RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.5.2011 10:03:08)

Во врска со документите вчера снаа ми ми кажа дека она само лична карта сменила како мене, а здравствената книшка и е на старо презиме сеуште, а детето и е 7 месеци. Породилното си го зема на моминско презиме. Така решив и јас да не се замарам да одам по шалтери по жештиниве, кога ќе завршам со породилно, тогаш ќе ја сменам книшката. Инаку синоќа во 3 саат се разбудив со силна главоболка, чувствував силно пулсирање на крвта низ цело тело. Никогаш порано тоа не ми се случило, јас важам за особа со низок крвен притисок. Се смирив дури по половина час со три чаши испиени вода. Има ли шанси притисокот нагло да ми се зголемил и сам да се врати во нормала???

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.5.2011 12:32:16)

pa mislam deka nizok pritisok se regulira so pienje povekje technost moze da ti bil padnat a ne pokachen i srekja sho ti pominalo odma jas si rastavaram navecher C vitamin shumliva pomaga zapodobra cirkulacija.

Pepelaska * -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.5.2011 14:45:42)

кикитина и мене ми се случуваа такви работи со притисокот само без паника одмарај се и за ништо не нервирај се, а инаку и за книшката и јас исто се породив со моминското земам породилно исто со тоа презиме и уште не сум ја сменила книшката[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.5.2011 16:55:31)

Devojki pomagajte,4 dena veke imam alergija na stapalata,tolku mnogu cesaat so neznam sto da pravam,se mijam celo vreme se mackam so alkohol i so tecna bela pudna sto sodrzi cink oksid,a ne sum sigurna dali smee vo bremenost ili ne.Koga ke se rascesam kako isfrlano od kopriva e a posle poleka malku ko ke se smiri e kako sitni bruncinja(tockici mali) i posle pak cesanje pak istiot proces.Izgleda ke mora da odam na kozno,ocekuvav da mi pomine ama nisto od toa.Dali nekoj znae za pudrata dali smee da se koristi ili ne?Znam deka ima kremi za mali deca so cink oksid,belki nema da ima steta za bebeto.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pepelaska * -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.5.2011 17:45:06)

Мила , мајка ми имаше таков проблем, нејзи и помагаше само јекодерм, незнам дали смее да се користи во бременост најубаво прашај доктор

Gorde J -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.5.2011 19:09:07)

Soogled na toa deka site detski kremi protiv iritirana koza sodrzat cink oksid ne bi trebalo da ne smees da go koristis. So takvi kremcinja gi mackaat bebinjata uste koga ke se rodat vazno e da nema kortiko. Vo sekoj slucaj ako ne ti ponine moras na lekar.

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.5.2011 21:32:19)

Elce,
nema gajle bebeto od cink oksidot ama odi na lekar obavezno, 4 dena dosta vreme trpis.I Jekoderm smees da koristis jas ja koristev pred nekoe vreme, mi bese iritirana kozata na desnata raka(odozgora), mi bese cudno ispukana i ne mi pominuvase od obicna pavloviceva, jekoderm mi pomogna. Ama vo sekoj slucaj prvo konsultiraj se so lekar.Pozz

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 0:49:10)

mene me svrbe prstite na nozete pred izvesen period pa se machkav so kanasten dva pati i mi pomina!
inaku eve si legnav u 12 i si stnav u 12.35 em naspana em nozeve gorat kje pobudalam neznam  sho da napravam stanav u dnevna da ne go budam i mm so vrtkanja i sea kje si gleam u plafon do sabajle. neznam sho e rbaotava gi zavitkav nozete vo vlazna krpa ama pochnaa da me bolat i da me vrtat a koga kje gi odmotam pa vrkji kebapi!! :/ od nervoza se me chesha i dzabe ja tintrav kosava eden saat od vrtkanje u krevet ja napraiv puzder utre na rabota pak chupava kje idam

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 1:13:15)

Heba probaj podrzi gi malku nozete vo vinski ocet nemoj so ladna voda moze da iznastines

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 1:55:05)

А дали смее да се става облоги од Ациди борици на нозете?Мислам дека тоа мозе да ги смали отоците?[sm=zmeden.gif]

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 2:29:04)

Acidi borici smee da se koristi, ene go dreme na natkasna i jas stavav oblogi za otoci ama dzabe, edno sto mi se vreli nozete i raceve ko kepabcinja mi se, nema spienje vecerva [sm=zmeden.gif]

rina13 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 2:48:57)

mene od otoci racete navecer mi se cinese ke mi prsnat mu se ukocuvaa vo tupanica pa edvaj gi ispravav,ama i pokraj otocite spiev kako trup se iznaspav za 100 godini,zatoa sega so bebceto se druzime do 3,nokni ptici sme.probaj pred spienje da se istusiras so mlaka voda,polesno ke zaspies

Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 14:06:22)

Zenski vcera jas procepkav nesto po stranski forumi i internet stranici i najdov deka vo tret trimestar se pojavuva urtikarija predizvikana od bremenosta t.n. PUPP,Pruritic urticarial papules and plagues of pregnancy.
Denes od sabajle bev na ginekolog mi vide i mi rece deka e od bremenosta i mi prepisa mast Synopen,vo tenski naslagi i ne smee na golema povrsina da se stava,mene mi se nozete do gluzdovite nafrlani (strasno izgledaat,posebno koga gi cesam),i mi dade sumlivi tableti Ca +Vit C od krka,i da ja zgolemam dozata na vit C  da vnesuvam okolu 1500 mg dnevno.Ginekologot me ubeduva deka ke se povlece,jas citav deka kaj mnogu zeni se povlekuvalo tek posle poroduvanje duri i poloso stanuvalo niz celo telo.
Zamislete kako ispadna,minatiot ponedelnik prvat kupiv i jadev jagodi,istiot den si kupiv i novi cevli oti nisto ne me sobirase,a vo sredata se nafrlav i imav mnogu pricini poradi koi mislev deka mi se pojavila alergijata.Pozdrav

sunshine24 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 18:51:55)

lele heba ne spomnuvaj za spienje t.e za nespienje.jas ne znam veke so da pravam...ke zaspijam pa ke se razbudam vo tri i do sabajle nema spienje...nozete bolat preponite beter samo se prevrtuvam sirot mm i toj ne moze da spie pokraj mene...denot minuva ama nokive ne znam sto ke se pravi.....[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 18:53:40)

lele heba koga te citam abe puknuvam od smeenje:) da ne me sfatis pogresno,ama tvoite tegobi tolku simpaticno gi opisuvas sto uzivam da gi citam, zimi se:)) car si ! off topic,ama morav[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 21:57:43)

eeee site mi se smeat na site sum im smeshna i si mislat deka se zezam pa i deka ne sum golema si mislat so pesna mi ide :)) a drushtvovo mi se kine od smeenje koa kje me vidat so stomkon u offsajd mn im lichelo smeshno neznam zasho jas sum im bila najchudna so stomakot mfff :))
dechki  ja sum ziv hipohondrik od so ve chitav so svrbenjeno stapala eve sea ednovo kje mi eksplodira od sho go isfrbev!!! me chesha do besvest!!! a hemoroidive me shtipat!

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 22:21:58)

Probaj ja Faktu mast za hemoroidite vo epten tenki sloevi. Mene me zbesnaa, procitav na forumov i stvarno mi pomogna me ostavija na raat, ne znam do koga dodusa ama ok se sega zasega [sm=jezicek.gif]
Tuku kazete mi mi padna cela plomba ne mi se veruva, izdrzaa zabive cela bremenost i sega bas da zeznat, kosa mi se krena, dali moze anestezija da mi stavat ova mora da se popravi ako go ostavam otide zabot[sm=zmeden.gif] Help

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 22:25:11)

e jas pa imam drug problem,kapilari pukaat na nozete,i zezat i neznam sto da pravam,sto da stavam??
ve molam kazete mi ako znaete lek

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 22:32:45)

Lidina jas mislam deka ne se preporacuva anestezija.No zosto anestezija za plombiranje???I mene pred 1 mesec mi  padna plombata otidov mi stavija nova plomba normalno bez anestezija.
Annet izvesti go dr. za kapilarite, a inaku znam deka vitaminot C gi jakne krvnite sadovi drugo za zal neznam

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 22:38:17)

da go isvestiv mi rece,od tezinata e ........a c vitamin si pijam jas sekoj den............fala ti.....

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 22:41:03)

Bombica, baram anestezija oti jas sum plaslivka[sm=smiley36.gif] ( koga mi go plombirase ovoj zab epten me bolese) se neka me boli samo zab da ne me boli[sm=smiley36.gif] Ke odam da treniram prag na izdrzlivost na bolka[sm=jezicek.gif]

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (30.5.2011 23:14:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

Tuku kazete mi mi padna cela plomba ne mi se veruva, izdrzaa zabive cela bremenost i sega bas da zeznat, kosa mi se krena, dali moze anestezija da mi stavat ova mora da se popravi ako go ostavam otide zabot[sm=zmeden.gif] Help

Слободно оди на заболекар и со локална може да ти го поправат забот. Јас пред 2-3 месеци вадев заб и тоа умник, па супер поминав, без проблеми.
Сепак се е до раката на докторот, а мојот за среќа е одличен [sm=bravo.gif]

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (31.5.2011 1:43:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

Bombica, baram anestezija oti jas sum plaslivka[sm=smiley36.gif] ( koga mi go plombirase ovoj zab epten me bolese) se neka me boli samo zab da ne me boli[sm=smiley36.gif] Ke odam da treniram prag na izdrzlivost na bolka[sm=jezicek.gif]

Ah ne mi zboruvaj za straslivka i jas sum[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ajde odi moze nema da ima potreba ni od struganje ni od lek tuku odma plomba i nema sto da boli.A i da boli malku ke izdrzis[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
Jas utre odam vo Sistina na pregled se nadevam konecno ke mu go vidam licato na [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Moram i da razgovaram so dr. za poragaj dali on ke me pravi carski i vo koja nedela misli deka e najpametno posto mnogo malku vreme ima pominato od prviot carski i nedaj boze ako se ceka mnogu moze da dojde do pukanje na matkata....skraja da e.

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (31.5.2011 8:31:20)

Lidina jas vo 3 mesec ne samo so popravav zabi tuku i navlaki stavav i mi stavija na dva pati anestezija samo taa sho e bez adrenalin mislam i voopshto nema opasnost isto ko sho nema od antibiotikot normalno ne e preporachlivo no koga se mora se mora nema ni doktorot da se nafati da te chepka ako e neshto pogolemo bez anestezija stravot beter kje ti vlijae!! ich da ne se sekirash idi si na zabar neka ti stavat privremena barem.
A ti Bombica so ovie najpesimistichkive prognozi plachesh za kjotek :) ajde tamu kakvo pukanje matki kje si terash ti i bez problem kje si dobiesh edno malo kjofte sho kje vredi za dve tachno na vreme!!! ajde zakazi ti pa i mene u petok so pobrzo da mi zakazat dodeka ne fatile najakine zeshtini!! raceve nemozam da gi svitkam vo tupanica baloni mi se!!

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (31.5.2011 10:18:03)

zdravo idni ( uste malku mamicki:).Ve citam site se zalite od nesto ama ajde ke se izdrzi uste malku samo ostana.Jas fala mu na boga nemam problemii so otoci i hemoroidi samo vcera od 8 sabajle do 15h setav po prodavnici za beblakot i nemozev da zaspijam od sho mi zezea stapalata ama si kupiv eden balsam za masiranje pa denes ke go isprobam da vidam dali ke ima nekoj efekt

Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>