Fiao -> RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27. до 40. недела (7.12.2011 11:31:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@ ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao Eve me mene na raport posle pregledot [sm=smiley36.gif] . Denes sveceno za prv pat napravivme vaginalen pregled i doktorot ne izbrka, rece so ste dosle uste aber nemate se gledame pak vo ponedelnik [sm=smiley36.gif] . Samo 1 prst sme otvoreni, na bebufka ne i se iskaca, toa e ocigledno [sm=smiley36.gif] . Ikana, vo 36ta nedela si, nema povekje sto da se plasis, bebufka i utre da iskoci ke si bide dovolno porasnatka i spremna za nadvor. Taka da, ti posakuvam samo so lesno i imam cuvstvo deka nabrzo ke dobiete 1 clen plus [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] P.S. za site onie koi ne bile na vaginalen pregled do sega, nemojte bezpotrebno da krevate panika. Pregledot navistina ne e prijaten, ama barem za mene bese daleku od bolen, iako moram da priznaam deka i doktorot bese vnimatelen [sm=smiley1.gif] . Jas nemav nitu nekakov iscedok posle toa, nitu pak krvarenje. Veruvam deka kaj site e razlicno, ama ako sakate da si pomognete i toa da bide sto pobezbolno, samo opustete se [sm=smiley1.gif] Ne ti bil bolen pregledot deka si 1 prst otvorena i ne te cepkal mng vnatre, a treba poveke ne znam kolku nema da bide nebolno,bitno e samo kolku sto mozesh da se opushtish, samo ne znam kolku ke bide toa mozno pri kontrakcii i bolki i otvorenost 4-5 prsta bjakkkkkkkk... a toa stolot za pregled vo starata klinika me potseka na onie spravite za izmacuvanje vo nekoj mracni podrumi ahahahha horor bash Mozebi imas pravo Mila, ama ajde i toa ke go osetam za nekoj den, pa mi se blizi terminot, iako po nekoja logika jas mislev deka ako ne si otvorena, bi trebalo da bide pobolno... Kako i da e, stom treba od tamu bebe da iskoci, za eden pregled ke se strpime [sm=smiley36.gif]. Inaku mene pregledot mi go pravea vo novata i bas bese ubavo, nov stol, ubava prostorija, ustvari site pregledi do sega tamu mi gi pravea, taka da jas pojma neam kako e vo strata GAK ama najverojatno ke doznaam za poragjaj, kako trgnala rabotava... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|