RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 15:42:12)

Денес сум како воз да ме прегазил,а колку работа имам по дома.........уфффф ми се рикааа
мислев дека само јас сум ваква трудница кога ги прочитав погоре постовите се утешив малку[sm=smiley36.gif] каква мрза сум станала чудо невидено само ми се лежи![sm=smiley36.gif]

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 16:54:12)

Не да ми се лежи само, туку и ми се спие- ми се плаче! Плус здрндосан тинејџер имам дома, сега е полуматурант, демек, голем к.. па по жешково морав и по продавници да веслам за да се дотерал!, а пак да не ви кажувам каква регресија направи!
Да ми кажувале, немало да верувам. Демек, се радува, се интересира за бебето и така, а од друга страна, почна чоколино да јаде за појадок (една кутија во два дена [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), и го ископа од на таван мечето со кое што спиеше!!! како мал. Ние со мм се правиме демек се е ок, ама... Уфффф, и постојано е „Мами, дај...“, а ако го прекорам, „Ама мам, да се погалам уште малку, потоа ќе немаш време за мене“... А мажот ми ми помага, додуша, но... не е како јас кога ќе си фатам, па чат-пат ми пука филмот и вклучувам турбо, потоа боледувам следниот ден, се ме боли!

sunshine24 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 17:14:03)

koga sme kaj rabotata se uste si rab po doma najnormalno iako sum 39 nedela i sum otecena...ama ne mozam da gledam da e necisto a i poubavo mi e da se dvizam...podobro se osekam...a mazot mi sirot samo me masira i ne mozam da se pozalam ama mn mi pomaga...cisti mie sadovi koga jas ne mozam mi koga bev na rab obavezno rucek...taka da ne se zalam za toa..pozz

Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 17:35:41)

Zenski poluduvam,ova cesanjevo ne se trpi,sega pocnaa i racete da mi se nafrlaat,se skrenuvam,a tek posle poroduvnje se povlekuvalo,mi se place,plus zesko po doma,metev,brisev prasina,pustiv masina so beli alista ko se zagrea kupatiloto 100 stepeni,a plus i rucek zgora na toa.Denes me fatija bubackite za rabota pa sega edvaj disam.AUUUUU

Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 17:42:33)

kikitina koja nedela si bremena?I kolku ti se pokaceni d-dimerite?Jas posledno pravev ispituvanje vo 32 g.nedela i d-dimerite mi bea 1120,a treba do 500,na rezultatot pisuvase lesno zgolemena koagulaciona aktivnost,jas sekoj mesec ispituvav zaradi prethodno eden spontan ab.Od 14-16 g.n primav clexan sto ispadna deka nemalo potreba posle togas odev kaj Emilija Velkova i Dejanova i tie kako od rakav mi pisuvaa po 30 clexani na pregled,potoa slusnav za prof.Koco Dimitrovski prodolziv kaj nego i do poslednata kontrola ne mi dade clexan,sega bidejki veke vlegov vo 9 mesec mi rece deka nema potreba uste ednas da ispituvame,samo mi dade sovet ako se poroduvam so carski posle toa da primam nekolku dena clexan.

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 19:10:30)

Elce batali rabotata i legni ne mu ja misli, pa i prasina si fatila za da te cesaat pojce racete mt ke brisi vo sabota, mene grbot me boli nisto ne fakam deneska ako saka se neka se raspadne[sm=jezicek.gif] pa i mojon hedonist e nema gajle, misli deka mnogu so gluposti se zamaram, kako na pr. cistenje. Tuku mene mi se trombocitite poniski, se me filma toa na obratno od tvoevo, utre ke odam da vidam maticniov sto ke kaze, valjda nema da ima potreba sega po zeskovo da se maftam po klinikive..

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 19:26:31)

eeelesno ekoga mazot cat pat kje ti izmie sadovi i kje tinaprai ruchek i jodozgora kje te zamasira ....dojdi kaj mene cel den ko decana daj voda daj naocharite donesi shtrafciger, poliraj kola, peri motor , idi u prodavnica, idi na pazar, i na kraj kazi so da praime izmisluj zabavni sodrzini..eeee....a ja sum deenes u toalen aut neznam sho mi e malaksana sum mnnogu edvaj disham i grbov mi pagja a detevo nesho se razdvizilo mi se talasa stomakov de na levo de na desno cel gz' go optegnala mozam da ja napipam ubavo ahahahah!!

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 19:34:55)

Ooo te nacekal dobra si ti ides po keif, more zakomandaj go tamu, neka zacisti nesto ili ako nejke neka ne te zamara[sm=jezicek.gif] Sto ke pravat dete ko ke ke se rodi, sigurno nema po niv da trcame[sm=smiley36.gif]

sunshine24 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 19:41:41)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]da heba polesno e koga ti pomaga mazot,ama jas ovoj mesec sum se iznatrcala najmnogu vo celava bremenost.sekoj den sum vo bolnica kaj majkami,doma da sredam plus kaj tatko mi odam da mu n apravam rucek i da zacistam kaj nego...denes mi se slosa na soncevo odvaj do doma dojdov.fala bogu utre ja putaat od bolnica ama sega pak ke moram da i pomagam i da bidam do nejze celo vreme.sreka na malava uste ne i se brza za nadvor...ama uste malku ostana...kaj i da e veke se blizi denot... [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 20:12:09)

nesakam da tepanicham ili sea da te ucham kako treba ama site vikaat deka vo 9mesec sama nikade taka da najprijatelski ti preporachuvam da ne se preforsirash bebeto e na prvo mesto, zeshkovo kje te istoshti nosi voda so sebe sekade!!! 

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 22:26:39)

Navistina, pocna da smeta zeskovo, da zamara i da me zadisuva!
I ubavo vika Heba, ne se zamarajte mnogu, ne sedite mnogu sami po 35-36 GN, voda so vas, neka ve znaat kade ste sekogas i mobilniot poln! Site drzime do higienata doma, ama ne se moze vekje kako prethodno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 22:32:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce

kikitina koja nedela si bremena?I kolku ti se pokaceni d-dimerite?Jas posledno pravev ispituvanje vo 32 g.nedela i d-dimerite mi bea 1120,a treba do 500,na rezultatot pisuvase lesno zgolemena koagulaciona aktivnost,jas sekoj mesec ispituvav zaradi prethodno eden spontan ab.Od 14-16 g.n primav clexan sto ispadna deka nemalo potreba posle togas odev kaj Emilija Velkova i Dejanova i tie kako od rakav mi pisuvaa po 30 clexani na pregled,potoa slusnav za prof.Koco Dimitrovski prodolziv kaj nego i do poslednata kontrola ne mi dade clexan,sega bidejki veke vlegov vo 9 mesec mi rece deka nema potreba uste ednas da ispituvame,samo mi dade sovet ako se poroduvam so carski posle toa da primam nekolku dena clexan.

Јас сум недела 34 и Д- димерите ми се 3800. Да ми беа околу 1000 немаше ни да се замарам со клексани, ама ова е многу над нормалата, па се одлучив да примам 10, толку ми препиша трансфузиологот, па ќе видиме дали ќе се намалат.

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.6.2011 23:17:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
A бре мажи. Јас мојов кога ќе почне така да ми збори само му велам да даде Господ да сонуваш цела ноќ дека си труден па да видиш како е, можеби тогаш ќе ме сфатиш [sm=smiley36.gif]
Мажи бе [sm=jezicek.gif] без нив тешко е ама со нив уште потешко [sm=smiley36.gif]

Lele Blond me iznasmea[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Jas od koga ostanav bremena nisto doma ne fakam mazot mi cistese a poslednive 1-2 meseci mamicka si go zali sinceto pa ona cisti.Pajazini pajaci kolku sakate ama gi ignoriram sto da pravam koga nesmeam jas nisto da rabitam.Mu prerekov na mm nekolku pati mi rece kaj ti cistam pa uste zamerki naogas i od togas kutam[sm=smiley36.gif]
Mamicki mozam da predpostavam kako e da se raspravas so tinajdjer, imam vnuk 13 god., no me cudi reakcijava sto ja kazuvas golem e za da pokazuva nekoja ljubomora[sm=zmeden.gif]
Inaku jas brojam denovi, na 10 juni vleguvam vo 9 ti mesec i ke mozam da setaaaam[sm=bravo.gif]

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 9:02:58)

Здраво на сите,прв пат пишувам во трето тромесечје,од неделава и јас се префрлам тука.
Од вчера вечерта сум преплашена.Бебчето вчера од поручекта до вечерта кај 1 саат неможеше да се смири,клоцаше ептен,се превртуваше,не мируваше и ме удираше многу ниско,ептен непријатно и болно. Ама не беше само тоа туку цело време осеќав болки доле како бодење и преплашена сум.Еве и сабајлево ме заболува доле без мрдање на бебето. Преплашена сум,првата бременост ми заврши со спонтан абортус во 5 месец и оваа бременост цело време лежам. Ве молам за некаков одговор. Иначе сум 27 недела,прерано е за било што ( не дај боже)[sm=smiley13.gif]

arh_diz -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 10:34:33)

Bolkata moze da bide os sto se siri matkata, nondokolku e postojana i mnogu bolna obrati se na ginekolog

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 10:39:51)

Па не е баш постојана ама не е пријатна,како бодење на сите страни[sm=smiley13.gif]

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 10:59:39)

Lele i jas sum ista.. samo jas sama si se zeznav od pocetokot! Zdravje za naredno ke znam so zalenje i so kukanje od start pa ako mu se cisti neka cisti. Mene pa zgora na se cela kukja mi e razrusena, eve sega gi cekam majsorite da mesatat prozori... se mrdnuvam od rabota i na rabota i doma, ne mozam da disam od umor navecer... a koj da me izmasira, koj da mi gi vidi otocite na noze, koj limonadce bar da mi napravi za kiselinite, a ne pa da seta so mene ili nesto da prasa, da pomogne... ke dojdat ovie glumicive po nekad i ko lisicata so opaskata ke pominat, pa kaj mora pak da cistam posle toa, baska ke me prenerviraat. Fakjaat samo tamu kaj so ima lugje, kaj so nekoj gi gleda deka nesto pravat! A vnatre celi dzidovi se po pod, prasina kolku sakas... od mebel mi e samo kompjuterov i stolcevo.... a doprva laminat, nov mebel, kujna, gipsovi krecenje.... vaka koga si citam mi se place.... denes pocinjam 33ta, aj valjda ke zavrsime do kraj tamu za 3-4 nedeli... ako ne, Ohrid kaj mama pa koj so saka neka raboti... :D

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 12:23:11)

Tesko tebe Lara! Trebalo malku povekje da kukas i mjaukas, od steganje zabi nema air[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ja znaes taa narodnata: "Magareto go tovaraat dodeka ne padne"... Ako ne si se gledas sama, nikoj nema da te gleda, kakov maz, kakvi bakraci!
Alal da ti e za hrabrosta, sega da ja ispretumbas cela kukja... Jas vikendov konecno zavrsuvam so varosuvanje, oti varosuvavme na rati, a sum dve nedeli pomalku od tebe... Potoa, site cetiri uvis, i ic za nisto ne mi e gajle!

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 13:07:19)

Јас денска бев да се боцкам со Клексан и одев пеш од Рамстор до ГТЦ и назад. Ме фати ужасна болка во десниот глужд на ногата не можам да се мрднам. Вчера заборавив да се напијам магнезиум и може за тоа е, а и јас претрав ич не внимавам сакам да се движам ко да не сум трудна 8 ми месец.

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 13:32:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lara2224

Lele i jas sum ista.. samo jas sama si se zeznav od pocetokot! Zdravje za naredno ke znam so zalenje i so kukanje od start pa ako mu se cisti neka cisti. Mene pa zgora na se cela kukja mi e razrusena, eve sega gi cekam majsorite da mesatat prozori... se mrdnuvam od rabota i na rabota i doma, ne mozam da disam od umor navecer... a koj da me izmasira, koj da mi gi vidi otocite na noze, koj limonadce bar da mi napravi za kiselinite, a ne pa da seta so mene ili nesto da prasa, da pomogne... ke dojdat ovie glumicive po nekad i ko lisicata so opaskata ke pominat, pa kaj mora pak da cistam posle toa, baska ke me prenerviraat. Fakjaat samo tamu kaj so ima lugje, kaj so nekoj gi gleda deka nesto pravat! A vnatre celi dzidovi se po pod, prasina kolku sakas... od mebel mi e samo kompjuterov i stolcevo.... a doprva laminat, nov mebel, kujna, gipsovi krecenje.... vaka koga si citam mi se place.... denes pocinjam 33ta, aj valjda ke zavrsime do kraj tamu za 3-4 nedeli... ako ne, Ohrid kaj mama pa koj so saka neka raboti... :D
истиот слусај и кај мене и јас со мајстори по дома само малку подалеку сме стигнале од вас, завршивме со варосување сега ке се реди паркет [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 14:05:34)

Sega koga se vrativ od rabota se tusirav i se poglednav vo ogledalo!!! Boze!!! Imam 100 kila celulit po butovite i zadnikot!!! Kako Toza Groza se cuvstvuvam!!! Sto kje pravam so toa cudo?! Plus, mi e strav da pojdam na depilacija, da ne mi ispopukaat kapilari, mi e strav od kremi, demek hemija se, i poslednive meseci gi bricam nozete [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pa i tie se iscovecile, edni vlaknista debeli pocnale da rastat... Uffff!Sto smeam da koristam za depilacija, oti sakala- nekjela pred ragjanje kje moram na depilacija?

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 14:18:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Sega koga se vrativ od rabota se tusirav i se poglednav vo ogledalo!!! Boze!!! Imam 100 kila celulit po butovite i zadnikot!!! Kako Toza Groza se cuvstvuvam!!! Sto kje pravam so toa cudo?! Plus, mi e strav da pojdam na depilacija, da ne mi ispopukaat kapilari, mi e strav od kremi, demek hemija se, i poslednive meseci gi bricam nozete [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pa i tie se iscovecile, edni vlaknista debeli pocnale da rastat... Uffff!Sto smeam da koristam za depilacija, oti sakala- nekjela pred ragjanje kje moram na depilacija?

Јас бев на депилација со ладен восок минатата недела и супер ми се сега нозете, мислам дека тоа можеш и ти да направиш.

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 14:20:07)

Celulit za izvoz imam [sm=smiley36.gif] ke mu ja mislam zdravje posle poragajot.Znam mnogu zeni sto se depiliraat so vosok no mene mi e strav jas se depiliram so aparatce a gospogata so bric[sm=smiley36.gif]E problem mi e stomakot strav mi e da go depiliram i nekolku pati go mavnav bricot[sm=smiley13.gif]posto imam grozni vlakna zdivea posle prviot carski.Se mislev denovive da se izdepiliram so krema ama nekako strav mi e [sm=zmeden.gif]a slusam kumava moja celo vreme so krema se depilira i noze i stomak.
I moram da se pofalam hemoglobinot mi e 124 cela bremenost ja izbutkav bez lekovi[sm=sloncek.gif]

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 14:25:44)

Е... јас прво долниот спрат го средував за госпоѓицата, па тек сега за мене... не сме седнале од март како почнавме со работа.....

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.6.2011 14:36:51)

isto i nie togas pocnavme so spratot i jas sama doma so majstori samo se raspravam.Edni zamini si drugi dosle i mi se smaci .Sega nema da mozam i so bebe i so majstori da se raspravam so ke se praj neka se praj so ne zdravje koga ke se stigni

Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>