Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (20.9.2011 13:02:24)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: KRISTIJANA* Fala Vi Ana mari i MIana ..... Ana Mari kraen termin mi e 30 noemvri utre sum polna 30 nedela ..... ova sega mi se slucuva i eve dodeka pisuvam....cudni grcevi se neznam dali e od udar od bebenceto ili ....... Se nadevam deka se e vo red ... Miana polozba so glavceto nadolu za tresetanedela vo red e .....doktorot rece deka e ok.... Kristijana, i jas mnogu se cudev za tie grcevi - Braxton-Hick, i nikoj ne znaese da mi kaze kako tocno se cuvstvuvaat. Iako mi e vtora bremenost, so prvoto ne pocuvstvuvav nisto takvo, a so vtorovo, uste vo 27-29 nedela negde pocnav da dobivam takvi lazni kontrakcii. Jas gi cuvstvuvav kako steganje na stomakot, kako stvrdnuvanje, celoto mese mi se pravese kako basket topka. Ne bolat voopsto, samo e nezgodno cuvstvoto zatoa sto ne mozes normalno da se dvizis. A ako se bolni steganja togas obavezno odi na doktor. Normalno i jas odma otidov na doktor, najprvin mi go zgolemija magneziumot, i mi rekoe kontrola za nedela do deset dena, a ako se uste gi cuvstvuvam tie grcevi i porano. Mozam da ti kazam da pies poveke magnezium, od toa nema steta, poveke voda i za nekoja nedela ke isceznat, zatoa i se vikaat lazni, se pojavuvaat negde okolu 30 nedela i sami od sebe pominuvaat. A inace jas eve 36 nedela stignav, i tolku jako mava bebevo sto veke ne mozam da prepoznaam dali se grcevi ili udari [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|