Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 14:06:22)
|
Zenski vcera jas procepkav nesto po stranski forumi i internet stranici i najdov deka vo tret trimestar se pojavuva urtikarija predizvikana od bremenosta t.n. PUPP,Pruritic urticarial papules and plagues of pregnancy. Denes od sabajle bev na ginekolog mi vide i mi rece deka e od bremenosta i mi prepisa mast Synopen,vo tenski naslagi i ne smee na golema povrsina da se stava,mene mi se nozete do gluzdovite nafrlani (strasno izgledaat,posebno koga gi cesam),i mi dade sumlivi tableti Ca +Vit C od krka,i da ja zgolemam dozata na vit C da vnesuvam okolu 1500 mg dnevno.Ginekologot me ubeduva deka ke se povlece,jas citav deka kaj mnogu zeni se povlekuvalo tek posle poroduvanje duri i poloso stanuvalo niz celo telo. Zamislete kako ispadna,minatiot ponedelnik prvat kupiv i jadev jagodi,istiot den si kupiv i novi cevli oti nisto ne me sobirase,a vo sredata se nafrlav i imav mnogu pricini poradi koi mislev deka mi se pojavila alergijata.Pozdrav
|
|
|
|