niki -> RE: Која би била причината за развод? (28.3.2013 22:26:43)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 A sto ke mu pravis ako ednostavno ne e zainteresiran ?? Veruj ima sekakvi budali i ednostavno ne go interesira deteto i znam primer na moja drugarka i se slucuvase toa. Toj ednostavno bese zanesen po druga zena a zenata i deteto bea bukvalno staeni na ignor. Samo jas znam kolku pati detevo se budese u sred nokj uplakano, istraumatizirano barajki go tatkoi i toa dete na vozrast od 5 godini I taka nokji i nokji bezbroj .. I jas za takov covek da se boram koga detevo mi pati? ?? Ne fala ke go isfrlam so se partali i taa alimentacija sakal ja dal sakal ne neme interesira .deteto go stavam na prvo mesto . verojatno se zavisi od perspektivata od koja gi nabljuduvame rabotite ako dojde do razvod mene mi e normalno partnerite da prodolzat so zivotot najnormalno, sto vklucuva da imaat novi zeni i mazi i vo toj pogled na bivsiot mi ne bi mu se mesala, neka ima neka e zaljuben, zaluden negova rabota mene neznam zosto toa bi me pogagalo od druga strana jas iako sum majka se nadevam deka i mene ke mi se sluci ljubov, zaludenost i sl. pa za da imam vreme da uzivam vo tie raboti deteto nekoj ke mora da go zgrizi i od koj drug toa ke go baram ako ne od nejziniot tatko taka razmisluvam bidejki veke nauciv da ne pakuvam kuferi na sekoja kavga (sreka ziveam vo stranstvo pa beganjeto doma nikojpat ne bilo vozmozno da se organizira vo moment na usijanost) , se karame koga ni se usijani glavite no koga ke gi izladime sposobni sme da se dogovorime, i ako ke se dogovarame da ziveeme posebno togas vo dogovorot osven deteto, alimentacija ke gi vklucime i moznite idni ljubovi i moi i negovi kako i vremeto koe ke go posvetime i dvajcata da gi najdeme i odrzuvame, vprocem jas ovoj muabet veke sum go pravela so mm pa si znam so sigurnost e sega kako da kazam mojot maz ima mani, ne e sovrsen, ima predrasudi, mozam da kazam deka ima i nekoi tradicionalni svakanja i mentalitet, ama po ovie prasanja e razumen i svesen verojatno postojat sekakvi mazi, kako sto postojat i sekakvi zeni, no vo slucajov koj go razglabame denes na temava mislam deka bas i ne vazat istite pravila od tie nekoi strasni i tragicni primeri koi postojat i deka sepak se e rezultat na izbrzani reakcii i nedovolna kvalitetna komunikacija megu niv mislam izleguvanjeto po kafani i ne e nekoja neobicna rabota vo denesnicava i ja praktikuvaat i mazeni zeni i zeneti mazi i toa samo po sebe ne e pricina za razvod
|
|
|
|