RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 14:20:00)

deneska vleguvam vo 31 nedela[sm=bravo.gif]

*mika* -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 14:28:13)

Merka i jas go imav istiot problem so spienjeto do pred nekoe vreme. Dr mi rece da setam povekje, i taka napraviv. Naveser barem po eden cas setanje.. po moznost i povekje, i ke vidis kako ke ja snema bolkata vo preponite. Jas ne samo pri spienje i vrtenje, tuku i preku celiot den pri stanuvanje od stol mi se placese.. edvaj se dvizev. I setanjevo mogu mi pomogna [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 16:10:55)

mamicki sega samo sto vidov bethany se porodila pred 5 dena neka i e zivo i zdravo bebceto i cel zivot radost da im nosi

elenak -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 16:51:06)

Zdravo mamicki, eve me i mene vo poslednoto tromesecje[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]Kazete mi ima li nekoj iskustvo so onaa injekcija mislam imuglobin se vika sto se prima vo 28-ma nedela poradi negativen Rh faktor?Treba da si ja kupam na privatno i posle sto treba da napravam za da si povratam del od parite?Znam deka nesto vrakjaat no koja e postapkata?

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 17:56:35)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Zdravo mamicki, eve me i mene vo poslednoto tromesecje[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kazete mi ima li nekoj iskustvo so onaa injekcija mislam imuglobin se vika sto se prima vo 28-ma nedela poradi negativen Rh faktor?Treba da si ja kupam na privatno i posle sto treba da napravam za da si povratam del od parite?Znam deka nesto vrakjaat no koja e postapkata?

elenak ne e imunoglubin Rogam se vika barem jas taa ja primav i jas sum Rh- a mm Rh+  jas ja primav vo bolnicata i tie od tamu si ja imaa a jas samo si plativ bolnicki den kako da sum tamu lezala 900den isto ti se faka toa bese sega vo bremenosta a prethodniot pat koga mi se sluvi abortusot bidejki bev vo cair mm si ja kupi od apteka i mi ja stavija a fiskalna ke trazes od aptekata i od bolnicata dokument deka si ja primala i vo socijalno ke otides ke ti kazat sto drugo mislam deka transakcija od smetka i toa e sekoja bolnica razlicno raboti  sega bidejki vo stip odev vo taa bolnica i od tam,u ja imaa a vo cair si ja kupiv jas

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 21:22:06)

cestitki za betani neka se zivi zdravi i veseli!!!
lele luge u cetvrtok mi e posleden termin i bebulevo moe aber nema da izlaga beeee!!! nemozam veke pa mnogu sum nestrpliva veke samo sanjam nesto navecer!!!

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 21:35:31)

ajde sani 13 ke bide...... mozam da zamislam kako ti e jas ti posakuvam se najubavo i se nadevam deka do cetvrtok ke ni kazes dobra vest pozzzz[sm=smiley36.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 21:57:19)

fala ti mnogu ana mari se najubavo i so lesno na site trudnici! ama bas se nadevav deka nema do posleden moment da ceka ama...dobro ke bide ako ne ide i posle datumot!![sm=smiley13.gif]

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 22:10:10)

Eeeee sani13 potpolno te razbiram kako se cuvstvuvas...jas go nadminav termin...3 dena..kje bese mnogu povekje ama na doktor plodovata voda mu bese somnitelna i nejkese da ceka..pa terav so provokacii..inace nemav ni bolki...ni lazni ni vistinski ahahha taka da tebe ti ostanuva samo da si cekas

elenak -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 22:15:23)

Blagodaram mamicka77

Bethany -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 22:23:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

mamicki sega samo sto vidov bethany se porodila pred 5 dena neka i e zivo i zdravo bebceto i cel zivot radost da im nosi

Da, mamicka se porodiv na 19. znaci 7 dena posle terminot , otidov vo bolnica po preporaka na doktorot bez bolki, tretiot den mi stavija provokacija i koga me fatija posle nekoe vreme vednas silni bolki i za eden sat vreme se bese gotovo. Se rodi naseto since Jakov, zdrav i prav. Fala na Gospod. Se uste si fakame red, se nadevam naskoro ke si stvorime nekoja rutina, pa pocesto ke se druzime.
Pozdrav do site idni mamicki. [sm=smiley31.gif]

mamita83 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 23:19:35)

Bethany neka e ziv i zdrav maliot Jakov, spremaj soveti za nas idnite mamicki. Daj boze i nie taka so lesno da pomineme. Mozes li da mi kazes kade se porodi? Poz

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 23:48:02)

Zdravo na site,
Jas seuste ne sum porodena vlezena sum vo 39-ta nedela pa sega seuste si cekam.
Bidejki od 19-ti ne sum na rabota, a doma imam bezicen internet. ama nesto ne funkcionira pa ne bev vo moznost da vi pisam. Sega vi pisuvam od ordinacijata na maz mi, sto mi e blisku do doma i vsusnost preku nego sum bezicno vrzana, ama izgleda ruterov se zafrkna.
Super si se izlezavam, rabotite za[sm=duda.gif] gi spremiv isprav i ispeglav i sega cekame.
Inaku pred nekoj den,[sm=duda.gif] mi legna na nekoj nerv i cela desna strana od kicmata i nogata mi se zakocija i nemozev ni d sedam ni da lezam, samo koga se dvizev mi bese poarno, ama ako zastanev i sednev na kratko, nemase sansi nogata da ja pomrdnam.
Inaku kako slonce sum, se trkalam, i trkalam.
Pozdrav

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 23:49:16)

Betany, da ti e ziv i zdrav maliot, golem da rasti

vanessa30 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 23:55:28)

Zdravo mamicki, eve me i mene vo poslednoto tromesecje Kazete mi ima li nekoj iskustvo so onaa injekcija mislam imuglobin se vika sto se prima vo 28-ma nedela poradi negativen Rh faktor?Treba da si ja kupam na privatno i posle sto treba da napravam za da si povratam del od parite?Znam deka nesto vrakjaat no koja e postapkata?

Si ja kupuvas od apteka okolu 2800 den, od tamu ti davaat fiskalna i potvrda(prasaj vo apteka ke ti dadat tie dok sto ti se potrebni- si znaat), odis kaj maticnata ti ja stava i ti dava potvrda deka si ja primila. Posle vo fondot ovie dok i eden obrazec sto tamu ti go davaat go popolnuvas i za max 2 meseci na transakciska smetka ti gi prefrlaat parite no ne site tuku okolu 2000 den.

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 0:48:50)

zenski dali ima nekoj od vas vakov problem mi rekoa deka imam malku voda i moram da pijam najmalku 3l na den jas nemozam da pijam po 3l mn mi e toa se poduvam edvaj pijam po 1,5l na den. doktorkata me karase i re4e moras toa e za tebe i za bebeto loso ako nemam dovolno voda nema da mozelo da izleze ono i moze da se zagusi lelele kako me fati strav koga mi re4e toa pomognete dajte nekoj sovet od koga mi rekoa toa samo losi misli mi pominuvaat nis glavava strav mi e mn nedaj boze sto ako se sl4i nesto takvo ke puknam zenski stvarno neznam sto da pravam[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 1:11:14)

epa ana mari moze i ne e nekoja uteha ili slicno ama znaci MORAS da pies po tolku voda! e sega mozes i cajcinja da pravis ili nesto slicno ama moras bistri tecnosti da primas!! znam deka ne ti e lesno ama veruvaj deka ima i mnogu polosi raboti i zrtvi sto mamicki morali da gi napravat za svoite [sm=duda.gif] !! ama ne se sekiraj se ke se sredi a site se plasime i se tripame mislam deka, ama toa sto se mora se mora i tuka nema dilemi!! ama ne se sekiraj premnogu bebuleto toa go oseka! a vo koja nedela si??

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 8:21:14)

cestitki Bethany, da e zivo i zdravo sinceto !!!

Inace jas denes vleguvam vo 33 nedela[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 8:27:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamita83

@Mila@ kazi mi dali znaes dali bebeto ke bide so mene vo GAK vo apartman, i kakvi se uslovite vo apartmanite, dali WC-to e pristojno i kako e so bubasvabite gi ima ili, posto site vikaat deka vo apartman e podobro ti menjaat postelnina ne e novo no e cisto, dali i ti stekna takov vpecatok. Nekoj drug ako znae neka pise, posto vikaat deka novava zgrada nemala aber za da se poragas tamu.

Vo GAK apartman e 50evra na den...Imas posebno kupatilo ( cisto) i TV a mislam i  klima deka ima..Imas opcija so uste edna zena so tebe ( sto e  podobra varijanta) bebeto e so tebe i normalno kade kade e pocisto..A za lebarki - neznam ama ne bi trebalo..Jas definitivno odam vo apartman zaradi TV,zaradi KUPATILOTO(najnogu) i zaradi posetite sto se dozvoleni za razlika od drugite sobi kade sto nema poseta...Jas prviot pat okapav 5 dena neznaejki i ke puknev za da se vidam so mm,da si go gusneme bebeto,a sega ne ja pravam istata greska..Odam vo apartman ( ako ima sloboden ) POz

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 9:33:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

zenski dali ima nekoj od vas vakov problem mi rekoa deka imam malku voda i moram da pijam najmalku 3l na den jas nemozam da pijam po 3l mn mi e toa se poduvam edvaj pijam po 1,5l na den. doktorkata me karase i re4e moras toa e za tebe i za bebeto loso ako nemam dovolno voda nema da mozelo da izleze ono i moze da se zagusi lelele kako me fati strav koga mi re4e toa pomognete dajte nekoj sovet od koga mi rekoa toa samo losi misli mi pominuvaat nis glavava strav mi e mn nedaj boze sto ako se sl4i nesto takvo ke puknam zenski stvarno neznam sto da pravam[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

Mamicke, nemoj da se sekiras, i mene mi se sluci istoto, ako dobro se sekavam negde na sredina na 8mi mesec... imav malku plodova voda, a postelkata bese zrela. Doktorkata me prati da ispitam d-dimeri i nesto drugo na transfuziologija, i me gledase na eho na 5-6 dena. Veke narednata nedela otkoga go uvide toa so vodata imase ogromno podobruvanje. Se si doslo na svoe mesto. Za nedela dena ke se sredi se, samo slusaj sto ti zboruvaat i ne se sekiraj.

mamita83 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 10:08:16)

Miana fala za odgovorot, najvazno mi e da e cisto i super e toa sto imas drustvo i kupatilo.

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 10:49:57)

sani 13- 31nedela sum..... inace fala vi mnogu[sm=smiley31.gif]

*mika* -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 10:52:38)

Ana mari, i jas imav slicen problem od 12ta do nekade 18ta nedela. Ti koja nedela si sega?? Dr mi rece deka bilo samo preoden period, no ima slucai koga majkite ednostavno taka prirodno si gi nosat so pomalku voda. Bitno e kako se razviva bebeto, ako normalno si napreduva nema mesto za panika. Inaku za tecnostite se podeleni mislenjata: nekoi tvrdat deka pienjeto mnogu tecnosti nema povrzanost so plodovata voda. E sega jas na primer, nikogas ne sum piela mnogu voda, ama posle toa pocnav i sega imam normalno kolicestvo. Dali imase vrska neznam, ama vredi da se obides. Probaj so solenko ili blacko, po edno zalce kolku da ti se pripie voda. Po edno parce sirenje, ili edna kocka cokolado, jas taka se lazev [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ili limonce istiskaj malku vo vodata, kiselko polesno ide [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] I kako stois so D-dimeri? imas li ispituvano?

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 11:02:45)

i jas najvekje sakam apartman bash zaradi posebnoto kupatilo i posetite :) ushte malku olstana [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ( se nadevam nema da mu se uarni na sinceto moe do 40 nedela da ostane vo stomak ) sepak site so netrpenie go ocekuvame [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (26.9.2011 11:17:41)

lele vesnic i jas taka se nadevav...ama eve 40 nedela sum vo cetvrtok ni e posleden termin ama g-dinov aber nema!! ke puknam i jas od neizvesnost!! niti mi tezi niti mi e strav od sto ke se desi, ednostavno sakam da si go gusnaaam!!!

Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>