RE: Која би била причината за развод? (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Семејство и партнерски односи

Порака

miana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 13:36:01)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Da miana imas novo rabotno mesto,imas zelba za slabeenje,za nokti no imas i srekjno i harmonicno semejstvo...
stavise malku na mestoto na babyhope pa da te vidam dali voopsto ke imas zelba za bilo sto od ova...
se dodeka ne sme im vo koza nema da znaeme kako se cuvstvuvaat

nedaj boze da sum na nejzino mesto seedno ke mi bide dali sum isfarbana ili ne[sm=zmeden.gif]

леле ама го изврте..Па може нејзиниот маж не гледа проблем? Она не е таа што се дотерува туку нејзиниот маж... Јас гледам малку да ја смирам,сепак се труди бебе да добие ..Не и викам да оди да се улепшава, ( а лошо да не и биде да отиде и таа да си приушти нешто за д аолабави малку ) туку дека мажот нејзин морал да оди во теретана заради работата па може таму ја истура цела лоша енергија и не приметува дека нејзе не и е ок... Сепак и викам да си провери..

miana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 13:39:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Фала ви на сите за поддршката... меѓутоа ова трае подолго време а јас сум човек кој работите веднаш ги решава. Разговор и плачки од моја страна имаше овие последниве два месеци и секогаш се завршуваше со утеха од негова страна, гушнати и смирени. Но тоа ќе трае неколку дена и како да не сме збореле.. повторно стара песна. Пред една недела не зборевме цели два дена што беше рекорд за овие 15 години- обично после 20 минути едниот или другиот нема да може да издржи и ќе се смиревме. Бидејќи јас бев отсутна од дома по телефон зборевме 3 саати.Ме убедуваше дека не постои друга, дека смао мене ме сака, отсекогаш и засекогаш ќе биде така... и нормално му поверував. Колку ли смао наивни ми изгледаа порано жените кои после долго време сомнеж за неверство, мажот ќе успееше да ги убеди со еден разговор. Но еве, никогаш не вели никогаш... очајна сакам да биде по старо и повторно да му верувам. Сепак односот од негова страна е поразителен, веќе нема обзир кон она сто сме биле, нема планови за иднината. И не, Андрианче, порано воопшто не се случувало вакво нешто, со ова се среќавам прв пат во мојот живот..
фала ви на сите уште еднаш за поддршката..

Babyhope , zemi i ti podrzi malce dieta, stegni se , pocni da ides i ti u teretana i napravi drasticna promena na bojata na kosata. Pocni da se sminkas i da iskacas so drugarki navecer pa da vidis kako kje se razdrma sto pravi. Vaka znae deka doma go cekas , go prasuvas za senesto a on znae sto da ti kaze za da te smiri i sve pon staro. Vaka napravii nesto sto ne ocekuva od tebe pa kje vidis. Bidi cool , ne napnuvaj so muabeti , kje se sredi. Vaka ako pocnes da go sledis veruvam nema da ti se dopadne toa sto kje go vidis.
Dodeka go privlekuvat drugi , privleci go i ti. Barem si vo prednost

Потпис!!!!

anaana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 13:41:43)

sekogas e polesno od strana da se zboruva. sekako toj sto si ja ima makata toj si znae kako e..
vo situacijava kako sto uspeav da razberam vie nemate dete taka??? toe od edna strana e nekoja olesnitelna okolnost za tebe, bidejki ke ti bese mnogu potesko sama so dete, a toj vo teretana i vo nekoj tinejgerski film so sms i statusi..
a kakov e negoviot stav za dete sega????? ste razgovarale za toa. ova onaka cisto dali e zainteresiran seuste za toa??
se izvinuvam ako svativ pogresno deka nemate dete, ako imate popravi me

sekako pretopostavuvam deka se osekjas mizerno posebno so ogled na faktot deka vie dolgo vreme ste zaedno i tesko mozes da se naviknes na pomislata deka megju vas mozebi nesto se promenilo

moj sovet e sepak razgovor. so fakti so sto i da imas vo momentot. ako treba nema da zboruvate ama pa sto ti da se mislis sekoj den kade se javil dali e vo teretana ili ne... tuka se gubi doverbata koja najmnogu e potrebna vo brakot. toa sto toj resil da se promeni vo fizickiot izgled ne e tolku strasno, od aspekt na toa miana sto vika ete sakala nova garderoba, nova frizura i sl..
problem e celoto negovo odnesuvanje sms porakite, koleskite koi vleguvaat vo negoviot zivot. a za sekoj razgovor vo vrska so toa ti si kriva bidejki ti izmisluvas
mozebi e potrebno malku poagresivno da naspatis na problemot...
drug prasanje, moze e malku intimno.. ama kakov vi e seksualniot zivot??? ete vo vremeto koga e toj doma kako se odnesuva kon tebe???
kako se odnesuval porano, kolku i vo toj aspekt e smenet....
sekako toj nema da se smeni preku nok, ama osven razgovor, kavgi i sto i da nosi takviot razgovor jas nemam koj sovet da ti go dadam
posleden cekor e da go ostavis i da si zamines... toa e nesto sto jas bi rekla epten krajno, koga veke nema sto koga kartite ke se otvorat. ili pak koga toj uste ke te pravi budala deka megju vas e se super, a i dvajcata ste svesni deka ne e...

babyhope -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 13:49:43)

Да, тоа ми е и стратегијата. Повеќе не покажувам слабост пред него. Доста беше овие два месеци... се изгубив себе си.отсекогаш бев силна и независна, сега да му покажам дека сакам да го спасам бракот попуштав и плачев пред него. Од вчера кога седнав да пишувам на РР си реков крај- не можам да го променам со кукање, само ако сам свати што губи. Не правам јадење за него, се запишав во теретана и јас и планирам да што повеќе излегувам од дома како би го осетил чувството на осаменост. Не знам до кај ќе идеме, најмногу ми е страв што не знам повеќе што да правам со процедурата за Инвитро и поднесувањето на документите.. воопшто неизвесноста за подалечната иднина со него ме прави да сум тажана и разочарана... си викам ако е период може ќе помине, но што ако навистина има друга, многу лесно се може да отиде во бестрага...
баш ми е драго што ве имам, што знам дека не сум осамена во моите намери, што во овие ранливи моменти знам дека некој размислува како мене, барем некоја потврда дека го правам вистинското нешто за да го пребродам ова.. што и да е... [sm=smiley31.gif]

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 13:54:42)

Se ova sto procitav e mnogu razumno i ubavo , samo sto covek vlezen vo teen age film so seriozen razgovor uste povekje kje go oddalecis od sebe. Bliski prijateli sto vazea za naj naj super par se razvedoa poradi neverstvo. Zenata e top, od obrazovana do bogata i pametna , do dobra rabota do doterana, sredena se sto eden maz moze da posaka. I covekot e so istive karakteistiki ama ete , porasna deteto , pominaa problemite i batakata vlegol vo teenage film, vlegla nekoja dada pod koza i ete ti maka. Zenava so site sili razgovarase i se trudese i dzabe.
Pak kje recam ako go napnuvas so muabeti samo uste povekje kje go oddalecis, vaka prezemi nesto dodeka se vrakja doma kolku tolku na vreme. Ako napnuvas maf tie rabota.
Moe mislenje...

anaana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:00:12)

Не знам до кај ќе идеме, најмногу ми е страв што не знам повеќе што да правам со процедурата за Инвитро и поднесувањето на документите.

znaci nemate podneseno dokumentacija???
sto vika toj? eve ako denes sednes da go prasas, sto mislis ti, so ova tvoe odnesuvanje, sakas da imame dete ili ne sakas??? ima toj stav po toa prasanje
verojatno mu e jasno deka dete si bara roditeli, ne samo majka...

moj sovet ako e toj vakov kakov sto e ostavi go malku invitroto. dete e ubava rabota, ama vo tvojava situacija ne znam sto da ti recam...
i da e period, kako sto site vikate, jas pak ne go odobruvam. ne moze nie da si imame nekoj preiod koga ke si sakame onaka da ne sme vo brak, da nemame dete, i taka da se odnesuvame. i jas sakam da odam za praznicive vo venecija, i da se prepravam deka nemam dete za koe treba da se grizam.
isto e i so brakot. sekako deka sekoj saka nekoj prostor za sebe, ne znaci deka ako si vo brak treba 100% od vremeto da ste zaedno. ama pa od 24h toj 8h e na rabota drugite 5h si gi posvetuva na sebe i nekoj virtuelni koleski ili sto i da se.
se ima granica, da ne me svatis pogresno, ama kaj mene ne pali toa a be period e ke mu pomine. i utre koj ti garantira deka toj nema da resi da ima pak takov period???
sto znam. koga covek stapuva vo brak, treba da e svesen, deka ne e sam deka negovite postapki mozat da povredat drugi lugje (partnerot).

sepak ti si znaes najubavo, ti si go znaes nego i od mene imas poddrska i so sreka neka e.. se nadevam deka ke slusnime ubavi vesti za vas dvajca

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:00:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Да, тоа ми е и стратегијата. Повеќе не покажувам слабост пред него. Доста беше овие два месеци... се изгубив себе си.отсекогаш бев силна и независна, сега да му покажам дека сакам да го спасам бракот попуштав и плачев пред него. Од вчера кога седнав да пишувам на РР си реков крај- не можам да го променам со кукање, само ако сам свати што губи. Не правам јадење за него, се запишав во теретана и јас и планирам да што повеќе излегувам од дома како би го осетил чувството на осаменост. Не знам до кај ќе идеме, најмногу ми е страв што не знам повеќе што да правам со процедурата за Инвитро и поднесувањето на документите.. воопшто неизвесноста за подалечната иднина со него ме прави да сум тажана и разочарана... си викам ако е период може ќе помине, но што ако навистина има друга, многу лесно се може да отиде во бестрага...
баш ми е драго што ве имам, што знам дека не сум осамена во моите намери, што во овие ранливи моменти знам дека некој размислува како мене, барем некоја потврда дека го правам вистинското нешто за да го пребродам ова.. што и да е... [sm=smiley31.gif]

Kaj nego nema da predizvikas osamenost so toa sto kje se sredis i kje odis vo teratana. Naprotiv bas vo toj teen age film vo koj sto e vlezen kje nasedne na top skockana zenska sto iskaca u grad so drugarki. E togas kje mu proraboti egoto samo sto taa zenska kje bides TI negovata sopruga a ne nekoe devojciste za nekoja pijacka. Ja tvrdam deka taka skockana ako te vidi na masa deka nekoj maz pa makar i gej deka ti pravi muabet kje se tresne od zemja [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sega fokusiraj se na sebe i na toa da se sredis sama so sebe prvo pa posle i brakot.
Ne vikam  da ides u krajnost i da ulicaris ama da se napravis dovolno provokativna i da se odnesuvas onaka kako ne ocekuva od tebe. A poln pogodok e ako vidi deka nekoj maz razgovara so tebe taka sredena. E togas kje mu pukne filmot i kje skonta kogo ima pokraj sebe. 

rina13 -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:01:24)

Бракот според мене е заедница која треба да се негува, да се одржува, да се ужива во неа. Да проблеми има секогаш но ако има разбирање и разговор се треба да се реши не утре не задутре туку овде сега во конкретниот момент кога проблемот избива на површина. Мене ова терање инат не му правам да јаде го игнорирам не се гледаме не ми е во ред, ако разговорот не реши ништо тогаш  друго нема да помогне. Не е он мало дете па да незнае што прави, и нели најлесно е да направиш другиот да се чувствува крив. Драми и стресови на ниту еден човек не му се потребни. Ако се партнерот пуштил низ вода и не му значи времето и љубовта што ја имате тогаш не вреди да се стискаш и да трпиш, да плачеш и депримираш. Едноставно сакај се прво смаата себе угоди си себеси исполнувај ги своите желби. Како што рече и некој погоре доколку немате детенце единствено што ти преостанува да си се погрижиш сама за својата среќа а верувам дека ја заслужуваш како секоја жена.

babyhope -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:04:43)

Se ova sto procitav e mnogu razumno i ubavo , samo sto covek vlezen vo teen age film so seriozen razgovor uste povekje kje go oddalecis od sebe. Bliski prijateli sto vazea za naj naj super par se razvedoa poradi neverstvo. Zenata e top, od obrazovana do bogata i pametna , do dobra rabota do doterana, sredena se sto eden maz moze da posaka. I covekot e so istive karakteistiki ama ete , porasna deteto , pominaa problemite i batakata vlegol vo teenage film, vlegla nekoja dada pod koza i ete ti maka. Zenava so site sili razgovarase i se trudese i dzabe.
Pak kje recam ako go napnuvas so muabeti samo uste povekje kje go oddalecis, vaka prezemi nesto dodeka se vrakja doma kolku tolku na vreme. Ako napnuvas maf tie rabota.
Moe mislenje...

Од тоа се плашам, еве ова е ситуацијата која страшно ме плаши... он мене ми вика се чувствувам како дваестегодишник имако има повеќе од 30 [sm=zmeden.gif]. тоа во мојата глава во превод значи сакам да го проживеам периодот кој не го изживеав зашто бев заглавен со тебе [sm=smiley19.gif]... и што можам сега?

anaana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:08:16)

Bliski prijateli sto vazea za naj naj super par se razvedoa poradi neverstvo. Zenata e top, od obrazovana do bogata i pametna , do dobra rabota do doterana, sredena se sto eden maz moze da posaka. I covekot e so istive karakteistiki ama ete , porasna deteto , pominaa problemite i batakata vlegol vo teenage film, vlegla nekoja dada pod koza i ete ti maka. Zenava so site sili razgovarase i se trudese i dzabe.

ako veke koj ima druga koja e poentata da go pravi ljubomoren???
ili ova za da ne si fati druga devojka????
mislam samiot fakt sto toj resil da kontaktira so druga zena, devojce sto saka neka e, e loso.. ubavo e taa da se dotera i da izleze ama sto??? nego kje mu padne cudno, mozebi ke bide ljubomoren ama ne znam dali toa e resenie na problemot

sto ke si rece lele vidi ja zena mi, a be taa ubava bila....moze nekoj maz da mi ja zeme, daj da si se priberam jas doma...
vo nekoj slucai moze ke rezultira so toa sto toj ke se zamisli sto pravi. ama pa toj izlezen taa izlezena, sekoj na svoja strana... toj doteran taa sredena, ajde ke se pravime ljubomorni... nekako ne mi e slika za bracna zaednica

rina13 -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:09:08)

Па ти не си го фатила за врат аман заман омажи ме мораш!. Многу мажи што стапиле рано во сериозна врска и брак после 30 ги мава синдром на задоцнет пубертет, можеби е еден обичен период кој ќе го надмине па после ќе се извињава ко мало дете и ќе се улизува.

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:11:20)

pa prvo da ne places. a vtoro da napravis ona sto ti pisav pogore. nema problem ako saka to zenska , kje ja dobie samo toa kje bides TI [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/wink.gif[/image].
Glava gore, so kukanje samo gubis vreme.
Praj se plavusa i oko da ne ti trepne. I ti podobro kje se cuvstvuvas. Grabni nekoja bliska drugarka , ne moras da i kazuvas deka imate problemi, soberi ja i iskocete nevecer po moznost kaj sto znaes deka kje najdes nekoj negov blizok. Neka te vidi kako stois so nekkoj maz pa kje vidis posle kako se iskaca od teen age film.

Zenava sto ti ja zboram se utepa od kukanje i placenje i si otide od doma pred vreme. i sto napravi , mu zavrsi rabota da moze na raat da iskaca i da pribira drustvo dodeka ona so deteto sto go dobija posle celi 10 godini se maci sekojdnevno so toa kako da mu gi namali stresovite predizvikani od novata ziveacka. Inace razdeleni se kako lugje bez drami i deteto si ima OK odnos so tatkovo ama pak zdravjeto i psihata i stradaat.

Zatoa ti vikam so kukanje nema nisto da resis.

Mihaela 2010 -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:14:40)

ako veke koj ima druga koja e poentata da go pravi ljubomoren???
ili ova za da ne si fati druga devojka????
mislam samiot fakt sto toj resil da kontaktira so druga zena, devojce sto saka neka e, e loso.. ubavo e taa da se dotera i da izleze ama sto??? nego kje mu padne cudno, mozebi ke bide ljubomoren ama ne znam dali toa e resenie na problemot

sto ke si rece lele vidi ja zena mi, a be taa ubava bila....moze nekoj maz da mi ja zeme, daj da si se priberam jas doma...
vo nekoj slucai moze ke rezultira so toa sto toj ke se zamisli sto pravi. ama pa toj izlezen taa izlezena, sekoj na svoja strana... toj doteran taa sredena, ajde ke se pravime ljubomorni... nekako ne mi e slika za bracna zaednica

Tocno taka
ke posocam primenr na moja bliska prijatelka,koja dozna deka muz i se svalerisuva,ete i on taka ,po teretani,se zafaten demek po sostanoci,so luge,pocna da se doteruva
I drugarka mi kao da mu vrati ,da go napravi ljubomoren pocna da si iskaca,da s i se doteruva i sto dobi na toa? na coekov mu olesni,demek ete i ona si nasla nekoj,neka si e srekjna,i na kraj se razvedoa

anaana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:16:06)

Zenava sto ti ja zboram se utepa od kukanje i placenje i si otide od doma pred vreme. i sto napravi , mu zavrsi rabota da moze na raat da iskaca i da pribira drustvo dodeka ona so deteto sto go dobija posle celi 10 godini se maci sekojdnevno so toa kako da mu gi namali stresovite predizvikani od novata ziveacka.

kako pred vreme... pred toj javno da pocne da izleguva so drugata devojka????
sto da pravi vo takov slucaj?? da si vika moze toj mozam i jas????
za mene brakot e monogamen. ako toj saka da ima i drugi devojki eve i jas ke mu napravam usluga i ke go ostavam neka gi ima.. nema da sedam doma, da izleguvam i da se pravam deka mi e se super, deka toj mozebi ke se zaljubi vo mene koga ke me vidi so frizura nova ili so nekoe kilo minus.
sekako ljubovta treba da se odrzuva, strasta i se.... ako sum vo brak ne znaci da se napravam 100kg i da vikam mm me saka sekakva. grizata za sebe si ostanuva. koga imas dete malku e oteznata ama sepak ne sme to tolku zapostaveni...

zenata jas mislam deka dosta razumno postapila. ako ostanela vo toj brak utre deteto ke porasnelo i ke si go gleda tatko mu po kafici so drugi zeni, a se vraka doma i spie so majka mu vo ista soba...

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:29:15)

Sve toa ubavo samo razgovorot ocigledno deka ne go resava problemot.
Karta razgovor e vekje iskoristena i ocigledno bez nikakov uspeh, naprotiv.
Inaku ne sum budala da go pisuvam toa sto go pisuvav[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sekoj normalen kje sovetuva razgovor, iskrenost, pa i sovetuvaliste ama za realni problemi za ova za teen age e glupost spored mene ama na zenava i e realnost. Zatoa i rekov taka kako sto rekov. Na teen age film da proba da odgovori so teen age film posto opcigledno deka ovoj muabet sto e za golemi batkovci nemu ne mu prija.

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:31:53)

Samo ima i drug moment sto ne go zname a toa e dali ova mu se slucuva prv pat pa ne znae sto so sebe za zal ili mu e nesto hronicno. Zasto ako ne nesto hronicno onda nema lek

anaana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:35:17)

opcigledno deka ovoj muabet sto e za golemi batkovci nemu ne mu prija.

za toa si epten vo pravo.
samo jas se mislam sto ke dobie taa ako igra kako nego. ako vleze vo teen film i taa..
ne e poentata toj da se izduva i da rece ok proziveav jas ne sakam da sum veke teen, ajde sega sakam da si prodolzime kaj sto bevme...ajde da vidime sega do kaj e so deteto, i sakam pak da ti bidam idealniot soprug
kako taa se osekjala dodeka toj se izduvuval koj ja prasuva. bidejki taa ke se dotera ke si kupi nesto ke izleze, ama deka ubavo ke si pomine, pa ne sum bas sigurna.

da se razberime od inet se pravat mnogu raboti, ne decko, ne komplimenti ne cvekinja... se se moze. rabotata e sto ke se dobie so toa???
deka ke go povredi ne bi rekla...
jas iskreno ne bi odela na toj film. ako ne mozeme da se razbereme, ednostavno ima resenie. ke si zaminam, ke si zamine i neka si tera toj teen zivot, ama jas ke znam sto da pravam so sebe. ednostavno sakam da mu e jasno deka zivotov e eden i edisnstven i za mene. brakot si bara kompromisi, si bara zrtvi si bara mnogu raboti. ama od dvete strani

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:44:03)

Daj boze da gresam anaana, inaku razmisluvam licno kako tebe , no mislam deka po ova sto go kazuva , uste povekje kje izbega od muabetot za dete.
A realno koga site karti so razgovor se potroseni, ima izbor sto da napravi? Da si odi kaj mama? Najlesno e taka samo sekogas kje se prasuva dali napravila dovolno da ja zacuva vrskata.
Vrska ne se zacucuva po sekoja cena apsolutno osobeno ne ednostrano no ne se ni rastura odma[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Zatoa vikam da se napravi mzebi nesto pokonkretno sto kje go osvesti mladiov batko deka ne e vekje taka mlad. Da go prasame i nego kako mu e . Mozebi i toj se frustrira od site psihozi okolu nemanjeto dete , problemite i sl pa samo bara nacin da se izduva i da ne bide doma. Mozebi nisto ne pravi konkretno osven sto bega od doma. Ne zname sepak nie od pred PC kakov odnos imaat , ja znaeme samo ednava strana.
Mozebi toa mu e nacin da pobedne od problemite. Mozebi mu e preku glava od sekojdnevni placki i se ostalo.
Zatoa tipuvam na taa karta sto bi predizvikala nisto drugo osven osvezuvanje na vrskata kratko i jasno.
Sepak ako se zaedno 14 godini ne bi trebalo da ne se sakaat, tuku samo doslo vreme za osvezuvanje sto poradi mnogute problemi i ne bile vo moznost da si go dozvolat.

anaana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 14:57:25)

no mislam deka po ova sto go kazuva , uste povekje kje izbega od muabetot za dete.
A realno koga site karti so razgovor se potroseni, ima izbor sto da napravi? Da si odi kaj mama? Najlesno e taka samo sekogas kje se prasuva dali napravila dovolno da ja zacuva vrskata.

a be ne znam nikoj ne e pameten vo takiv situacii. mene od sekogas mi smetalo toa ete ne napravi dovolno za da ja zacuva vrskata... kako be??? sto da napravi?? probala da razgovara bidejki vozrasnite neli taka se razbiraat. on ne saka...
ubavo mu e da bide teen, zosto taa da trpi????
eve ke kazam eden primer koj bese so apsolutno neocekuvan zavrsetok. znaci vo vrska bea dvajcata, toj poslednite meseci ne i obrnuvase vnimanie kako pred toa, pocna da e zafaten pa nema vreme da se vidi so nea, izgovori izgovori. ona si pomisli deka ima druga devojka, i si pocna da izleguva i on ja vide so drug pokraj nea (koj ne i bese decko) i i raskina... kao ti zad grb mene i na kraj ne znam deckoto kako uspea ama ja napravi vinovna za toa sto raskinale. posle nekoe vreme taa si se obvinuvase demek ete ne trebase da izleguvam i bla bla...
vo nivniot slucaj jas pak ke recam deckoto bese kriv. ako ne saka da e so nea neka i kaze, ne da ja lazi vo oci deka ete nema vreme deka e zafaten... kutro devojce odvaj se oporavi...

mislam situacii ima milion. sekoj razlicno tolkuva, na sekoj razlicno mu deluvaat postapkite i razgovorite...
zatoa vikam taa ne e taa koja moze da go rasipe brakot, ako toj prodolzi so ovoj teen film toj ke go rasipe... i taa da si zamine, toj ke e vinoven

ova go kazuvam znaejki ja samo ednata strana. ako ima nesto drugo vo pozadina togas verojatno bi bila druga storija

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 15:20:24)

Pak covek sto da rece kje pogresi, osobeno sto ne ja znaeme i drugata strana.
Vo princip razgovorot vrsi rabota ama zavisi kako se razgovara. Razgovorot treba da e konstruktivenm a ne kaj so do sega i zasto ne me sakas. Tuku vo druga nasoka. Ajde da razgovarame kade da se koregirame dvajcata za da si ja napravime ziveackata poubava. Psihozite nosat samo propast, ako saka covek da mu e ubav zivotot treba prvo sam da si pomogne pa posle drugo.
Na krajot na kraistata , i bracnite sovetuvalista treba nesto da rabotat. Kolku sto se sekjavam babyhope vo drugi temi ima razgovarano okolu psiholoskite barieri , ako gresam te molam izvini i popravi me , no ako osnovata na problemot se temeli na niv, togas e vreme da gi resis od koren pa so toa kje resis mnogu raboti kaj tebe.

Jas licno koga imam problem sekogas trgam od sebe, kade gresam i sto da koregiram kaj sebe za sebe si da si olesnam da mi bide poubavo. Koga mene mi e poubavo do vnatre, togas zracam so druga energija i poinaku me dozivuva i soprugot i site ostanati.
I jas imam zdravstven problem i sum pominala ona sto nikomu ne mu go posakuvam ama covek mora da e hrabar i da ispliva nad se.

Licno na temata sto bi bila pricina za razvod -  posle tolku mnhogu pominati raboti so soprugot sme sfatile deka pricina za razvod nema i nema nitu da ima.

babyhope -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 15:24:50)

Разделбата и разводот се најлесна опција во приказната.. последиците (психички па и финансиски) се оние кои не ми дозволуваат да размислувам во таа насока. Да се работеше за врска од година-две можам да пресечам, но се работи за деценија уназад во која се чувствував сигурно, заштитена, љубена, ценета. одеднашка сваќам дека тоа може веќе да го немам. да немаме деца, ќе биде лесно (можеби за некој) но за мене и моите соништа за семејство со него, за остварување на животната цел, сопствен дом со деца тоа е како да не знам за што да се надевам и радувам кога ќе се разбудам утре...
некој погоре ме праша што мисли тој за дете, да на прашањето сакаш ли ти воопшто дете со мене ми одговара нормално дека сака??? на моите монолози ќе одговори површно зошто не сакал да се расправа со мене.. а мене ми требаат одговори зошто ова ни се случува... не ме сака повеќе, сака да изживее нешто што не го изживеал, премногу го притискам во остварување на нашиот план за сопствен стан...што? нема одговор...

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 15:30:11)

Pa samata do nekade si go odgovaras prasanjeto, deka covekot ocigledno mu e preku glava od ziveacka pod pritisok. Izgleda ne e do sakanjeto tuku e do nesto drugo. Kolku i da si vo pravo a veruvam deka si, imaj vo predvid deka ne sekoj covek saka da bide pod konstanten pritisok i stres. Ti pisav pogore.
Tocno, ne e malo dete  da ne moze da se nosi ama ne mislis deka dovolno se nosi 7 godini i deka mozebi mu puknal filmot?? Stavi se na negovo mesto kako bi ti bilo on tebe da te pritiska na ist nacin kako ti nego.
Ziveacka so pritisok ne nosi ubavo. Prvo tebe ne ti e ubavo pa posle na partnerot.
Pisav pogore na vrskata i treba iten refresh.

anaana -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 15:36:16)

Vo princip razgovorot vrsi rabota ama zavisi kako se razgovara. Razgovorot treba da e konstruktivenm a ne kaj so do sega i zasto ne me sakas. Tuku vo druga nasoka. Ajde da razgovarame kade da se koregirame dvajcata za da si ja napravime ziveackata poubava.

tocno...
babyhope sigurno ti e mnogu tesko i sigurno se osekjas mizerno, ama nemoj da odis so toa pa nie dolgo vreme sme zaedno mora da izdrzime... tocno toa drzi do nekade voda togas koga i dvajcata ke uvudute deka ima nekoj problem megju vas i dvajcata ke sakate da go resite za da si ja nadminite krizata
vo situacijava toj ne gleda deka vasiot brak go stava pod znak prasalnik. ne gleda deka odite nadolu... toj gleda ubavo da si pomine, dali mu e ova faza ili ne si znaes ti..
ti mozes da probas eve da ne razgovaras so nego osven ako toj pocne razgovor, da si teras svoj zivot, da vidis kako ke funkcionirate...mozes duri i nekoe vreme da ne mu zboruvas ni za stan ni za dete nisto seriozno.
toa moze da vi ja oladi vrskata kompletno, moze i da vrodi nekoj plod, da se svesti deka poleka nesto gubi.
nikoj ne moze so sigurnost da tvrdi kako bi se odvivale rabotite.
ako vie imate nekoj barieri megju vas, pa ova negovo odnesuvanje e rezultat na toa, sepak ke mora da razgovarate. do koga ke se izbegavate i ke ziveete pod ist pokriv a kako stranci...

babyhope -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 15:44:08)

Pa samata do nekade si go odgovaras prasanjeto, deka covekot ocigledno mu e preku glava od ziveacka pod pritisok. Izgleda ne e do sakanjeto tuku e do nesto drugo. Kolku i da si vo pravo a veruvam deka si, imaj vo predvid deka ne sekoj covek saka da bide pod konstanten pritisok i stres. Ti pisav pogore.
Tocno, ne e malo dete  da ne moze da se nosi ama ne mislis deka dovolno se nosi 7 godini i deka mozebi mu puknal filmot?? Stavi se na negovo mesto kako bi ti bilo on tebe da te pritiska na ist nacin kako ti nego.
Ziveacka so pritisok ne nosi ubavo. Prvo tebe ne ti e ubavo pa posle na partnerot.
Pisav pogore na vrskata i treba iten refresh.

Искрено не го сваќам моментот на итен refresh.. што подразбира тој? дека јас треба да чекам да наполнам 40 годни и тогаш да посакам да имам дете зошто за овие 7 не бидна, па следниве десет ќе го оставам малку он да олабави и да не биде под притисок? или да дадам уште 40 илјади евра за кирија место да купиме наш стан? ете за тоа го притискам, за решавање на битни животни прашања кои за жал не можат да чекаат.. за овие 7 години се отпуштавме, идевме на одмори, патував јас -пред се преку работа, се филтрирав и живеев со мислата дека треба да го искористам моментот сега, место да очекувам да се случи иднината па да ми отидат годините во бестрага. но еве работите не се решаваат сами ако нема акција- а тој таа акција никако да ја превземе. јас разбирам дека на некои работи никој не може да влијае, но барем да гледам дека се труди и залага за тоа што го сакам(е). а од негова страна воочувам само пасивност во последниве години, а сега и незрело однесување. се ставам во ситуација да се прашам ми треба ли таков човек покрај мене, на кој не можам да се потпрам повеќе во животот. знам дека проблемите може допрва доѓаат а јас ќе треба да изигрувам и маж и жена. и пак ќе повторам, да не го имам искусено прекрасниот момент од животот со него, ќе се решам и ќе кажам крај. но јас знам што имав покрај мене, знам во кого се вљубив и какви ни беа плановите за заедничкото живеење на кои во првите 5-6 години работевме со полна пареа да ги оствариме.

dostickage -> RE: Која би била причината за развод? (22.5.2013 15:53:28)

Mnogu pogresno si protolkuvala, i ocigledno deka ne sakas da procitas sto sum ti napisala so cel da ti pomognam tuku si tolkuvas kako ti cini.
Pravi kako mislis, neka ti e so srekja. Izvini ako ti kazav mislenje za koe mozebi i ne bese spremna da go slusnes iako si postavila licen problem na forum.

Iten refresh - mislev  da napravite nesto sto kje ve natera da ja osvezite ljubovta pomegju vas dvajca sto vo ovoj moment ne mozam da procitam deka e stavena na vistinsko mesto.Niakvi stanovi, koli i deca ne bea spomnati.

Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>