RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 9:50:35)

Heba добра си ти што му правиш само на овошјето маф,јас на се правам маф [sm=smiley9.gif] Среќа бар навечер не јадам, ама изгледа дека рано легнувам и немам кога да јадам [sm=smiley36.gif] Ќе се направам крофна па после тешко мене [sm=smiley13.gif] Колку сте поправени вие што сте при крај за да знам до кај да одам? [sm=smiley36.gif]

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 11:08:41)

Hoho, do 25 nedela se popraviv 12 kg!!! Ufffffff, vo 29 bev uste 1kg. vo plus, znaci 13, a sega, poslednive tri nedeli sum simnala edno kilce- od sto mi e zesko ne mozam da jadam, znaci, do 32 nedela sum 12 kg vo plus... Po prviot poragjaj od bolnica se vrativ so - 12 kg, taka sto... sega kje mi ostanat 2-3 kg. povekje, oti sekako deka slednive nedeli kje kacam uste tolku, no mozebi i nema, ako prodolzam vaka da nemam apetit... Najmnogu se zbumbariv vo 5 i 6 mesec, po 4- 4, 5 kg!

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 11:44:45)

jas celo vreme imam 56 kilai predda zabremenam dva meseca se napraiv 61 mozebi i od hoormonskana terapija a moze i od chipsonie so gi tamanev pa prvite tri meseca od povrakjanje oslabev 4 kila imav 57 pa sea imam 71 kilo auuuuu pred nekoj den se merrev u apteka na edna vaga i eden chice mi zirkashe kolku kje ispadne i koga vide 71 edna faca koa naprai se isplaashi moze i on ima tolku ahahahhahahaahha inaku za pregledov i na drugarkami isto vo 36 nedela i rekle malo bebevo mala glava odma kje izleze i koa dechko 5.5 kila edvaj carski se porodi tenk nemoze tochno nikoj da predvidi bash ama najstrav mi e da ne go utnavme polot neekako cel mesec imam chudno prechustvo ...deka kje ima iznenaduvanje ama aj neka e zivo i zdravo samo!!! site da se raduvame letovo!!

Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 11:48:15)

Ne se izdrzuva poveke,me izlude ova urtikarijava,si mislev ke posedam doma ke odmoram malku,no nisto od toa,sekoja vecer mi e ludnica,cesanje nevideno,pocnav i da placam od sto ne mozam da izdrzam.Vcera i Loratidin se napiv ama bas nikakov efekt ne vidov.mm se zali kako mu e tesko,kako niv da im e potesko.A imam uste dve nedeli do termin.Daj kazete nekoj lek....

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 11:59:08)

Lekot e da go rodis [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] Elce [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sekako, se seguvam... Tusiraj se nekolku pati na den, od toa kje ti bide barem malku polesno, inaku...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 12:28:00)

vie so otoci, jas so nizok pritisok maka si imam ovie 2 dena 90 so 60 mi e abe ne si ja osekam glavata i samo mi se spie i mi se losi nisto ne mi pomaga.Ostaj toa kapak na se majstorot so taa mashinata buci od pamet me mrda od 8 sabajle mi se bega od doma .

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 12:45:00)

Heba, а како тоа да не сте го утнале полот? Зар може после оваа технологија да се утне пол?????? А ти се си имаш купено така?

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 12:50:12)

Mamicki, јас другава недела здравје влагам во 7 месец и некако ептен се осеќам здебелена,а не сум мерена[sm=smiley13.gif] Првите 3 месеци многу повраќав и ослабев ама овие месеци исто ко тебе сигурно качувам по 4-5 кила месечно.Мене плус ми задава килажа тоа што лежам 5 месеци,ама буквално само лежење и таложење [sm=smiley13.gif] А кога си по цел ден во кревет што да се прави освен да се јаде и грицка? [sm=smiley36.gif]

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 13:31:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

vie so otoci, jas so nizok pritisok maka si imam ovie 2 dena 90 so 60 mi e abe ne si ja osekam glavata i samo mi se spie i mi se losi nisto ne mi pomaga.Ostaj toa kapak na se majstorot so taa mashinata buci od pamet me mrda od 8 sabajle mi se bega od doma .

Mene mi e toa normalna vrednost na pritisokot, nikojpat nitu ne bil povisok, ili 90/60 ili 100/70, i mi velat deka e dobro sto e taka...

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 13:35:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

А кога си по цел ден во кревет што да се прави освен да се јаде и грицка? [sm=smiley36.gif]

Па грицкај, ам нешто што нема многу калории, моркови на пр. или јагоди. Избегнувај благо и солени грицки, и без тоа не служат за ништо освен за сало! Јас се поправав тие два месеца затоа што буквално се гушев во сладолед! Кога видов кон каде одам, веднаш кренав рачна [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

sunshine24 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 15:05:48)

lele ne spomnuvajte kilaza jas sum kako bumbar stanata,utre vlagam vo 40 nedela,popravena sum 18 kg,ama mislam i deka e od otocite zosto sum mn otecena,ama vo sekoj slucaj site sto ke me vidat se cudat dali sum jas[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image].inaku imam 60 kg a sega skoro 80,se nadevam deka ke gi simnam inaku tesko mene

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 15:19:21)

Лелееееееее и јас почнав да се драпам по цело тело од вчера. Синоќа кога ме фати некој неспокој, место не ме фаќаше. Еве 38ма недела сум, а ако терам до терминот, не знам како ќе издржам. Се надевам неделава ќе излезе малово.
А нормално ли е вака сега при крај на бременоста помалку да мрда бебето ? Некако овие 3-4 дена слабо се движи, активно е вкупно пола саат во денот, и тоа некако мрзлива активност . А порано по најмалку 3-4 саати преташе вкупно. И ме фаќа страв, здравје во понеделник ќе си отидам на контрола.

eleonorastrumica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 15:23:21)

леле и јас сум бремена 33 недела,кога останав бремена бев 54 околу 55,сега сум 72 килограмиа што знам се ислам дека ќе се поправам уште ,ништо не ми се фаќа брат ми денеска армас прави јас дали верувате немам што да облечам си купив нешто ама ич убаво не ми стои и којзнаа што ќе облечам се нервирам само

sladjana ms -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 16:08:41)

Elce zdravo!Gledam deka nekolku dena se boris so ovaa alergija, nie nemozeme da ti kazeme nikakov lek zatoa sto alergiite se opasna rabota nemoj da me sfatis pogresno ne sakam da te plasam.Kolku sto citam na netov urtikarii ima poveke (hronicni,akutni) i se lecat so odredeni lekovi i sekako treba da se ispita so alergo test sto e pricinitelot.Eden od pricinitelite se i jagodite, a kolku sto procitav ti vo toj period si jadela jagodi.Se nadevam deka si bila na kozen lekar i sekako toj ke te upati sto da pravis.So tebe potpolno socuvstvuvam zatoa sto majka mi, sestra mi i vnukata celi se so osip po kozata i celo vreme se cesaat i im stvara neverojatna nervoza.Vo meguvreme pieja Loratadin i se mackaa so trista razlicni masti i nisto ne pomaga, se isitaa po krvta na nisto ne se alergicni, a na koza na nadvoresen faktor na alergo testot pokazal alergija na cvetot od lesnik, na tegavecot i na nekoi dr.zeleni raboti.Prepisana im e terapija i se nadevam deka ke im pomogne, a isto i jas bev preplasena da ne fatam nekoja slicna alergija bidejki sum 19 nedela bremana, no fala bogu se e vo red.E sega jas kako devojce pamtam deka se isfrliv po celoto telo so plikovi kako izurkana so kopriva i kolku sto razbrav toa e akutna urtikarija, a mene togas mi pomogna belata tecna pudra za alergii, se premackav bukvalnio  niz celo telo osven na ocnite kapaci  i za eden den ja snema, ete mene toa mi pomogna. Megutoa moj sovet e da ne prevzemas nisto na svoja raka tuku da se sovetuvas so kozen lekar.Pozdrav!
P.S.Izvenete na dolgiov post, sakav samo da pomognam!

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 16:14:48)

pa hoho i ja  si mislam za tehnologijava napredna aj ama mi kazaa dva sluchaja i toa edniot so 4D mashko mashko pa zensko se rodilo!! a sekoe odenje na pregled mi vika doktorot ''sho rekovme sho e polot?? ne mi e nesho siguren! ama aj moze si zamisluvam zosho me otekoa zenishta demek lichelo mashko po ''nosenjeto'' inaku se kupiv
Elche ja se chesham navecher opasnoosobeno na stapalata od strana i gledam sabajle od sho sum se kopala mi ispukale kapilarchinja i celi mi se crveni nemam brunchinja ni tochki ama mn me chesha i si stavam oblogi acidi borici ili neznam kako tochno se pishuva.
hemoroidive mi se vo ek edvaj se dvizam!
a za dvizenje cel 8mi mesec dali ednash na den kje mrdneshe a ovie dva dena od kako bev  na pregled me izremeti gi shiri nozene  na dve strani neznam kaj da se drzam pobrzo i dole so glaata neznam sho prai ama boli

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 16:15:53)

mamicki i mene stalno mi e nizok ili 90 so 60 ili 100 so 70 isto kako tebe ama sega  nekako pomacno mi e ko ke mi padni neznam zosto inace 36ta nedela sum i 9 kilca popravena sum a gazeto ko palacince  mi bilo taka mm mi vika[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 16:48:01)

И мојот притисоко постојано се движи околу 50 со 80. Синоќа осетив дека нешто не ми е добро и го измерив и долниот паднал дури на 40. А цел ден пиев газирано, ама џабе, ете таков ми е притисокот. Од ко знам за себе сум со ваков притисок, ама сега почна да ми смета што ми е многу низок. Леле а што би било ако не се напијам кафе или газирано, којзнае.

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 16:50:44)

Heba мене на сите прегледи до сега ми викаат дека е женско а носењево некако исто ко на машко,цел стомак ми оди напред [sm=smiley36.gif] Ама не ми се верува да грешат,а? А тие случаи од машко женско што искочило во Систина биле? Зошто прочитав дека одиш во систина така, и таму ќе се пораѓаш?

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 16:59:31)

Blazesi ti , jas ne mozam da si go smislam zadnikot, mi se cini sekoj gram vo nego sum go stavila oti i bez toa imam podignat i okrugol zadnik, bljak[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image], a bebeto go nosam nisko, i sega, koga kje se poglednam od profil- kako ruski voz sum, kraj nema [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image], nazad g'z, napred stomak...

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 17:04:00)

abe so se sekiras neka se rodat zdravi zivi pa posle ke mu ja mislime za nas ( ako se najdi vreme) a mozi i trcanjeto okolu niv ke ne napravi ko onie od viktorija's sicret [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 17:21:59)

E zenski me iznasmeavte [sm=smiley36.gif] ruski voza, viktoria sicret[sm=jezicek.gif] Ama ic ne mu se sekiram kakva sum kolkava sum, posle ke mu ja mislam.Od sabajle me drmkaat od vreme na vreme nekoi konrakcii i molam BOGA da se smirat da izdrzam bar uste 1 ned pa posle ne e strasno.

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 17:36:45)

bombica koja nedela si? zenski dali ve faka strav od samiot cin posebno na prirodnoto raganje? jas pocnuvam da se opsednuvam samo doktori bebinja sonuvam i kako se blizi vremeto samo si mislam sho kako ke bidi,a i si vikam na kraj kraeva ke pomini ednas i nekako mora da izlezi.Sho da pravam si se tesam sama [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 17:49:52)

Utre polni 35 ned. A ti Prettygirl? ...Mene od minatata nedela pocna da me faka panika za poragaj posto veke imam eden carski i znam niz sto ke minam povtorno.Tuku ajde so lesno neka ni e na site bebusive mora da izlezat[sm=smiley1.gif]

lete -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 17:55:47)

da pretty i mene me faka strav pokraj toa sto ima uste 5 nedeli do termin se panicam se razbuduvam mislam placam pa pak spijam posle se sekiram za ispitite i nikakov son nemam ama koj ke pomislam deka vo mene raste zivo sustestvo del od mene i od mm toa cuvstvo go smetam za sveto i so dusa cekam dasigo zapoznaam maliot angel i mene mi rekoa prvo masko pa poslednive dva pregleda mi vikaat zensko 100 pati prasav za sigurnost i doktorot mi tvrdi so glava i jas se otepav kupuvajki zenski fustancinja i se drugo rozevo belo i zeleno takada so i dae zdravo neka mie i dae masko pa ke kupam i za nego sve pa kesigi cuvam rabotive ne krsam dusa prvo kemie isto mie inace veke sum 35 nedela a sum popravena samo 5 kila i se raduvam mnogu i onaka si bev krupna dobro sum si pesacam bez problemi kiselinive me puknaa samo sladoledot mie spas i taka pozdrav devojki

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.6.2011 18:14:49)

Ne se smaraj so razmisluvanje za poragjajot Prittygirl, najvazno od se e da si prisebna, da ne panicis i da sorabotuvas. A momentot koga kje go vidis i slusnis bebusceto- nezamenliv e! Koga go vidov prvpat sin mi, mi se cinese deka poletav, bukvalno! Kakvi bolki, kakvi stravovi- se zaboraviv (a go rodiv prirodno, iako bese karlicno, znaci, voopsto nemav lesen poragjaj).

Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>