RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:41:22)

epa i jas nemozam mila taka da odam na rabota, zatoa sum so fustancinja celo vreme, kupiv 3 do kolenici i ok e, ushte nekoi imam shto mi se rastegaat onaka pa doagaat dobro i imam za menjanje a sega koga zaladuva neznam, kupiv isto kako tenko pleteni ( onakvi mashinska pletka ) nad kolena i tie 2-3 kje gi nosam, ne mi se kupuva neshto 2 broja pogolemo od shto sum nosela za samo eden mesec :P...toa e , kje izdrzime, se nadevam brzo kje mozam da vlezam vo starite alishta, iako mnoguuuuu imam kaceno, srekja shto sum visoka pa nekako se tera, ama + kg si se +, se za ubavo samo za nashite [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image], ostamnatoto kje so dojde samo po sebe :)

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:45:24)

Ne e nisto strasno zasto e kafeaf iscedok,dokolku primetis deka ima sveza krv togas vednas treba da te pregledaat,ti za sekoj slucaj odi si vo 14 saat kaj maticnata da te vidi,ama nemoj da se panicis zasto po se sto sum citala nemas mesto za panika....
Mamicki koj ke odi denes na predavanje???jas bev minatiot cetvrtok,sakam da odam i ocoj ama maz mi nesto izgleda ke ima prolongirano rabotno vreme pa nekako sama ne mi se odi...mada minatiot cetvrtok imase i sami...
aj pisete mi dali ke odi nekoj od vas...
pozdravce :*

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:48:52)

Jas planiram da odam..denes nema sansi da zaglavuvam na rabota,sto se deshavashe prethodniot cash na kratko ako ne te mrzi pishi Ljuboce.

ane.d -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:50:41)

не сум имала односи со мм,а пред 1 недела бев на контрола и ме гледаа на 4Д и се беше во ред не знам од каде излезе сега ова,исцедок имав ептен малку и ете од тогаш ништо ми нема истечено ама тоа ми беше доволно за да се испаничам и до 14ч мислам дека ке полудам

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:52:01)

Ne poluduvaj ,prvo javi mu se na doktorot kazi mu i ako e itno sam ke te povika..ne panici ti velam ne e strasno ako ne e mnogu....+

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 12:00:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

Jas planiram da odam..denes nema sansi da zaglavuvam na rabota,sto se deshavashe prethodniot cash na kratko ako ne te mrzi pishi Ljuboce.

Mila bas pisav odma naredniot den posle cas,vidi datum 16/09...na dva pati podnapisav nesto...ke se snajdes sigurno...

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 12:57:49)

Miana fala mnogu za brojceto i site informacii,za tri ned kje odam i kje vidam da me porodi taa vo re medika...

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 13:03:42)

Ti odi prvo kaj nea vo ordinacija na oregled da vidis za sto ti zboruvam jas :) Zenata e carica..Pa ke ja rasprasas i za poragaj..Pna i tamu vo remedika rabotese...Sega e samostalna i za zal ne raboti so plavi kartoni inaku oko ne mi trepnuva si oddam kaj nea...

mila28 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 13:54:13)

Zdravo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]..kako ste ?? Me interesira dali site imate praveno tret 4d skrining sto se pravi vo 28-30ta nedela? Mene maticniot mi kaza nema potreba od tret[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

fila -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 14:16:10)

28 m a nedela sum i vcera mi se pokaci pritisokot na 140 so 110 i mi ispukaa kapilarite na desnoto oko i sega edvaj gledam so nego dali na nekoja od vas i se ima sluceno istovo izvadena sum od pamet i neznam sto da pravam maticniot ne mi dade nikakvi apcinja za namaluvanje samo kapki za oci i tolku

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 14:20:40)

Jas sum 27 ma nedela i od vcera pocnaa vrtoglavici vo glava..nokeska vo spoenje mi se vrtese sobata [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Denes i jas ke meram pritisokd a vidam do kaj sum,dali e mozno da mi e od toa..Krvt ami e dobra od sto drugo bi mozelo da bde?Od umor?

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 14:28:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

Zdravo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ..kako ste ?? Me interesira dali site imate praveno tret 4d skrining sto se pravi vo 28-30ta nedela? Mene maticniot mi kaza nema potreba od tret[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  

I mene mi rece deka nema potreba idnata nedela sum na pregled kaj nego redoven na 4 nedeli sto odam,pak ke go prasham i ako kaze nema potreba ke idam nekade kaj sto davaat snimka i sliki od bebeto cisto radi mene da mozam da si go gledam koga ke sakam.Miana spomna za INA ,moze da odam tamu.

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 14:31:52)

I jas se mislam dali pak da odam na 4d...I so ogled na toa sto doktorot mi gi utna merkite prvata bremenost-sama na svoja raka bi otisla povtorno na 4d okolu 30-i nekoja nedela kolku da si bidam mirna..

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 14:39:28)

ajde zenski jas otidov na kontrola pozz do site

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 15:48:57)

ovie vrtoglavici i pukanje na kapilari sigurno e od varijacija na pritisokot bidejki so promenite na vremevo ima varijacija i na vozdusniot pritisok i toa vlijae na nasiot, zatoa sme i pospani, inertni i sl. ama vo sekoj slucaj dr. bi trebalo da ti dade nesto preventivno bidejki moze da e i od zadrska na tecnosti sto e cesto vo bremenosta...fina jas sepak ti preporacuvam da si pobaras i vtoro mislenje!!

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 16:10:45)

Jas denes ke meram pritisok da vidam kakov mi e...Bas me interesira dali imam problem so toa..Do sega sum nemala,a doktorot ne me ni prasa ....

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 20:31:37)

Lele zeni pomagajte! Za kiselinive sto da pravam? Se sum pominala ama vakvo nesto u zivotov ne sum osetila. Porano coca cola mnogu mi pomagase, sega nisto... Probav i so soda bikarbona, medicinski jaglen, suvo lepce... Nisto ne deluva [sm=smiley19.gif]
Inace vcera prikvecer jadev kineska hrana i cela vecer me macea kiselini (iako prethodno ne mi deluvala taka) ama nekako so voda i so coca cola ja pominav vecerta. Denes sabajle mi bese podobro, normalno si jadev i si piev, ama eve posle rucekot pak mi se pojavija i toa vo mnogu podrasticna forma. Veke se pocna da me boli, i zeludnikot i stomakot i polovinata... Ve molam Kazete nekoj lek pod najitno...

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 20:46:06)

koka kola NIKAKO uste poveke kreva kiselini! mene mnoooogu mi pomagase jabolko i samo rupurut zvakav ne deka nesto posebno mi pomagase ama se ziveese!! i jas imav OCAJNO kiselini ama pu pu da ne se urcam sega se mnooogu poretki i poblagi!! probaj taka pocesto so jabolka-go pomagaat varenjeto na hranata i obavezno rupurut pred spienje!!

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 21:02:05)

Zenski kako ste mi?? ja uste nemozam da se odvojam od vas [sm=smiley36.gif] sakam samo da ve pozdrava...doma sme so bebe malku povekje spieme poradi zolticata,treba povekje da cicame i taka...ne znam zasto ama 5 pati na den si placam obavezno se neshto mi e zal...zasto place..zasto spie koga treba da cica...i taka ali cuvstvo neopisivo...

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 21:42:47)

zdr na site.... jas bev deneska na kontrola se e vo red samo sto mi rekoa da pijam povise voda nemam dovolno pa od utre ke mora po 3l na den........ [sm=zmeden.gif]

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 22:39:32)

Aj dobrovecer na site...jas kako odgovorna ucenicka bev denes na predavnje i eve sega da podelam so vas...
Denes nemavme klasicno predavnje nego casot bese zapoznavanje so porodilnite sali,ne prosetaa vo site delovi kade sto bi mozelo da prestojuvame...vlegovme vo salata kadde sto se boksovite,da se zapoznaeme so toa sto ne ceka :-)))tamu imase edna mamicka sto vo momentot se poragase i taka bese malku glasna :-)ama na kraj go slusnavme i bebceto sto go rodi...
inaku da vi kazam deka delot kade sto prestojuvaat rodilkite i bebinjata vaka kolku sto jas mozev da vidam voopsto ne bese los,ne zboram za patoloska,nitu za porodilnite sali,bas vo toj odel kaj rodilki i bebinja,epten mi se vide cisto,duri i ubavo mi dojde...apartmanite se super,toa uspeav da vidam,po dve se vnatre i bebcinjata se do niv,ubava gletka mi dojde koga ja otvori doktorkata vratata, ama cinat 50 evra od den :)otprilika toa bese toa...
sigurna sum imase i nekoja ringerajka tamu,taka da moze da me nadopolni ako nesto ispustiv...
ubava nok na site....

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 8:44:53)

Da, bas kako sto pisa Ljubovce, na predavanjeto vcera ne prosetaa po rodilnite sali, oddelot za patoloska, pa i kaj bebinjata na kraj. Jas malce se isplasiv, slusnav edna zena kako si ofka , mi dojdoa solzi na oci, bese glasna poprilicno i samo si vikase, da ne recam stenkase.. Inace mamicki, pomagajte so sovet, izgleda imam cistit. Me boli karlicata, besikata ili jajnicite, nemozam da definiram precizno, odam vo wc na sekoj pola saat, imam napon za mockanje, ama malku e kolicinski toa sto ke go izmocam. Vcera proveruvav urina, katastrofa rezultati, imam bakterii vo mokraca i proteini, ova me plasi najmnogu..Sabajlevo ke proveruvaat i urinokultura. Of lele, smeam li da stavam termoforce na stomakot ilu nekoj pojas za da se zatoplam? Da ne si predizvikam nesto? Piev uvin caj, pa ke vidime. Neznam veke sto ne fativ vo bremenosta, 35 nedela sum i edvaj cekam da se porodam

belabela -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:02:28)

Dobro utro eve edno kafence od mene [sm=kava.gif].

Natasa pij uvin caj po 1.5l na den i moras da se konsultiras so genikologot ke ti dade antibiotik da pies megutoa ne sekogas pomagaat za bakteriite vo urinata.Jas imav streptokaoka pred da ostanam bremena i piev 2 tipa antibiotici ne pomagase so pomomos na uvin caj gi procistiv kanalite i bakterijata iscezna.Kaj mene vo posledniot naod pokaza retko bakterii i sega si pijam uvin caj narednata nedela imam zakazano za brisevi i urinokultura pa ke vidime kako ke bide rezultatot.

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:21:03)

Natasa jas gi imav istite simptomi malku porano vo bremenosta, i ginekologot mi rece da ne pijam uvin caj vo bremenost, da probam prvo so drugi raboti, pa ako ne pomaga posle ke probame i so uvin caj (togas mi objasni zosto, ama sega ne mi teknuva, da ne te lazam za dzabe). Na urinokulturata mi najdoa bakterii i piev antibiotik, ama iskreno ne mi pomogna mnogu, tuku sami po sebe simptomite isceznaa. Isto taka znam deka toplo ne se stava na stomak, posebno ne vo slucaj koga imas nekoja infekcija, zatoa sto bakteriite se sirat vo topla sredina. Pij mnogu voda, ke odis uste pocesto vo wc, ama veruvaj za nedela dena samo od sebe ke si pomine. I obavezno nsultiraj se so ginekolog.

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:27:50)

Sani, fala na brziot odgovor ama jas i ti sme ocigledno mnogu razlicni [sm=smiley36.gif] mene coca cola mnogu mi pomagase za kiselinite, i kisela voda isto, samo ednas ke si zdrignev i gotovo pominale. Ama ova sto mi se slucuva poslednive 2-3 dena prosto ne se objasnuva so zborovi. Vcera go smiriv zeludnikot so jabolce, mi tekna deka toa procistuva. Inace rupurut ne znam kako tebe ti deluva, ama jas go piev pred da ostanam bremena i prvite nekolku meseci, i mozam da ti kazam deka mi napravi strasni problemi so stolicata. Nemav veke kiselini ama zatoa ne izleguvav po 10tina dena. Ocajno se osekav, gi frliv niz prozor site tableti sto mi ostanaa i rekov nikad vise ne stavam rupurut vo usta, niti pa ke go preporacam na nekoj. Ama tebe verojatno ne ti deluva taka...

Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>