Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (11.11.2011 9:56:10)
|
Dobro utro i od mene! Jas samo sto se vrativ od lekar eve sme 35ta nedela i 3 dena (taka me popravi maticnata, najverojatno posto bebcevo e ponapredno malku[sm=duda.gif]) tezime 2550gr [sm=bravo.gif]. Mi rece deka se e super, deka bebeto e namesteno tocno kako sto treba so glavata nadole, svrteno prema nazad, deka skoro da nema nikakvi sansi do togas da se izmesti i deka se e vo najdobar red i nema indikacii za carski. Krvta mi e dobra, mokracata odlicna. Samo uste ostanuva do ponedelnik da pocekame za rezultatite od brisevite. Inaku sakav da ve prasam, site sto imate iskustvo so pukanje na vodenjakot, sto napravivte? cekavte doma vo wc da istece pa se spremivte i otidovte vo bolnica ili stavavte vloski i odma trgnavte nakaj bolnica? I kolku vreme od prilika tece so golem mlaz? I drugo sakav da prasam, kako vi izgledaat laznite kontrakcii, kako da ve stegaat jajnicite, kako vo menzis, kako nesto da ne pritiska ili? Nisto od ova uste ne sum proziveala i sum vo totalna zabuna [sm=smiley36.gif] Inaku vcera vecerta primetiv deka stomakot mi bese mnogu nisko spusten, vo odnos na toa kako obicno go nosam, a deneska koga stanav od krevet povtorno mi se vrati vo normala, vi se slucilo li toa nekogas?[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|