Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (14.11.2011 11:46:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao Dobar den! Eve me mene, samo sto se javiv da prasam za rezultatite od brisevite, mi rekoa deka se e dobro osven sto pozitivna mi e streptokokata i navodno ke treba da odam do kaj doktorkata da mi prepise terapija. Ja imal li nekoj drug ovaa bakterija i sto primavte ako ste ja imale od terapija? Dobar den! Eden od retkite denovi koga dobro se naspivam, ke go iskoristam za ucenje! Samo koga se naspivam dobro mi odi ucenjevo, a retko koga se naspivam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Fiao, jas denes ke gi zemam rezultatite od brisevite, ne sum imala do sega ama edna drugarka ja imase streptokoka B, valjda zborime za istata. Nisto strasno, ke treba da ja lecis i imas vreme da ja izlecis do poroduvanje- ona stopati ja izleci pa i se povtoruva, mn e dosadna. Znam deka piese nekoi antibiotici i piese uvin caj i caj od brusnica i jadese suva brusnica. Inaku ne e strasna ama e dosadna. Na primer ona ja imase pred da zabremeni, vo tekot na cela bremenost, ke ja izleci, pa pak i se pojavuvase. Se porodi skoro i ja imase za vreme poragjajot, zosto i se povtori i nemase vreme da ja leci. I nikomu nisto, mislam deka na bebeto mu davat terapija ako ja imas vo momentot na poroduvanje. Sega ne me fakjaj za zbor, na nejzinoto bebce mu davaa terapija ama ne znam dali za streptokokata ili za drugata bakterija (osven streptokoka imase i uste nesto) Hmm i mene taka mi rekoa deka ne e mnogu strasna, ama site vakvi bakterii se dosadni zosto mnogu tesko covek da gi iskoreni, osobeno vo bremenost koga e preporaclivo da se izbegnuvaat antibiotici. Jas ke odam denes do kaj maticnata pa ke vidim sto terapija ke mi prepise. Vo sekoj slucaj ti blagodaram na brziot odgovor Mrs. Tinka [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|