miana -> RE: Која би била причината за развод? (21.5.2013 22:20:50)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope Не знам дали тука треба да го постирам ова, меѓутоа не најдов некоја тема за односите и несогласувањата со партнерот. Имено, веќе подолго време немам пишувано на РР ама овие неколку месеци мислам дека животот ми стана пекол... Само мала дигресија, во брак сум 7 години, претходно уште 7 во врска. Секогаш разбирање, почитување, љубов. Само тоа сум го добивала од него. Имало тешки периоди и со неговите и сето тоа го пребродивме, но од февруари месец тој како да е друга личност. Почна да посетува теретана, и поради раб.обвски треба да е физички подготвен, (јас тоа го разбирам и не го спорам), но доѓање од работа, јадење во 5-6 и во 7 веќе отиден во теретана до 10. кога се враќа јас сум мртва уморна и ми се спие... така добри три месеци воопшто да не се забележувале моите потреби и желби... уште повеќе сам си донесе одлука да си купи скап телефон, да цело време сега е на нет и постира тинејџерски љубовни пораки, песни и сл.. пред неколку недели забележав дека и звонел на колешка која не ја знам и преку нејзиниот ѕид на Фб постира статуси. кренав галама околу тоа- за сите овие години секогаш знам со кој разговара , ми ги знам колешките од работа и каков му е односот со нив.. оваа е инкогнито... бевме лути претходниот цел месец во неколку наврати за тоа, за неисполнување на домашни обврски и сл. таман мислев дека работите ќе се средат пред некој ден повторно испровоцира ситуација во која знаеше дека јас ќе се налутам и излезе во теретана... пред да излезе го прашав кога ќе се врати и што да направам за јадење.. ниту се врати кога рече ниту јадеше од ручекот (сам си купил нешто од надвор и као зошто си ме чекала, секој може да си функционира како си сака). може за некој звучи имбецилски но ова не ми се случувало до сега, за сите сме важеле за двајца кои се сакаат и по толку години заедно и покрај толкуте години да добиеме [sm=duda.gif] ова ми е толку неприродно и ми паѓа тешко... требаше да градиме куќа, ми вика ако биде биде, ако не тоа е... фуј... не можам повеќе да го препознаам. го снема човекот во кој се вљубив со кој ја планирав иднината и со сите сили се борам да го добиеме она за кое мислев дека заедно копнееме (дете и куќа)- многу ми е тешко не сакам никого да го замарам, само да си ја олеснам душата, извинете за долгиот пост Babyhope i jas ke ti recam deka se somnevam vo vernosta na mt no sepak toa e samo somnez..Mozno e da e nekoja faza..Jas bi ti rekla da sednes i trezveno da razgovaras so nego ili pak ubavo da ispitas dali ima nekoja osoba druga vo negoviot zivot ,pred da izbuvnes i da naoagas...Prvo imaj argumenti pa posle sto i da napravis ke bide opravdano..Nekogas mazite imaat nekoi svoi fazi.Znam srcka deka ne ti e lesno,sedni i kazi mu sto ti preci i prasaj go do koga misli taka da si tera i prasj dali ti mu znacis nesto ili mu e seedno kako se cuvstvas ti? A ako se somnevas deka postoi druga,prvo osiguraj se ,nabavi si dokazi pa napagaj... Ti posakuvam se najdobro i se nadevam deka naskoro oke bides povtorno srekna kako sto si bila pred ovie nesakani slucuvana..Nie sme tuka da ti pruzime podrska..Bidi silna [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|