Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (21.10.2011 9:22:37)
|
Lele aman be lugje, pa kako moze da ve gleda na CTG vo 40ta nedela?! pa toa e mnogu kasno. Stvarno se blesavi ovie. Pa ti moze i da se porodis pred 40ta i posle so praime, CTG-to nema da ima nikakva funkcija. Zatoa jas kako sto znam CTG se pravi od 36ta nedela i se pravi ednas nedelno se dodeka ne se porodis, za da oni moze da predvidat na nekoj nacin do kaj e rabotava, da ne te fati epten nespremna. Nez i mene doktorov mi rece da pocneme vo 38ma, moze nego mu lici deka bebevo nema da iskaca poskoro, posto go glease na eho, ama so go znam on me gledase posleden pat vo 30ta do 38ma ima bezmalku 2 meseci, mozat mnogu raboti da se slucat do togas. Inaku vo vrska so bolkata vo koklovite, kaj mene e bas tupa ama jaka bolka, ne e kako peckanje ili streknje, duri sega primetiv deka koga navecer se vrtam od ednata nakaj drugata strana celi kolkovi mi krckaat, mi pukaat koskite... [sm=smiley13.gif] A, i vesnab ostavi go on neka se smee, se smeese i mojov, ama vazno mene mi e podobro, on koa ke treba da se poragja togas neka se smee [sm=smiley36.gif]. P.S. Zatoa jas vezbite si gi pravam od sabajle, dodeka nema nikoj doma, dodeka sum sama [sm=bravo.gif]
|
|
|
|