RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 13:47:04)

Zdravo mamici. Jas denes bev na prvoto ctg, 36 nedela. Se si e ok, bebevo veke e 3 kila, i proporciite mu za za 1-2 nedeli ponapred. Mislev deka ke mi kazat da se spremam psihicki za narednive denovi, a toa dr mi vika pred 5 okt ne bi trebalo da bide [sm=hudicek1.gif] pa ne mi se ceka veke, baska svadbata na mojata najdobra drugarka i starosvatica e na 8 okt [sm=smiley19.gif] se nadevav ili porano da se porodam pa da odam 2 saati na svadba, pa da dojam, pa pak 2 saati na svadba... Ili pa ic da ne se porodam do togas, ke bidam tronta ama barem ke bidam tamu so nea... a vaka epten go pogodivme istiot termin, istata nedela [sm=smiley19.gif]

Miana ne se sekiraj srcka, i jas prvoto go rodiv 2.700 na kraj na 37 nedela, a eve go vtorovo, na pocetok na 36 nedela veke e 3.000 gr. Nema pravila za zdravo dete, samo ti opusti se i uzivaj.

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 13:54:17)

Tnx ke zakazam za slednata nedela najverojatno,sakam samo rpvo mojov doktor da me vidi pa posle na raat da si odam na "kino" kikiki.

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 13:54:30)

Jas vo 40 ta nedela ja rodiv 2650 gr [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Zatoa sega mi e strav [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Tvoevo masala.... si porasnalo...

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 14:07:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

Tnx ke zakazam za slednata nedela najverojatno,sakam samo rpvo mojov doktor da me vidi pa posle na raat da si odam na "kino" kikiki.

Bas koga ke odis ke mi pises kako si pominala-impresii [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 15:39:03)

kone4no utre odam na kontrola se nadevam deka se e vo red pa se slusame pozz do sitee............

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 18:17:16)

nie bevme sega na kontrolai se e super bebule ima 3280 gr. definitivno ne go saka ctg -to posto postojano go mava celo vreme dodeka toa si tece hahahah srcka, ama tesko deka ke bide denovive sega za sega nema nikakvi indikacii a utre vlagame veke vo 40 nedela-a bas go zamoliv da ne ceka do posleden moment koga vidi go ti nego, ko za inat ke si bidam jas izgleda "prolongata" [sm=smiley13.gif] a na ctg edvaj po nekoja kontrakcija i toa do skalilo 10 se iskaci aman ajde vekeeeee

Zivka* -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 18:33:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Mamicki denes se ziveeee ;-)jas si uzivam cel den na terasa sedam i se raduvam na dozdov....milina nevidena.Inace da vi kazam deka toa so otvaranjetona papokot nema vrska so kilazata,jas sum vo 33 nedela i popravena sum samo 5 kila do sega,znaci imam 55 vo petokot na pregled me merea,maticnata mi kaza nisto strasno samo do kraj da se popravam uste 3 moram...papokot ne mi e izlezen.Toa zavisi od dlabocinata na samiot papok i e individualno,i mn normalno cel da izleze zasto se siri stomakot.
Mene tolku me zatega stomakot sto duri cuvstvuvam kako bebceto da me bocka od vnatre,se nadevam ne e nisto strasno....
Uzivajte vo ovoj ubav dozdliv den....
Pozdravce do site :*

Kako uspea samo 5 kg da se popravis [sm=zmeden.gif] alal da ti e:))) i jas sum isto 33ta nedela a sum popravena 15 kg [sm=zmeden.gif] se nadevam deka do kraj nema da kacam uste mnogu.....mislam visoka sum 179 pa i ne mi se poznava mnogu poso samo u stomak sum popravena ama sepak na nozete mi smeta tezinata [sm=smiley13.gif]
moeto bebence ima 2kg i 36grama sega za sega ,a na ctg bev prv pat vo 26ta nedela zatoa sto imav pokacen pritisok i me zadrzaa 3dena vo bolnica,i po dva pati na den me stavaa na ctg da vidat dali e se vo red, no se bese ok i ne pustija domce :)))
me prasaa vo 29ta nedela dali sum imala kontrakcii ,ama mene poso mi e prva bremenost jas pojma nemam kako treba da se osetat i vo koj del??koga setame so maz mi pred nekolku dena me stegna nesto vo dolniot del od stomakot,no ne traese dolgo,za moment nemozev da odam ,pa se mislev deka toa se tie brxton-hicks ama sepak ne sum sigurna [sm=zmeden.gif]

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 20:44:49)

[sm=smiley1.gif]

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 20:49:36)

Miana moze i za mene br od ordinacijata Ina? Fala odnapred...

Calypso -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 22:29:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Jas vo 40 ta nedela ja rodiv 2650 gr [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Zatoa sega mi e strav [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Tvoevo masala.... si porasnalo...

Ic da ne se sekiras, najvazno e da bide donoseno i razvieno kako sto treba, a za kilazata ke si ja nadopolni so rastenjeto. Inaku, sin mi go rodiv tri dena pred termin, imase 2760 gr, a edna nedela prethodno na eho me gledaa i mi kazaa deka tezi 3200gr. Posle mi rekoa deka ehoto ne im bilo bazdareno kako sto treba, pa ne mozele da gi vidat tocnite dimenzii. Toa ne mozam da go sfatam, ama fala mu na Boga, se bese vo red so maliot koga se rodi.

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (21.9.2011 23:40:30)

ama na sekoe eho pisuva deka toa e merka so 350-400 gr + - ne postoi eho sto moze da ti dade tocna merka pogledni na samoto livce si go pisuva toa!!

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 8:18:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Miana moze i za mene br od ordinacijata Ina? Fala odnapred...

Kremco,imas vo PP  ti pustic broj od ordinacijata..Ako odite da mi pisete kako ke pominete obavezno...

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 8:22:49)

Da i mene doktorot mi rece skoro mesec dena pred da se porodam deka e 2800 gr pa koga otidov na klinika koga me vidoa na eho,primetija deka nesto ne mu se tocni merkite na doktorot pa me vidoa na 4d i ustanovija deka e pomalo...I zamisli posle dve-tri nedeli od mojot doktor koj mi rece 2800gr ona se rodi 2650gr...Sto znaci deka baajgi ja utnal vo merkite..Zatoa i mi e strav i edvaj cekam da pocnam so pregleddite vo GAK ili pa se mislam dali pak da odam kaj Stankova okolu 30 ta nedela na skrining..kaj nea nemam utka....

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 8:24:01)

mamickiiii, se budam nakaj 04 sabjle :P neshto  osekjam bolka odma do pupakot i odam na ogledalo, gledam kako nodze isprceno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a na drugata strana duri kako durka, verojatno se isprcili na toj del[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ama boleshe i sabajle, stanuvam pak ushte pred da mi zvoni alarm za na rabota, pak isto , no toa boli luge, so saati taka da stoi, kojznae moze zaspalo taka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] moe.....vi se slucili vas nekogash tolku vreme da bide na edno mesto i da custvuvate bolka ??? eve i sega kako da go osekjam tamu, a moze i sugestivno e , poima nemam...

AnnaMolly RR -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 9:34:32)

Трудници, ве поканувам на дружба во недела, 25 септември, на школка во парк. Ќе се одбележува Европскиот ден на јазиците и ќе има собир на рингерајки! Ова е одлична шанса тие што не се знаат да се запознаат во живо, а тие што веќе се запознале имаат уште една прилика да си помуабетат.

Повелете, ТУКА запишете се во списокот! Ве очекуваме!

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 9:47:47)

vesnab mene mesheto 80% od vremto mi e takvo rastegnato...ne e deformirano da bebeto e samo na edna strana,ama ova moevo mislam deka lezi so grpceto na cel moj stomak i mng mi e tvrd i duri nekogash imam bolka od tolku sto e rastegnato,ne e toa bash ko bolka ama mng neprijatno cuvstvo mislish ke ti pukne kozata vo sekoj moment...vcera oficijalno prv pat se merev zs epten imam apetit popravena sum okolu 10 kg no ne mi se poznavaat zs sum visoka 180 i imam samo meshe ..ama verojatno ushte ke se popravam zs sum kraj na 29 nedela.
Inaku edno prashanje zs vishe starata moja gardaroba ne me sobira a da ne setkaram mi treba prodavnica kade ima dovolno dolgi trudnicki pantaloni ...180 cm sum i  obicno ni po normalnive prodavnici ne mozam da si najdam pantaloni dovolno dolgi.

tnx

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 10:03:09)

I mene mi se slucuva,ama koga ke napne taka go galam i poleka otpusta [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Inace ko piton e denovive,koj sto pravi on skoka,izgleda se navikna od navivanjeto za Kosarkata pa sega mnogu mu e mirno i nevoobicaeno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 10:13:23)

:)))
mila, i jas sum 180, a trudnicki pantaloni, hmmmm, teshko deka kje najdesh, od iskustvo ti kazuvam a i tie shto gi ima se mnogu smeshni :), jas sum celo vreme vo fustancinja, sega znacitelno pokratki od porano deka stomaceto mi gi kreva hehe, samo za na rabota kupiv nekolku podolgi do kolenici i toa e toa, kje izdrzime ushte malku, zimska garderoba kje bide strogo tunika so helanki lol, jakicko hehehehehehe

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 10:21:33)

Mene mi e top tunika- fustance so helanki ke me potrpat na rabota ushte malce,momentalno imam samo edni podelbelki normalni pantaloni sto ke me sobiraat ushte 1 nedela max posle ke se snaogjam.mozebi ke zemam nekoja trudnicka sukjnja ako ima nekoja sto odgovara za na rabota da ne e jeans,aj ke idam do gtc.

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:03:38)

jas cela bremenost si ja pominav so onie ko salvarki sto se pantalonive! jas deka sum 165 i kaciv 24 kg cela sum deformirana ama so pantalonkive epten mi e super najzgodni mi se, zemav jas i tipicni trudnicki i fustancinja i se ama ovie stvarno mnogu se tegnat i bas ubavo ti go obfaka cel stomak i eve sega sum 40 nedela i uste me teraat!!

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:09:32)

ne mozam jas so shalvarki helanki 3/4 pantaloni da odam na rabota...za iskacanje i za po doma imam gardaroba i se naogja da kupish po normalnive prodavnici..ama sega koga zaladi i ushte ke bide ladnicko mora da smislam neshto za na work,za bluzicki se snajdov ama za panmtaloni suknji vikendov ke mora da proshetam,ne planiram mng da kupuvam zs ushte 2-3 nedeli max ke idam na work...i se nerviram sto za tolku kratko mora da baram glupa garderoba.

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:14:31)

Dali nekoj sto bil minatiot cetvrtotk na predavanja na klinika znae dali i denes ke ima,jas bev vo taa grupa ama me zaglavija na work do 19 h i ne otidov,planiram denes da odam.imate li nekoe info???

ane.d -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:25:05)

ne znam dali prasanjeto e bas za tuka ama da prasam dali nekoj se ima sretnato so ova: 30 nedela sum i denes sabajle koga stanav imav svetlo kafeav iscedok na gakickite ama malku a bebeto si mrdase i si mrda nemam nikakvi bolki ama mnogu se isplasiv,dali e ova normalno ili? maticniot mi pocnuva so rabota od 14h pa cekam da odam da me vidi na eho.

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:33:13)

Najverojatno ne e nishto strashno,no odi na pregled za sekoj slucaj.

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (22.9.2011 11:41:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ane.d

ne znam dali prasanjeto e bas za tuka ama da prasam dali nekoj se ima sretnato so ova: 30 nedela sum i denes sabajle koga stanav imav svetlo kafeav iscedok na gakickite ama malku a bebeto si mrdase i si mrda nemam nikakvi bolki ama mnogu se isplasiv,dali e ova normalno ili? maticniot mi pocnuva so rabota od 14h pa cekam da odam da me vidi na eho.

vaka sega:
Vo podocnive nedeli ( znaci vtora bremenost mi e i od iskustvo kazuvam) pri odnosi so partnerot moze da se sluci utre denta vakvo nesto ( sto voopsto ne e strasno dokolku ne e mnogu)
Isto taka pri vaginalen pregled redovno mi se slucuvase koga ke si dojdam doma ili posle seksualen odnos so mm/...Na primer prviot pat koga mi se sluci,bev na pregled i doagam doma sto da vidam na gakite ili posle wc-kratka nuzda se brisam isto da vidam..Odma javuvanje na doktorot vo panika i mi vika : ne se plasi od pregledot ti  e.Ako si imala nesto so soprugot skoro ili pak ti oravele vaginalen pregled od toa e i dokolku ne se povtara i ne e kolicinski mnogu - ne e strasno ( od licno iskustvo kazuvam ) a dokolku nemalo nisto vakvo a ova se pojavuva mozes i da se javis kaj doktorot ida go prasas po telefon,da te smiri malce..

Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>