RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 11:22:30)

добро утро мои дами и имајте убав викенд

Вагиналетите навечер ги користиш, со апликаторчињата што се внатре ги позиционирас внатре -подлабоко во матката и мојот гинеколог вели да се избегнува мокрење барем во наредните 6 часа за да биде дејството поголемо!
инаку и јас се согласувам колку и да те нервира чешањето и секретчето пробај во раствор со сода бикарбона одмивај се или чај од камилица или веќе кога си решила ептен за вагиналети консултирај се со лекарот!

ајдее при крај сме, треба да издржиме се, сепак мајки ќе бидеме и пред нас се многу нови предизвици
за тие што ни е прва бременост форумов е супер од поискусните да научиме корисни работи па понатаму и ние од лично искуство ќе дадеме некој совет

јас деновиве сум под постојан надзор а во понеделник ќе решат дали ќе морам наредните 2-3 недели да ги поминам во болница под лекарски надзор
се беше супер до пред 10 дена ама поради низа неочекувани стресни ситуации се доцедов до ова[sm=smiley19.gif]

затоа без преголемо оптоваруваЊе на мозоците, бидете порелаксирани, одмарајте се и верувајте дека се ќе биде добро

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 11:34:03)

Dobro utro i imajte ubav vikend! Jas sega se budam, zosto cela nokj setam do wc i nazad. Denes me razbudi ubava misla- jas i moeto kerkice vo meseto polnime 35 nedeli, znaci od utre ja rasitnuvame 36-kata [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]!  
Vi kazav za vaginaletite VAGISAN, na niv e naglaseno deka se bezbedni vo bremenost, jas uste gi stavam pa ke go vidime efektot.

Zivka ja nema ama i Merka5 kako da ja nema... [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ajde i za niv da cueme ubavi novosti!

Cooper -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 12:12:22)

zdr na site jas sum od malata gripucka 27 sedmica[sm=jezicek.gif]..pocna mn da me boli polovinata i koga se budam od spienje me bolat nozete kako da sum bila na prosetka 100 km[sm=smiley13.gif]..me faka i placenje od vreme na vreme...ne sakam da placam,nemam pricina za toa ama taka mi ide [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]..imav mn tahikardii bidejki me fakase strav za raganjeto no mi kazaa deka ke sum so carski dve nedeli pred termin bidejki sum IVf i taka trebalo da bide..pa nekako mi se smirija tahikardiite..pozdrav do site i ubav vikend

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 12:46:09)

Dorotea, Tinka kako ste mi zenski? Cooper aj so lesno i hrabro samo! Moram da vi kazam nesto... Do mene imam koleska sto nosi bliznaci, dobieni so IVF, zenata predvreme se otvorila i ima dijabet. Koga ostanala bremena i rekle do 32 gn ako dogura ke ima srekja! A sega e 35 na kraj! Pa vo ponedelnik na carski! Taka da mili moi, uzivajte i bez stresovi sto treba da bide ke bide, vie samo bidete raat zaradi bebcinjata!!!

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 13:05:10)

Cooper don't worry everything will be fine- just believe !!!!

Ikana fala na prasanje ama denes sum malku pozagrizena od vcera

imam zgolemeni bolki vo preponi i kicma, mokram na sekoi 2-3 min a malava butka li butka...sto li tolku i se brza da ide nadvor jas ne znam :-)

srekja sto iphonot mi dozvoluva da si lezam i da se zanimavam so netov inaku ke poludev od misli i grizi

pocna gusta bela materija da mi se isceduva od mene i postojano sum so nekoj nagon za golema nuzda

ko sto rece doktorot lezam stranicno, pijam caj, mleko, jadam samo ovosje i zelencuk riba pa se nadevam vo ponedelnik nema da mi recat pravac bolnica....iako sum 36 nedela doktorov saka barem ceka 38 da ja izdrzime pa da izleze malata Dorotea

ti kako si mi denes?

pozz i morame da sme jaki zaradi bebufkite nasi [sm=nosecka.gif]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 13:35:16)

i morame da sme jaki zaradi bebufkite nasi
taka e mora da sme site jaki

Pepelaska * -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 14:34:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj

imam zgolemeni bolki vo preponi i kicma, mokram na sekoi 2-3 min a malava butka li butka...sto li tolku i se brza da ide nadvor jas ne znam :-)

srekja sto iphonot mi dozvoluva da si lezam i da se zanimavam so netov inaku ke poludev od misli i grizi

pocna gusta bela materija da mi se isceduva od mene i postojano sum so nekoj nagon za golema nuzda

ko sto rece doktorot lezam stranicno, pijam caj, mleko, jadam samo ovosje i zelencuk riba pa se nadevam vo ponedelnik nema da mi recat pravac bolnica....iako sum 36 nedela doktorov saka barem ceka 38 da ja izdrzime pa da izleze malata Dorotea

ti kako si mi denes?

Доротеа и јас имав такви болки во препоните и кичмата беа неиздржливи и одмарав многу а кога ги прашував докторите ми викаа па како сакаш ти тежи бебето, не е ништо страшно тоа а инаку појачаниот исцедок значи дека се ближи породувањето и во 37 да си не е страшно.

Со лесно на сите трудници и чекаме нови мали рингерајчиња![sm=smiley1.gif]

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 14:43:00)

Pepelaska###

mojot bebus e 2450 gr tezok

cela bremenost ja nosam nisko i do 6 mesec morav da miruvam, non stop so kontroli strog rezim i ete vcera mojot doktor me stavi pak na rezim lezenje stranicno bez stres bez paniki a jas normalno go pretpocitam seto toa

znam deka i vo 37 nedela ne rano ama sepak odobro e da ja izbutkame 38

samo zdravje, neka e ziva i zdrava bebuskata moja pa koga ke resi neka iskaca- jas sum spremna vo sekoj pogled [sm=smiley1.gif]

so lesno na site pa da slusame samo ubavi vesti

P.S. dali sum vo pravo ama ova ke da e godina na devojcinja-povekjeto cekame kjerkicki ili gresam?

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 14:44:05)

Dorotea super sum, lezam, isto ko tebe:) a be daj zemi javi mu se na doktorot i jas imav naponi ko da ke mi padne ama kaj mene bese pa apla rano, tebe ti e taman! Vidi so doktorot moze i ke te upatat na klinika odma! Pa i ke se vifime hihi, samo bez strav i smireno:) i jas so iphone, srekja zanimacija hihihi!!! Gushkiiiiii

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 14:48:31)

non stop sme na telefon so doktorov mi stana najdobra'' drugarka''[sm=smiley36.gif]

on veruva deka kjerka mi e inat na mene pa ke izdrzi uste 2 nedeli :-))))
se salam...mi rece ke gledame vikendov kako ke bide ako ne dvajcata u kola i na klinika

ne se panicam jas samo sakam se dobro da se zavrsi

srekja sto gi imame telefonive inaku zanimacija jok [sm=jezicek.gif]

Ikana samo bidi mi dobra pa moze se gledame naskoro [sm=angel.gif] na tvoj teren [sm=jezicek.gif]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 14:55:26)

i jas mislam kako da e godina na devojcinja ehhehhe

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 14:59:27)

kazaa deka ke sum so carski dve nedeli pred termin bidejki sum IVf i taka trebalo da bide..pa nekako mi se smirija tahikardiite..pozdrav do site i ubav vikend

cooper ima drugi indikacii za da se poragas so carski ili samo zaradi sto si ivf ??? ne mi e jasno nekako i jas sum so ivf pa zavcera maticniot mi rece sega za sega sme super za normalen poragaj ama sepak ke odluci toj sto ke te poraga poradi bakterijata....

Andrijanaa1 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 17:36:24)

Vodickata kakva bakterija imas, i ne li primas terapija.
Jas od  posle 4-ti mesec nekade imam ureaplasma.Sega sum vo 30-ta nedela.
Piev eritromicin i na slednite brisevi pak ja imav plus i mikoplasma.
Pa piev sumamed i pred edna nedela pak na brisevi ja imam ureaplasmata a seuste ne sum bila kaj maticnata, i strav mi e veke da primam antibiotici.

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 18:07:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj

ti kako si mi denes?

Toa bela gusta materija :)  ne mora da znaci deka e cepot. Ne se sekiraj. Ne znam zosto i mene mi se uvrte vo glava deka e cepot ama d-rot mi rece sum imala jaka kandida.
I jas mislam deka moevo bebce ke izleze porano. Nesto sum postojano pod stres.
I non-stop si placam.

Pozdrav Ikana, kako si ti?

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 18:53:23)

Eve me Mrs.Tinka,uste se kanime da iskocime [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....preponi,kukovi,edvaj odam duri krivam so levata noga,iscedokot vcera bese kafeno/rozev,denes bledo kafeno,me stiska stomakov,si povrakam....abe sto da vi kazuvam mnogu mi e ubavo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....Ikana ti seuste si na GAK?U apartman si ili? Ima wi-fi [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]?

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 19:20:02)

jas ne vikam deka e chepot ama ne e kandida
doktorot mi kaza ovoj pat neame bakterija

ova preponive me bolat ko da sum imala 24 casoven sex bez prestan [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]
grcevi imam vo nozete nenormalniii, kicmata mi se dvoi i sto bi rekla baba mi mi se otkroi stomakot ( po starski dve dlanki pod gradite stom se napravi dlabnatinka vremeto se blizi)

imam lazni kontrakcii, i bolki kaj pupakot sto me cudi i non stop ''mockame''

povrakjam stom jadam, od lezenjevo me fakja safraaa ama se za dobroto na mojata princeza

a za placenjeto bez griza- jas de placam, de sum ko zanesena..pa pak si placam

duri i vidov mi oslabe i sto e cudno breee mnogu nervona sum a obicno ne sum takva

ajde ke si ''uzivame'' u simptomive uste malku i za kratko ke imame pricina za ogromna radost

stvarno Ikana kaj si tocno smestena i kakvi se uslovite cisto da znaeme sto ne ceka [sm=smiley36.gif]

KRISTIJANA* -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 19:27:28)

pozz i od mene samo da ve pozz , denes sme 37+4 bevme na kontrola eho i ctg se e ok .... baknezi za site

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 19:31:56)

Vodickata kakva bakterija imas, i ne li primas terapija.
Jas od posle 4-ti mesec nekade imam ureaplasma.Sega sum vo 30-ta nedela.
Piev eritromicin i na slednite brisevi pak ja imav plus i mikoplasma.
Pa piev sumamed i pred edna nedela pak na brisevi ja imam ureaplasmata a seuste ne sum bila kaj maticnata, i strav mi e veke da primam antibiotici.

andrijana mi najdoa streptokoka na poslednite brisevi maticniot mi dade amoksicilin i prvin mi kaza da gi pocnam da gi pijam vednas stom ke dobijam bolki arno ama jas pocnav da imam bolki vo crevata i grdi naponi i pocnav da gi pijam porano se nadevam deka do poragaj ke mi se iscisti bakterijata i ke mozam normalno da si go rodam bebus ... a nego mu se uarnilo toplicko mu e ne mu se izlguva a veke sme 39 + sto bi rekle ja sitnime 40kata

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 19:40:23)

KRISTIJANA* i vodickata pa vie ste pri kraj
so lesno zenski
se ke bide normalno se nadevam i jas
jaki majki - jaki deca ke se izborat i protiv bakterii i protiv se

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 20:06:49)

opa utre vleguvam vo 38 nedela a do sega nisto od bolki ili nesto drugo ova izgleda ke me maci do kraj [sm=smiley13.gif]

Cooper -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 20:18:04)

vodickata mila jas ziveam vo stranstvo i doktorot mi kaza deka skoro vo cela evropa ako si so IVF ke bidesh so carski..jas mu kazav deka bi sakala da e normalno raganjeto..no mi kaza deka vo takov slucaj se popolnuvaat dokumenti deka sumsvesna za mojot izbor i za rizikot..vika taka ako neshto trgne naopaku da se znae deka si bila informirana..mi rece :nasha cel e [sm=duda.gif],i so carski znam deka ne izleze zivo i zdravo..inaku lekarot mi e mn spremen i poznat i sme i prijateli..go ubeduvav za prirodno nomi rece da si razmislam..znam i drugo zeni od tuka so IVF pa rodile prirodno..kako sto mi vika taka ke pravam..do sega imase pravo za se...mene toj mi pravese laparoskopija mi gi izvadi kanalite zaradi hidrosalpings i mi rece odma posle 2 mesec da pravam IVf i se fati od prva..se toj mi vodese..kako i da e..
tebe ti posakuvam so lesno da ti pomine uste malku ostanalo..mn pozd do site

elenak -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (12.11.2011 22:55:09)

Поздрав женски,како сте? Ние од денес во 34-та недела, веќе како се ближи крајот се повеќе немам трпение,сакам да ја гушнам[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]
Дали знаете за во Ремедика колку време унапред треба да се закаже за породување, колку прегледи таму треба да се направат, бидејќи во Систина прашав и ми рекоа дека бременоста треба кај нив да се следи од 30 недела што значи дека за мене е касно[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Секаде ли е така?

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (13.11.2011 8:18:23)

Zenski ajde nazdravje kafence! So bebufka sme ok, bolki nema i da nema i ke dodrzime uste nekoja nedela pa zdravje:) vaka sega, mene me primija na patoloska dole na gak, uslovite se vaka taka ok, se se izdrzuva! Hrana moze da vi nosat, poseta ima sekoj den i personalot se mnogu fini (skoro site:)) nosete si i postelina moj sovet, poudobno ke vi bide, i ne insistirajte da ve kacat gore na sprat zasto tamu se zenite pred poragjaj i nema potreba da se pritresuvate! Ke ve primat na patoloska prvo posto nema mesto, pa gore koga ke se otvorite 5-6 prsta:) za apartmani ovde dole nema ama treba da si se javite kaj nekoj vas da vi rezervira ili sl. Wi fi ima samo treba da setate da go najdete, jas imam net od t mobile:) ajde zenski ne se plasete se brzo ke se zavrsi, i posle ve ceka naj najubavoto iskustvo!!!! Samo so lesno i bez panika, prirodna rabota e ova;)

lili31 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (13.11.2011 8:51:34)

ana mari ova nedela neznam kako mi pomina,se so sreduvanje,imam uste nekoi sitni raboti...inace sega ni e 38gn,a nikako da dobieme bolki[sm=smiley19.gif],bozem ne znam i kako ke bidat zosto celoto telo veke me boli,kicmata me umira,preponite:(....pocnav doma joga za bremeni zeni vo youtube gi ima ,interesni i pred se zabavni se[sm=smiley36.gif]
pozz do site...

lili31 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (13.11.2011 8:59:45)

so pomin neka e Ikana i mora da bides silna,,,,,uste malku ke izdrzime[sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>