niki -> RE: Која би била причината за развод? (28.3.2013 14:29:30)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: *devojce* Значи вака да не ме разберете погрешно дека јас сакам да сум центар на светот и дека мене ми смета искачањето негово.Далеку од тоа.Тој е невработен(работи приватно чат-пат кога ке дојде до работа), а троши како да е директор.Живееме во заедница и се издржуваме со мојата плата.Не ми смета да излезе,да излезам и сл. меѓутоа да е во граници на нормала а не секој 3ти ден да е во кафана и тоа по 8-9-10 саати.И не е дека ние сега се скаравме и јас се спакував кај мама одма.Три месеци се караме за истите работи, преживувам нервози и стресови кои ми се штетни и мене и на бебето,и на крај муабетот е ок ке се сменам ти си ми поважна од се.И тоа ќе трае недела-две и пак истата приказна.Разговарав со татко му ништо, и јас стварно негледав друго решение освен да го оставам сам да види како е па можеби ке се освести.Затоа што ниеден од другарите на кои им го пополнува слободното време не се однесуваат така со нивните жени,башка јас сум бремена. pa togas ako e taka, nemas sto da ocekuvas da ti se javi ni toj nitu negovoto semejstvo, da ti kazat sto, da te molat da se vratis i uste ednas da pominuvas niz istite raboti jas smetam deka na bracnite partneri mestoto im e doma a ne sekoja vecer ili treta vecer vo kafana, posebno ne koga za toa se nemaat pari ili koga se ima dete, no toa sepak se resava doma so razgovor, e sega zavisi i kako se vodi razgovor bidejki ako ti mu nastapuvas so zabrana, zakana, moras, treba isl, mnogu verojatno e da ne te ispocituva od cist inat, bidejki cuvstvuva deka mu gi uskratuvas slobodite koga bi mozela da promenis pristap, mozebi bi imala i podobar rezultat so nego, a mozebi i ne, ne znam no sega koga veke si zaminala i koga veke toj nekolku dena ne ti se javuva nemas bas golem izbor ili razvod ili javi mu se pa vidi dali mozete da porazgovarate, no dali toj toa sto ke go pobaras ke go svati kako zrela odluka ili kako si se smirila i sega molis e tuka ke moras da rizikuvas i mnogu verojatno da se vpustis vo nesto sto ke te dovede pak vo ista situacija zatoa ke treba dvajcata da porasnete, a za toa nema recept, treba da vi se sluci, dotogas [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|