RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 11:41:15)

I mene mi ja ponudija kaliumovata mi se smaci od bljantavo ama isto e, samo sto pogolem procent sodrzi kalium hlorid a pomalki natrium hlorid. Taka da i da jades obicna ili kaliumova nema razlika i da ne jades sol pak nema razlika ko kaj mene na primer[sm=jezicek.gif] Ajde uste malku ostana [sm=bravo.gif] Jas veke nedela dena zovrev doma[sm=jezicek.gif] Barem se prespav ako ne drugo[sm=9nebesa.gif]

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 11:46:13)

Браво mamicki како издржуваш на работа а и плус сега со горештиниве, па и пола ден на работа,леле леле.Уствари јас страшно го гледам тоа зошто сум дома од втори месец бременост, и само се чудам вака кога ќе слушнам до крај кога одат на работа, браво. Ама имам слушнато дека ги продолжувале и трудничките боловања уште по месец,два.

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 12:46:37)

И јас денес почувствував боцкање доле ниско додека миев садови. Мислам дека тоа е нормално во оваа фаза од бременоста, не е можно сите да сме со некоја инфекција.

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 13:05:54)

Па ваљда не е до инфекција. Мене ми кажаа дека многу биле добри вагиналетите vagi-c,само проблем е што тука ги нема. Се користат и за време на бременост,така си пишува на упатството, и ја чистеле вагиналната шуплина,не биле воопшто ризични за плодот.
Поука од се ова што ни се случува - мажите да си засукаат ракави а ние да си лежиме [sm=smiley36.gif]

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 13:21:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

И јас денес почувствував боцкање доле ниско додека миев садови. Мислам дека тоа е нормално во оваа фаза од бременоста, не е можно сите да сме со некоја инфекција.

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 14:49:00)

sega se vrativ od pregled bebeto e okolu 3 kila ne e mn golemo ama dobro bilo taka vika doktorot! za 10 dena tek ctg i labaratorija a poragjaj mi reche kje sme zakazele carski okolu 20 ti ! mene mi lichi kako cela vechnost do togash.

arh_diz -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 15:18:21)

Cestitki za maki1 imame tuka

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 15:35:33)

Super e bebusot Heba ne e malku 3 kg. do carskiot ke stavi uste 600-700 gr. Jas se si mislam deka i mene ke me porodat okolu 20 juni pa moze ke se zatekneme vo sistina[sm=smiley1.gif]Koj dr. ke te poraga?

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 16:21:59)

Па heba не е малку 3 кила,до порагај ќе качи уште,ама супер си е. Ајде уште 17 дена, не се многу.Или последните денови изгледаат многу долго? Јас имам уште ехееее,3 месеци,здравје.

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 16:41:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

HAHAHAHA MOZNO E KIKITINA, AKO INFEKCIJATA (VIRUSOT) E NA FORUMOV PA KOJ DOJDE GO FAKJA :D HAHAHS I ME SKINALA OD SMEENJE :D

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 16:44:57)

Лелелелелелел да не ја пренесов јас???[sm=zmeden.gif]

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 16:46:03)

Moeto e 3.5 kg, do 24 ako resi da ceka kojznae kolku ke kaci ( tesko mene na poragaj)[sm=zmeden.gif], taka da 3 kg voopsto ne se malku[sm=bravo.gif]

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 16:49:29)

ponedelnik mi e sloboden den, a od naredniot pocinjam odmor! Konecno odmor! imam celi 20 dena, a posle toa ostanuva samo da si cekam... da si go cekam [sm=duda.gif] da se zapoznaeme i oficijalno.... lele edvaj cekam, ne mozam da docekam. Pak taa prvata nedela ke e haos so dokumenti i ostalo, ali bitno nema da moram da sum na rabota. me iscrpija do kraj, a sega koga ke nema rabota oni ke si doagjaat da si uzivkaat... eeeeeh... ako, ne se zalam, sposobnite pod pritisok se poznavaat!

rina13 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 17:06:48)

vi se cini mn dolgo vremeto ama ke letne,i jas bev so zakazan carski i doktorot vika koga sakas 11 ili 14 i vikam ajde neka si posedi do 14,ubavo ke mu e i  pred da se porodam nokta me fatija bolki ama ekstremni edvaj docekav sabajleto do 9  a bev otvorena 3 prsti sto ispadna deka e dobro radi krvarenjeto...i se si se zavrsi za 20 min..neka vi e na site so lesno....uzivajte poslednite denovi vo tisina...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lete -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 17:15:21)

jasum veke 34.4 nedela sto znaci se priblizuva poroduvanjeto a jas seuste trcam po fakutetot sesija mie i gledam da iznapolozam so poveke za da nese zamaram posle so bebcevo otoci mi pocnaa malku inace otkako zabremeniv zdebelena sum samo 4.5 kila vo dobra opsta sostojba sum samo sto imam teskotii pri spiene i taka heba ti se zalis 3 kila mene seuste mie 1.800 i nese zamaram vazno mie zdravo damie i taka se nadevam deka dodeka se rodi dobie barem uste kilo i taka nese zali eve kaj e 20 jas tek 15 naredniot mesec ke puknam od toploto se otepav jadejki sladoled

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 18:36:30)

Lete, me potseti na moja koleska od Veles. Taa polozi posleden ispit i sednavme vo bifeto da se pocastime, a ottamu- GAK, i vo Veles se vrati so [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] Celo vreme imala bolki, ama mislela deka i e od napor, i koga pocnaa na 10 minuti, sfati kolku e saatot, srekja sto ja imase doneseno mazot i [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa vednas ja odnese vo bolnica.

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 18:39:57)

Jas so toa bockanjeto ispaniciv, oti ne prestanuvase, pocna i polovinata da me boli, pa zavrsiv na pregled i sega moram da pijam Ginipral, iako se bese vo red, ne sum otvorena, grloto na matkata e seuste visoko, ama. za sekoj slucaj... Od um se izvadiv!

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 18:46:08)

Ako Mamicki podobro pij ginipral do 36 ned. sto e sigurno sigurno e.Mene dr. mi rece da gi prekinam vo 33 ned ama jas seuste si pijam po 1 na den.Vcera mi vika pies uste ginipral jas neeeee[sm=jezicek.gif] .Po kolku na den ti rece dr da pies?

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 19:18:37)

Sega treba da ispijam tri vo 24 casa, a potoa dvapati dnevno.

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 19:45:23)

Znaci standard sema 2-3 dena po 3 na den posle po 2[sm=smiley1.gif]Ne se sekiraj se ke bide ok.
RR ikaat li vasite bebinja?Moevo poslednava nedela po 2-3 pati vo den ika ne prestanuva po 10-15 min [sm=smiley13.gif]

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 19:54:44)

lele Bombica moevo ika taka i toa poslednive 2 nedeli a od minatava nedela se smiri nekako pomirno e i samo se tegne, go budam za da go proveram[sm=smiley36.gif] Reagira na mm najmnogu. Decki a za sto se pie Ginipralot[sm=smiley9.gif]

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (3.6.2011 20:58:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Super e bebusot Heba ne e malku 3 kg. do carskiot ke stavi uste 600-700 gr. Jas se si mislam deka i mene ke me porodat okolu 20 juni pa moze ke se zatekneme vo sistina[sm=smiley1.gif] Koj dr. ke te poraga?

jas sum kaj Popovic ! ama ako si i ti carski kje se vidime :)) 5 celi dena u bolnica bljak!! ponesi karti ili nesho slichno :)))tuku  sho mu e na detevo me prevrte unatre i toa boli mnogu osobeno dole!!! si vikam da ne trgne nadvor...denes mm mi vika visoko mi bil stomakot da ne sum se  zanesuvala deka kaj i da e kje bide pa si vikam aj moze se spushta! za sekoj sluchaj vikendov kje isperam se shto ima za oblakanje .
i stapalava me svrbat me svrbat mi ide so zilet da se chesham ne se trpat.

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 1:34:17)

Lidina ginipralot gi davaat za sprecuvanje na predvremen poragaj ako zenata ima kontrakcii ili ako grloto e skrateno.
E Heba kakvi karti ke se ucime da gi doime [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif] I moevo [sm=duda.gif] vecerva mi go raznese stomakov, napinja so kolenicite bas na papokot i mnoguuu boli ofkam na glas i mm od pamet go vadam[sm=jezicek.gif]Mi vika deka zivotot sum mu go skratila ovie 7 meseci [sm=hudicek1.gif] a jas pa mu vikam aj se smenime pa ti krati mi go kolku sakas[sm=jezicek.gif] Eh mazi....

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 2:02:13)

Mene me fatilo nekoe netrpenie vo nozete, sami mi skokaat...oteceni mi se, zeski, i ne mozam da zaspijam nikako a umorena se cuvstvuvam. Plus toa i mi se jade premnogu eve ova vrme kasno vo nokta stanuvam... sega stanav da kasnam nesto blago da se smiram ama i toa ne pomaga. I uste nesto: ne mozam da se dvizam od sto sum golema, kako nilski konj se cuvstvuvam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 8:25:17)

ova eklub na nilski konji i otecheni sapala ...toa e...jas nokjeska stanav 5 pati za da gi izladam nozeve neverovatno celo telo mi e ladno a aracete i znozete bogdachuva baburi i vrukji jajce da podrzam u ruka kje go svaram!1 ne jadam mn blago ama so ovoshjevo otidov i bankrot sekoj denna pazar sho i dak upam do vecher kje izedam creshki jagodki praski kajsii i kje recham aj kje ostavam za sabajle ama nema kje stanam u nokj i kje gi izedam!!! pijam kafe i trk na pazar sea dok ne faile zeshtini

Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>