RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:31:33)

I jas mislam deka podobro e da piesh voda ama flashirana,po malku ama cesto i najnormalo e da mokrish,osven so ginekolog moze da se konsultirash i so doktor za beshika,bubrezi ajda urolog se vika toj,se nadevam brzo se ke pomine.

A za casot vcera mene mi beshe mng korisen bidejki jas imam uplav od bolnici i infuzii i od citanje po forumive nekako mng drugacije si gi zamisluvav rabotite (duri i boksot imav prestava deka izgleda poinaku),ne izgledashe voopshto strashno onaka ko za poseta,mamickite ne bea voopshto glasni kako sto si zamisluvav deka e (klanica),da delot za rodilki izgledashe pristojno ne gi vidovme sobite so poveke mamicki vnatre,kontaktot so vrabotenite bidejki prv pat odam na predavanjeto beshe oki, doktorkata sto ne vodeshe beshe mng fina i spremna da odgovori na sekoe prashanje, no ocigledno deka i tuka ke treba so spisok da se odi spremen od doma so prashanja zatoa sto vo toj moment ama bas nishto ne mi tekna da prasham :)

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:35:48)

I mene rupurutot mnogu mi pomagase vo prvata bremenost..Sega pisaj DIGESTIV AID od ESI..Ne se pijat tuku se zvakaat..Imaat vkus na anason i se na prirodna baza i mngou pomagaat...Mene doktorot mi gi odobri ovie i jas koga imam problemi ili zemam jabolko ili digestiv aid od ESI...inaku za site so cistt koga veke vi rekle NE za uvin caj,pijte caj od brusnica i odmivajte se so caj od kamilica..Pomaga veruvajte....Inaku jas vcera merev pritisok i mi bese 128 so 67, pa potoa 120 so 54..Posle veke ne merev tuku bev mnogu omalaksana  i legnav da spijam.sega sum na rabota i pak se osekam omalaksana i imam vrtoglavici,a nemam tuka aparatce da si izmeram pritisok [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jas definitivno ( zaradi vrskite ) ke se poragam vo drzavna GAK i stom mi kazavte deka se po dve zeni vo soba ( vo apartmanite ) ke si odam vo apatman za da ne minuvam niz hororot ..Toa deka sobite kaj sto se rodilkite so bebinja se cisti DA -navidum cisti se,ama da sedis vo niv ke vidis kolku se cisti ( osobeno koga lebarka ke ti proseta nad krevetot kaj tebe i kaj bebeto) A zosto vo wc-to ne ve vnesat?????? Pa da vidite sto e cistota [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 

mila28 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:37:25)

Dobro utro mamicki..kako ste denes?? eve i od mene edno[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/kava.gif[/image]
Yummy Mammy  zanm kako ti, i jas imam kiselini iako sum 27 nedela..mene navecer vo sred son me budat obavezno sekoja vecer [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley11.gif[/image]traat 10 minuti i pominuvaat, i mene mi pomaga koka kola ili sprajt, imam probano i so leblepija i so tri, cetiri zrna oriz..i toa pomaga. Rupurut ni emne ne mi pomaga mzoe momentalno 10 min da se smirat potoa odma pak se pojavuvaat, a i na upatstvoto pisuva da ne s epreteruva z ada ne predizvika talozenje na aluminium vo teloto na bebeto. Kineska hrana i jas obozavam nb 1 mi e [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  chicken noodles[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] megutoa od s esto e skrob..testo, kifli, testenini...jas dobivam kiselini pa zatao probuvam da izbegnuvam takva hrana. I sum primetila koga lezam na leva strana poretko dobivam kiselini, a na densa ako legnam plus najadena smrt.

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:43:37)

Miana nemoj sega idilata da ni ja krshish so moabeti za wc-njata ahahhaha,za onie vo apartmanite koleshka moja se porodi pred 3 meseci i beshe vo apartman i kaza deka bilo oki,sega normalno ne moze da bide kako doma,ama deka ne bilo strashno.

Inaku od vcera moabetot okolu dolgi trudnicki pantaloni najdov vo prodavnicata vo gtc dole,vo ramki na ocekuvanjata se cefkasti takvi ponormalni - taman se za esen.

mila28 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 9:48:49)

Ahh zaboraviv i za brusnica da pisam..mene pred 2 meseci mi pokazaa deka imam bakterii vo mokraca ..maticniot mi kaza da napravam urino kultura zasto sum gubela proteini neznam sto moralo antibiotik vaka taka.. Nie  utredenta zaminavme na odmor taka da ne napraviv, na odmor piev caj od brusnica, jadev susena brusinca i koga se vrativ za 10 dena napraviv urino kultura i bese  cista nema bakterii... sega posle 1 mesec povtorno proveriv se uste e sterilna. Megutoa ajs odvreme navreme jadam susena brusnica i pijam  100% sokot od brusnica i grozje, go ima vo tineks okolu 150 denari e. 

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 10:57:11)

da mila28 i jas koga imav bakterija piev samo caj od brusnica i mn mi pomogna fala bogu do sega e super.....

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 11:57:42)

Natasa za cistitot se slozuvam so drugite rr za cajot od brusnica , ama mislam deka dr. poveke ke se vozenmiri za proteinite vo mokraca posto tie treba da ostanat vo tebe ne da gi isfrlas!! znam deka dr. sto ke me poraga najmnogu obrnuval vnimanie na toa-narocito koga [sm=duda.gif] mi kaskase so razvojot!! A taa bolka i zelba za mocanje moza de ne e od bakterija posto moze [sm=duda.gif] da ti se podspustilo ili taka da e loso namesteno pa da te pritiska, mnogu cesto vo obicna urina pokazuva bakterii a na urinokultura nisto, a i ne kazuvaat deka za urinokultura mokracata nemora da bide prva utrinska ama mora vo rok od eden saat MAX da ja odneses u labaratorija! cesto bakteriite sto ne se pokazuvaat na urinokultura se bakterii od kozata!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Da, bas kako sto pisa Ljubovce, na predavanjeto vcera ne prosetaa po rodilnite sali, oddelot za patoloska, pa i kaj bebinjata na kraj. Jas malce se isplasiv, slusnav edna zena kako si ofka , mi dojdoa solzi na oci, bese glasna poprilicno i samo si vikase, da ne recam stenkase.. Inace mamicki, pomagajte so sovet, izgleda imam cistit. Me boli karlicata, besikata ili jajnicite, nemozam da definiram precizno, odam vo wc na sekoj pola saat, imam napon za mockanje, ama malku e kolicinski toa sto ke go izmocam. Vcera proveruvav urina, katastrofa rezultati, imam bakterii vo mokraca i proteini, ova me plasi najmnogu..Sabajlevo ke proveruvaat i urinokultura. Of lele, smeam li da stavam termoforce na stomakot ilu nekoj pojas za da se zatoplam? Da ne si predizvikam nesto? Piev uvin caj, pa ke vidime. Neznam veke sto ne fativ vo bremenosta, 35 nedela sum i edvaj cekam da se porodam

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 12:00:40)

Yummy Mammy i mene mi bese taka so prvata tura kiselini, ama koga me fatija vo deveti mesec....toa bese agonija i togas od koka kola i od se gazirano uste poveke mi se kacuvase kiselina ko ogan da ke plukam!! a i jas tesko idam u wc ama ne go povrzav toa so rupurutot vidis [sm=smiley36.gif] bas ti fala sto me nasoci!!

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 12:31:54)

Natasa981 pij mnogu najmnogu Caj od brusnica ili ona na Doctor's hot or cold cranberry drink,jas toa si go pijam non stop kako Gringoto i jadi suseni brusnici [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 13:13:39)

I jas imam kiselini uste od sega..Pijam mnoguuu obicna voda i jabolko samo toa mi pomaga[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 15:20:16)

Fala vi mnogu na sovetite! Seuste me boli dolu stomakot, kako besikata da e, stoznam, i bebusov me pritiska dole epten, pa koga ke ja pritisne besikata -kako so noz da me sece nekoj.. Ke gi pocekam rezultatite od urinokulturata, garant e nekoja bakterija, a ova so proteinive treba dopolnitelno da si prasam. Kakov caj od brusnica da si kupam? Ili moze i sok od brusnica? Po litro na den , taka nekako procitav. Lele ne mi se veruva deka na kraj si zarabotiv infekcija ili bakterija..dosega se mi bese OK. Vo vtornik odam da mi gi zemat tie brisevi dva sto se posledni pa daj boze da se dobri bar tie.

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 15:24:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ane.d

не сум имала односи со мм,а пред 1 недела бев на контрола и ме гледаа на 4Д и се беше во ред не знам од каде излезе сега ова,исцедок имав ептен малку и ете од тогаш ништо ми нема истечено ама тоа ми беше доволно за да се испаничам и до 14ч мислам дека ке полудам

Ane.d - sto napravi vcera? Bese li na doktor? Sto ti kazaa...Zamisli tebe te sovetuvav vcera a mene i se sluci istoto..Pa mislev ke napises nessto da vidam sto ti rekle ..Kaj mene besse mnogu malce kafeavko i zatoa ne ispaniciv..

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 15:30:44)

Fala vi mnogu na sovetite! Seuste me boli dolu stomakot, kako besikata da e, stoznam, i bebusov me pritiska dole epten, pa koga ke ja pritisne besikata -kako so noz da me sece nekoj.. Ke gi pocekam rezultatite od urinokulturata, garant e nekoja bakterija, a ova so proteinive treba dopolnitelno da si prasam. Kakov caj od brusnica da si kupam? Ili moze i sok od brusnica? Po litro na den , taka nekako procitav. Lele ne mi se veruva deka na kraj si zarabotiv infekcija ili bakterija..dosega se mi bese OK. Vo vtornik odam da mi gi zemat tie brisevi dva sto se posledni pa daj boze da se dobri bar tie.

Bilo sto od busnica...Zemi si i suva brusnica pa gricka...Ima mnogu ubav caj od brusnica na FRANK e i ja ima vo pogolemite marketi...Prevkusen e mozes i bez  sekerda go pies kako sokce..Ovoj cajot na alklaloid e mnogu bistar..Kupi si na FRANK ,crveno pakuvanje e...Vo tineks ja ima

mila28 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 15:35:22)

Da ajs pisav za sok od 100% brusnica ima vo tikeks 150 denari e, a za caj od brusnica kupi od zegin baraj caj so najgolem procent na brusnica, zasto ovie po marketite se so 20%, najveke 30% brusnica sto e premnogu malku i nema nekoj efekt, baraj vo apteka caj so najgolem procent na brusnica msiam bese 80% ili 60% ne sum sigurna ni z aimeto megutoa vo kesickata imase celi zrnca plod od brusnica.

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 15:38:04)

Fala ti Mila28, uste odma odam da kupam

mila28 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 15:40:52)

Fala ti Mila28, uste odma odam da kupam

Molam..poveli i drug pat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sokot e vo stakleno shise, ne e tetrapak. A cajot e crvena kutiija ..refus i e okolu 280 denari.

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 16:34:29)

jas si varev i od susena brusnica, bas i nemase nekoj vkus pa toa go mesav so na cedevita brusnica so uste nesto bese!

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 19:33:29)

zenski mn e dosadno alal da im e na tie sto se uste na rabota jas pukam doma od dosada [sm=bad.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 21:20:12)

i jas sum doma ana mari i jas pukam od dosada i site mi vikaat odmaraj i spij dodeka mozes posto posle nemaaaa

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (23.9.2011 22:04:53)

[sm=smiley19.gif]

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (24.9.2011 10:05:59)

Dobro mamicki,kazete koja od vas ima problem so spienjeto i so karlicata i kukovite???Jas sum ko preopeler navecer od kuk na kuk sum cela vecer i taman ke zadremam me budi bolka/ukocenoist pa se prevrtuvam i taka cela nok,se na se po 2h dali spijam vo tekot na nokta [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ...Si kupiv i pernica od onie za spienje od motherscare i uste 2 drugi imam za kolenata i za grbot i pak nemozam da se namesta. Ima li nekoj spieno vo sedecka sostojba i kako se mestite???

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (24.9.2011 11:40:57)

jas imav vakov problem ama na pocetokot! a vo polusedecka polozba spiev radi kiselini i gadenja so cetiri pernici naredena edna vrz druga i mora da si ispravena neli! ama sega pak si spijam na strana ama oddamna ne me bolele kolkovite!

sladjana ms -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (24.9.2011 19:21:45)

Merka istiot problem go imam i jas kolkovite i preponi mnogu me bolat vo tekot na spienjeto, edvaj se vrtam od leva na desna strana. Jas  bolkata ja ublazuvam koga ke ja promenam stranata i stavam podebela pernica megu nozete togas uspevam da zaspijam, a kapak mi se i kiselinite stom legnam sve mi se vraka i moram da spijam vo polulezecka pozicija. No mora da se izdrzi uste malku  jas denes vleguvam vo 35 nedela i se nadevam deka posle poragaj ke si se izregulira sve. E  sega mamicki mene eve nekolku dena od desnata strana nad  kolkot me boli kako stegnat muskul, kako silen bodez porano sekoj mesec mi se pojavuvase ovaa bolka no traese nekolku saati i pominuvase no sega eve veka nekolku dena ja cuvstvuvam ovaa bolka.Koga sedam i lezam ne me boli samo koga stojam i se dvizam ja imam bolkata. Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo?Pozz do site r-rajki[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 1:29:40)

Sladjana ms,na istegnat muskul mi lici i jas imav slicno nesto 18gn i mi pomina za 3-4 dena [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamita83 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (25.9.2011 14:08:30)

@Mila@ kazi mi dali znaes dali bebeto ke bide so mene vo GAK vo apartman, i kakvi se uslovite vo apartmanite, dali WC-to e pristojno i kako e so bubasvabite gi ima ili, posto site vikaat deka vo apartman e podobro ti menjaat postelnina ne e novo no e cisto, dali i ti stekna takov vpecatok. Nekoj drug ako znae neka pise, posto vikaat deka novava zgrada nemala aber za da se poragas tamu.

Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>