....Calypso ima since!!!!
Cestitki
Crvce ic da ne se sekiras za carskiot. Eve jas se porodiv so carski bidejki kerka mi taka si se imase zadomakineto vo stomaceto sto ni provokacii,ni pukanje na vodenjak nisto ic ne pomogna. Si pominav super,bev svesna pri poroduvanjeto,si se smeev so mazot mi....Sledniot den posle operacijata si stanav,se istusirav. Bolese normalno,no nisto strasno veruvaj. Veke posle tretiot den od vrakanje od bolnica sama si ja kapev kerka mi.
15.03.2011, 21:19
heba
492
Neka i e so srekja na calipso da e zivo i zdravo bebe!!! site na forumov da se pofalat!! inaku denes poinaku se tretira carskiot porano naverojatno povekje se plashele, pogolemi bile i ranite, jas bi sakala so carski podobro ama ne e ni bitno da pomine se vo najdobar red samo za drugoto doktoron neka mu ja misli :)) ajde mesecov Martovki povekje da se rodat site shto si ochekuvate so lesno
15.03.2011, 21:41
Bubba
142
Нека и е здраво и живо синчето на калипсо, и пријатни заеднички мигови :)
Ова со депилацијата ми олесна, само се надевам дека навреме ќе се издепилирам, т.е. нема да ми прсне вoдењакот пред да се издепилирам
16.03.2011, 17:45
sonjuska
32
eve me mene pak so makite :))))))) bev na kontrola i mi predlozija so provokacija da odam dokolku sakam zosto placentata mie 3 stepen a nikako ne mrda od 2550 pa ako ima nekoj isklustvo neka mi kazi kako sto uste ne sum se odlucila dali da prifatam
16.03.2011, 18:44
Natasa981
955
zivo i zdravo da e sinceto na Calypso! cestitiki i od mene!
16.03.2011, 20:15
heba
492
sonjuska ehoto ne presmetuva tocno vo gram kolku e na drugarkami i rekoa deka e 3700 a se rodi 4500 taka da ne se sekiraj ako videle deka se e ok poslushaj gi ili pa pobaraj vtoro mislenje. jas pa cekam da prkne nad kiloipol pa da miolesni malce...ajde ajde ne se sekiraj
16.03.2011, 20:54
Elce
239
Neka i e zivo i zdravo sinceto na Calypso! .Bubba procitav pogore deka koristis Feroglobin,dali pokraj Feroglobinot pies i vitamini za trudnici i koi.Seuste sum vo dilema dali moze zaedno da se pie so vitaminite bidejki ze zgolemuva dozata na cink i bakar.Pozdrav
16.03.2011, 21:02
Bubba
142
Elce jas celo vreme gi pijam feroglobinot zaedno so Pregnacare, taka mi preporaca doktorot, t.e. si piev multivitamini od pocetok, pa posle + ovie mi rece da gi pijam i celo vreme krvnata slika nema maana ...
16.03.2011, 21:40
AUMAMA
32
Dali nekoja mamicka patuvala so avion vo 3 tromesecje?
16.03.2011, 22:14
Lidina
259
Aumama imam cueno deka trudnica od 7 meseci i nagore nekoi aviokompanii ne dozvoluvale da patuva ama mislam zavisi najmnogu od dolzinata na letot. Ovaa nedela trebase jas da patuvam Anglija od firmata ama ne mi dozvolija ( 27 nedela )- nikoj ne saka da prezeme odgovornost ako ne daj boze nesto mi se desi.
Ako nekoj znae i ima iskustvo neka pise, mozebi gresno me informirale. Pozdrav
17.03.2011, 01:32
baby_bump
351
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina
Aumama imam cueno deka trudnica od 7 meseci i nagore nekoi aviokompanii ne dozvoluvale da patuva ama mislam zavisi najmnogu od dolzinata na letot. Ovaa nedela trebase jas da patuvam Anglija od firmata ama ne mi dozvolija ( 27 nedela )- nikoj ne saka da prezeme odgovornost ako ne daj boze nesto mi se desi.
Ako nekoj znae i ima iskustvo neka pise, mozebi gresno me informirale. Pozdrav
Така некако беше, но мислам дека после 8 месец нема да ти дозволат да леташ. Јас бев 15 недела и не ми се познаваше баш бременоста, но откако по полетувањето малку ми се слоши и побарав вода, стјуардесата малку се испаничи кога и кажав дека сум трудна и после на 5 мин. ме прашуваше како сум.
< Поракaта ја уредил baby_bump -- 17.3.2011 1:35:03 >
17.03.2011, 17:54
AUMAMA
32
Jas vidov so kompaniite so koi ke letam deka smeam do 38 nedela, no me interesirase kako trudnicite go podnesuvaat letot,veke nervi iskinav duri da letnam, a vremeto mi se skratuva ama vo Ambasada nikoj ne te prasuva za zal...
18.03.2011, 11:57
Bubba
142
Абе мамички колку ви мрда бебето во 9. месец. Еве 37. сум, пред три дена забава правеше внатре моево, сега два дена еднаш мрдна
18.03.2011, 12:14
bebence1
71
Dragi idni mamicki na 5 mart na svet dojdoa i moite dve zlatni angelcinja Angel i Andrej moi dve zlatni soncenca se rodija vo 35 nedela malku bevme vo inkubator ama sega sme si doma pozdrav do site
18.03.2011, 12:19
Anestis
68
Neka se zivi izdravi bebence....golemi da rastat i ubavo da si naprednuvaat
18.03.2011, 12:27
Natasa981
955
bebence1, neka ti se zivi i zdravi sincinjata, golemi da rastat!