sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 11:57:42)
|
Natasa za cistitot se slozuvam so drugite rr za cajot od brusnica , ama mislam deka dr. poveke ke se vozenmiri za proteinite vo mokraca posto tie treba da ostanat vo tebe ne da gi isfrlas!! znam deka dr. sto ke me poraga najmnogu obrnuval vnimanie na toa-narocito koga [sm=duda.gif] mi kaskase so razvojot!! A taa bolka i zelba za mocanje moza de ne e od bakterija posto moze [sm=duda.gif] da ti se podspustilo ili taka da e loso namesteno pa da te pritiska, mnogu cesto vo obicna urina pokazuva bakterii a na urinokultura nisto, a i ne kazuvaat deka za urinokultura mokracata nemora da bide prva utrinska ama mora vo rok od eden saat MAX da ja odneses u labaratorija! cesto bakteriite sto ne se pokazuvaat na urinokultura se bakterii od kozata!! ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981 Da, bas kako sto pisa Ljubovce, na predavanjeto vcera ne prosetaa po rodilnite sali, oddelot za patoloska, pa i kaj bebinjata na kraj. Jas malce se isplasiv, slusnav edna zena kako si ofka , mi dojdoa solzi na oci, bese glasna poprilicno i samo si vikase, da ne recam stenkase.. Inace mamicki, pomagajte so sovet, izgleda imam cistit. Me boli karlicata, besikata ili jajnicite, nemozam da definiram precizno, odam vo wc na sekoj pola saat, imam napon za mockanje, ama malku e kolicinski toa sto ke go izmocam. Vcera proveruvav urina, katastrofa rezultati, imam bakterii vo mokraca i proteini, ova me plasi najmnogu..Sabajlevo ke proveruvaat i urinokultura. Of lele, smeam li da stavam termoforce na stomakot ilu nekoj pojas za da se zatoplam? Da ne si predizvikam nesto? Piev uvin caj, pa ke vidime. Neznam veke sto ne fativ vo bremenosta, 35 nedela sum i edvaj cekam da se porodam
|
|
|
|